Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Myślę,że ta karma będzie ok i cena jest dobra i może tą obrożę co Lidan proponuje.Jak uważasz Goniu.
Heheheh:):) Ja to sobie mogę ewentualnie poczytać i sie podszkolić, ale w tej kwestii to nie uważam niczego madrego , na pewno:)
Prosze WAs drogie cioteczki- bo czas nagli a Lusia zostanie bez jedzonka;)
NApiszcie konkretnie co zamawiać- sugar niech zamowi, poda adres do wysylki a mnie przesle numer zamowienia, konta do przelewu i kwote:)
NApisala tez do mnie Biafra, ze mamy u niej "zaległośc" 160 zł (60 za badania i 100 dała dla Sugar). Więc jesli kupimy karmę, obroze i uregulujemy zaległośc, to nie mamy na sterylkę:(..trzeba wiec sie brać za "robienie kaski":)

Posted

Być może tak jak w przypadku komarów które jednych ludzi gryzą częściej innych rzadziej z psami i kleszczami jest podobnie. Nie wiem od czego to zależy ani jak wytłumaczyć :niewiem: Jednak zarówno moja Gapa jak i pies koleżanki (zwłaszcza on) po powrocie np. z łąk na Toniach miały po kilka kleszczy a od momentu założenia Kiltixa Gapa w ogóle kleszczy nie przynosi a Kajtuś najwyżej jednego (wcześniej ze 4-5 szt po jednym spacerze) Z kolei rottweiler mojej mamy bez względu na to czy ma obrożę czy jest zakropiony i tak na działce pod lasem łapie kleszcze. Sugarr wcześniej już czymś zabezpieczała Lusi więc jeśli to było skuteczne w jej przypadku to może warto nadal to stosować. Myli się ten kto uważa, że w mieście kleszcze nie występują. W Krakowie są i to w centrum Krakowa np. w okolicach ul. Mazowieckiej, Kijowskiej. Pies koleżanki w ubiegłym roku przynosił kleszcze po spacerze w tamtej okolicy.

Posted

Jeżeli wszystkim pasuje, to kupiłabym z większą chęcią Acanę. Tak jak pisałam - dobra karma, jest droższa co prawda o te 25zł niż Eukanuba, ale niestety jak naoglądałam się co firma IAMS (producent Eukanuby) robi zwierzętom, przy testach, produkcji karmy, to obiecałam sobie, że nigdy nic z tej firmy nie zakupię.

W worku jeszcze jest, więc bez pośpiechu. Wyślę dzisiaj Biafrze swój adres do wysyłki preparatu na kleszcze, miałam właśnie do was pisać w tej sprawie.

Lusia już drugi dzień nie je, bardzo mało piła, raz wymiotowała "pianą", zaczynam się martwić. :(

Posted

sugarr napisał(a):
Jeżeli wszystkim pasuje, to kupiłabym z większą chęcią Acanę. Tak jak pisałam - dobra karma, jest droższa co prawda o te 25zł niż Eukanuba, ale niestety jak naoglądałam się co firma IAMS (producent Eukanuby) robi zwierzętom, przy testach, produkcji karmy, to obiecałam sobie, że nigdy nic z tej firmy nie zakupię.

W worku jeszcze jest, więc bez pośpiechu. Wyślę dzisiaj Biafrze swój adres do wysyłki preparatu na kleszcze, miałam właśnie do was pisać w tej sprawie.

Lusia już drugi dzień nie je, bardzo mało piła, raz wymiotowała "pianą", zaczynam się martwić. :(
Co..???:(Kurcze...znowu cos sie przypałetało..??:(Nie chcę juz słyszeć o zadnych "niespodziankach":(
Czyli co..??Ty sugar zamawiasz acanę.???Kiedy??Jeśli mamy brać od Biafry preparat na kleszcze, to znaczym,ze mam wysłac Jej 200 zł (160 zł plus 40 zł- tak..??)
BIafra, poproszę o numer konta dla przypomnienia:)
Acana ile kosztuje..???Jak zamówisz, to przyślij mi nr zamowienia i nr konta do przelewu..tylko moz tereaz wstrzymajmy się z tym jedzonkiem, jesli ma, bo nie wiadomo, czy to nie jelita i nie trzeba bedzie kupowac czegos specjalistycznego?
Biafra-to czekam na numer konta:)

Posted

Myślę, że nie ma co panikować. Zobaczymy jeszcze jak będzie jutro do godziny obiadowej (bo pić pije - ale zdecydowanie mniej) jak dalej będzie na "głodówce" lub będzie ponownie wymiotować to przejdziemy się do weta

Myślę, że z karmą do przyszłego tygodnia nawet można poczekać :)

Aha i żebym nie rzucała słów na wiatr co do firmy Iams, to dla zainteresowanych dwa filmy (komentarze są po angielsku) aczkolwiek myślę, że wystarczy patrzeć. Jeżeli jednak ktoś nie chce się denerwować to radzę nie oglądać, chociaż jak wiemy wszyscy dogomania już najgorsze okrucieństwo widziała

http://www.youtube.com/watch?v=Yw0frqCfL-U

http://www.youtube.com/watch?v=Iz8XBndiwzw (na początku tego filmu jest jakaś wesoła piosenka, można ją przewinąć bo to przydługawy zbędny wstęp)

Posted

Oj Lusi, nie choruj już :nono: bo osiwiejemy przez ciebie.
Nie będę oglądała filmiku. Tez coś słyszałam o tych testach i dlatego źle mi się ta karma kojarzy. Acana jest chętnie zjadana przez pieski i jeśli tylko nie ma żadnych przeciwwskazań weterynaryjnych to niech Lusi je to co smaczne.

Posted

Mam nadzieję,że Lusia trochę zjadła i czuje się lepiej.Może skontaktuj się z Biafrą jak taki stan jednak się utrzymuje.

Co do karmy,to faktycznie lepiej kupic Acane.
Filmiku nie oglądałam,bo aż się boję co tam mogłabym zobaczyć,ale dobrze wiedzieć i przestać kupować karmę od nich.

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Mam nadzieję,że Lusia trochę zjadła i czuje się lepiej.Może skontaktuj się z Biafrą jak taki stan jednak się utrzymuje.

Co do karmy,to faktycznie lepiej kupic Acane.
Filmiku nie oglądałam,bo aż się boję co tam mogłabym zobaczyć,ale dobrze wiedzieć i przestać kupować karmę od nich.

Kupujemy acane:)
W takim razie czekam na nuer konta Biafry- przelewam 200 zł (badania, 100zł na leki i 40 zł preparat na kleszcze). No i jak sugar zamówi karmę, proszę o dane do przelewu:)
Co ze sterylka??:(

Posted

Lusia już ok :) Micha zjedzona, humorek dopisuje. Widocznie to była jakaś taka jednorazowa sprawa.

Karmę zamówię w ten weekend i prześlę dane do przelewu :)

Posted

sugarr napisał(a):
Lusia już ok :) Micha zjedzona, humorek dopisuje. Widocznie to była jakaś taka jednorazowa sprawa.

Karmę zamówię w ten weekend i prześlę dane do przelewu :)
Ok, czekam na dane w takim razie:)
Ciesze sie, że Lusieńka juz zdrowa...Ta dama to nam niezłe "jazdy" serwuje co kilka dni:)

Posted

Uff... Oby już było wszystko dobrze z sunią :kciuki: Nie ma co się spieszyć ze sterylką. Trzeba mieć 100% pewności, że Lusia zdrowa zanim podda się ją zabiegowi pod narkozą. Ostatecznie według weterynaryjnych zaleceń najlepsza pora na sterylkę to ze 3 a nawet 4 miesiące po cieczce, byle zdążyć przed następna cieczką.

Posted

Lidan napisał(a):
Uff... Oby już było wszystko dobrze z sunią :kciuki: Nie ma co się spieszyć ze sterylką. Trzeba mieć 100% pewności, że Lusia zdrowa zanim podda się ją zabiegowi pod narkozą. Ostatecznie według weterynaryjnych zaleceń najlepsza pora na sterylkę to ze 3 a nawet 4 miesiące po cieczce, byle zdążyć przed następna cieczką.

No właśnie...zdrowie najważniejsze...Niechże już będzie zdrowa, zdrowa, zdrowa:):):roll:
No ale teraz to i kasa na sterylkę potrzebna, bo jak zapłacimy wszystko, to nie za wiele zostanie:razz:

Posted

Cioteczki, Lusia skończyła wczoraj antybiotyk, więc pamiętajmy wspólnie, że za dwa tygodnie mam się odezwać do Biafry, żeby zabrała Lusieńkę na badania kontrolne :)

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Goniu,koszty sterylki ma pokryć Towarzystwo w Szczytnie;)

AAAAAAaa......zapomnialam naparwdę:) To zmienia postac rzeczy;)
Biafro...pliiisssssssssssss...numer konta, bo trzeba juz mała zabezpieczyć na te kleszzce...
Sugar..podalas Biafrze adres do wysylki???

Posted

sugarr napisał(a):
Tak, adres wysłałam smskiem

No to super:) W takim razie czekam na konto Biafry i wysylam pieniązki , a potem na konto do przelewu za karme:)
Jak Lusia??Lepiej juz ze zdrówkiem???

Posted

Lusia w porządku, je i pije, humor dopisuje :) W domu leży sobie spokojnie i przychodzi co jakiś czas na głaskanie, a na spacerku bryka :)

Goniu wysłałam Ci w PW dane do przelewu za karmę

Posted

sugarr napisał(a):
Lusia w porządku, je i pije, humor dopisuje :) W domu leży sobie spokojnie i przychodzi co jakiś czas na głaskanie, a na spacerku bryka :)

Goniu wysłałam Ci w PW dane do przelewu za karmę

MAm juz dane, wysylam kaskę, mam nadzieję, że karmę jeszcze masz, bo pewnie zamówenia będą realizowane dopiero po tych wolnych dniach...:)

Posted

Dawno u Lusi nie bylam, bo w ogole malo bywam na dogo (wyczerpuje mnie psychicznie i finansowo), ale jaki jest wlasciwie status Lusi? Czu zostaje u sugarr, czy nie? Jakis czas temu miala byc decyzja podjeta i cisza. Jesli zostaje to w porzadku, tylko watek trzeba przeniesc; jesli nie to chyba trzeba jej intensywnie domu szukac, przeciez pies sie przyzwyczaja i nie moze tak w nieskonczonosc byc w dt.

Posted

[quote name='Kaja i Aza']Dawno u Lusi nie bylam, bo w ogole malo bywam na dogo (wyczerpuje mnie psychicznie i finansowo), ale jaki jest wlasciwie status Lusi? Czu zostaje u sugarr, czy nie? Jakis czas temu miala byc decyzja podjeta i cisza. Jesli zostaje to w porzadku, tylko watek trzeba przeniesc; jesli nie to chyba trzeba jej intensywnie domu szukac, przeciez pies sie przyzwyczaja i nie moze tak w nieskonczonosc byc w dt.[/QUOTE]
Kasiu...status Lusi sie nie zmienil:(
Oglaszana jest cały czas, tylko jak widzisz, ciągle coś:( Teraz czekamy na sterylke...
Dziś przelałam kaske na karme na rachunek Krakvet- 146 zł oraz znalazłam konto Biafry i przelałam 200 zł (160 zł badania, leki + 40 obroża ppchelna). Łącznie wysłalam dziś 346 zł, tak więc na koncie dziewczynki zostało już tylko niestety 49 zł:(:(...
Szukajmy tego domku, albo cos postanawiajmy, bo będzie krucho lada moment:(

Posted

Ja rozmawiałam z Basią(osobą,która ze mną zajmowała się Lusią)i uważamy,że Lusia powinna zostać u Sugarr.
Wiem,że po wizycie przed-adopcyjnej stwierdzono,że Sugarr może sobie nie poradzić finansowo,ale chcę jej zaproponować,żeby zwracała się do nas o pomoc w przypadku,kiedy taka sytuacja nastapi(jest przecież dział-Psy w ds,które potrzebują pomocy)
Sugarr napisała mi wyczerpująco na wszystkie moje pytania i myślę,że przystanie na moją propozycję.
Chciałabym prosić jeszcze Lidan,aby raz na jakiś czas wpadła do Sugarr i Lusi zobaczyć jak sobie radzą.

Rozmawiałam z Biafrą,która powiedziała mi,że telefony w sprawie Lusi były,ale mówiła im,że to nieaktualne,ponieważ Lusia była chora,tak więc to wszystko tak bardzo się przeciągnęło,że Lusia na pewno przywiązała się do Sugarr i nie wiem ile miało by potrwać jeszcze to szukanie domu-dobrego domu,dlatego myślę,że trzeba dać szansę Sugarr,która opiekuje się Lusią najlepiej jak umie i na pewno jest już bardziej wyczulona na jej zrowie po ostatniej sytuacji z nerkami,co widać po postach w których informuję,że Lusia ma mniejszy apetyt itp.

Najważniejsza jest teraz sterylka,a potem podpisanie przez Sugarr umowy adopcyjnej.

Posted

Przepraszam za offa, wybaczcie cioteczki. Zapraszamy serdecznie na bazarek dla on-ka Welsha:

[URL="http://www.dogomania.184616-Efektowna-bizuteria-dla-potrzebujacego-Welsha.-Do-14.05"]http://www.dogomania.pl/threads/1846...lsha.-Do-14.05[/URL]

Posted

[quote name='MARCHEWA']Ja rozmawiałam z Basią(osobą,która ze mną zajmowała się Lusią)i uważamy,że Lusia powinna zostać u Sugarr.
.......Najważniejsza jest teraz sterylka,a potem podpisanie przez Sugarr umowy adopcyjnej.[/QUOTE]

Dziekuje Marchewa za wyjasnienia, czyli mozna uznac, ze Lusia ma dom.