Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

czy zamawiać efa olie i podać dane do przelewu?

słuchajcie, jeżeli Lusia wymaga już w zasadzie tylko specjalistycznej karmy i ograniczonego ruchu/ostrożności, to dlaczego nie mogłybyśmy zacząć jej ogłaszać?
przeraża mnie to, jak ona się przywiązuje (oczywiście ja też, ale to już jednak nie pierwszy raz)
Lusia nie jest szczeniaczkiem, nie będzie jej tak łatwo znów zmieniać miejsca, chociaż kocha wszystko i wszystkich to już powoli widzę, jak wyróżnia mnie spośród innych osób w domu, nie opuszcza mnie na krok, wkrada się do łóżka i kładzie łeb koło mnie...
rozumiem, że jeszcze jest przed kontrolnymi badaniami, szczepieniami i sterylką, a to wypadałoby zrobić przed adopcją... czy są jakieś przybliżone terminy - kiedy?

aha i dodam, że Lusia bardzo mało je od wczoraj, jedną pełną miskę mamla przez cały dzień, a drugą dojada do połowy wieczorem i w nocy. mam nadzieję, że to nie jest zły znak, bo humor jej dopisuje i jest bardzo ożywiona, nie wygląda jakby coś jej doskwierało

Posted

[quote name='sugarr']
rozumiem, że jeszcze jest przed kontrolnymi badaniami, szczepieniami i sterylką, a to wypadałoby zrobić przed adopcją... czy są jakieś przybliżone terminy - kiedy?

aha i dodam, że Lusia bardzo mało je od wczoraj, jedną pełną miskę mamla przez cały dzień, a drugą dojada do połowy wieczorem i w nocy. mam nadzieję, że to nie jest zły znak, bo humor jej dopisuje i jest bardzo ożywiona, nie wygląda jakby coś jej doskwierało

Lusia miała robione badania kontrolne.
Tylko dlatego, że wszystko wyszło ok poszła do Ciebie.
Można spróbować pomału ją szczepić , tak żeby sterylkę zostawić na koniec.

Jeśli Lusia ma jakiś problem z jedzeniem to jej zabierz.
Nie zostawiaj jedzenia w misce.
Wieczorem daj jej miarkę karmy (kubeczek) i napisz czy zjadła.

Odstaw jej proszę na razie wszystkie inne dodatki .
Żadnych witamin, olejków NIC co mogłoby podrażniać przewód pokarmowy.

Do wieczora tylko woda.
Lusi zawsze humor dopisuje . Nie sugeruj się jej dobrym samopoczuciem.

Posted

Tak zrobię.

W takim razie, czy wstępnie umawiamy się na jakąś przybliżoną datę pierwszego szczepienia?

zjadła koło 1 w nocy.
dawać efa olie (które notabene się kończy więc ponownie zapytam czy zamówić) i fosforan?

edit 3.
Dzisiaj Lusia zjadła od razu jak jej dałam, całą michę. Dałam znów bez witamin, więc może to w tym problem? Wydaje mi się, że jak już nie odczuwa tego wilczego głodu, to po prostu zrobiła się wybredna i jak większość psów nie przepada za lekami. Już jakiś czas temu przestała zlizywać vita-pet i calo-pet z łyżki, zjadała tylko z karmą. Być może teraz już zjada tylko samą karmę?
Kupki ma super, więc raczej problemów jelitowych nie powinno być

Aha! Powoli kończy się też karma, na jakiś czas jeszcze jest biorąc pod uwagę to, że Lusia teraz mniej je, ale uprzedzam, że niedługo znów trzeba będzie przygotować pieniążki

A tak dla ciekawostki, Lusię nauczyłam siad, bo nie przystoi żeby taka dorosła panna nie umiała nic :cool3:
http://www.youtube.com/watch?v=tEtDBidYpLI

Posted

sugarr;138

A tak dla ciekawostki, Lusię nauczyłam siad, bo nie przystoi żeby taka dorosła panna nie umiała nic :cool3:
[URL napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=tEtDBidYpLI

Filmik rewelka,ja nadal nie mogę uwierzyć,że to ten sam pies.

Idę porobić bazarki na karmę,z moich pieniedzy mogę na razie kupić mniejszy worek,jeżeli juz potrzeba.

Posted

I milo doniesc, ze konto Lusi wzbogacilo sie o klika wplat:)
mamanabank- 20 zł
zwrot z Krakwetu- 18,90 zł
Israel- 50 zł
Figanadrzewna- 20 zł
Diana79- 20 zł
Bros- 15 zł
BARDZO BARDZO DZIEKUJEMY WSZYSTKIM WPLACAJACYM I PAMIETAJACYM O LUSI DARCZYŃCOM:):) TO TEŻ DZIĘKI WAM LUSIA WYGLADA TAK JAK WYGLADA:):))OBECNIE NA KONCIE LUSIENKI MAMY ZGROMADZONE 405 ZŁ:):)Dużo...i malutko:) Kupimy karme i cos tam jeszcze i po kasce:(...ale Lusia to szzcesciara...WYGRALA ŻYCIE...WIEC WIEM ZE NIE DAMY JEJ ZROBIC KRZYWDY TERAZ, PO TEJ BATALII PRZEZ JAKA PRZESZLA ..(i Ona i my:):))

Posted

Oj Lusia by chciała...
Dziś rano bałam się wypuszczać nawet do ogródka, bo było tak ślisko, że strach o własne kości, a co dopiero Niusi (tak do niej często mówimy :))

Gonia, to zamawiać dużą karmę? wrócił dziewczynie apetyt

Posted

sugarr napisał(a):
Oj Lusia by chciała...
Dziś rano bałam się wypuszczać nawet do ogródka, bo było tak ślisko, że strach o własne kości, a co dopiero Niusi (tak do niej często mówimy :))

Gonia, to zamawiać dużą karmę? wrócił dziewczynie apetyt
MArchewa cos pisala o karmie, ze zamowi...wiec nie wiem....a na ile straczy ta ktora ma teraz jeszcze???ZReszta tak mysle ze nawet jesli MArchewa zamowi i my to i tak "sie nie zmarnuje":):)...wiec decydujcie dziewczyny...jakby co- hasło- przelew- i jest:):)Mowisz i masz znaczy:D

Posted

Lusia na początku jadła bardzo dużo, dlatego pierwszy zamówiony worek szedł błyskawicznie.
Teraz zjada nie dość, że mniejsze porcje (żeby nie leżało w misce) to jeszcze tylko 2 razy dziennie. Wagę na moje oko ma już prawidłową.

Dlatego przypuszczam, że kolejny worek starczy na dłużej.

Goniu, MARCHEWA napisała o mniejszym worku, ze swoich pieniędzy, a mniejsze worki zazwyczaj się nie opłacają.
Zamówić trzeba będzie jakoś w przyszłym tygodniu, może końcem.

Posted

sugarr napisał(a):
Lusia na początku jadła bardzo dużo, dlatego pierwszy zamówiony worek szedł błyskawicznie.
Teraz zjada nie dość, że mniejsze porcje (żeby nie leżało w misce) to jeszcze tylko 2 razy dziennie. Wagę na moje oko ma już prawidłową.

Dlatego przypuszczam, że kolejny worek starczy na dłużej.

Goniu, MARCHEWA napisała o mniejszym worku, ze swoich pieniędzy, a mniejsze worki zazwyczaj się nie opłacają.
Zamówić trzeba będzie jakoś w przyszłym tygodniu, może końcem.

Ok- w takimm razie zaczekamy na decyzje Marchewy:)pewnie bedzie tu niebawem:)

Posted

Z moch pieniędzy jest 120 zł na razie,więc brakuje stówy na duży worek,moje bazarki na razie stoją,jutro porobię nowe to może coś ruszy.Goniu,jeżeli są jeszcze jakies pieniążki dla Lusi to kupcie karmę,a ja postaram się do końca miesiąca uzbieać na cały,duży worek.