shanti Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Ożesz Wy :angryy: Ale właściwie jakby chciał shanti adoptować jakiś fajny pan, to rozważę tę kwestię :evil_lol: Odrobaczę się, zaszczepię, sterylizować nie trzeba, dopilnuję się :evil_lol: Mam od dziś suńkę w typie pudelka. Chyba młoda, na razie ze stresu zaciska szczęki ciężko w zęby zajrzeć, ale fajniutka, milutka. Quote
dominika_06 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 niewidomy żółty piesek jest juz na wątku staruszków: http://www.dogomania.pl/threads/184552-STARY-NIE-OZNACZA-ZŁY!-Jastrzębskie-pieski-w-podeszłym-wieku... Quote
shanti Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Pudelkowata (?) suńka. Suńka, mini goldenka, biszkoptowa, znaleziona w sobotę, przywiązana do bramy schroniska urodziła dziś dwa szczeniaczki. Quote
szafra Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 No to mamy szczeniorki :shake: (dobrze, że tylko dwa)! Pudliczka troszkę zarośnięta bidulka. Coś zaradzimy na to..:evil_lol: A jak tam Aksel z biegunkami, ma apetyt czy dalej nie je ??? Quote
shanti Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Tak, ta co była z Bejli. Aksel dziś został znów ponownie odrobaczony, ale apetyt mu wrócił. Może go teraz ruszy, dałam mu większą dawkę. Pudliczkę jutro postaram się wykąpać o ile czas pozwoli. Jak zanurzyła mordkę w misce z wodą żeby się napić, to woda w misce stała się czarna. Quote
szafra Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 No to może ruszy Akselka po większej dawce !!!! Ja pudliczki nie dasz rady w tygodniu - to my " Brygada RR " ją w weekend oporządzimy :multi::multi:. Quote
monika55 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 A szczeniorki? Co z nimi? Która się oszczeniła psiurka? Quote
shanti Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Ta którą nazwałaś mini-goldenka. Szczeniorki na razie dobrze. Benio się uchował, może te też dadzą radę. Quote
monika55 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Zachwalałam mini pewnej pani. Może jak odchowa dzieciaki to będzie mieć dom. Quote
shanti Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Było by cudownie. Ona taka kochana, ale zarazem zestresowana i wystraszona. Na spacerek idziemy dosłownie na minutkę. Siusiu na najbliższej trawce i już pędzi do maleństw. Przeniosłam ją do bardziej zacisznego boksu, włożyłam maleństwa do budki i siedzi sobie tam z nimi. Quote
weronika34 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Witam.chyba w dobrym miejscu piszę... Wiem od znajomej że jestescie ze schroniska w Jastrzębiu, a ja mam problem.Tzn nie ja.Bezdomny psiak. Chyba bezdomny, bo codziennie jak przejeżdzam z pracy do domu od kilku dni, przez ulicę Gagarina w Jastrzebiu, przy przystanku autobusowym pzred torami torami (jakby jechac w strone schroniska)) chodzi mały, przestraszony piesek, choćby terierek, kulawy, je coś z ziemi.Próbowałam go chwycic,nie dało sie, uciekał i szczekał... zostawiłam mu jedzenie-karme...Niech chociaż tyle ma...Koło przystanku leży, siedzi, zbiera coś z ziemi, ale nie daje mi się złapac:( Jest malutki, chyba z 6 kg , szorstkowłosy,jasno brozowy, trochę czarny . Nie wiem czy ciągle tam na kogos czeka, czy to z domów prywatnych jest... Nie moge go chwycic, moze jestescie tam gdzies blisko, gdzies tam jest schronisko, może uda wam sie go chwycic??:( Jest bardzo ładny, zal go strasznie.Ja mam w domu psa, nie mialabym go gdzie dac:( Nie potrafię go nawet chwycic zeby go do schroniska zawieśc... Pracuję długo, po 12 godzin, nie jestem tam co dzień, jutro tez nie bede, szkoda mi tego pieska:( Quote
AnnArt Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Jutro w międzyczasie załatwiania spraw na mieście pojadę i zobaczę.. Może akurat na niego trafię, choć wątpię żeby przesiadywał tam całymi dniami. Biedaczek : ( Quote
shanti Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Ja tamtędy jeżdżę dwa razy dziennie, ale jeszcze takiego psa nie widziałam. Napisz może w jakich godzinach go widywałaś. Quote
monika55 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Ciekawe co to za biedak. Któremu najpilniej ogłoszenia potrzebne? Quote
shanti Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Wszystkim :-( Ale chyba Luna mix husky-malamut jeszcze nie ma. Właścicielka zapłaciła za oddanie psa do schronu, zaszczepiłam i zaczipowałam, może iść do domku. Jest po sterylce. Suka tylko do domu gdzie nie ma innych psów/suk lub w ostateczności bardzo uległe i ludziom nie będzie przeszkadzał jej dominujący charakter. Może darujmy sobie Aksela, bo są dwa domy zainteresowane. Poobserwuję go jeszcze, biegunka już mija, jak będzie lepiej wyślę go do domku w weekend. Dejzi-haszczkę odebrała właścicielka. Mamunia się dobrze opiekuje maluszkami, ale dzis miałam wrażenie że jeden jest mniej ruchliwy. Cóż, niewiele można w tej sytuacji zrobić.:-( Quote
alina71 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 A ile lat ma Luna mniej więcej? Zaraz jej machne allegro. Quote
weronika34 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 biedaczysko malutkie widywałam te kilka dni zawsze tak po 18.00 jak jechałam z roboty. Rano jeszcze się nie zdarzyło. On jest malutki, prawie go nie widac, nie wybiegał nigdy na szosę, tylko uciekał kawałek dalej i szczekał:( Nie wiem czy on tam jest częsciej, czy tylko wieczorem...strasznie go żal tym bardziej że widac ze ma uszkodzona łapke. Quote
shanti Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 To wiejska okolica, może to z któregoś z pobliskich domów. Jedyne wyjście jeśli go zobaczysz jeszcze raz to chyba iść za nim. Hycel mi przywiózł małą suczkę pobitą przez właściciela dechą czy czymś podobnym. Wet usunął jej dwa zęby bo wisiały na włosku, sk...l walił ją po głowie. Ciekawe co mu zrobią nasi stróże prawa.:angryy: Quote
shanti Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Suńka połamana nie jest, ale może mieć takie obrażenia głowy, których nie widać a są bardzo groźne. Najprawdopodobniej jutro do domku pojedzie Aksel. Dogadałam się że na razie na DT, bo martwią mnie te jego biegunki. Może to kwestia żywienia a może choroby. Może psiak nigdy nie jadł porządnej karmy dla szczeniaków i dlatego tak jest. W każdym razie ludzie chętni na walkę z żywiołem jakim jest Aksel :evil_lol: Quote
Recommended Posts