Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo szkoda !!!!! Myślałam, że Panowie mechanicy szybciej się uwiną ze zmianą opon w mojej bryczce na letnie. ALE NIE :shake: .
Bardzo prosimy o zdjęcia Szili ze spacerku ( i Hakerka też) Jeżeli nie będzie lało oczywiście ...

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

Paolla, podeślę Ci nr konta tzw "jastrzębskiej skarpetki" teraz zbieramy na opłacenie operacji Nuki i hotel Puszka, linki do wątków też Ci podeślę. Będziemy bardzo wdzięczne za jakąś kaskę, tym bardziej że czipowanie psów znacznie uszczupliło nam pulę sterylkową.

Myślę że Szila bez problemu zaprzyjaźni się z Hakerem, ona jest bardzo towarzyska i kompletnie nieagresywna. Ale się cieszę, że już jest w domku!

Teraz o tym bulowatym. Wet go rozpoznał. W poniedziałek będę wiedzieć o nim więcej tzn, czy szczepiony i do kiedy, wiek itp, bo to jego pacjent. Biedny pies. Zmarł mu pan i żona go nie chce. Na imię ma ...................Bandzior.
Pamiętacie rottka o tym samym imieniu? Powtórka z rozrywki, ta sama sytuacja, kobieta też go wywaliła po śmierci pana.
Wet mi kiedyś opowiadał o kobiecie, która wymyślała psu jakieś super choroby, żeby tylko znaleźć pretekst do eutanazji, z agresją włącznie. To chodziło o Bandziora. Widzicie jego agresję na zdjęciach. Zaliże na śmierć. Fakt, że czasem ciągnie jak lokomotywa i może zamęczyć, ale to jest do wyprostowania. Podobno to mix rottka i boksera.

Posted

monika55 napisał(a):
Szczęścia piękna psico. Ale kolega - marzenie. Dogadują sie?

Szila nie wykazuje dużego zainteresowania Hakerem, lata i poznaje nowe miejsce, pewnie inne psy to dla niej nie nowość po pobycie w schronie, a Haker - pan na emeryturze;) (ma 10 lat) nie nadąża za nią, biedak:) Relacje określiłabym jako dobre:)
Szila ma nieziemski apetyt, dosłownie rzuca się na jedzenie, więc nie powinno być problemu z przybieraniem na wadze.

Posted

paolla napisał(a):
Szila nie wykazuje dużego zainteresowania Hakerem, lata i poznaje nowe miejsce, pewnie inne psy to dla niej nie nowość po pobycie w schronie, a Haker - pan na emeryturze;) (ma 10 lat) nie nadąża za nią, biedak:) Relacje określiłabym jako dobre:)
Szila ma nieziemski apetyt, dosłownie rzuca się na jedzenie, więc nie powinno być problemu z przybieraniem na wadze.

Benie, a szczególnie sunie tak miewają...przywitać się i...dość, idę sobie dalej!
Haker, cudny starszy Pan... urokliwy i czarniasty!

Nie pokrzyczcie...ale bardzo potrzebuję pomocy, może ktoś będzie mógł pomóc...bernardyniastym pomóc?

To dla wszystkich benków, które mogą znaleźć się w przyszłości w podobnej sytuacji...niech choć kilku się uda tego uniknąć...

http://img860.imageshack.us/img860/4648/slajd3.jpg

Pomóżcie nagłośnić tę akcję...
może jeszcze ktoś nie rozliczył swojego PIT-u i zastanawia się nad przekazaniem 1%...bernardyny w potrzebie bardzo potrzebują pomocy!
Link pod plakatem jest bezpośrednio do oryginalnego plakatu.

Posted

Zuzlikowa, postaramy się.

Szilka i kolega, świetni i na pewno się dogadają :lol:

Na nowych wątkach byłam.

Więcej wiadomości będzie jutro.

Aniu, o stronce pogadamy na żywo w schronisku:lol:

Posted

Cioteczki, potrzebujemy transportu dla Nuki za Warszawę. Łatwiej będzie Sląsk - Warszawa a potem kombinacja co dalej. Czy ktoś mógłby ją dowieżć do jakiegoś miasta na Sląsku? Może Katowice?

Posted

monika55 napisał(a):
Cioteczki, potrzebujemy transportu dla Nuki za Warszawę. Łatwiej będzie Sląsk - Warszawa a potem kombinacja co dalej. Czy ktoś mógłby ją dowieżć do jakiegoś miasta na Sląsku? Może Katowice?

Może figu pomoze, jeździ trasą Warszawa-Śląsk......

Posted

Malamut pojechał do domu.

Ja mam jeszcze stary kontakt do osoby, która jeździła na trasie W-wa Zabrze. Zadzwonię po południu i zapytam czy aktualne.

Posted

shanti napisał(a):
Zuzlikowa, postaramy się.

Szilka i kolega, świetni i na pewno się dogadają :lol:

Na nowych wątkach byłam.

Więcej wiadomości będzie jutro.

Aniu, o stronce pogadamy na żywo w schronisku:lol:

Dziękuję...wiem,ze macie swoich psiaków masę i macie o co prosić...dziękuję w imieniu benków...bardziej i mniej beniastych!:loveu:

Posted

Tigerek :)
A Bandziora postaram się jeszcze dziś późniejszym wieczorem wrzucić.
Shanti, a skąd Bandzior jest? Bo do nas do sklepu często przychodził taki pan z podobnym bardzo do tego psiakiem i ten pies też nazywał się Bandzior, a jakoś dawno go nie widziałam i się zastanawiam..

Posted

Aniu, tu było o Bandziorze. Ten pan nie żyje.

Teraz o tym bulowatym. Wet go rozpoznał. W poniedziałek będę wiedzieć o nim więcej tzn, czy szczepiony i do kiedy, wiek itp, bo to jego pacjent. Biedny pies. Zmarł mu pan i żona go nie chce. Na imię ma ...................Bandzior.
Pamiętacie rottka o tym samym imieniu? Powtórka z rozrywki, ta sama sytuacja, kobieta też go wywaliła po śmierci pana.
Wet mi kiedyś opowiadał o kobiecie, która wymyślała psu jakieś super choroby, żeby tylko znaleźć pretekst do eutanazji, z agresją włącznie. To chodziło o Bandziora. Widzicie jego agresję na zdjęciach. Zaliże na śmierć. Fakt, że czasem ciągnie jak lokomotywa i może zamęczyć, ale to jest do wyprostowania. Podobno to mix rottka i boksera.

Posted

monika55 napisał(a):
Podkradłam zdjęcia na watek Bandziora. Mogłam?:cool3:

nie ! :D
dobrze, dobrze :)

A chomiczek jaki cudny ! te oczyska :D

Shanti przybyło jakichś psiaków ?