szafra Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Anuśka ja to niewiele o nich wiem ... jedynie wczoraj miałam możliwość pierwszy raz z nimi pospacerować. Widać, że to młodziaki i potrafią chodzić na smyczy. Ten jeden miał kolczatkę ( taką mini) :shake: to być może się zgubił...Najwięcej wiadomości to mają Mona i Shanti. I Krokiecik oczywiście :evil_lol::evil_lol:. AnnArt napisał(a):Szafra, mogłabyś skrobnąć coś o ostatnich trzech psiakach dodanych na FB? :) Quote
ala56 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Ktos tu pisał. że colak dalej nie ma domu i mozna go oglaszać. To przydałyby sie jakieś zdjęcia do ogloszeń i ładny tekst oraz nr telefonu;.. Chyba, że nie potrzebujecie pomocy i same będziecie robily ogloszenia. Quote
wilczek007 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 moze juz wiecie, ja dopiero co to znalazłam na słupie,taki psiak zaginął. Kontakt podali w ogloszeniu; Quote
shanti Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 ala56 napisał(a):Ktos tu pisał. że colak dalej nie ma domu i mozna go oglaszać. To przydałyby sie jakieś zdjęcia do ogloszeń i ładny tekst oraz nr telefonu;.. Chyba, że nie potrzebujecie pomocy i same będziecie robily ogloszenia. Potrzebujemy pomocy, a jakże! Do tekstu zmobilizuję Monę, ona ładnie pisze. :lol: Quote
szafra Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Dobrze, że chociaż na spacerek mogliście z nim pójść. Szkoda tylko, że taki piękny pies włóczy się sam na drodze !![quote name='AnnArt']Ten psiak ma na imię Alex, jest z rodowodem i Pan z tartaku go wziął tam na parę dni, bo żona wyjechała na wakacje i nie miał z kim zostać w domu. Tak czy siak wzięliśmy go na długi pożegnalny spacer, uwielbiam tego psa. :) Quote
shanti Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Niestety dziś było to samo. Biegał za samochodami odjeżdżającymi spod tartaku. Quote
szafra Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Jak ktoś go wypatrzy ( oprócz Ani oczywiście) to go ukradną - to bardziej optymistyczna wersja, albo go potrąci jakiś samochód :shake:. shanti napisał(a):Niestety dziś było to samo. Biegał za samochodami odjeżdżającymi spod tartaku. Quote
ala56 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Zdjęcia colaka mogę podkraść? Mogę je dać na nasze forum.? To poproszę szybciutko o tekst i nr kontaktowy bo moj urlop sie zbliża od komputera również. Quote
AnnArt Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Zdjęcia jak najbardziej :) Imię : Misior (tak Ola na niego woła :D) Wiek : 5 lat Piękny i mądry pies, ładnie chodzi na smyczy i bez niej, jest posłuszny, przychodzi na każde "chodź tu", potrafi "siad", "łapa" i "leżeć". Uwielbia się przytulać i chodzi od człowieka do człowieka w nadziei na mizianko :P Łagodny dla dzieci. Akceptuje suki, psów raczej nie. Kontakt : 519058615 schronisko.jastrzebie@onet.pl Shanti zweryfikuj wiek, bo piszę jak mi mówił Krokiecik :) Co do Alexa Munsterlandera, to tym ludziom chyba niespecjalnie na nim zależy.. Znalazłam ogłoszenie sprzed paru miesięcy i to chyba on - http://www.morusek.pl/ogloszenie/35495/Sprzedam-psa-rasy-Munsterlander/ . Podobno syn tego gościa dostał go na urodziny, eh.. I jeszcze mam pytanie, nie wiem czy byłaś dziś Shanti w schronisku, ale czy trafił tam taki mały czarno-biało-brązowy kundelek z przyjaźni? Bo Pan się bardzo denerwuje, i powiedział, że jutro będzie jechał do Was, ale dziś nocy nie prześpi :D Quote
ala56 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Storno - teraz dojrzałam dane do kontaktu. Ogloszenia będę robila jutro wieczorem. Najpierw wykorzystamy kontakty prywatne /jutro/ Quote
AnnArt Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Halo halo, co tam słychać ? Jakieś nowe adopcje? :) Quote
shanti Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Aż się nie chce pisać. Wróciła Zira po 2 miesiącach po adopcji. Adoptowana Nuka, ta zagłodzona zwana Torpedką. Musterlander się dalej włóczył i gonił za samochodami. Zamknęłam go w boksie, wezwałam SM i właściciele dostali mandat. Szukali go podobno, ale do schroniska które jest tuż obok nie przyszło do głowy im zajrzeć i zapytać o psa. Na razie siedzi, przynajmniej jest bezpieczny i nie biega po drodze. Quote
AnnArt Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Tego, że Zira wróciła nawet nie skomentuje.. Co za ludzie, jak ją zobaczyłam w samochodzie to mi szczęka opadła ;/ A co do Alexa munsterlandera - szczerze mówiąc lepiej by było jakby go nie odebrali, zapłacili i do widzenia. Świetny pies, a właściciele też bez komentarza.. Mam nadzieję, że Torpedce się poszczęści. Quote
dominika_06 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Ador z zabawką ;) : I Zira z zabawką: Ador i Zira razem z zabawką: Quote
Mona1991 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Collie w domu, Mix ON, bodajże Oskar, też w domu. :p Jeśli chodzi o zdjęcia Adora i Ziry... Na co mnie było stać, tyle zrobiłam. Wbijać na FB :diabloti: Quote
Mona1991 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 [video=youtube;Pe6m6pj8EKo]http://www.youtube.com/watch?v=Pe6m6pj8EKo[/video] Quote
Mona1991 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 [video=youtube;5afody9Nb74]http://www.youtube.com/watch?v=5afody9Nb74&feature=player_embedded[/video] Quote
szafra Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Adro z Zirką potrafią się pięknie bawić :evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Tu Collaczek z nowym Panem przed odjazdem: A tutaj Dziadzio z kwarantanny( ten, który cały czas w budce siedział wystraszony): Dziadzio Żwirek :roll:. Udało mi się go namówić na spacerek, strasznie był zadowolony i nie chciał wracać do siebie :-(:-(...rozbrajająco patrzy w oczy... Sorry za jakość, ale mój aparat w pomieszczeniach dziczeje - chyba mam coś źle ustawione...:shake: A na deser jeszcze takie :lol::lol:: Wydaje mi się, że oboje myślą o tym samym ( mają takie same miny)...:evil_lol: Albo przysypiają !!! Quote
ala56 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Czy dobrze doczytałam , że colinek poszedł do nowego domku. Na zawsze? Quote
szafra Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Poszedł na zawsze. Państwo bardzo sympatyczni. Pani kiedyś miała collaka, wnuki całkiem fajne ( chłopaki takie już większe...dużo większe...). Będzie mieszkał w mieszkanku z kotem :evil_lol::evil_lol:. Zobaczymy czy się z nim dogada! :cool3::cool3:.ala56 napisał(a):Czy dobrze doczytałam , że colinek poszedł do nowego domku. Na zawsze? Quote
shanti Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 Wszystko się zgadza :evil_lol: Mona, filmiki z naszymi cielaczkami zajefajne. Jak tu ich nie kochać? Quote
ala56 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Jak sie poznaja - colak z kotem to i przyjaźń nastąpi - życzymy mu duzo szczęśćia. A wszystkim Waszym pieskom też takich domków. Na ten rok macie limit z colakami wyczerpany. Bardzo proszę. Quote
shanti Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 ala56 napisał(a):Jak sie poznaja - colak z kotem to i przyjaźń nastąpi - życzymy mu duzo szczęśćia. A wszystkim Waszym pieskom też takich domków. Na ten rok macie limit z colakami wyczerpany. Bardzo proszę. Bardzo bym chciała żeby limit był wyczerpany.:-( Dziekujemy za pomoc i życzonka:lol: Quote
AnnArt Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Torpedka nie wróciła? :> Ador pewnie się ucieszył jak znów zobaczył Zirę :D Fajnie, że Colaczek w końcu poszedł :)) Quote
Recommended Posts