Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jestem po rozmowie z Biafrą:) Now ięc tak...Lusia ma sie lepiej, ale jeszcze nie mamy ochac i achać, bo wiadomo w jakim była stanie....na dziś- jest ożywiona, radosna, i robi koopki papkowate..ale tym razem robbi je takie..z przejedzenia....dostaje jesć 6 razy dziennie..zjada dziennie 1,5 kg suchego pokarmu (Canin Inten...coś co jest na żołądek- nie moge znaleźć)...Lusia jednak musi dostawac tak jeśc, gdyz teraz musi sie wzmocnic..dostaje preparaty na odbudowe wątroby i na zrośnięcie miednicy( Biafra napisze nam szczególowo, bo ja to kompletny laik jestem w tym:/)...w kazdym razie- jest lepije..mozna napisac...duzo lepiej....no ale niestey kasa potrzebna "na gwałt"....w lecznicy za 2 tygodnie wysrwiono rachunek na ponad 600 zł(Biafra napisze wszystko jak Jej sie uda wejsc)...poza tym Biafra zakupila karmę 14 kg ktora juz sie konczy a zaplacila za nia ponad 200 zł....POTRZEBA NAM WIĘC KARMY W KAZDEJ ILOŚCI I PIENIĄŻKÓW.!!!!!!!Bo coś mi sie wydaje, ze z wplata,mi nastąpił zastój totalny..a wydatki sa ciągle i to po zanizonych cenach tak naprawde..na te wszystkie badania i przeswietlenia i dogladanie suni.....jesli miednica sie sama nie zrosnie- Lusia bedzie miusiala mieć operację.....
ZWRACAM SIE WIEC Z PROŚBA O KARME I O WPŁATY (NAWET JEDNORAZOWE)...nie moge cos znaleźc Isadory..Ta cioteczka robi cudne Allegro..gdyby ktoś z was (jesli mi sie nie uda) poprosil Dorotke o takie allegro- byloby cudnie.....uzgodnilam z Biafrą i sie zgodziła- prosze napisac w aukcji numer fundacyjnego konta Biafry z dopiskiem "DLA LUSI"..i można smaiło wystawiac cegiełki....za wyróznienie i wystawienie aukcji, ja moge zapłacic.....czas nagli, wiec czym szybciej- tym lepiej..a Lusia na pewno nam wszystkim sie odwdzięczy..już sie zresztą odwdzieczyla swoją wola życia i walka, jaką stoczyła..i toczy pewnie dalej..dla nas:):):)

Posted

Jejuuuuuu..lUSIEŃKO..NIKT JU Z DO cIEBIE NIE ZAGLĄDA??dOGO HULA OD KILKU GODZIN A JA NIE MOGLAM CIEBIE ZNALEŹĆ ZEBY DAC WATEK ISADORCE....:(:(:(nikt tu nie wszedl od tak dawna...co bedzie jesli wszyscy zapomną??:(:(:(

Posted

Nowe dogo mnie tak wkurza.Bannerki się nie otwierają,wątków znaleźć nie mogę.
W niedzielę porobię kilka bazarków dla Lusi,Gazzy miała wczoraj wysłać 80 zł ze swoich i koniecznie trzeba zrobić Lusi cegiełkowe Allegro.
Goniu,jaką karme potrzeba?

Posted

malibo57 napisał(a):
Gonia, dawaj ten wątek, bo choroby można dostać z tym badziewiem.

Cioteczko??O jaki wątek chodzi?????Bo coś nie zakumałam:)Dziękuję, że jesteście:):)

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Nowe dogo mnie tak wkurza.Bannerki się nie otwierają,wątków znaleźć nie mogę.
W niedzielę porobię kilka bazarków dla Lusi,Gazzy miała wczoraj wysłać 80 zł ze swoich i koniecznie trzeba zrobić Lusi cegiełkowe Allegro.
Goniu,jaką karme potrzeba?
Potrzeba royal canin ale nie pamietam nazwy- cos na problemy żołądkowe..intensinal czy cos takiego..Biafra mówiła..ja potem szukałam nazwy ale nie umiałam znaleźć..jestem w te klocki niestety laikiem totalnym...:/

Posted

Udało mi się dotrzeć na ten wątek :shake:

U Lusi wszystko w porządku. Je sobie saszetki budyniowe z suchą karmą RC Intestinal.
Dostaje 5 posiłków dziennie żeby nie obciążać przewodu pokarmowego i żeby przytyła :cool3:
Z leków dostaje Hepatiale Forte na regenerację wątroby, fosforan wapnia na kostnienie miednicy i zastrzyki co jakiś czas z witaminami.

Za pierwsze dwa tygodnie pobytu Lusi w lecznicy, szczegółowe badania krwi, badania neurologiczne, zdjęcia rentgenowskie, kroplówki, witaminy, convalescence, calopet, leczenie biegunek i wszystko co jej było potrzebne dostałam rachunek na 608 zł

Karma RC Intestinal 14 kg 240 zł i już niestety zbliża się dno worka :roll:

Budynie Convalescence dzięki kochanej cioteczce :loveu:mamy zapewnione i więcej nie trzeba

Posted

Biafra napisał(a):
Udało mi się dotrzeć na ten wątek :shake:

U Lusi wszystko w porządku. Je sobie saszetki budyniowe z suchą karmą RC Intestinal.
Dostaje 5 posiłków dziennie żeby nie obciążać przewodu pokarmowego i żeby przytyła :cool3:
Z leków dostaje Hepatiale Forte na regenerację wątroby, fosforan wapnia na kostnienie miednicy i zastrzyki co jakiś czas z witaminami.

Za pierwsze dwa tygodnie pobytu Lusi w lecznicy, szczegółowe badania krwi, badania neurologiczne, zdjęcia rentgenowskie, kroplówki, witaminy, convalescence, calopet, leczenie biegunek i wszystko co jej było potrzebne dostałam rachunek na 608 zł

Karma RC Intestinal 14 kg 240 zł i już niestety zbliża się dno worka :roll:

Budynie Convalescence dzięki kochanej cioteczce :loveu:mamy zapewnione i więcej nie trzeba
OOOOOO..no a nie mowilam zem w te klocki laik??Napisalam wszystko dokladnie tak samo jak Biafra- tylko Ona przetłumaczyła wreszcie "z polskiego na nasze"...i teraz jest juz wszystko jasne:):):O)

Posted

Wczoraj Wysłałam 30 zł na podane konto , ale ponieważ terminal wariował nie miałam możliwości uzupełnic pola opisowego i dopisac że to dla suni.

Posted

beka napisał(a):
Wczoraj Wysłałam 30 zł na podane konto , ale ponieważ terminal wariował nie miałam możliwości uzupełnic pola opisowego i dopisac że to dla suni.

DZiękujemy bardzo...rozumiem ze to wysylka na konto ketunii???i napisalas swoj nick z dogo???:)

Posted

Cantadorra napisał(a):
Malutka mam nadzieje, ze u ciebie powoli, z dnia na dzien lepiej.

Lusia stanęła na tylnych łapach. Obu :loveu:
Dostała ochrzan od wetki , że ma leżeć i leczyć miednicę :evil_lol:

Posted

Biafra napisał(a):
:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:Ze co???????Serio?????o jaaaaaaaaaaaaaaa..normalnie zaraz szału radości dostane.....ale jajca......Lusieńko..aleś Ty dzielna dziewczynka jestes...aż mi słow zabrakłó.....:multi::multi::multi::multi:

Posted

Biafra napisał(a):

No rewelacja,ciesze się niesamowicie.Kochana Lusia.

Posted

Miałam dzisiaj porobić kilka bazarków dla Lusi,ale nie mogę!Pojawia mi się pusta strona kiedy wchodzę w bazarek-napisz nowy temat! Strasznie mnie to wkurza,bo nie dość,że człowiek ma mało czasu,to jak się do czegoś zabierze,to i tak nic z tego nie wychodzi.Nie wiem,czy tylko mi tak wyskakuje?czy z dogo coś znowu nie tak???