sugarr Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 gonia, dostaniesz zwrot na swoje konto, ok 20zł - z krakvetu, bo nie dostarczyli mi szamponu i powiedzieli, że nie ma, zamiennika też nie bros, nie wiem na której stronie + ja mam na odwrót stronicowanie na dogomanii, ale możesz wziąć przecież link do obrazka z mojego podpisu Quote
sugarr Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Przypominam, że mam do oddania mokrego RC Convalescence dla psów głodzonych lub w trakcie rekonwalescencji oraz tabletki (lub przysmaki, nie wiem dokładnie co to) "serduszka" BEAPHAR(?) dla szczeniąt Quote
Agnieszka Co. Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 sugarr napisał(a):Przypominam, że mam do oddania mokrego RC Convalescence dla psów głodzonych lub w trakcie rekonwalescencji oraz tabletki (lub przysmaki, nie wiem dokładnie co to) "serduszka" BEAPHAR(?) dla szczeniąt A w jakim sensie masz do oddania - jesli w dosłownym to cytuję apel bubu (chodzi o pieski i kotki z żywieckiego schroniska, przebywające aktualnie w DT, lecznicy, finansowane z uzbieranych funduszy): Moze ktoś miałby do oddania jakaś karmę? mamy teraz duże potrzeby - 9 psów . Przyda się dla szczeniąt , dla dorosłych oraz dla staruszków . A także RC Hepatic oraz Purina Sensitive . mamy też 35 kotów - potrzebna karma dla dorosłych i kilku podrostków . a także mokra karma dla kota Lolka który ma problemy z jedzeniem przez uszkodzoną żuchwę. (Ostatni post na stronie http://www.dogomania.pl/threads/50051-Pieski-i-kotki-z-A-ywieckiego-schroniska-kaA-da-pomoc-mile-widziana/page472 ) Quote
Lidan Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Posłanko odebrałam. Zostawiłam Emirowi kilka wędzonych kości, uszy i coś tam jeszcze z tych smrodliwych przysmaków. Chętnie poznałabym Lusię, jeśli to nie kłopot ;-) Szkoda tylko, że nie mogę jakiegoś smakołyka do tego posłanka dorzucić bo Lusi chyba nie można niczego podawać :niewiem: Quote
Agnezia Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Sugarr mam kandydata, który pewnie z przyjemnością pochłonie RC. Podaję link do Skinniego http://www.dogomania.pl/threads/176583-WygA-odzony-umAE-czony-szkielet-boksera Quote
mamanabank Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Czy Lusia nadal zbiera na karmę, bo mam 20zł od Wilka, na prośbę bros - Wilk już w swoim domu. Quote
sugarr Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Myślę, że Lusi się pieniążki przydadzą, bo leki na zmianę będą się kończyć, karma to tylko jedna sprawa Quote
gonia66 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 mamanabank napisał(a):Czy Lusia nadal zbiera na karmę, bo mam 20zł od Wilka, na prośbę bros - Wilk już w swoim domu.Oczywiscie ze zbiera..:) jeden worek jej karmy kosztuje ponad 200 zl a my juz powoli konczymy zapasy i karmy i pieniazkow....:(Dla Lusi w tej chwili potrzebna i wazna jest kazda zlotoweczka...:) SZCZĘSLIWEGO NOWEGO ROKU LUSIEŃKO I WSZYSTKIE LUSIENKOWE CIOTECZKI I WUJASZKOWIE:):) Quote
mamanabank Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Zapytałam dlatego, że na pierwszej stronie nie ma informacji jaki Lusia ma stan konta, a na końcu wątku była mowa o tym, że ktoś chce oddać karmę. Pomyślałam nawet, że może Lusię już ktoś adoptował... serio. Poproszę o nr konta Lusiowego Quote
sugarr Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Kończy nam się efa olie i hepatile (?) tego hepatile nie widziałam na stronie Krakvetu Skóra Lusiowa zaczyna wyglądać o wiele lepiej, zdecydowanie przytyła. Jak się położy na boku, to tłuszczyk wyleguje się obok psa :cool3: Obiecuję jutro dodać zdjęcia (obym nie zapomniała!) Jutro jeżeli uda mi się zgadać Lidan (miało być dziś, ale się źle poczułam) to Lusieńka dostanie swoje posłanie i pozna nową cioteczkę Quote
gonia66 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 sugarr napisał(a):Kończy nam się efa olie i hepatile (?) tego hepatile nie widziałam na stronie Krakvetu Skóra Lusiowa zaczyna wyglądać o wiele lepiej, zdecydowanie przytyła. Jak się położy na boku, to tłuszczyk wyleguje się obok psa :cool3: Obiecuję jutro dodać zdjęcia (obym nie zapomniała!) Jutro jeżeli uda mi się zgadać Lidan (miało być dziś, ale się źle poczułam) to Lusieńka dostanie swoje posłanie i pozna nową cioteczkę KUrcze...gdzie to sie kupuje???CZy Biafra mowila????DZIEWCZYNY WIEM ZE STAN LUSI JEST MINIMALNY...cos ponad 200 zł, ale pamietajcie ze jeszcze w klinice nie sa do konca uregulowane naleznoci za kilka dni ostatnich:(...Biafra napisze wszystko na watku tylko martwie sie OGROMNIE- bo Lusia nie ma juz prawie pienazkow...jak zaplace za klinike i kupimy te leki- to "czarno to widze", jesli nie znajdziemy kaski:(:( Quote
Biafra Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 sugarr napisał(a):Kończy nam się efa olie i hepatile (?) tego hepatile nie widziałam na stronie Krakvetu Skóra Lusiowa zaczyna wyglądać o wiele lepiej, zdecydowanie przytyła. Jak się położy na boku, to tłuszczyk wyleguje się obok psa :cool3: Obiecuję jutro dodać zdjęcia (obym nie zapomniała!) Jutro jeżeli uda mi się zgadać Lidan (miało być dziś, ale się źle poczułam) to Lusieńka dostanie swoje posłanie i pozna nową cioteczkę Hepatiale miało się skończyć ;) Lusia miała w badaniu kontrolnym prawidłowe parametry wątrobowe i nie trzeba jej już regenerować. Miała tylko skończyć to opakowanie. Nadal ma stosować fosforan wapnia . Z vita - petu można zejść Calo-pet zmniejszyć dawkę o połowę i w zależności od kondycji psa pomału wycofywać. Nie widziałam Lusi ale jużw lecznicy robiła ogromne postępy więc teraz jest pewnie boska :loveu: Jeśli chodzi o karmę, to Lusia powinna sama pomalutku sobie zmniejszać dawkę. Im bardziej będzie przybierać na wadze tym mniej jedzenia będzie potrzebować. Będzie jeść spokojniej i powinna teoretycznie odchodzić od miski aż kiedyś zbliży się do normy napisanej dla niej na opakowaniu. Pamiętamy, że normę dla Lusi liczymy przy karmie na 30 kg, leki natomiast na stan faktyczny. No i musi dostawać efa olie albo czysty tran który jest ciężki do kupienia :shake: do czasu aż skóra nie będzie w stanie zadowalającym. Quote
sugarr Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 W takim razie potrzebne tylko pieniążki na efa-olie http://www.krakvet.pl/olie-preparat-witaminowy-poprawiajacy-wyglad-siersci-psow-kotow-30ml-p-5089.html A co do karmienia, to Lusia od dawna już nie pcha się do jedzenia, obecnie rzeczywiście sama sobie zmniejszyła dawkę, bo do jednej miski podchodzi kilka razy dziennie, więc siłą rzeczy daję jej mniej. Tak jak mówisz Biafra, zejdę z vita-petu i zmniejszę calo-pet, ale patrząc na Lusię też powoli będziemy schodzić. Fosforanu mamy jeszcze dużo, także na razie poza karmą zostaje tylko efa-olie, ale tak jak pisałam, skóra i sierść powoli też coraz lepiej, więc może to kolejne, to będzie też ostatnie opakowanie? (chociaż dość szybko schodzi) Aha i mam kilka zdjęć. Ciągle zapominam ich zrobić jak mam ładne światło, więc stwierdziłam już dziś, że robię tak czy siak. Odnośnie sierści.. Musicie przyznać, że widać różnicę! :loveu: tutaj jakieś 10 dni temu: dzisiaj: Myślę, że Lusia swoją wolą życia zapracowała sobie, żeby trafić na metamorfozy :) no bo.. kto by pomyślał, że to ten sam pies? Quote
MARCHEWA Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Jutro podsumuję moje bazarki i napiszę ile uzbierałam dla Lusi;) Quote
malibo57 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 [quote name='sugarr']Przypominam, że mam do oddania mokrego RC Convalescence dla psów głodzonych lub w trakcie rekonwalescencji oraz tabletki (lub przysmaki, nie wiem dokładnie co to) "serduszka" BEAPHAR(?) dla szczeniąt Tu jest taka sunia, z rozwalona miednica, połamana, jak Lusia - nie je:( Namawiam na RC Convalescent. Pewnie powinna dostawać, to co Lusia, zeby sie zrosła. Sugarr, zajrzysz tam? Wy wiecie juz wszystko na ten temat. http://www.dogomania.pl/threads/176570-FPR-ZwP-potrAE-ciA-jAE-i-zostawiA-Potrzebne-wsparcie-finansowe-na-operacje?p=13810415#post13810415 Quote
gonia66 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 [quote name='malibo57']Tu jest taka sunia, z rozwalona miednica, połamana, jak Lusia - nie je:( Namawiam na RC Convalescent. Pewnie powinna dostawać, to co Lusia, zeby sie zrosła. Sugarr, zajrzysz tam? Wy wiecie juz wszystko na ten temat. http://www.dogomania.pl/threads/176570-FPR-ZwP-potrAE-ciA-jAE-i-zostawiA-Potrzebne-wsparcie-finansowe-na-operacje?p=13810415#post13810415MAlibo- to Biafra jest tu zdecydowana expertka:)...wie chyba wszystko na temat Lusi i jej leczenia:) Ale sugar tez moze troche wiecej od nas wiedziec= BIafra jej duzo przekazywala:D Quote
gonia66 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 [quote name='malibo57']Tu jest taka sunia, z rozwalona miednica, połamana, jak Lusia - nie je:( Namawiam na RC Convalescent. Pewnie powinna dostawać, to co Lusia, zeby sie zrosła. Sugarr, zajrzysz tam? Wy wiecie juz wszystko na ten temat. http://www.dogomania.pl/threads/176570-FPR-ZwP-potrAE-ciA-jAE-i-zostawiA-Potrzebne-wsparcie-finansowe-na-operacje?p=13810415#post13810415MAlibo- to Biafra jest tu zdecydowana expertka:)...wie chyba wszystko na temat Lusi i jej leczenia:) Ale sugar tez moze troche wiecej od nas wiedziec= BIafra jej duzo przekazywala:D Quote
malibo57 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Wiem, wiem:) Ale myslę, ze Sugarr tez juz wszystko wie. Gonia, zajrzyj tam, jakoś nie moge tych dziewczyn namówić do podania suni tego, co jej trzeba. Właśnie odnalazł sie pan suni, mocno starszy człowiek - uciekła mu i miała wypadek:( Ale sie znalazł! Quote
_Goldenek2 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Ale Lusia wypiękniała. To prawdziwa metamorfoza. Quote
ketunia Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Na moje konto wpłynęło 70 zł. Figanadrzewna 20 zł Israel 50 zł. Goniu podaj mi nr konta to prześlę pieniążki do siebie. Quote
Lidan Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 _Goldenek2 napisał(a):Ale Lusia wypiękniała. To prawdziwa metamorfoza.) Tak...Jest prześliczna :happy1: W niczym już nie przypomina tego biednego wychudzonego psa znalezionego na poboczu w stanie skrajnego wyczerpania. Quote
gonia66 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 ketunia napisał(a):Na moje konto wpłynęło 70 zł. Figanadrzewna 20 zł Israel 50 zł. Goniu podaj mi nr konta to prześlę pieniążki do siebie.Jeju..a aj juz jestem taka zakrecona, ze sie ptrzestraszylam ze to Ty zbierasz na Lusie a ja podawalam dziewczynom swoje konto- az sobie zawylam..ale nie...tu ustalilysmy ze ja zbieram ...normalnie krecka mozna dostac...:)JUtro przesle numer dzis padam:( Quote
figanadrzewna Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 W takim razie coś musiałam przeoczyć na wątku. Goniu, wpłacać na to konto w Lukas Banku, które podawałaś na transport Lusi? Quote
mamanabank Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 przelałam 20zł, zgodnie z umową pozdrawiam Lusię Quote
Recommended Posts