Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I tak najlepsza jest prababcia kumpeli. Też ma chyba z 94 lata, a na weselu tak szalała że ja bym się zmęczyła, kieliszków też nie opuszczała zbyt wielu :eviltong: Jakbym miała tak długo żyć w takim zdrowiu to bym nie narzekała :lol:

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój dziadek umarł w tym roku ale miał 92 lata i do końca był w pełni sprawny, nawet na rowerze jeszcze jeździł:razz: Po prostu położył się spać i w śnie odszedł... A zostały mi dwie babcie jedna od mamy super kobieta:) A druga nie wiem co to za człowiek po śmierci ojca stwierdziła że ja, moja siostra i mama to dla niej już nie rodzina i nie chce utrzymywać kontaktu...

Posted

Doti1986 napisał(a):
Mój dziadek umarł w tym roku ale miał 92 lata i do końca był w pełni sprawny, nawet na rowerze jeszcze jeździł:razz: Po prostu położył się spać i w śnie odszedł... A zostały mi dwie babcie jedna od mamy super kobieta:) A druga nie wiem co to za człowiek po śmierci ojca stwierdziła że ja, moja siostra i mama to dla niej już nie rodzina i nie chce utrzymywać kontaktu...

Dziwna kobieta, przecież jesteście jej wnuczkami, dziećmi jej syna:crazyeye: Dla mnie to nienormalne :shake:

Posted

Ty mnie Doti nie strasz, bo mój dziadek właśnie taki jest, że na rowerze śmiga ileś tam km na lotnisko i modele szybowców sobie puszcza, no fakt że trochę młodszy bo ma 73 dopiero... A babcie moje to jedna super kobita, pożartuje i w ogóle, natomiast druga jest kochana ale niestety z roku na rok robi się coraz bardziej upierdliwa, za każdym razem się z nią pokłócę jak tam idę :roll:

Posted

Viky i Ja napisał(a):
Dziwna kobieta, przecież jesteście jej wnuczkami, dziećmi jej syna:crazyeye: Dla mnie to nienormalne :shake:

Dla mnie też ale ma jeszcze 3 córki i tylko z jedną kontakt utrzymuje resztę ma gdzieś...

Posted

*kleo* napisał(a):
Ty mnie Doti nie strasz, bo mój dziadek właśnie taki jest, że na rowerze śmiga ileś tam km na lotnisko i modele szybowców sobie puszcza, no fakt że trochę młodszy bo ma 73 dopiero... A babcie moje to jedna super kobita, pożartuje i w ogóle, natomiast druga jest kochana ale niestety z roku na rok robi się coraz bardziej upierdliwa, za każdym razem się z nią pokłócę jak tam idę :roll:

73 to jeszcze nie tak dużo, mój tato ma 72 i też śmiga na rowerze, zasówa na działce, przy pszczołach. Codziennie ćwiczy, chodzi na spacery. W ogóle nie potrafi usiedzieć na tyłku ;)

Posted

Zajęcia z pszczółek miałam w zeszłym roku, i w tym roku tydzień praktyk, całkiem fajnie wspominam :p Amój dziadek też lata jak szalony, jak nie do nas to w swojej modelarni siedzi albo ze znajomymi na to lotnisko "pofruwać" :eviltong:

Posted

*kleo* napisał(a):
Zajęcia z pszczółek miałam w zeszłym roku, i w tym roku tydzień praktyk, całkiem fajnie wspominam :p Amój dziadek też lata jak szalony, jak nie do nas to w swojej modelarni siedzi albo ze znajomymi na to lotnisko "pofruwać" :eviltong:

Dla mnie wyjazd do pasieki to prawdziwa trauma :( Panicznie się boję i jestem uczulona na jad :(

Posted

Viky i Ja napisał(a):
Dla mnie wyjazd do pasieki to prawdziwa trauma :( Panicznie się boję i jestem uczulona na jad :(

Ja też się na początku bałam, ale po kilku ćwiczeniach nawet mi się spodobało :p Na szczęście żadna mnie nie użądliła, bo alergiczką jestem, ale czy na pszczeli jad to nie mam pojęcia, ogólnie mówili nam że strasznie mało osób jest na niego uczulone. A jak miałam praktyki to mogłyśmy sobie z dziewczynami miód różnisty podżerać, a dobry w naszej pasiece kortowskiej mają :p

Posted

*kleo* napisał(a):
Ja też się na początku bałam, ale po kilku ćwiczeniach nawet mi się spodobało :p Na szczęście żadna mnie nie użądliła, bo alergiczką jestem, ale czy na pszczeli jad to nie mam pojęcia, ogólnie mówili nam że strasznie mało osób jest na niego uczulone. A jak miałam praktyki to mogłyśmy sobie z dziewczynami miód różnisty podżerać, a dobry w naszej pasiece kortowskiej mają :p

Dla mojego brata i dla mnie taki wyjazd to była największa kara :crazyeye: Mnie jak pszczoła użądli w palec to mam rękę przez kilka dni spuchniętą do pachy. I to tak solidnie :angryy:

Posted

Ja niestety też jestem uczulona. Dziadek męża ma ule i kiedyś chcieli żebym z nimi poszła ale niestety skończyło się szpitalem bo mnie jedna "franca" w brzuch ukąsiła i napuchłam jak balon:evil_lol: W szpitalu pytali się czy mam cukrzycę bo podobno "słodkich" bardziej kąsają niż "zwykłych" obywateli:evil_lol:

Posted

My chodziliśmy tak szczelnie owinięci w fartuchy i te kapelusze śmieszne, że nawet jakby jakaś chciała użądlić to by raczej nie miała gdzie. Z resztą zawsze solidnie odymione były :p

Posted

jot11 napisał(a):
Też mam uczulenie na ukąszenia.Nawet po zwykłym komarze robią mi się ropne bąble :-(

Ide spać.Dobranoc Klaudusiu :loveu:

Bąble to i mi się robią, ale nie puchnę tak jak moja kumpela dajmy na to. Dobrej nocki :p
Viky i Ja napisał(a):
Mój m trafił do szpitala po użądleniu w twarz bo mu wargi i język napuchł tak, że wyglądał jak potwór :crazyeye:

A nasza pani doktor stwierdziła kiedyś, że jej użądlenia ogólnie nie robią, tylko nie lubi jak ją żądlą w twarz. Ale ci prowadzący to kozaccy byli, czasem nawet kapelusza nie zakładali :crazyeye:

Posted

Viky i Ja napisał(a):
Mój m trafił do szpitala po użądleniu w twarz bo mu wargi i język napuchł tak, że wyglądał jak potwór :crazyeye:

Marzena to tak jak u mojego taty w lato jak przyjechalismy do nich na dzialke to taki ubaw mielismy, on wygladal jak z tych plemion murzyni...moj musial z nim jechac tez na pogotowie..

Posted

[quote name='Pegaza']Marzena to tak jak u mojego taty w lato jak przyjechalismy do nich na dzialke to taki ubaw mielismy, on wygladal jak z tych plemion murzyni...moj musial z nim jechac tez na pogotowie..

Wygląda to śmiesznie, ale może skończyć się tragicznie. Dlatego ja wolę unikać tych latających złośnic.;)

Dobranoc Klaudio :loveu:

Posted

dysia-u napisał(a):
Be a gdzieś zgubiła banerek?! zamieniłaś choć na co fajnego?

Kurna gdzie mój baner?? :placz:

Ja nie mam żadnej babci, żadnego dziadka :-( Mój tato jak zmarł miał 72 lata a też skubany biegał żwawo wszędzie, na imprezy, biwaki i takie tam. Zmarł nagle.. Z kolei dziadek od strony mamy miał 86 lat jak zmarł - jego najbardziej mi brakuje :-(

Pszczół, os boję się się panicznie choć uczulenia nie mam :eviltong:

Cze Klaudia :multi:

Posted

jot11 napisał(a):
Cześć Klaudio :multi:

Jak spałaś?
Dogo jak na razie dobrze,ale pewnie znowu zacznie później mulić :angryy:

Doti1986 napisał(a):
Witamy jak się spało?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Pegaza napisał(a):
Snily sie jakies koszmary?:evil_lol:

karkakarka napisał(a):
Hej porannie :)
A mnie się koszmary nie śniły :) Nic mi się nie śniło :)

tigrunia napisał(a):
Kurna gdzie mój baner?? :placz:

Ja nie mam żadnej babci, żadnego dziadka :-( Mój tato jak zmarł miał 72 lata a też skubany biegał żwawo wszędzie, na imprezy, biwaki i takie tam. Zmarł nagle.. Z kolei dziadek od strony mamy miał 86 lat jak zmarł - jego najbardziej mi brakuje :-(

Pszczół, os boję się się panicznie choć uczulenia nie mam :eviltong:

Cze Klaudia :multi:

Hej dziewczyny :multi: Koszmarów nie było, śniła mi się tylko jakaś bzdura, ale nie pamiętam o co chodziło :eviltong: Ogólnie bardzo dobrze mi się spało, psy mnie oblazły, koty też-coś pięknego :loveu:

Posted

Właśnie kilka zdjęć pstryknęłam, jeszcze ciepłe ;)

Tak Gracka robi, jak nikt się nią nie zajmuje - leży żałośnie bo wie, że ktoś ją na ręce weźmie. Na zakurzoną podłogę i dywanik nie patrzcie :evil_lol:

A to zamiast wyjścia na dwór-Gracka obserwowała sikorki i tłumaczyłam jej, że wcale nie chce wychodzić na takie zimno :eviltong:

A tyle mamy śniegu za oknem