red Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Tę sunię zauważyła na podradomskim cmentarzu znajoma, okazało się, że jest tam ciągle, od dłuższego czasu. Wychodzi z krzaków, spomiędzy grobów, dochodzi do ludzi, bo jest głodna. Znajoma dokarmia ją jak tylko czas jej na to pozwala, sama jest już bardzo zapsiona i pilnie szuka domu, choćby tymczasowego dla suni. Nazwała ją Luna...Luna jest bardzo łagodna, ma ok.2-3 lat, pomóżmy jej znaleźć dom, jest taka śliczna, mądra, trochę nieufna. Na pewno pomożemy w wysterylizowaniu suni. Quote
beka Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Na tym ostatnim zdjeciu ma dośc duży brzuszek. żeby tylko nie była w ciąży. Quote
D O R K A Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Tak jak napisała Ania, sunia koczuje na cmentarzu w podradomskiej miejscowości, gdzie mieszka moja siostra. Sunię dokarmia właśnie ona bo często odwiedza to miejsce... Nie może jej wziąść do siebie bo ma u siebie 7 psiaków i 2 koczujących pod ogrodzeniam, które też są pod jej opieką. Sunia jest łagodna, podobno pięknie śpiewa jak się cieszy, taka oddana człowiekowi sunia... Quote
malagos Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Jakby jej babka jakimś border collie była :cool3: Quote
tula Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Ogłoszonka będą robione, choć jak wiesz DORKA nie jakieś olbrzymie ilości bo ogłaszam aktualnie 22 zwierzaki:lol:, ale najważniejsze bedzie miała sunia robione i regularnie aktualizowane. Aha i jakiś kontakt do ogłoszeń by sie przydał, chyba że mam robic na Ciebie? Quote
red Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Ma piękne, wierne oczy.....będzie wspaniałym oddanym psem..... Quote
tula Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Faktycznie oczka ma śliczne i robi taką fajną minkę. Quote
basia0607 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Piękna sunia, poczciwa mordka, anielskie oczy. Gdzie to biedactwo nocuje ? Czy ona jest gdzieś ogłoszona ? Quote
zachary Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Basia, ta sunia pewnie nocuje w krzakach między grobami, jak już wcześniej napisano.Tylko narazie nie jest bardzo zimno, ale jak się zrobi:-( Widać,że przylgnęłaby do dobrego człowieka,tak cuuudnie patrzy,piękna jest... Quote
Magnesiatko Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Co z psiakiem? Jak można pomóc? Ale na tym wątku cisza :angryy: Quote
D O R K A Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Sunia w dalszym ciągu przebywa na terenie cmentarza...:shake: Quote
BasiaD Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Wskakuj Sunieczko do góry prosić cioteczki o pomoc! Quote
Ewelina.w38 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 dziewczyny trzeba sie brac za Lunę bo noce zimne idą i ona zamarznie tam. Nie mozna ja do Radomskiego schroniska wziasc poki co? chyba że radom schronu nie ma. Quote
zachary Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Może znajdziemy płatny tymczas albo hotelik? Quote
Olga7 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 jesli znajdziemy na to fundusze albo lepiej : bezplatny dt .. ?? sunia ladna -moze znajdzie dom kiedyś ?niedlugo ... Quote
clo Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 dziewczyny prawdopodobnie mam dla niej miejsce..w hoteliku w warszawie za nasza sunke..mozemy ja pewnie przyjac pod opieke..ale potrzebne deklaracje chociaz polowa.. Quote
Recommended Posts