_Goldenek2 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Państwo się nie odezwali??? Tyle dni cisza :(. Quote
Lidan Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ciekawe czy telefon sugarr już działa :hmmmm: ----------------------------------------------------------- => srebro na pomoc Beni => Mix różności na stare kaukazy Quote
gonia66 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='sugarr']Lusia dzisiaj odrobaczona, kolejna dawka 12.02 :) Potem będziemy decydować którego najwcześniej możemy pójść się zaszczepić. Mam niestety kolejny raz problem z telefonem... W złym momencie się to dzieje, kiedy trzeba domki Lusiowe informować, ale jeżeli do piątku nie będę już miała telefonu, to podam wam tutaj tymczasowy numer który sobie załatwię i na który rodzinki będą mogły dzwonić. Na dzisiejszym spacerze Lusia goniła jak torpeda!! Co chwilkę musiałam ją zmuszać do przerw, uspokajać. Ale mówię wam, rewelacja jak ona się cieszy ze spaceru. Obiecuję najpóźniej w weekend zrobić zdjęcia spacerowej Lusieńki :loveu:[/QUOTE] JAk sie przedstawia sytuacja kasowa Lusi???MArchewa...wyslalas karme czy pieniazki na robaki i szczepienia???Ja nie mam przy sobie kajetu po powrocie z banicji, ale pamietam, ze jakies pieniazki dla Lusi doszly chyba od Israel i ma ok 100 zl..postaram sie do jutra napisac szczegoly...ale wiem ze juz nie musimy kupowac specjalistycznej karmy...moze ktos napisze, jak sie sparwy finansow maja??? Quote
sugarr Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 karmy jeszcze jest sporo, a co do tabletek i preparatu na robactwo, to do Biafry ze zwrotem, to ona wysyłała :) Quote
Magnesiatko Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Jak ja tu dawno nie zaglalam, a tu takie wieści :) Quote
mysza 1 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='MARCHEWA']A więc teraz czekamy na decyzję domku z Jastrzębia,wiadomo,że rodzinka musi sobie wszystko dokładnie przemyśleć. Wczoraj napisała do mnie także dogomaniaczka,która ma domek zainteresowany Lusią,podałam jej numer do ciebie sugarr,oczywiście nie działam na dwa fronty,tylko rodzinka z Jastrzębia jeszcze nie zdecydowała i lepiej nie odsyłać innych zainteresowanych zanim będziemy pewni,że Lusia na 100% ma dom;)[/QUOTE] To ja pisałam do Marchewy ale przyznaję szczerze, że dopiero dzisiaj podałam Państwu Twój numer (stary, bo nie wiedziałam o nowym) Tutaj informacja o tym domu: mieszkamy na peryferiach w-wy w segmencie (pies bedzie mieszkal z nami w domu), chodzil na spacery za osiedle. mamy 2 synkow (3 i 4 lata) i kotke. chlopcy wychowani od poczatku ze zwierzetami- nauczeni kontaktu z nimi i zasad wspolzycia. w maju musielismy pozwolic odejsc naszej 14,5 letniej once azie, ktora byla z nami od poczatku na prawach czlonka rodziny. nasza sunia byla wyjatkowa- pacyfistka w stosunku do ludzi i zwierzat wszelkich, doskonale ulozona (zrobilam z nia kurs pt i po1), uosobienie lagodnosci i madrosci. nie ukrywam, ze poszukujemy suni o podobnych cechach charakteru; psy o charakterze obronnym, agresywne odpadaja. podejme sie poprowadzenia wrazliwej, poszkodowanej suni. Mam nadzieję, że się odezwą. Quote
Lidan Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Wiadomo już jak Lusi reaguje na koty i dzieci :???: Witamy Goniu po powrocie z banicji :-) Miło Cię znowu widzieć ;-) Quote
gonia66 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='Lidan']Wiadomo już jak Lusi reaguje na koty i dzieci :???: Witamy Goniu po powrocie z banicji :-) Miło Cię znowu widzieć ;-)[/QUOTE]Witam , witam:):) JA tam Was widzialam caly czas- tylko jak przez szybke- to bylo dziwne uczucie...nie mialam jak sie odezwac...za kare mnie uciszono...a kara za to, ze zadawalam niewygodne pytania..:( Wyglada wiec na to, ze to na dogo mozna tylko ladnie sie usmiechac do wszystkich..na szczescie na tym watku mam do kogo sie usmiechac- co oczywiscie czynie z wielka radoscia:) ZRobie male rozliczenie Lusiowej skarpetki:) po ostatnich wplatach dla Biafry (260 zl) i na karme (Krakwet- 220 zł), na konie Lusi zostalo 60 zł RObiac rozliczenie dla innego psiaka zauwazylam, ze nie wpisalam do skarpetki LUsi wplaty cioteczki Bross z 8.01- 15 zł:(...dopisalam wiec (cioteczka nawet sie nie upomniala), wiec bylo juz 75 zł:) !.02 zaksięgowalam wplate Israel- 50 zl- tak wiec Lusia ma juz zgromadzone 125 zł na swoim koncie:):) DZiękujemy bardzo za wplaty i za pamiec...ale nie wiem tak naprawde "na czym stoimy"....CZekam wiec na Marchewe:) Quote
gonia66 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='Lidan']Wiadomo już jak Lusi reaguje na koty i dzieci :???: Witamy Goniu po powrocie z banicji :-) Miło Cię znowu widzieć ;-)[/QUOTE]Witam , witam:):) Dziekuje za pamiec- tez tęsknilam:p JA tam Was widzialam caly czas- tylko jak przez szybke- to bylo dziwne uczucie...nie mialam jak sie odezwac...za kare mnie uciszono...a kara za to, ze zadawalam niewygodne pytania..:( Wyglada wiec na to, ze to na dogo mozna tylko ladnie sie usmiechac do wszystkich..na szczescie na tym watku mam do kogo sie usmiechac- co oczywiscie czynie z wielka radoscia:) ZRobie male rozliczenie Lusiowej skarpetki:) po ostatnich wplatach dla Biafry (260 zl) i na karme (Krakwet- 220 zł), na konie Lusi zostalo 60 zł RObiac rozliczenie dla innego psiaka zauwazylam, ze nie wpisalam do skarpetki LUsi wplaty cioteczki Bross z 8.01- 15 zł:(...dopisalam wiec (cioteczka nawet sie nie upomniala), wiec bylo juz 75 zł:) !.02 zaksięgowalam wplate Israel- 50 zl- tak wiec Lusia ma juz zgromadzone 125 zł na swoim koncie:):) DZiękujemy bardzo za wplaty i za pamiec...ale nie wiem tak naprawde "na czym stoimy"....CZekam wiec na Marchewe:) Quote
anett Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Przepraszam za offa, mam nadzieję, że Lusia się nie obrazi... PILNIE potrzebna pomoc dla starego, chorego ONka - na Paluchu od kwietnia ub.r. wspaniały, zrównoważony charakter, wpatrzony w człowieka; niedawno został adoptowany przez ludzi, którzy chcieli przygarnąć starszego psa bez szans na adopcję... niestety po kilku dniach w nowym domu Uzik został zwrócony do schroniska bo nie wstawał !!! Uzik ma zwyrodnienie stawów, pewnie też kręgosłupa, obecnie po lekach wstaje, chodzi, natomiast psychicznie się załamał... Miał dwa zaobserwowane ataki padaczkowe, nie ma szans na adopcję ani na przeżycie w takim stanie... Pilnie potrzebne DT / domowy hotelik i wsparcie finansowe, bardzo proszę o pomoc dla niego... http://www.dogomania.pl/threads/1739...tni-AMOS-czeka Gonia to o tym biedaku dziś Ci opowiadałam... Quote
gonia66 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='anett']Przepraszam za offa, mam nadzieję, że Lusia się nie obrazi... PILNIE potrzebna pomoc dla starego, chorego ONka - na Paluchu od kwietnia ub.r. wspaniały, zrównoważony charakter, wpatrzony w człowieka; niedawno został adoptowany przez ludzi, którzy chcieli przygarnąć starszego psa bez szans na adopcję... niestety po kilku dniach w nowym domu Uzik został zwrócony do schroniska bo nie wstawał !!! Uzik ma zwyrodnienie stawów, pewnie też kręgosłupa, obecnie po lekach wstaje, chodzi, natomiast psychicznie się załamał... Miał dwa zaobserwowane ataki padaczkowe, nie ma szans na adopcję ani na przeżycie w takim stanie... Pilnie potrzebne DT / domowy hotelik i wsparcie finansowe, bardzo proszę o pomoc dla niego... http://www.dogomania.pl/threads/1739...tni-AMOS-czeka Gonia to o tym biedaku dziś Ci opowiadałam... Od razu skojarzylam Anetko, ze to ten....bojes ie nawet wejsc na jego watek teraz..:( Quote
2010 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 A tu nastepny biedak Dogo ze Szczytna na liście....do... http://www.dogomania.pl/threads/137914-Ratujmy-go-Jest-w-kolejce-za-TM?p=14047648#post14047648 a i jest takze niewidomy Bumel i nie przebadany u specjalisty... Quote
MARCHEWA Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Co do skarpety Lusiowej u mnie to:120zł uzbieranych wcześniej,Aldrumka wpłaciła 30zł,szachus 40zł za mój bazarek,ick 110zł za mój bazarek=300zł;) Mogę je przesłać do sugarr na szczepienia i karmę. Quote
gonia66 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='MARCHEWA']Co do skarpety Lusiowej u mnie to:120zł uzbieranych wcześniej,Aldrumka wpłaciła 30zł,szachus 40zł za mój bazarek,ick 110zł za mój bazarek=300zł;) Mogę je przesłać do sugarr na szczepienia i karmę.[/QUOTE] CZyli u Cibei Marchewa jest 300 zl?? i te ci sa u mnie- to powinno starczyc na te szzczepienia i odrobaczenie- bo sterylke ma miec darmowa-tak, czy mi sie pomylilo???NO ale chyba nie ma co wysylac 300 zl, bo jeszzce trzeba bedzie karme zakupic, a tez pewnie kosztuje troszke:) Ja mysle, ze BIafra nam napisze ile za te tabletki, ktore wyslala, i wyslesz do Biafry i mysle, ze moze tez podac koszt szzcepien pezykladowy- to wtedy ta kwote wyslemy do sugar:)aaaaaaaaa..i sugar- podaj nam jaka karme trzeba Lusi zakupic i kiedy:) Domek cos milczy...:(...szkoda:( Quote
sugarr Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Spokojnie, karmy jest jeszcze sporo, w końcu dostała duży worek, a nie jada już tak dużo jak przy pierwszym worku, który nam zniknął błyskawicznie :) Co do karmy, to proponuję wspólnie się na jakąś zdecydować, moim zdaniem wystarczy zwykła karma bytowa, ja zazwyczaj wybieram acanę Co do dzieci, to nie ma żadnych obaw, Lusia nie zrobi krzywdy na 100%, jest energiczna, więc może skoczyć na dziecko z radości, ale to problem przy większości dużych, młodych psów. Co do kotów niestety nie miałam jeszcze okazji pożyczyć kocura Quote
Lidan Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Czyżby chętni do adopcji już zrezygnowali :???: Quote
gonia66 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='Lidan']Czyżby chętni do adopcji już zrezygnowali :???:....:(....nie wiem właśnie...w każdym razie dziwna cisza zapanowala...:( http://filipek66.bloog.pl/ZAPRASZAM KOCHAJĄCYCH FILIPKA Quote
MARCHEWA Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 [quote name='gonia66']....:(....nie wiem właśnie...w każdym razie dziwna cisza zapanowala...:( http://filipek66.bloog.pl/ZAPRASZAM KOCHAJĄCYCH FILIPKA Faktcznie,domki ucichły........... Quote
sugarr Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 dziewczyny Lusia dostaje 12.02 drugą dawkę odrobaczania czy myślicie, że damy radę ją zaczepić w takim terminie, żeby 24.02 mogła pojechać ze mną na akcję do pewnej szkoły średniej? będzie to akcja "uświadamiająca" - Lusia będzie doskonałym przykładem metamorfozy a z jej anielskim charakterem nie trzeba się o nic obawiać, przede wszystkim jednak, będzie to dla niej reklama i szansa na nowe domki, bo na pewno zainteresowanym podam tam swój numer Z tym, że nawet jeżeli dyrekcja o tym zapomni, to ja jednak bez szczepienia na wściekliznę nie pojadę do miejsca pełnego młodzieży, bo chociaż mam 100% pewności, że Lusieńka nam nikogo w życiu nie dziabnie, to jednak trzeba dmuchać na zimne i nie ma co ryzykować późniejszymi problemami... Quote
gonia66 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Ja się na tym kompletnie nie znam niestety:(..ale fajny pomysł w ogole z edukacją zwierzęcą w szkole....wlasnie juz od dluzszego czasu mysle, ze niestety w szkolnych programach edukacyjnych nie ma prawie miejsca na takie tematy..a jesli nawet- to wszystko jest "liźniete"....a dzieci uwielbiaja rozmawiac na tematy zwierzat, tylko lekcja trwa 45 min a trzeba tyle rzeczy zrobic..zrealizowac tyle celow..:/bardzo brakuje swiadomosci dzieciom..i dlatego los zwierzat tak sie wlasnie przedstawia....:(.. Fajnie, ze moesz jechac do szkoly z Lusia- niech jej przyklad bedzie wzorem, ze psy bardzo chca zyc...jesli znajda milosc- znajduja ogromna wole zycia..Lusia jest naparwde swietnym tego przykladem....:) Quote
MARCHEWA Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Ja szczepiłam psa tydzień po odrobaczaniu,więc Lusia 18-19 może być zaszczepiona i może iść uświadamiać ludzi;) A na początek marca może umówimy Lusię na sterylkę? Co do domków to ja miałam wczoraj telefon od fajnej osoby z Poznania,razem z mężem myślą nad adopcją Lusi,teraz są w trakcie przeprowadzki,więc im się nie śpieszy z decyzją,ale domek zapowiada się dobrze......zobaczymy co z tego wyjdzie;) Sugarr-podaj mi konto,bo chcę ci wysłać pieniążki na szczepienia. Quote
gonia66 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 [quote name='MARCHEWA']Ja szczepiłam psa tydzień po odrobaczaniu,więc Lusia 18-19 może być zaszczepiona i może iść uświadamiać ludzi;) A na początek marca może umówimy Lusię na sterylkę? Co do domków to ja miałam wczoraj telefon od fajnej osoby z Poznania,razem z mężem myślą nad adopcją Lusi,teraz są w trakcie przeprowadzki,więc im się nie śpieszy z decyzją,ale domek zapowiada się dobrze......zobaczymy co z tego wyjdzie;) Sugarr-podaj mi konto,bo chcę ci wysłać pieniążki na szczepienia.[/QUOTE]Super, ze mozna szczepic i super, ze sa telefony o Lusie:):)Ale się w ogole nie dziwie...gdybym miala warunki- Lusia dawno bylaby moja:) Quote
MARCHEWA Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Na Lusiowym koncie jest +10zł od ick za mój bazarek;) Quote
Recommended Posts