Lidan Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Coś nowego u chudzinki słychać? A może ktoś zaglądnie do =>[FONT=Fixedsys] NERO[/FONT] Quote
gonia66 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 wSŁALAM NUMERY KONTA DO KETUNII- MAM NADZIEJE, ZE WSZYSTKO DOSZŁO:) JUZ Z GORY BARDZO DZIĘKUJE ZA CHĘĆ POMOCY NASZEJ LUSIEŃCE:D Quote
GochaT Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Już pisałam wczesniej,że chciałabym przesłac pieniążka Lusi ale ostatnio wysyłałam na transport Lusi na inne konto niż kETUNI, jednak Ketuni konto posiadam w związku z bazarkiem naszego Miszki, które Ketunia organizowała,w związku z powyższym pytam czy konto nie uległo zmianie? jeżeli nie to mogę już wysłać pieniązka! Quote
gonia66 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 GochaT napisał(a):Już pisałam wczesniej,że chciałabym przesłac pieniążka Lusi ale ostatnio wysyłałam na transport Lusi na inne konto niż kETUNI, jednak Ketuni konto posiadam w związku z bazarkiem naszego Miszki, które Ketunia organizowała,w związku z powyższym pytam czy konto nie uległo zmianie? jeżeli nie to mogę już wysłać pieniązka!Nic minie wiadomo zeby numer konta się zmienił...wiec mysle ze mozesz smialo wysylac pieniazki:) Na transpprt wysylalas na moje konto- ale i tak je odeslalam na konto ketunii, bo wystarczylo:):) Jak będziesz Gosiu wysylala- to napisz tyko wyraźnie swoj nick i dopisek ze to DLA LUSI:) BArdzo dziękuje w imieniu nas wszystkich za ppomoc:) Quote
gonia66 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 GochaT napisał(a):Ok wysyłam 50,00 zł:multi::multi::multi::multi::loveu: Quote
ketunia Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Dzięki Goniu za rozsyłanie numeru konta :) Dajcie mi proszę znać kiedy mam wpłacić brakującą kwotę. Quote
gonia66 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 A co tu tak cicho u suni naszej kochanej???:O Biafro..napiszesz nam co u dziewczynki slychac i kiedy mamy wysylac kaske i ile dokladnie????Juz by sie przydalo wyslac...konto zostanie puste....i będziemy na głowie stawac..ale pieniązki znajdziemy.... Quote
Biafra Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 gonia66 napisał(a):A co tu tak cicho u suni naszej kochanej???:O Biafro..napiszesz nam co u dziewczynki slychac i kiedy mamy wysylac kaske i ile dokladnie????Juz by sie przydalo wyslac...konto zostanie puste....i będziemy na głowie stawac..ale pieniązki znajdziemy.... U Lusi w porządku. Jedzonko wcina, tabletkami popycha...mnie się tylko wydaje że ona się na pysku postarzała :roll: Może jest dobita, tym że siedzi w zamknięciu :-( Strasznie chce wyjść. Ja to bym już dawno pękła :oops: ale wetki są nieugięte. Zero ruchu. Teraz jest chyba najgorszy moment. Sprawność fizyczna powraca ale psychika już jest mocno nadwyrężona. Lusia już bardzo ładnie stoi na tylnych nogach. Odnośnie przelewów to było do dopłaty 322 zł nie wiem czy to już ketunia wysyłała . Dzisiaj też mijają kolejne dwa tygodnie za hotelik. Quote
gonia66 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Biafra napisał(a):U Lusi w porządku. Jedzonko wcina, tabletkami popycha...mnie się tylko wydaje że ona się na pysku postarzała :roll: Może jest dobita, tym że siedzi w zamknięciu :-( Strasznie chce wyjść. Ja to bym już dawno pękła :oops: ale wetki są nieugięte. Zero ruchu. Teraz jest chyba najgorszy moment. Sprawność fizyczna powraca ale psychika już jest mocno nadwyrężona. Lusia już bardzo ładnie stoi na tylnych nogach. Odnośnie przelewów to było do dopłaty 322 zł nie wiem czy to już ketunia wysyłała . Dzisiaj też mijają kolejne dwa tygodnie za hotelik. CZyli 322 zł do wyslania na juz i na juz za 2 tygodnie (nie pamietam po ile dziennie...chyba po 15 zł- tak??) czyli wtedy jeszcze 210 zł...razem byloby do wysylki 532 zł....Jeju...nie wiem czy tyle juz mamy.....:( Biafro...czytalas moze post dotyczacy Allegro????Jesli Selenga by wszystko zrobila- czy moglabys wystawic ta aukcje na swoim koncie Allegro????Pieniążki są tak potrzebne...:( No i jeszcze przyszlo mi do glowy, zeby umieścic info z prośba na owczarkach...i jak będzie Allegro, zeby na NK klase dać link.... A...napisz Biafro prosze- dlaczego w zasadzie Lusia nie moze sie ruszac??Tzn dlaczego ma zakazany ruch??Chodzi o ta miednice??Myslisz ze moze sie obejsc bez operacji???? CZy saszetki jeszcze ma????I czy w ogole sa potrzebne jeszce??? Wiem...tyle pytań....sory:/ Quote
Biafra Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 gonia66 napisał(a):CZyli 322 zł do wyslania na juz i na juz za 2 tygodnie (nie pamietam po ile dziennie...chyba po 15 zł- tak??) czyli wtedy jeszcze 210 zł...razem byloby do wysylki 532 zł....Jeju...nie wiem czy tyle juz mamy.....:( Biafro...czytalas moze post dotyczacy Allegro????Jesli Selenga by wszystko zrobila- czy moglabys wystawic ta aukcje na swoim koncie Allegro????Pieniążki są tak potrzebne...:( No i jeszcze przyszlo mi do glowy, zeby umieścic info z prośba na owczarkach...i jak będzie Allegro, zeby na NK klase dać link.... A...napisz Biafro prosze- dlaczego w zasadzie Lusia nie moze sie ruszac??Tzn dlaczego ma zakazany ruch??Chodzi o ta miednice??Myslisz ze moze sie obejsc bez operacji???? CZy saszetki jeszcze ma????I czy w ogole sa potrzebne jeszce??? Wiem...tyle pytań....sory:/ Poproszę Magdę, żeby wystawiła jej allegro. Przelejcie mi na razie te 322 zł a za hotelik zapłacę jak się uzbiera. Ruszać się Lusia nie może, bo miednica musi się zrosnąć. Nie da się założyć gipsu tak jak na łapę ;) Żeby się kości zrosły muszą być zupełnie unieruchomione. Nie dopytałam ile, ale coś mi się wydaje, że 6 tygodni. Jeśli pęknięta kość się zaleje kostniną, Lusi nie trzeba będzie operować- pod warunkiem że spoiwo będzie na tyle twarde, że nie pęknie jak Lusia zacznie chodzić. Dlatego dostaje fosforan wapnia, witaminy i minerały żeby miała z czego zlepić tą miednicę Sama Lusia musi jeszcze doprowadzić siebie do jakiegoś wyglądu :loveu: Saszetki jeszcze ma . Dostaje teraz jedną dziennie zamiast sześciu, bo bardzo ładnie je i trawi tego suchego intestinala. Saszetkę dostaje do jednego posiłku żeby upchać w budyniu leki, no i podnieść kaloryczność posiłków. Lusia musi przybrać na wadze drugie tyle ile teraz waży a na karmie intestinal to będzie ciężko uzyskać - to jest karma oszczędzająca jelita, łatwo strawna, delikatna. Z rzeczy potrzebnych to karma przyszła w piątek od Marchewy i czeka na swoją kolej :loveu: Przydała by się jeszcze pasta vita-pet i calo-pet Lusia dostaje je na zmianę po łyżce dziennie Quote
Cantadorra Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Mam nadzieje, ze na intestinalu jednak mala sie troche podtuczy. Nie bedzie na pewno szalu, ale troche, chociaz przez sama regularnosc i dodatki. Malutka jest dzielna. A bedzie miala jeszcze rtg za ok. 6 tygodnie co z ta miednica? Nie wiem na jakiej podstawie weci sa w stanie ocenic, czy pęknieta kosc sie zalala kostniną. Quote
Biafra Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Cantadorra napisał(a):Mam nadzieje, ze na intestinalu jednak mala sie troche podtuczy. Nie bedzie na pewno szalu, ale troche, chociaz przez sama regularnosc i dodatki. Malutka jest dzielna. A bedzie miala jeszcze rtg za ok. 6 tygodnie co z ta miednica? Nie wiem na jakiej podstawie weci sa w stanie ocenic, czy pęknieta kosc sie zalala kostniną. Będzie miała robione kontrolne zdjęcia za dwa tygodnie. Urazy miednicy są dwa. Pękniecie od góry , niewielkie przy ruchomym połączeniu kości i spore złamanie z boku- to, które w razie czego ma być ześrubowane jeśli się nie zrośnie. Myślę, że Lusia będzie tez miała robione kontrolne badania krwi. Bardzo dużo zjada karmy i dostaje częste posiłki. Jeśli organizm pracuje prawidłowo to obraz krwi powinien się poprawić. Może wątroba od razu się nie zregeneruje, ale te parametry, które wskazywały na wyniszczenie organizmu i awarie czerwonych i białych krwinek ...mam nadzieję że wyjdzie o.k :roll: Quote
gonia66 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Biafra napisał(a): Przydała by się jeszcze pasta vita-pet i calo-pet Lusia dostaje je na zmianę po łyżce dziennie To super 322 zł ketunia przeleje mam nadzieje dzisiaj...(zaraz do Niej napiszę PW) a teraz ta pasta....co to jest i gdzie mozna kupić??Za ile- wiadomo????Moze trzeba od razu wyslac pieniazki na ta paste- ja mam przelac dla Lusi 50 zł..moze wyślę od razu Tobie Biafra i kupisz??Tylko nie wiem czy starczy tyle kasy...:/ Quote
Biafra Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 gonia66 napisał(a):To super 322 zł ketunia przeleje mam nadzieje dzisiaj...(zaraz do Niej napiszę PW) a teraz ta pasta....co to jest i gdzie mozna kupić??Za ile- wiadomo????Moze trzeba od razu wyslac pieniazki na ta paste- ja mam przelac dla Lusi 50 zł..moze wyślę od razu Tobie Biafra i kupisz??Tylko nie wiem czy starczy tyle kasy...:/ Pastę dostaje cały czas, jedna też przyszła w paczce. W lecznicy na pewno niczego jej nie zabraknie...pisze tylko gdyby ktos chciał Lusi prezent na mikołaja zrobić :loveu: Zawsze będzie mieć mniejszy rachunek w lecznicy :cool3: Można zamówić przez internet i przesłać w paczce :p Quote
gonia66 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 CAlo-pet na Allegro znalazlam ale Vita-pet nie:(....no ok jeszcze cos pomyslimy w takim razie:D Quote
MARCHEWA Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Nie było mnie u Lusi 2 dni,bo miałam wyjazd,ale już nadrabiam zaległości. Po pierwsze dziękuję wszystkim za pomoc w utrzymaniu Lusi,za kazdą złotówkę przelaną dla niej,jesteście wielcy;) Biafro-dobrze czytać,że Lusia małymi kroczkami dochodzi do sił,mam nadzieję,że psychicznie się nie załamie tym leżeniem. Z moich bazarków,które jeszcze trwają jest już około 200 zł;) dla Lusi. Quote
MARCHEWA Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Goniu,na jaki mam zmienić tytuł wątku Lusi?Teraz już mogę,dogo się wreszcie uspokoiło;) Quote
ketunia Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Przelałam 322 zł. Finanse Lusi: Kaska_82 40 zł Israel 40 zł + 100 zł (XI, XII) Cantadorra 50 zł ketunia 50 zł Randa 100 zł Goldenek2 150 zł Jola+Rani+Sari 30 zł Figanadrzewna 20 zł Mysza1 50 zł Katiste 30 zł Martusiaaaaaa z Szansy 50 zł Marchewa, Kasia i Basia 320 zł Iza K. Bazarek Marchewy 35 zł Gonia66 20 zł (pozostałość z transportu) Buldożyca 100 zł Israel 50 zł Tripti 35 zł (bazarek) Figanadrzewna 20 zł Razem: 1290 zł - 600 zł (pobyt w klinice) - 322 zł (pobyt w klinice) ------------- 368 zł Na koncie Lusi jest 368 zł Quote
MARCHEWA Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Następny bazarek dla Lusi;): http://www.dogomania.pl/threads/174754-NowiuA-kie-A-liczne-zasA-ony-na-leczenie-Onki-Lusi-do-06-12?p=13610677#post13610677 Quote
gonia66 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 [quote name='ketunia']Przelałam 322 zł. Finanse Lusi: Kaska_82 40 zł Israel 40 zł + 100 zł (XI, XII) Cantadorra 50 zł ketunia 50 zł Randa 100 zł Goldenek2 150 zł Jola+Rani+Sari 30 zł Figanadrzewna 20 zł Mysza1 50 zł Katiste 30 zł Martusiaaaaaa z Szansy 50 zł Marchewa, Kasia i Basia 320 zł Iza K. Bazarek Marchewy 35 zł Gonia66 20 zł (pozostałość z transportu) Buldożyca 100 zł Israel 50 zł Tripti 35 zł (bazarek) Figanadrzewna 20 zł Razem: 1290 zł - 600 zł (pobyt w klinice) - 322 zł (pobyt w klinice) ------------- 368 zł Na koncie Lusi jest 368 zł KAsiu..ale cyhyba na koncie jest juz tylko46 zł prawda???Bo tak wyglada (źle sie chyba skopiowało), ze po oplacie 322 zł pozostalo Lusi jeszcze 368 zł...a to moze zmylic niejednego:P Quote
gonia66 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 gonia66 napisał(a):KAsiu..ale cyhyba na koncie jest juz tylko46 zł prawda???Bo tak wyglada (źle sie chyba skopiowało), ze po oplacie 322 zł pozostalo Lusi jeszcze 368 zł...a to moze zmylic niejednego:P Nie...to ja jakaś "pomylona: jestem- dobrze jest- teraz zobaczylam i porownalam z tamtym rozliczeniem:) NAsza Lusienka ma na koncie obecnie 368 zł jeszcze:):_)Czyli mozemy zaplacic za te kolejne 2 tygodnie pobytu..Biafro- napiosz ile dokladnie....przelejemy, poki mamy:D No i bardzo dziękujem,y cioetczkom Buldożyca 100 zł Israel 50 zł Tripti 35 zł (bazarek) Figanadrzewna 20 zł za wplaty i ratowanie finansow Lusienki:):):) Quote
gonia66 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 I co tam dziś u ddziewczynki naszej???:) Quote
Recommended Posts