gonia66 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Ja uwazam, ze tak- dzwon..nie mamy czasu za bardzo:(...a domek dla Lusi jest na CITO..nie moze zajmowac miejsca w klinice..bo moze sie okazac ze jakas bida przyjedzie z naglym przypadkiem i co??? Poza tym to neiw iemy ile ten hotelik kksoztuje i czy uzbieramy deklaracje..to jedynie mnie martwi..Teresko..jakie sa koszty hoteliku???? Quote
gonia66 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 NO i co slsychać w sparwach Lusienki??? Quote
TERESA BORCZ Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 teraz już tylko czekam na odpowiedz potwierdzajacą miejsce, jest szansa ., ale opieka rewelacyjna, ciepło dobry wet, i blisko ,bardzo mi na tym zależy. koszt jest niewielki 10,- za dzień i nasza specjalistyczna karma. Może rano coś będę wiedzieć wiem natomiast że byłby transport na wtorek rano z innym pieskiem i dobra opieką, bez dowożenia .. stale jeszcze nie wiem czy jest w klinice w Krakowie.? JEŚLI TAK, BYŁOBY PO POTWIERDZENIU MIEJSCA CUDOWNIE, BO SUNIA DO ZABRANIA NA MIEJSCU PRZEZ NASZEGO RYCERZA W WYGODNYM AUCIE. BARDZO TRZYMAM KCIUKI. Quote
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 TAk tak- Lusia jest w klinice w Krakowie:):) CZyli koszta to 300 zł miesiecznie???Plus karma???No to na miesiac mamy pieniazki pierwszy:):)A ile trzeba szykowac kaski na transport??? Biafra- napisz cos.....bo ja jestem za jesli to bedzie mozliwe:) Ale TY najlepiej znasz Lusienke... Tereso..a jakies fotki ale takie nie ze strony..bo ta stronke to znam...chodzi o takie fotki "na zywo"...:)Macie takie???JAk tam wyglada opieka??Lusia sama bylaby w jakims pomiesczeniu??? Quote
TERESA BORCZ Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Mamy tam parę psów, i jesteśmy wszyscy zdowoleni i to bardzo. są tam BURAJ, (wątek ihabe) SABA, GUCIO (J_ulia), PRĘGUS (J_ulia) I HASIOREK BEZ OGONKA ARES. Nie wiem czy znacie te wątki. Jeśli nie to postaram się podesłać linki, tam sa zdjęcia psiaków i warunków w hotelu., no i opinie.Teraz jedzie USZATEK z wątku PIANKI, Opieka super, zamiłowanie pani Joanny do tego co robi ewidentne. mam nadzieję że jeśli sie uda to BIAFRA będzie zadowolona. czekamy na jej zgodę. Obserwuje wątek LUSIEŃKI od początku a wielką troską. Teraz nie bardzo mogę pomoc finansowo , ale chociaz w ten sposób. Mam nadzieję że w styczniu coś się dorzucę.wszystko co dotyczy warunków podam jutro jak tylko uzyskam ostatecze zielone światło, napewno LUSIA będzie sobie mieszkać luksusowo. transport będzie bardzo tani, tylko zwrot benzyny, bo poprzednie kursy nasi rycerze odbyli w czynie społecznym, nie możemy ich aż tak eksploatować, ale podzielony na pół będzie minimalny. Quote
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 No ok..mnie sie podoba poki co- czekamy wiec teraz na Biafre:) Quote
sugarr Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Mógłby mi ktoś streścić jaki jest na daną chwilę stan zdrowia psa i jakiej dokładnie wymaga opieki w związku z tym? Przydałoby się też coś o charakterze, parę informacji dosłownie. Przepraszam, ale nie mam jak dziś przebrnąć przez wątek. Pies jest w Krakowie tak? Quote
Jola i Czterołapy Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Tak, Lusia jest w Krakowie. Quote
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Biafra napisał(a):Głowy nie dam, ale jakoś nie rzucała się na klatki z kotami. Ona jest raczej przyjacielsko nastawiona do wszystkiego. Raz tylko trzeba było ją odciągać od kota, bo miał nie zjedzone chrupki w miseczce :evil_lol: Lusia zje każdą ilość :lol: TU jeden opis suni:) Quote
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 I nastepne posty(nie moge cos skopiowac) 565, 567(- str 57), 577- (str 58) obrazuja nam stan ogolny zdrowia Lusi i charakterek tez- jesli chodzi o czrakter to napisze jednym zdaniem- z opisow Biafry wynika po prostu-ZE LUSIA JEST PRZEKOCHANA I CUDOWNA...ale gdyby Biafra weszla i zechciala uzupelnic merytorycznie moja wypowiedź(:)), bylybyśmy wdzięczne:):) Quote
sugarr Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Dziękuję za odpowiedź. W takim razie, proponuję deklaracje na ten miesiąc w hotelu przeznaczyć na odpowiednią karmę i dalsze wizyty u weta, a sunię przywieźć do mnie. Mam wolne DT, od paru dni oferowałam się innemu psiakowi, ale wątek umarł + inne utrudnienia, dlatego zapraszam sunię. Tylko musi przyjechać z jedzonkiem, lub mogę zamówić np w Krakvecie i ktoś wpłaci, czy da mi do zapłaty przy odbiorze (oczywiście rachunek wkleję), bo bardzo bym chciała, ale suni mogę zapewnić tylko miejsce w łóżeczku i moją opiekę, bo finansowo ciężko :( No i jeżeli potrzebne są jakieś zabiegi, masaże, to nie jest mi takie coś obce (miałam kiedyś na DT onka ze śrubami i odleżyną), ale przyda się "instrukcja obsługi" :) Quote
agusiazet Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Suggerr to naprawdę cudne wieści, choć żałuję, ze nie poznam Lusi:) Quote
sugarr Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Żeby nie przedłużać wszystkiego, gdybym nie mogła wejść na dogo, podaję nr telefonu 605 600 390. Gdybyście się zdecydowały, sunia może przyjechać nawet i dzisiaj, siedzę w domu - na nogach prawie do świtu :) Jutro natomiast wyjątkowo jestem w domu dopiero późnym popołudniem/wieczorem - gdybym nie odbierała telefonu proszę o sms z informacją, że to o sunię chodzi i oddzwonię jak będę mogła rozmawiać Quote
TERESA BORCZ Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 ale się LUSI powodzi, od razu dwa miejsca . Rozumiem z tego ze LUSIA ma dt i super hotelik z transportem, bo wlaśnie dzis otrzymałam ostateczne zielone światło. Rozumiem że w tej sytuacji Biafra napewno wybierze dt na miejscu. Quote
TERESA BORCZ Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 chyba będziemy rzucać monetą, nikt jeszcze nie zdecydował, bo obie propozycje super. pierwszeństwo jednak dla Sugarr .ja też uważam że najlepszy prywatny dt, a do tego na miejscu. super. Widać z postu krakowskiej cioteczki , że nie tylko ja jestem nocnym Markiem.!!! Quote
Biafra Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 W kwestii Lusi to chyba trzeba pytać Marchewę :loveu:, bo to jej pies. Co prawda na mnie ją schronisko wydało, ale w rzeczywistości jestem tylko ogniwem między lecznicą i resztą Lusiowych ciotek :lol: Na pewno dt lepszy niż hotelik gdzie jest więcej psów. Zalecenia dla Lusi pisałam gdzieś wcześniej. Karmić, karmić, karmić Pielęgnować skórę- efa olie, tran, witaminy. Nie może chodzić po schodach ani skakać. Decydujcie same :diabloti: Podwiozę ją i wydam komu trzeba. Poproszę tylko osobę odbierającą o przygotowanie dowodu osobistego, trzech zdjeć : en face i z profilu jednego rentgenowskiego i próbki krwi :evil_lol: Lusia to nasz największy skarb ! Quote
sugarr Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Biafra napisał(a):W kwestii Lusi to chyba trzeba pytać Marchewę :loveu:, bo to jej pies. Co prawda na mnie ją schronisko wydało, ale w rzeczywistości jestem tylko ogniwem między lecznicą i resztą Lusiowych ciotek :lol: Na pewno dt lepszy niż hotelik gdzie jest więcej psów. Zalecenia dla Lusi pisałam gdzieś wcześniej. Karmić, karmić, karmić Pielęgnować skórę- efa olie, tran, witaminy. Nie może chodzić po schodach ani skakać. Decydujcie same :diabloti: Podwiozę ją i wydam komu trzeba. Poproszę tylko osobę odbierającą o przygotowanie dowodu osobistego, trzech zdjeć : en face i z profilu jednego rentgenowskiego i próbki krwi :evil_lol: Lusia to nasz największy skarb ! A ten rentgen to może być kolana? Bo taki gdzieś mam :diabloti: Co do schodów, to mieszkam na parterze :) Aha i co do pielegnacji skóry. Czy sunia ma kupiony Efa Olie? Bo będę zamawiać z krakvetu i bez względu na to czy przyjeżdża do mnie, czy do hotelu mogłabym kupić ten preparat. Quote
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 sugarr napisał(a):dziękuję za odpowiedź. W takim razie, proponuję deklaracje na ten miesiąc w hotelu przeznaczyć na odpowiednią karmę i dalsze wizyty u weta, a sunię przywieźć do mnie. Mam wolne dt, od paru dni oferowałam się innemu psiakowi, ale wątek umarł + inne utrudnienia, dlatego zapraszam sunię. Tylko musi przyjechać z jedzonkiem, lub mogę zamówić np w krakvecie i ktoś wpłaci, czy da mi do zapłaty przy odbiorze (oczywiście rachunek wkleję), bo bardzo bym chciała, ale suni mogę zapewnić tylko miejsce w łóżeczku i moją opiekę, bo finansowo ciężko :( no i jeżeli potrzebne są jakieś zabiegi, masaże, to nie jest mi takie coś obce (miałam kiedyś na dt onka ze śrubami i odleżyną), ale przyda się "instrukcja obsługi" :) ze co>>>>>>>>>>ze co???????kto mnie obudzi???????????????prosze- napisz to jeszcze raz..ja dopiero wrocilam z wycieczki z corka...a tu cztytam takie wiesci???? Quote
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 prosze..napisz to jeszce raz..i napisz jeszcza raz cene za pobyt...??bo nie doczytalam...???jezuuuuuuuuu..nie wierze!!!jestem pewna ze marchewa wybierze domek i na miejscu- w razie "w" to zawsze jest nasza ukochana Biafra i nasza ukochana klinika:"D:D:DF Jezzzzzzzzzzzuuuuuuuuuuuuuuu.....no nie wierze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!LUSIA!!!!!TY JESTES JEDNYM WIELKIM CUDEM!!!!PISZE TO CALKIEM SERIO!!!!!!!! Quote
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 O jaaaaaaa..nikogo juz nie ma??A ja jutro bede tu dopiero po poludniu a wczesniej jajko zniose na 100%...MARCHEWA PLISSSSS.....JAK TO CZYTASZ I ZADZWONISZ DO SUGARR- ODDZWON DO MNIE KONIECZNIE, BO JA JUTRO NIE BEDE SIE MOGLA SKUPIC NA LEKCJACH:(Blagam Cie- nie zapomnij:):)JA czekam:D...moj nuemr chyba znasz??jesli nie to przypomne- 793712077 nie boje sie go tu pisac bo i tak pol dogo go zna:p Quote
sugarr Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 gonia66 napisał(a):prosze..napisz to jeszce raz..i napisz jeszcza raz cene za pobyt...?? Jeżeli to chodzi o pobyt u mnie, to nie ma żadnej ceny za pobyt. Właśnie dlatego m.in. proponuję siebie, żeby nie płacić za doby, a pieniążki przeznaczyć na odpowiednią karmę i dalsze wizyty u weterynarza, bo tego niestety nie mogę pokryć z własnej kieszeni :) Aha, zmieniły mi się plany, jednak od dzisiaj już jestem cały czas w domu, także jeżeli się zdecydujecie, to pasuje mi odbiór suńki w zasadzie o każdej porze dnia i nocy :oops: (zgadza się, ja również nocny marek) i przypominam pytanie o efa olie, bo niebawem muszę już złożyć zamówienie, żeby mi dowiezli przed świętami :mad: Czy ktoś kontaktuje się z Marchewą inaczej niż przez dogo? Bo z tego co widziałam wreszcie czytając wątek Lusi, to nie pojawia się bardzo często, a przydałoby się przekazać jej moją propozycję i nr telefonu Quote
TERESA BORCZ Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 SUGARR, Krakowianki, jesteś wielka, pomogłaś w zasadzie 2 pieskom biorąc sunieczke. bo na jej równie cudowne miejsce jedzie już CEZAR sznupek bardzo biedny, i też do dobrych warunków. BOŻE GDZIE WIĘCEJ TAKICH LUDZI . zazwyczaj tacy ludzie jak Ty mają równie wielkich znajomych, nie znasz kogoś kto wziąłby na tymczas małą sunieczkę LENKĘ? Ona w schronie zginie. szukamy gwałtownie!!! Quote
sugarr Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 mogę poprosić wątek tej suni? popytam znajomych. niestety, żeby mieli wielkie serce - w dużej części niestety nie :( ostatnio w trakcie imprezy u znajomego, w nocy, na mrozie, do jego ogrodu weszła ONka bez obroży. przemycałam ją ciągle do garażu, wychodziłam, przytulałam, chciałam tylko doczekać do rana żeby móc ją zabrać do siebie. i co? psina całą noc czekała, a rano - pół godziny przed moim transportem ktoś ją wypuścił jak nie patrzyłam i ślad zaginął :( ale oczywiście tacy, którzy chcą pomagać też są, więc jak dostanę link do wątku Lenki, to poszukam czegoś jeżeli jakiś piesek już jedzie na jej miejsce, to czy zapadła decyzja czy Lusia jedzie do mnie czy do hotelu? Quote
Agnezia Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Chyba wszyscy obecni na wątku są za tym żeby pojechała do Cibie. Ale czekamy na wyrocznię Marchewę :) Quote
Recommended Posts