alina71 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Prosze nie kusić. Odkąd nie mamy psa robie co moge by przytulić chociaż obce futro przez chwile. :( Strasznie mi brakuje szczekacza w domu. Quote
ANIMAdn Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 wierzę...ja sobie nie wyobrażam bez psa w domu...choćby malutkiego! a jak kieeeedyś będę miała dzieci, to postaram sie tak wychowac, żeby zwierzęta stawiały na równi z ludźmi!!!a może i lepiej! Quote
alina71 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Dlatego woże swoje dziecko do schroniska i tłumacze i ucze. On sam mówi mamo trzeba zawieźć karme miski. A dziś jak wychodzil z klatki to każdemu sąsiadowi mówil, że jedzie pracować do schroniska. ;) To dla mnie ważne. Czy na równi nie wiem. Każdy ma swoje miejsce w rodzinie i koty i dziecko i miał pies. I kiedys znów będzie. Wiesz ja jak stracilam psa to szybko chciałam mieć następnego. Takie fazy od nie bo nie można zastapić do zlikwidowania tej ciszy w domu. Do tego cichego otwierania drzwi. Ja już prawie miałam psa bo mialam na tymczasie Suzi ze schroniska. Wspaniały wspólny miesiąc. Gdyby odemnie zależało pewnie została by już ona. Ale ja np w piątek wróciłam z pracy po 13 godz, TZ nie ma kilka dni w tygodniu, ja mam szkołe co drugi weekend. Nie chce obciążać dziadków jeszcze psem. Ale też nie chce by pies tak samotnie spędzał czas. Jeszcze troche, zostało mi pare miesiecy szkoły, unormuje się w pracy. Może w wakacje a moze nagle w schronisku zjawi się właśnie TEN. ZObaczymy. Żadne inne zwierze nie zastąpi psa tych relacji oddania miłości. Tylko pies tak będzie dreptał za dzieckiem obok, będzie kompanem do zabawy. Chip reagował na każdy ruch młodego jak byl niemowlakiem. Fajnie się razem bawili. Natek go pamięta a ja dbam o to by ta pamięć była odświeżana. A póki co zostaje pomoc w schronisku lub bycie dt. Bo na krótszy okres czasu łatwiej troche pokombinować czasowo, Suzi chodziła ze mną do pracy, pracowałam krócej. Ale to było krótko. Quote
alina71 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 ANIMAdn napisał(a):no dobra...tylko do której będziesz we wtorek, bo my moglibyśmy przyjechać ale tak najwcześniej o 15 lub 15.30...! mam nadzieję, że będzie się jej dało wszystko usunąć, bez żadnych problemów, bo wygląda rzeczywiście strasznie...ja już anwet koleżankę pytałam ile kosztuje u niej kąpiel i fryzjer :) Animadn będziesz we wtorek? Umówiłyście sie z Shanti? Wtorek to 25 najgorętszy dzień w księgowości ale może bym na pół godz wyskoczyła. Poznać się. :) Quote
ANIMAdn Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 kurcze...plany mi sie zmieniają i nie nadążam...musze być jutro na kursie od 14 i myśle, że tak koło 16 udałoby mi sie skończyć...tylko obawiam sie, że zanim ja tam do Was dojade, to nikogo już nie będzie...powiedzcie mi do której tam siedzicie...moglibyśmy sie jakoś zgadać... Quote
alina71 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Do 15 jest czynne schronisko. Z Shanti musiałabyś telefonicznie się dogadać. Quote
shanti Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Niestety jesteśmy tylko do 15. A ja mam dziś wolne. Quote
alina71 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Może stworzymy petycje żeby na JASNECIE na dziale przygarnij nie było możliwości komentarzy. Bo ręce opadają. Quote
ANIMAdn Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 no dobra...w takim razie przyjedziemy jak będzie wolna chwila...Iwona powiedz, że chociaż w piątek będziesz!!! dziś ani jutro mi się nie uda przyjechać, no to zostaje czwartek albo piątek! a tak poza tym co z tym filcem małym?? Quote
ANIMAdn Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 ale sie wkurzyłam jak weszłam na ten jasnet...ręce mi sie jeszcze trzęsą!!! co za idioci!!! Quote
ANIMAdn Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 kurcze do 15 to nie ma bata żebym zdążyła w jakikolwiek dzień :( Quote
shanti Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 No wiecie, właściwie to piszą prawdę. Krokiecik się buduje, ja remontuję swoją rezydencję :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Na głupotę i bezmózgowie nie ma rady:roll: Ja będę już od jutra do niedzieli, no chyba że mnie wywalą na urlop:evil_lol: Ale pracować mogę tylko do 15, bo potem zasuwam do domu nakarmić tych co mi rezydencję remontują:evil_lol: Quote
monika55 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Też sie wkurzyłam. A te rezydencje to ironia była, kogoś zatkało. Petycje możemy uskutecznić, czemu nie? Quote
Alicja Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 o masz ...:lol: no to się shanti dorobiłas rezydencji :lol: aż se poszłam poczytać :lol:, ale widać kogoś strasznie w tyłku szczypie , ze ktoś coś ma z własnej pracy Quote
shanti Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Nie przejmujcie się Ciotki, zawsze tak było i zawsze będzie. A komentarze wszędzie w podobnym stylu, tak nasi rodacy rozumieją wolność słowa. Pojechała do domku Didusia, moja maleńka. :loveu: Najbardziej się cieszę z tego, że mam ją blisko siebie, coś koło 7 km. :lol: Quote
shanti Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Weszła z lekką naszą pomocą. Ja dźwigałam przód, pani tył. W aucie zjadła klopsy drobiowe i już siedziała grzecznie. Pojechała sama z Paniami ich autem. No i jeszcze czarny puchatek, który będzie mieszkał z siostrą pani Didusi. Bałam się reakcji Didi na malucha ale jest ok. Pełna akceptacja. Quote
Alicja Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 shanti napisał(a):Już wyczyściłam.:lol: wysłałam ...;) Quote
dominika_06 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 to ten zestresowany czarnulek. Dziś wzięłam go na spacerek. Mały jest szalony :) ciągle chce pieszczot Quote
monika55 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Zrobione. A powiedz jeszcze jak sie tam zgłasza schroniska. Quote
Alicja Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 monika55 napisał(a):Zrobione. A powiedz jeszcze jak sie tam zgłasza schroniska. dzięki Najpierw najlepiej na dogo zgłosić wtedy jeśli wygra się wewnetrzne ,,klasyfikacje,, to łatwiej zdobyć wygrana na Krakwecie. Na dogo co 2gi miesiąc jest głosowanie i co drugi miesiąc na Miau. A kandydature zgłasza się na Krakwecie do 16 każdego miesiąca Quote
Recommended Posts