dagos1 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Ja też się znam na tej rasie, ale faktycznie może być tak jak w yorkach. Jakby każdy się trzymał wzorca, to psy ze smoleniami na głowie, ciemniejszymi pasemkami oraz z ciemną szatą powinny być od razu zdyskwalifikowane, a jest ich wcale niemało na wystawach. Quote
dysia-u Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 cześc dziewczynki słoneczko wyszło huuuraaa Quote
Yorkomanka Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 a ja bym chciała dodać że taki owłosiony chi nie przypomina ani troszkę papillona pomeraniana już szybciej:diabloti: Quote
Borówka16 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Cześć Klaudia :) U nas też wreeeszcie słońce ,a w galerii fotki ;) Jak dla mnie i takie i takie chi są cudne - a które lepsze są to nie wiem ,bo na chiłkach to ja kompletnie zielona :roll: Jolka i Klaudia - migiem mi tu się godzić :eviltong: O ile to była kłótnia wogóle :roll: :eviltong: Quote
*kleo* Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 jot11 napisał(a):Cześć Klaudia !! Odnoszę wrażenie,że jesteś urażona tym co napisałam. Nic na pewno nie pisałam,że ktoś komuś czegoś zazdrości !!! I na pewno nie pisałam,że znam się na tej rasie (jesli ten wpis dotyczy mnie). Ogólnie to już nie będę wypowiadała się na tematy,na których sie NIE ZNAM.Wnioskuję,że tak będzie lepiej dla mnie !! Nie jestem urażona, bo nie mam czym :p Nie napisałaś, że ktoś komuś zazdrości, ale "A może jest tak ,że Ci którzy nie mają takich chi (jak na zdjęciu)tak mówią? " więc wywnioskowałam że możesz myśleć, że ktoś zazdrości że czyjaś chi jest lepsza i specjalnie mówi, że niezgodna ze wzorcem. A to co napisałam o znajomości wzorca to nie do Ciebie, chodziło mi o to, że nieraz sędziowie nie do końca się do niego stosują, czy to z niewiedzy, czy może też specjalnie(?) dagos1 napisał(a):Ja też się znam na tej rasie, ale faktycznie może być tak jak w yorkach. Jakby każdy się trzymał wzorca, to psy ze smoleniami na głowie, ciemniejszymi pasemkami oraz z ciemną szatą powinny być od razu zdyskwalifikowane, a jest ich wcale niemało na wystawach. Tylko trzeba wiedzieć, że smolenia zwykle prędzej czy później giną. Weźmy chociaż Naomi, którą kiedyś wystawiałam. W tamtym okresie miała smolenia, teraz po pół roku nie ma po nich śladu. dysia-u napisał(a):cześc dziewczynki słoneczko wyszło huuuraaa Cześć :) dagos1 napisał(a):U nas od rana świeci, ale zimno jest. U nas pół na pół, trochę świeci, trochę pada... Yorkomanka napisał(a):a ja bym chciała dodać że taki owłosiony chi nie przypomina ani troszkę papillona pomeraniana już szybciej:diabloti: Ja jednak zostanę przy papillonie. Borówka16 napisał(a):Cześć Klaudia :) U nas też wreeeszcie słońce ,a w galerii fotki ;) Jak dla mnie i takie i takie chi są cudne - a które lepsze są to nie wiem ,bo na chiłkach to ja kompletnie zielona :roll: Jolka i Klaudia - migiem mi tu się godzić :eviltong: O ile to była kłótnia wogóle :roll: :eviltong: Ja tego jako kłótni nie traktuję. Quote
*Jot* Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 *kleo* napisał(a): Ja tego jako kłótni nie traktuję. No właśnie kto się kłócił? Bo ja nie w temacie. :siara::siara: Klaudia miałaś Ulę zgłoszoną we Włocławku tak? Dlaczego nic nie piszesz jak poszło? :niewiem: Quote
*kleo* Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 jot11 napisał(a):No właśnie kto się kłócił? Bo ja nie w temacie. :siara::siara: Klaudia miałaś Ulę zgłoszoną we Włocławku tak? Dlaczego nic nie piszesz jak poszło? :niewiem: A faktycznie nie pisałam, nikt nie pytał i zapomniałam :eviltong: Pewnie znowu powiecie że to już nudne, ale WO i I lokata. Quote
*Jot* Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 No rzeczywiście to już nudne :mdleje::mdleje: Gratulacje. :klacz::klacz::klacz: Quote
Princess_York Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Klaudia a pamietasz dokładnie ile to już 1 lokat ? :evil_lol: , bo ja sie gubie :lol: :diabloti: Quote
Borówka16 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Gratki :multi: :) Też napisałam o ile to była kłótnia :eviltong: Nazwijmy to wymianą zdań :p Quote
karkakarka Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Ja już gratulowałam, ale co mi tam ;) Gratulacje dla Ulinki :) Quote
Karolina. Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Po raz kolejny: brawa dla Uli :klacz: Gdzie macie następną wystawę (bo chyba nie doczytałam :oops:)? Quote
*kleo* Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Princess_York napisał(a):Klaudia a pamietasz dokładnie ile to już 1 lokat ? :evil_lol: , bo ja sie gubie :lol: :diabloti: Oczywiście - 3 wystawy w baby, 3 razy I lokata, 2 razy NBwR, 7 wystaw w szczeniętach, 7 razy I lokata, 4 razy NSzwR :p Borówka16 napisał(a):Gratki :multi: :) Też napisałam o ile to była kłótnia :eviltong: Nazwijmy to wymianą zdań :p karkakarka napisał(a):Ja już gratulowałam, ale co mi tam ;) Gratulacje dla Ulinki :) Dzięki :) Karolina. napisał(a):Po raz kolejny: brawa dla Uli :klacz: Gdzie macie następną wystawę (bo chyba nie doczytałam :oops:)? Dzięki :) Następna w niedzielę - yorkowa w Bydgoszczy. I niestety potem przerwa :-( Quote
Karolina. Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 *kleo* napisał(a):Oczywiście - 3 wystawy w baby, 3 razy I lokata, 2 razy NBwR, 7 wystaw w szczeniętach, 7 razy I lokata, 4 razy NSzwR :p (...) Następna w niedzielę - yorkowa w Bydgoszczy. I niestety potem przerwa :-( Powiem jedno: łał :crazyeye: O, w niedzielę. Czyli kolejna I lokata się szykuje :lol: :p A Ula teraz w jakiej klasie jest? Szczenięta tak? Quote
*kleo* Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Karolina. napisał(a):Powiem jedno: łał :crazyeye: O, w niedzielę. Czyli kolejna I lokata się szykuje :lol: :p A Ula teraz w jakiej klasie jest? Nie Karola, teraz już I nie będzie (ani pewnie żadna inna lokatowa), startujemy po raz pierwszy w młodzieży ;) Quote
Karolina. Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Aaa, to już poważniejszą konkurencję będziecie mieć :) Ale dlaczego myślisz że nie będzie I? Ja tam w Was wierzę, wydaję mi się że Ula jest bardzo taką no, fajną eksterierowo suczką, i ma takie coś, co ją wyróżnia ;) Chociaż wiem że co sędzia to inny gust, i czasami ciężko takiemu podpasować :roll: Quote
*Jot* Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 *kleo* napisał(a):Nie Karola, teraz już I nie będzie (ani pewnie żadna inna lokatowa), startujemy po raz pierwszy w młodzieży ;) Myśl pozytywnie Klaudia !! Chyba te wszystkie I-sze lokaty Uli o czymś świadczą !! :cool3: Quote
*Agnieszka* Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Klaudia?to teraz Ula już w młodzież w Bydgoskiej idzie???jeśli tak to oooo jak szybko zleciało:crazyeye: Quote
Asiaczek Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Doczytałam o Włocławku - gratulacje!!! I zyczę następnych I lokat:) Pzdr. Quote
Princess_York Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Młodzież :cool3: Z nami będziecie :evil_lol: . konkurencja sie szykuje dla nas :-D hihi . Quote
Pegaza Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Cze Klaudyna:multi: i czilko,yorasku oraz pinczerku;) Quote
*kleo* Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Karolina. napisał(a):Aaa, to już poważniejszą konkurencję będziecie mieć :) Ale dlaczego myślisz że nie będzie I? Ja tam w Was wierzę, wydaję mi się że Ula jest bardzo taką no, fajną eksterierowo suczką, i ma takie coś, co ją wyróżnia ;) Chociaż wiem że co sędzia to inny gust, i czasami ciężko takiemu podpasować :roll: Nie będzie pierwsza z prostej przyczyny - będzie pewnie najmłodsza. Gdzie tu się równać takiemu szczylkowi z dorosłymi sukami z szatą do ziemi i wybarwionym włosem? jot11 napisał(a):Myśl pozytywnie Klaudia !! Chyba te wszystkie I-sze lokaty Uli o czymś świadczą !! :cool3: Taa, świadczą - że była ładnym szczeniakiem ;) agamewa napisał(a):Klaudia?to teraz Ula już w młodzież w Bydgoskiej idzie???jeśli tak to oooo jak szybko zleciało:crazyeye: Noo już młodzież. Zleciało nie wiem kiedy, moja mała gwiazda wczoraj skończyła 9 miesięcy :p Asiaczek napisał(a):Doczytałam o Włocławku - gratulacje!!! I zyczę następnych I lokat:) Pzdr. Dziękujemy - za gratulacje i dobre życzenia :p Princess_York napisał(a):Młodzież :cool3: Z nami będziecie :evil_lol: . konkurencja sie szykuje dla nas :-D hihi . Eee tam, zanim my się zdążymy rozkręcić w nowej klasie Wy już z niej wypadniecie :eviltong: Pegaza napisał(a):Cze Klaudyna:multi: i czilko,yorasku oraz pinczerku;) Cześć Daria i wszystkie Twoje dziołchy :lol: Quote
Recommended Posts