Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sugarr napisał(a):
Jest to jakiś pomysł :)

Co do kasy, to ja tak jak pisałam - traktuję już Lusię jak swoją i za wszystko płacę. Biafra jakiś czas temu przez telefon dość zdecydowanie przekonywała mnie, żebym "nerkową" karmę kupiła z pieniędzy z dogo, więc o tym tutaj wspomniałam, ale nie było odzewu to kupiłam sama :) Zresztą mi się wydawało to już ustalone, że ja za wszystko teraz płacę. Goniu, nie wiem kto decyduje o tych pieniążkach, na pewno nie ja, więc decyzji podjąć nie mogę, ale tak jak pisałam - co trzeba Lusi, to kupuję i nie jestem w sytuacji która wymagałaby dofinansowania z dogo.
No wiec własnie...ja moge ewentualnie, poki są jeszcze pieniazki zaplacic za wysylke tej karmy, o ktorej pisala cioteczka, zeby sie "nie zmarnowala"..:) Pisalas o karmie kiedys, ale na karme to ja juz tyle kasy nie mam:(
Na koncie Lusi sa dwie wplaty od Israel (2X 50 zł- z dnia 5.05.2010 oraz 31.05.2010) i 49 zł pozostala po ostatniej wplacie za karmę i dla Biafry. CZyli ogolem mamy 149 zł...to na karme nie wystarcza chyba nawet, poza tym , skoro nikt się nie wypowiedzial w tym temacie-Ty radzisz sobie dobrze, to pomyslalam, ze warto podzielić te pieniazki na jakąs naparwde potzrebująca biede- nawet na 2 lub trzy biedy:):) No, ale decyzja należy do WAs a w zasadzie w głownej mierze do Israel- bo to głownie pieniązki od tej osoby wpływaja od początku do skarpety Lusi, za co oczywiscie bardzo, bardzo dziękujemy:):):)
Sugarr..a jak zdrowko Lusi..??Dalej sika zbyt często??Jak łapeczki..???

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ostatnio mało było Lusi dla Was cioteczki, więc dzisiaj z okazji pięknej pogody poszłam porobić trochę zdjęć.
I z tej okazji też znalazłam małą łaciatą suczkę... Dogomaniaka to zawsze bidy znajdą.

Posted

A to jest właśnie konusek, którego znalazłam. Suczka, ale z Lusią ok... Mam ogromną nadzieję, że szybko znajdzie właścicieli, bo była adresówka, taka beczułka Trixie - odkręcona :( Więc możliwe, że się odkręcają, jeżeli używacie takich dla swoich psów, to radzę dodatkowo zabezpieczyć się w medalik z grawerem.

Posted

Ależ Lusi trafiły się cudne tereny spacerowe. W Wiśle się kąpała? Śliczne zdjęcia :happy1:
Suczkę śliczną znalazłaś ;-) Te adresówki takie właśnie niepewne są. Moja Gapa tez ja zgubiła. Przydałoby się rozkleić kilka ogłoszeń w tamtej okolicy bo może ktoś ją szuka.

Posted

[quote name='Lidan']Ależ Lusi trafiły się cudne tereny spacerowe. W Wiśle się kąpała? Śliczne zdjęcia :happy1:
Suczkę śliczną znalazłaś ;-) Te adresówki takie właśnie niepewne są. Moja Gapa tez ja zgubiła. Przydałoby się rozkleić kilka ogłoszeń w tamtej okolicy bo może ktoś ją szuka.[/QUOTE]
Cudne tereny i rozkoszna Lusia:) Znajdka tez kochana..mam nadzieje, ze domek juz jej szuka i czeka:)
JA adresowkę zamowilam na allegro- grawerowane zdjęcie i numer telefonu- extra jest i na pewno trwala:):)

Posted

Dziewczyny..co z kasą..??? Jutro wyjeżdzam na ponad miesiąc...szkoda, zeby kasa na koncie lezala, keidy wokol tyle biedy:(...moze macie jakies propozycje..?? JA mam jedną- szkielecik z mojego podpisu...ale to tylko propozycja...ja na Lusie nie wplacalam:)

Posted

Tak w Wiśle :) Nie jest to najfajniejsza woda do taplania, ale w takie upały, że ja wracam mokra, to psu ciężko odmówić zamoczenia brzucha :)

A ogłoszenia oczywiście. Jutro idę sprawdzić czy nie ma chipa i niespodzianek typu ciąża, bo to może wiele wyjaśnić, potem idziemy też do Lasu Wolskiego, chyba wezmę obie dziewczyny - może "znajda" czekać na telefony także na wycieczce :cool3:

Także postaram się pamiętać i popstrykać jeszcze trochę spacerowej Lusi.
Ale kleszczy to się cholernie boję... Lusia zabezpieczona, ale to nigdy nie wiadomo jak zadziała. No i ja niezabezpieczona :cool3: a czytałam, że teraz strasznie dużo kleszczy przenosi kleszczowe zapalenie mózgu... Ale nie można dać się kleszczom wypędzić z lasu, więc idziemy tak czy siak.

Posted

[quote name='_Goldenek2']Goniu, ja myślę, że powinnaś wpłacić na kogokolwiek w potrzebie.... Nikt nie będzie miał pretensji :)[/QUOTE]
No niby tak..ale wolalabym nie podejmowac decyzji jednak calkiem sama:(...

Posted

DObrze:) Dzieki Goldenek:D W takim razie z tych 149 zł , ktore mam w spadku po Lusi, wpłace 50 zł dla Emi z Twojego (i mojego zreszta też) podpisu:) Moze jeszzce jakies propozycje? Bo myslalam o trzech piekskach po 50 zł:) JA cichutko też chcialabym, jeśli byloby to mozliwie, o przekazanie 50 zł dla "mojego" slepaczka Spajkusia, ktory jest w hoteliku juz grubo ponad pól roku, nie moze znaleźć domu, a wirtualni deklarujacy sie niestety wykruszyli:(..co miesiąc jakos jednorazowo coś "znajdę" i jakoś "maszyna się kreci. MYsleliśmy dotychczas, ze brakuje mu "tylko" 20 zł deklaracji, ale niestety okazuje sie, że więcej:( Jeśli oczywiscie macie psy w jakiejs potzrebie "bardziej cito", to napiszcie:) Zreszta jeszcze by zostalo 50 zl dla jakiegoś biedaka na CITO...Jestem dzis do ok 17 w domku a potem niestety dluuuugo mnie nie ma;):) Czekam więc na info:)

Posted

Ja myślę, że ślepaczkowi się należy.... tym bardziej, że masz kłopot ze stałymi deklaracjami. Psom specjalnej troski trudniej znaleźć dom, a hoteliki kosztują.... Weź resztę dla ślepaczka :). Jak się uda wcześniej znaleźć dom - to jak zostanie kasa - znowu komuś przekażesz.... W przyrodzie nic nie zginie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.

Posted

[quote name='_Goldenek2']Ja myślę, że ślepaczkowi się należy.... tym bardziej, że masz kłopot ze stałymi deklaracjami. Psom specjalnej troski trudniej znaleźć dom, a hoteliki kosztują.... Weź resztę dla ślepaczka :). Jak się uda wcześniej znaleźć dom - to jak zostanie kasa - znowu komuś przekażesz.... W przyrodzie nic nie zginie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.[/QUOTE]
Dzięki serdeczne GOldenek:)POki co- same jestesmy prawie na wątku:) gdyby jeszcze Israel się odezwał, byłoby cudownie...:)
Poki co, pozostawie dla Spajkusia 50 zł, 50 przeleje dla Oneczka..zostanie 50 zł- czy ktos ma jakąs biede na cito..??Pisac szybko, poki jestem:):)

Posted

[quote name='Cantadorra']Pewnie już cie nie ma :) Jest jeszcze Tara z Zamościa. Biedaczka. Zresztą takich wiele. Gonia66, odpoczywaj i szcześliwie wracaj do nas!:)[/QUOTE]
Jejooo...jestem jeszcze chwilke:) jesli wyślesz mi numer konta do TAry(bo nie znam watku i anwet nie wiem, gdzie szukac:(), to postaram się zdążyć przelać-bo wlasnie skonczylam robic przelewy na caly miesiac:)
DLA Emi pieniązki przelane- 50 zl:) DLa Spajkusia tez zaraz napisze, ze dostał w prezencie od Lusieńki 50 dyszek:)
BArdzo dziekuję juz teraz:):):)

• 2 weeks later...
Posted

Oj...co za wieści:) Własnie..LIdan napisala o upalach..czytam, ze zapowiadaja u nas afrykanskie upaly...moze faktycznie nie za dobrze jest robic w takim czasie..??Nie znam się, ale moge sobie wyobrazic...
Dziewczyny..ja jestem dalej na urlopie, mam neta (nie wiem, jak dlugo), ktory wiesza się co chwilkę...teraz udalo mi się zlapac w pokoju(ale nie moge robic przelewow w nocy, bo jest przerwa techniczna),a w dzien, nie mam w pokoju, musze schodzic na dol do restauracji, wiec jak tylko bede mogla i zlapie chwile- zrpobie przelew 50 zł na tego psaiak o ktorym napisala Cantadorra. Nikt sie tu nie sprzeciwil, wiec mysle, ze to dobre rozwiazanie. Czyli ze 150 zł pozostalych od Lusieńki nie zostanie wtedy juz nic: 50 zł dla onka z podpisu, 50 zł dla Spajkusia i 50 zł będzie wyslane dla pieska "od Cantadorry":) Skorzystaja więc trzy pieski, więc to chyba fajnie:):):) JA w imieniu tych psaikow juz dziekuje bardzo, bardzo:)
A za Lusieńke tzrymam kciuki, jak juz bedzie wiadomo, czy bedzie ta starylka, prosimy nam napisac na watku:):)
Mizianka dla naszej Królewny:):)

Posted

No i co z tą sterylką? Wykonana czy odłożona na chłodniejsze dni?

Nie wiem jak to załatwiłaś sugarr, że tak szybko postawili Ci kosz na psie odchody. Napisałam 4 lipca pod ten sam adres co Ty i poza potwierdzeniem przeczytania wiadomości nic się nie zmieniło. Podałam im kilka ulic w mojej okolicy gdzie nie ma nawet normalnego kosza na śmieci licząc,że choćby na Dobrego Pasterza coś postawią ale póki co koszy nadal brak i nic do mnie w tej sprawie nie napisano :niewiem:

Posted

Lidan napisał(a):
No i co z tą sterylką? Wykonana czy odłożona na chłodniejsze dni?

Nie wiem jak to załatwiłaś sugarr, że tak szybko postawili Ci kosz na psie odchody. Napisałam 4 lipca pod ten sam adres co Ty i poza potwierdzeniem przeczytania wiadomości nic się nie zmieniło. Podałam im kilka ulic w mojej okolicy gdzie nie ma nawet normalnego kosza na śmieci licząc,że choćby na Dobrego Pasterza coś postawią ale póki co koszy nadal brak i nic do mnie w tej sprawie nie napisano :niewiem:

Biafra nic nie wspomniała o upałach, ale chyba jej to wyleciało z głowy, więc przełożyłyśmy na najbliższy poniedziałek, tylko tym razem mam jeszcze w piątek przypomnieć :) Trzeba też pamiętać, że niebawem może przyjść pora kolejnej cieczki (nie pamiętam dokładnie ile miesięcy minęło, ale wydaje mi się, że już zbliżamy się do tego momentu) a dobrze byłoby wreszcie tą sterylizację załatwić, jeżeli nie ma przeciwwskazań zdrowotnych. Jestem pewna, że Biafra nie narazi Lusi na zagrożenie z takiego powodu jak zbyt wysoka temperatura, możemy zaufać jej decyzjom, tego jestem pewna :) Ja mam od niedzieli tydzień wolnego, więc będę mogła z Lusią pooperacyjnie posiedzieć na warcie, żeby czasem coś się nie podziało.
Może również uda się z Biafrą umówić na podpisanie umowy :)

A co do kosza... Nie wiem dlaczego nie odpisują. Ja napisałam maila mniej więcej, że brakuje na tej i tej ulicy zwykłego kosza, a tym bardziej na psie odchody, a że zgodnie z prawem trzeba po psie sprzątać dlatego bardzo proszę o postawienie ów koszy, bo w pobliskich trzech blokach psów mieszka bardzo dużo. Odpisali mi po krótkim czasie, że dnia tego i tego stanie kosz :) I dotrzymali słowa.
Niestety widzę, że tylko ja z tego kosza korzystam!! A psów jest chyba z 20 podlegających pod ten kosz, że się tak wyrażę...