Jump to content
Dogomania

KRK. Dwunastoletnia, cudowna jamnisia Pestka - MA DOM! :)

Recommended Posts

Posted

O czym marzy jamniczek?
Pestka to 12-letni jamniczek, piękny i bardzo długi. Kiedy się do niej podchodzi, wskakuje na ręce. Kiedy się usiądzie, na kolana. Kiedy krzesło obok człowieka jest wolne a kolana zajęte, sadowi się na krześle. Mijając stojące samochody, próbuje wskoczyć do środka. Po co? Żeby pojechać do domu, gdzie ktoś otoczy ją opieką, taką jak kiedyś jej właścicielka. Rozpieszczona, przyzwyczajona do spania na kanapie, Pestka w grudniu została osierocona. Podawana z rąk do rąk przez sąsiadów, którzy nie mieli dla niej czasu, w sierpniu trafiła do schroniska. Płakała tak głośno, że prawie straciła głos. Przyzwyczajona do domowego jedzenia, z grubego jamniczka stała się bardzo chudym pieskiem. Przy pierwszych chłodach trzęsła się z zimna tak bardzo, że wolontariuszka nie zniosła tego widoku i zawiozła ją do hotelu dla zwierząt. Czeka tam na nowego właściciela, który będzie ją kochał i rozpieszczał. Jest zaszczepiona, odrobaczona, wysterylizowana i bardzo ładna. Siwy pyszczek dodaje jej majestatu. A o czym marzy Pestka? Żeby nowy właściciel zabrał ja na marsz jamników. Jeśli ktoś zechce spełnić to marzenie, proszę o kontakt: 510278239, tamaraart@vp.pl

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tamb napisał(a):
O czym marzy jamniczek?
Pestka to 12-letni jamniczek, piękny i bardzo długi. Kiedy się do niej podchodzi, wskakuje na ręce. Kiedy się usiądzie, na kolana. Kiedy krzesło obok człowieka jest wolne a kolana zajęte, sadowi się na krześle. Mijając stojące samochody, próbuje wskoczyć do środka. Po co? Żeby pojechać do domu, gdzie ktoś otoczy ją opieką, taką jak kiedyś jej właścicielka. Rozpieszczona, przyzwyczajona do spania na kanapie Pestka, w grudniu została osierocona. Podawana z rąk do rąk przez sąsiadów, którzy nie mieli dla niej czasu, w sierpniu trafiła do schroniska. Płakała tak głośno, że prawie straciła głos. Przyzwyczajona do domowego jedzenia, z grubego jamniczka stała się bardzo chudym pieskiem. Przy pierwszych chłodach trzęsła się z zimna tak bardzo, że wolontariuszka nie zniosła tego widoku i zawiozła ją do hotelu dla zwierząt. Czeka tam na nowego właściciela, który będzie ją kochał i rozpieszczał. Jest zaszczepiona, odrobaczona, wysterylizowana i bardzo ładna. Siwy pyszczek dodaje jej majestatu. A o czym marzy Pestka? Żeby nowy właściciel zabrał ja na marsz jamników. Jeśli ktoś zechce spełnić to marzenie, proszę o kontakt: 510278239, tamaraart@vp.pl

Bardzo fajny tekścik. Czy mogę wykorzystać i zrobić jamnisi allegro?

Posted

tamb napisał(a):
O czym marzy jamniczek?
Pestka to 12-letni jamniczek, piękny i bardzo długi. Kiedy się do niej podchodzi, wskakuje na ręce. Kiedy się usiądzie, na kolana. Kiedy krzesło obok człowieka jest wolne a kolana zajęte, sadowi się na krześle. Mijając stojące samochody, próbuje wskoczyć do środka. Po co? Żeby pojechać do domu, gdzie ktoś otoczy ją opieką, taką jak kiedyś jej właścicielka. Rozpieszczona, przyzwyczajona do spania na kanapie Pestka, w grudniu została osierocona. Podawana z rąk do rąk przez sąsiadów, którzy nie mieli dla niej czasu, w sierpniu trafiła do schroniska. Płakała tak głośno, że prawie straciła głos. Przyzwyczajona do domowego jedzenia, z grubego jamniczka stała się bardzo chudym pieskiem. Przy pierwszych chłodach trzęsła się z zimna tak bardzo, że wolontariuszka nie zniosła tego widoku i zawiozła ją do hotelu dla zwierząt. Czeka tam na nowego właściciela, który będzie ją kochał i rozpieszczał. Jest zaszczepiona, odrobaczona, wysterylizowana i bardzo ładna. Siwy pyszczek dodaje jej majestatu. A o czym marzy Pestka? Żeby nowy właściciel zabrał ja na marsz jamników. Jeśli ktoś zechce spełnić to marzenie, proszę o kontakt: 510278239, tamaraart@vp.pl

Tamarko to prosze teraz zdjecia na maila w duzej rozdzielczosci.;)

Posted

malagos napisał(a):
Toż to maja Pelasia (*), wypisz, wymaluj :-o :-(

Cz może mnie ktoś poinformować ,dlaczego banerek MIKI -jamniczki miniatury nie reaguje na otwarcie?dzięki

Posted

Weź mnie na ręce... wycałuję z każdej strony - w buzię, w szyję i za uchem...

Przytul - kocyk i budka są fajne, ale... ja chcę ciebie...

Jak mnie przytulisz, trochę (jeszcze) nieśmiało pokażę ci brzuszek:roll:...

Posiedzimy blisko siebie...

Wyjdziesz - ja zostanę sama...

Posted

Pestko, nie śpij...;)

Chciałam tylko napisać, że połowa ogłoszeń Pestki już za mną.
Pesteczka dumnie maszeruje przez internet ;)

Wczorajszy dzień mi wypadł z ogłaszania, nie miałam dostępu do komp.
Za to dziś już nadrabiam...

chciałam dopisać, że ogłoszenia zrobione :)

Posted

Pestusia była dzisiaj na rtg na Sanockiej i konsultacji (analiza środowych wyników, schronowych wyników i dzisiejszego rtg).
Podsumowując:lol::
Nie ma przerzutów:multi:
Nie ma pasożytów:multi:
Albuminy nie zostały w środę powtórzone; za to kreatynina określona jako w normie; aspat niebardzo:shake:. Krew do powtórzenia za ok. trzy tygodnie, miesiąc, nadal bierzemy heparegen i najważniejsze - serduszko do konsultacji u dr Chwastowskiej (zw. z aspatem). Jesteśmy umówione na czwartek.
Cudowne uszyska odgruzowane;), doopka czysta, wszyscy wkoło wycałowani z każdej strony - a najwięcej Tamara:lol:.

Kilka fot ze słonecznych dzisiaj lednickich łąk - gdyby trzeba było większą rozdzielczość - wyślę mailem:

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Korony i domku ,ale mamy nadzieję ze w czwartek ja ktos wypatrzy ,jakis milosnik jamnikow i nie pozwoli jej wrocic do hotelu:lol:[/QUOTE]
Faktycznie, zapomniałam o najważniejszym... ;)
W Krakowie jest tyle możliwości ogłaszania zwierzaków - program telewizyjny, ogłoszenia w prasie... To zwiększa szanse na znalezienie domów. Super.
Myślę, że Pestka szybko znajdzie dom - jest wielu miłośników jamników, a sunia podobno jest wyjątkowo kochana.

Posted

Pestka mijając dom pana Tomka [właściciela hotelu], za każdym razem ciągnęła do środka. Pana Tomka witała jakby go znała od lat. Pestka wybrała sobie dom sama. Pan Tomek po popołudniowym spacerze nie zaprowadził suni do boksu tylko ona zaprowadziła go do domu. Wskoczyła mu na kolana i kazała do mnie zadzwonić, że dzisiejszą noc spędza ze swoimi ludźmi. Teraz trzeba dopełnić formalności z umową adopcyjną i zmienić tytuł.;)

Posted

[quote name='tamb']Pestka mijając dom pana Tomka [właściciela hotelu], za każdym razem ciągnęła do środka. Pana Tomka witała jakby go znała od lat. Pestka wybrała sobie dom sama. Pan Tomek po popołudniowym spacerze nie zaprowadził suni do boksu tylko ona zaprowadziła go do domu. Wskoczyła mu na kolana i kazała do mnie zadzwonić, że dzisiejszą noc spędza ze swoimi ludźmi. Teraz trzeba dopełnić formalności z umową adopcyjną i zmienić tytuł.;)[/QUOTE]
Tamarko bardzo sie ciesze ,dluga droge musiala jamnisia przejsc zeby w koncu trafic do pan Tomka . :multi: A jaka mala madra wiedzila jak serce ludzkie podbic.:multi:

Posted

[quote name='tamb']Pestka mijając dom pana Tomka [właściciela hotelu], za każdym razem ciągnęła do środka. Pana Tomka witała jakby go znała od lat. Pestka wybrała sobie dom sama. Pan Tomek po popołudniowym spacerze nie zaprowadził suni do boksu tylko ona zaprowadziła go do domu. Wskoczyła mu na kolana i kazała do mnie zadzwonić, że dzisiejszą noc spędza ze swoimi ludźmi. Teraz trzeba dopełnić formalności z umową adopcyjną i zmienić tytuł.;)[/QUOTE]
Mówiłam, że szybko znajdzie dom. ;)
Będzie szefową w hotelu. :lol:

Posted

Tamarko..niesamowite wieści, aż wierzyć się nie chce :crazyeye:.
Codziennie zaglądam po kilka razy do jamnisi, żeby nie przegapić informacji o domku, a tu dziś taka nowina...:multi:.
Mogę ściagać ogłoszenia Pestki? Na pewno? :lol:

Posted

Pestusia sobie ten dom wybrała :). Cieszę się, bo też będziesz, Tamarko, często małą widywać - ha, ha, szefową hotelu :). W czwartek rano zawiozę umowę i wycałuję ten niemożliwy pychol, co pana Tomka rozłożył na łopatki :). Tamara, wyrazy szacunku za wszystko, co robisz.