agnieszka24 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Nowe fotki królewny :) Dobrze nam razem :loveu: Quote
doddy Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Rzeczywiście jak Lolitka wygląda. I też ma jak pączek w maśle :) Quote
andzia69 Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 doddy napisał(a):Rzeczywiście jak Lolitka wygląda. I też ma jak pączek w maśle :) superaśnie!!! oby wszystkie psiaczki tak dobrze trafiały:) Quote
agnieszka24 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Wiadomości z domku :p Cola kłopotów nie sprawia. Rozbrykana to jak szczeniak, czasem głośno domaga się uwagi albo nie chce z dworu wrócić do domu i oczywiście uwielbia inne pieski i ludzi. Z jednej strony to biegnie żeby się przywitać ze zwierzętami, z ludźmi, a z drugiej trochę się boi ich . Raz tylko zdarzyło się ze w domu ściągnęła obrus mamie ze stołu i złapała mojego i siostry buta (nie pogryzła tylko sobie przeniosła na posłanie) i bardzo nie lubi zostawać sama. Ma takie dni że wyjść nie da domownikom, bo zaraz skomle i w drzwi drapie a czasem to sobie śpi i nic ja nie interesuje. Jak wychodzimy to zostawiamy jej zabawki, kości , uszy itd. żeby miała zajęcie. Tak się przyzwyczaiła ze tylko w moim pokoju się tym bawi jak nas nie ma. Zostawiamy jej tez jak wychodzimy folie z gazetami i jak długo nas nie m, a Cola już nie możne wytrzymać to tylko tam się załatwia. Szczepienie to pierwsze dopiero będzie, bo brała przez 10 dni te leki i trzeba było odczekać 1-2 tyg. Raczej chcieli byśmy ja wcześniej wysterylizować przed cieczka. Tylko czy jest wogóle taka możliwość? bo nie pytaliśmy weta. Jak będziesz miała czas to zapraszamy [na wizytę po adopcyjną oczywiście :cool3:]. :) Kuba Quote
agnieszka24 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Dziewczyny napiszcie jak to jest z tą sterylką. Można niunię ciachnąć przed pierwszą cieczką? Ja bym była jak najbardziej za tym. Spałabym spokojniej ;) A czy przed sterylizacją sunia musi mieć zrobione wszystkie szczepienia? Jak to jest? Quote
andzia69 Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Aga - mozna zrobić przed pierwszą cieczką. W wieku ok. 6-7 mies - pytałam o to ostatnio weta. Więc jeszcze zdążą i zaszczepić;) Teraz robiłam sterylkę tej "mojej" suni coliowatej - była przed 1 cieczką. Cięcie malutkie - na 4 szwy. I polecam tych wetów - robią ostatnio naszym bezdomniakom i sterylki i kastracje. To weci na Skalistej - wejście od Kochanowskiego:) Quote
agnieszka24 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Właśnie obawiam się czy zdążą zaszczepić, bo pierwsze szczepienie będzie dopiero 20 lutego, następne za 20 marca (?). Niunia urodziła się na początku sierpnia, więc w marcu będzie miała 7 miesięcy. Ile czasu trzeba odczekać po drugim szczepieniu? Quote
andzia69 Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Generalnie 3 tyg. od szczepienia trzeba odczekać:) Ael w tym wieku to nie wiem czy nei zaszczepią ją od razu calościowo - pewna nie jestem...ale to takie maluszki szczepi sie 2 razy, a z niej już kawał baby jest - poza tym przeciez jak była mała to dostała surowicę...więc myślę, ze będzie jedno szczepienie - ale niech dopytaja weta Quote
agnieszka24 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Pamiętacie tą sierotkę?? Teraz wygląda tak: Byłam w odwiedzinach u Maniuni. Już dawno przestała być maniunia ;) Nie poznała mnie wogóle:bigcry: Oszczekała na powitanie i chowała się za fotelami. Na szczęście nadal jest łakomczuchem, więc przekupiłam ją ciasteczkami :cool3: I już była moja! Przytulała się, rozdawała buziaki i zaczepiała do zabawy. Moja kochana laleczka :loveu: Strasznie wyrosła. Jest zadbana, błyszcząca i radosna. Kiedy przyszłam pani sprzątała, bo niunia, tuż przed moim przyjściem urządziła sobie orzeszkową ucztę :cool3: W domu nie niszczy, jedynie czasem nabałagani. Przed panem domu czuje respekt, pani nie słucha wogóle, a Kubę uwielbia. Kiedy wszedł była szalona radość i buziaki rozdawane z wyskoku :p Sterylkę mała będzie miała robioną tuż przed świętami, lub zaraz po. Jakiś wet im naopowiadał , żeby czekali aż Cola skończy 9 miesięcy, bo to rasa duża :roll: Ogólnie mała to żywioł, pełen energii. Nadal jest nieufna do obcych i ma zły zwyczaj skakania do ludzi na ulicy, oczywiście w celach bardzo przyjacielskich, ale swoją posturą wzbudza strach przechodniów. Dalej jest z niej taka gaduła jak kiedyś :evil_lol: Widać, że dobrze jej w nowym domku Quote
andzia69 Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 no fakt:) maniunia to ona już nie jest:):) teraz jest wielgunia;) Quote
Sylwia K Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 http://i42.tinypic.com/p1z53.jpg ale uśmiechnięty pychol Quote
agnieszka24 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Na tamtej fotce wyszła jak prawdziwy astek, ale wygląda jak mix z pit bullem albo z czarnym labradorem ;) na swoim ulubionym dywaniku głupolek :D Quote
agnieszka24 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Piękna dziewczynka: idziemy na spacerek Quote
doddy Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Zapraszamy na bazarek z cyklu "Posprzątaj po swoim psie". http://www.dogomania.pl/threads/182486-PosprzAE-taj-po-swoim-psie-kostki-z-woreczkami-Fundacja-AST-do-31-03 Quote
agnieszka24 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Byłam wczoraj w odwiedzinach u sunieczki. Obszczekała mnie, ale po chwili przybiegła się poprzytulać. Nieżałowała też buziaków :) Strasznie wypiękniała! Jest bardzo radosna i lubi przytulanki. To prawdziwy wulkan energii, ciągle chciał by się bawić. Zostawiona sama w domu broi i bałagani. Na szczęście nie niszczy mebli. Nadal jest okropnym łakomczuchem i ciągle wsadzała nochala do torebki, bo wiedziała, że przyniosłam jej dużo smakołyków :cool3: Jutro Cola ma umówiona sterylkę. Prosze o trzymanie kciuków! Kilka fotek, niezbyt udanych, bo mała ciągle gdzieś biega ;) oddawaj to ucho uśmiechnięty pysio troche jej głowę ucięłam ;) Quote
agnieszka24 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 ten niebieski kocyk dostała jako wyprawkę ze schroniska. Bardzo go lubi. Quote
ania z poznania Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Śliczna dziewczynka!!! Agnieszko, a czy Ty masz jakiegoś czasowicza teraz? Quote
andzia69 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 ania z poznania napisał(a):Śliczna dziewczynka!!! Agnieszko, a czy Ty masz jakiegoś czasowicza teraz? Aga ma niestety aż 2 tymczasowiczów:( Aronka - ostatniego z 5 szczylków z Celestynowa...i 3 mies. ale sporego kundelasa :( Maniunia coraz ładniejsza:loveu: trzymam kciuki za udany zabieg!:p Quote
ania z poznania Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 andzia69 napisał(a):Aga ma niestety aż 2 tymczasowiczów:( Aronka - ostatniego z 5 szczylków z Celestynowa...i 3 mies. ale sporego kundelasa :( To ja linki poproszę! Quote
andzia69 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 ania z poznania napisał(a):To ja linki poproszę! Aronka to znasz przecież;) a u Agi jest taki chłopczyk na tymczasie...w dodatku z podejrzeniej babeszjozy:( tu jest wątek rodzinki calej: http://www.dogomania.pl/threads/181890-PILNIE-POTRZEBNY-DT-dla-malucha-i-WSPARCIE-na-WETA-podejrzenie-babeszji!-*-POMOCY* a to drugi tymczasowicz Agi: Quote
agnieszka24 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Aniu wątek Aronka jest tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/178258-5-szczeniaczk%C3%B3w-w-typie-AST-w-DT-szukaj%C4%85-nowych-najlepszych-z-najlepszych-domk%C3%B3w?p=14426914&viewfull=1#post14426914 :) Maluch wyrósł strasznie i jest bardzo szczęśliwy, że ma braciszka w domu, bo nareszcie ma się z kim bawić :D Quote
Recommended Posts