Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

SLuchajcie..nie ma osoby na watku od suni a decyzje poki co musimy podjac, zeby zaczac szukac transportu....czy "zaocznie" podejmujemy ze transportu na cito szukamy????No i jesli tak to trzeba wplacac kaske...NIECH KTOS SIĘ ZDECYDUJE NA ZBIERANIE PIENIAZKOW NA TRANSPORT I NA LECZNIE(byloby najlepiej)..a my juz wplacajmy na to konto...ketunia...moze TY????Jak bedziemy mialy kase (na 500 km trzeba 400 zł w obie strony- wiem- bo teraz wiozly dziewczyny KUbusia prawie taka odległość)....to transport znajdziemy, bo bez pieniedzy mozemy poskakac sobie tylko...

Posted

Czy ktos zna kogos od "transportu" kto moglby przewieźć sunie????Wiem!!!Tata Rybci wozi psiaki- mieszka w okolicach Elblaga chyba(wozil mi juz 2 razy pieski- cudny czlowiek)....pisac do Niego?????Mam te numer telefonu ale dzis to juz chyba raczej za pożno...

Posted

gonia66 napisał(a):
Czy ktos zna kogos od "transportu" kto moglby przewieźć sunie????Wiem!!!Tata Rybci wozi psiaki- mieszka w okolicach Elblaga chyba(wozil mi juz 2 razy pieski- cudny czlowiek)....pisac do Niego?????Mam te numer telefonu ale dzis to juz chyba raczej za pożno...

Goniu może napisz smsa. Sprawa jest pilna.. pewnie Ci wybaczą

Posted

ketunia napisał(a):
Goniu może napisz smsa. Przeproś ale sprawa jest pilna..

Dobra..pisze ale na Nasza wspolna odpowiedzialnosc....nie wiemy co z psem na dzis..czy ktos ma kontakt z osobą "od suni"?????:razz:

Posted

Napisalam smsa....zobaczymy co bedzie i czy dzis dostane odpowiedź...ten Pan pracuje i nie wiem czy w tygodniu bedzie mogl jechac..nic..czekamy- moze ktos ma inny pomysl- prosze pisac....

Posted

ketunia napisał(a):
Goniu może napisz smsa. Sprawa jest pilna.. pewnie Ci wybaczą

Ketunio..mam Twoj numer konta...mozemy wysylac do Ciebie kase????Jesli się zgodzisz- to podaj na PW swwoj numer osobom ktore zadeklarowaly się wplacic- to naprawde musi byc 'na wczoraj"....

Posted

Cantadorra napisał(a):
Dziewczyny, ale czy mala przezyje podroz? Nie lepiej do szpitalika na tydzien wzmocnic psa? Prosze przemyslmy to razem, zeby suni pomoc jak najlepiej.

N ale to wlasnie jest wyjazd do kliniki...jej nie jest potzrebny odpoczynek tylko solidna diagnoza i leczneie...bo jesli to kregoslup to licza się minuty....:razz:

Posted

gonia66 napisał(a):
N ale to wlasnie jest wyjazd do kliniki...jej nie jest potzrebny odpoczynek tylko solidna diagnoza i leczneie...bo jesli to kregoslup to licza się minuty....:razz:

Ok, to swietnie. Na pewno sie dorzuce do finansow malej.

Posted

gonia66 napisał(a):

Ale jeśli to kręgosłup to długi transport moze jej zaszkodzić :(

Posted

beka napisał(a):

No TAK..ALE CZY MAMY WYJSCIE???moze zrobic faktycznie przeswietlenie najpierw i zapytac czy to jest bezpieczne??Napisala do mnie cioteczka kochana- malibu, ze tez dolozy do transporty i pomoze potem ale nie wie ile i jak dlugo- ale znam Ją- pomoze na pewno...mamay wiec koleją deklaracje...KTO ZBIERA KASE NO???SZYBKA DECYZJA!!!!!!!!!!!!!!

Posted

beka napisał(a):

Gdyby to był jakiś uraz kręgosłupa, to nie wiem czy podniosłaby się tak jak pisały dziewczyny. Wlokłaby nogi jak foka.
Prawdopodobnie kręgi są nieuszkodzone tylko po wypadku ma jakiś obrzęk i płyn uciska na rdzeń.

Musi dostawać leki poprawiające przewodnictwo w dolnym odcinku kręgosłupa tak aby nie doszło do zwapnienia nerwów, wit z grupy B, oraz srodki na wzmocnienie.
Pies musi być pod kroplówką przynajmniej tydzień, doraźne zabiegi jej nie pomogą.
To nie jest stan, w którym pomoże czas i dobra karma.

W samochodzie będzie leżeć.
To nie koń, że się przewróci ;)

Posted

gonia66 napisał(a):
Ketunio..mam Twoj numer konta...mozemy wysylac do Ciebie kase????Jesli się zgodzisz- to podaj na PW swwoj numer osobom ktore zadeklarowaly się wplacic- to naprawde musi byc 'na wczoraj"....

Zbieram na dwa psiaki plus bazarki ale co tam. Dam radę.
Zaraz roześlę Wszystkim deklarującym nr konta.

Posted

Biafra napisał(a):
Gdyby to był jakiś uraz kręgosłupa, to nie wiem czy podniosłaby się tak jak pisały dziewczyny. Wlokłaby nogi jak foka.
Prawdopodobnie kręgi są nieuszkodzone tylko po wypadku ma jakiś obrzęk i płyn uciska na rdzeń.

Musi dostawać leki poprawiające przewodnictwo w dolnym odcinku kręgosłupa tak aby nie doszło do zwapnienia nerwów, wit z grupy B, oraz srodki na wzmocnienie.
Pies musi być pod kroplówką przynajmniej tydzień, doraźne zabiegi jej nie pomogą.
To nie jest stan, w którym pomoże czas i dobra karma.

W samochodzie będzie leżeć.
To nie koń, że się przewróci ;)
BIafra...dziękuje..napisalas konkrety..bo ja to "zielona w te klocki " jestem, ze szok..a wpadam w panikę jak widze takie sytuacje...wiem jedno=SUNIA MUSI JECHAC NA LECZENIE!!!!!mysle ze zbierzemy odpowiednie środki,jesli tylko będzie diagnoza pozytywna dla psa...tylko tą diagnoze musi miec- inaczej jest bez szans.....I MUSI BYC PODJETE NATYCHMIASTOWE LECZENIE...prsyszedl raport od Pana wiec sms doszedl..odpowiedzi nie mam, moze spi, ale jesli zadecydujemy- jutro dzwonie....tylko kurcze NIEPOKOJE SIE ZE NIE MA TU NIKOGO OD SUNI....NIKT NIE CHCE SIE PODJĄĆ ZBIERANIA PIENIĄŻKOW???????NO PLIIIISSSSSSSSSSS.....KASA JUZ POWINNA BYC PRZELEWANA- bo ejslki się znajdzie ransport-to trzeba zaplacic....

Posted

gonia66 napisał(a):
BIafra...dziękuje..napisalas konkrety..bo ja to "zielona w te klocki " jestem, ze szok..a wpadam w panikę jak widze takie sytuacje...wiem jedno=SUNIA MUSI JECHAC NA LECZENIE!!!!!mysle ze zbierzemy odpowiednie środki,jesli tylko będzie diagnoza pozytywna dla psa...tylko tą diagnoze musi miec- inaczej jest bez szans.....I MUSI BYC PODJETE NATYCHMIASTOWE LECZENIE...prsyszedl raport od Pana wiec sms doszedl..odpowiedzi nie mam, moze spi, ale jesli zadecydujemy- jutro dzwonie....tylko kurcze NIEPOKOJE SIE ZE NIE MA TU NIKOGO OD SUNI....NIKT NIE CHCE SIE PODJĄĆ ZBIERANIA PIENIĄŻKOW???????NO PLIIIISSSSSSSSSSS.....KASA JUZ POWINNA BYC PRZELEWANA- bo ejslki się znajdzie ransport-to trzeba zaplacic....

Ja będę zbierała. Już porozsyłałam nr konta. Dziewczyny w tytule przelewu wpiszcie dla Onki i nick z dogo.
Zbieram juz na 2 pieski i kilka bazarków. Nie chce żeby mi się pomieszało.

Posted

ketunia napisał(a):
Ja będę zbierała. Już porozsyłałam nr konta. Dziewczyny w tytule przelewu wpiszcie dla Onki i nick z dogo.
Zbieram juz na 2 pieski i kilka bazarków. Nie chce żeby mi się pomieszało.

DZIĘKUJE!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu:ja WYSYŁAM ZARAZ W TAKIM RAZIE- MAM tWOJ NUMER KONTA...a jak przyjdą obiecane pieniążki od Malibu57, przesle tez od razu:loveu::loveu::loveu:

Posted

kaska_82 napisał(a):
ja tez poprosze numer konta ile moge tyle przesle,zal psiaka mam nadzieje ze wroci do sił i stanie na nogi

Dziekuje bardzo w imieniu suni i nas wszystkich..nie wiem czy Ketunia jest jeszcze..jesli nie to ja Ci zaraz wysle Jej numer konta...bo mam:loveu::loveu::loveu: