Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i Hienka nadal marnuje dzieciństwo w boksie. Straciła już tyle miesięcy. Jest taka kochana i bardzo jej brakuje tego jednego jedynego człowieka przy którym nauczy się żyć. Te kilka chwil spędzanych ze mną nie wystarcza. Hienka potrzebuje kogoś na dłuzej.

• 2 weeks later...
Posted

Hienka Blue jedzie jutro na sterylizację - potrzeba jej wspomagania, bo to ciężkie przeżycie.
Rekonwalescencja w Nosku, w ciepłym boksie.
Hience będzie towarzyszyć Uza - w tym samym celu.

Posted

Matko jak ja to przeżyję. Dopiero teraz sobie to uświadomiłam, że moja Hieneczka jedzie na zabieg. Co ta psina przeżyje, pierwszy raz "poza domem", sama bez mamy. :-( A niech to szlak...:placz:

Posted

malibo57 napisał(a):
Bardzo ładna?! Prześliczna, jak one wszystkie:) Ale żeberek, to chyba nie wyczuję?:mad:

Dba o siebie, fugurka prześliczna, futerko pokrywa wszystko :p

Posted

Hienka pojechała na przyuczenie, żeby nie zachowywała się jak pies z boksu, tylko jak dobrze wychowana dziewczynka. A to pierwsze wiadomości z DT.

Hienka która została u mnie czuje się dobrze choć jest nieśmiała. Biega już po podwórku z wszystkimi psami, ale ciągle sprawdza czy już może wejść do domu. Chociaż ludzie ją onieśmielają, to stara się być blisko człowieka. W domu spokojna, nie załatwia się, przesypia całe noce, ale widać że uczy sie od pozostałych psów. Jak widzi że wszyscy już śpią, światła są pogaszone, to ona pochodzi, trochę po mieszkaniu, posprawdza i kładzie się na psiej kanapie spać. Nauczyła się siadać, tzn załapała że jak usiądzie to smakołyk od razu trafia do jej pyszczka. Staram się siadaniem zastąpić jej skakanie na człowieka. Skacze też przednimi łapami na stół, czy blaty w kuchni, żeby zobaczyć co tam jest. Czasem próbuje coś ściągnąć, no ale uczymy ją powoli i cierpliwie, że człowiek to takie dziwne zwierze, i trzyma jedzenie w zasięgu psich łap a jednak nie wolno tego ruszać. Będziemy się obserwować dalej. Zdjęcia porobiłam tylko telefonem w dodatku muszę poprosić męża żeby je przerzucił na komputer, to wtedy je wyślę, teraz mogę tylko z telefonu na telefon.
Pozdrawiam Patrycja

Posted

Dziś rozmawiałam o Hience - jest dobrze:) Sunia uczy sie domowych przebiegów, jest bardzo zgodna i delikatna wobec innych psiaków, nie próbuje dominować i walczyć o punkty. Orientuje się na inne pieski i ustepuje im we wszystkim. Zachowuje czystość, nie broi w domu, nie niszczy - bawi się zabawkami.
Jest mocno nieśmiała wobec obcych, choć naturalna ciekawość pcha ja w kierunku sprawdzenia, co to za jedni. Na nowym otwartym terenie trzyma się bardzo blisko Patrycji - tak jest bezpieczniej