Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 587
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiadomości z domku :p

Cola kłopotów nie sprawia. Rozbrykana to jak szczeniak, czasem głośno domaga się uwagi albo nie chce z dworu wrócić do domu i oczywiście uwielbia inne pieski i ludzi. Z jednej strony to biegnie żeby się przywitać ze zwierzętami, z ludźmi, a z drugiej trochę się boi ich . Raz tylko zdarzyło się ze w domu ściągnęła obrus mamie ze stołu i złapała mojego i siostry buta (nie pogryzła tylko sobie przeniosła na posłanie) i bardzo nie lubi zostawać sama. Ma takie dni że wyjść nie da domownikom, bo zaraz
skomle i w drzwi drapie a czasem to sobie śpi i nic ja nie interesuje. Jak wychodzimy to zostawiamy jej zabawki, kości , uszy itd. żeby miała zajęcie. Tak się przyzwyczaiła ze tylko w moim pokoju się tym bawi jak nas nie ma. Zostawiamy jej tez jak wychodzimy folie z gazetami i jak długo nas nie m, a Cola już nie możne wytrzymać to tylko tam się załatwia. Szczepienie to pierwsze dopiero będzie, bo brała przez 10 dni te leki i trzeba było odczekać 1-2 tyg.
Raczej chcieli byśmy ja wcześniej wysterylizować przed cieczka. Tylko czy jest wogóle taka możliwość? bo nie pytaliśmy weta. Jak będziesz miała czas to zapraszamy [na wizytę po adopcyjną oczywiście :cool3:]. :)
Kuba

Posted

Dziewczyny napiszcie jak to jest z tą sterylką. Można niunię ciachnąć przed pierwszą cieczką? Ja bym była jak najbardziej za tym. Spałabym spokojniej ;) A czy przed sterylizacją sunia musi mieć zrobione wszystkie szczepienia? Jak to jest?

Posted

Aga - mozna zrobić przed pierwszą cieczką. W wieku ok. 6-7 mies - pytałam o to ostatnio weta. Więc jeszcze zdążą i zaszczepić;) Teraz robiłam sterylkę tej "mojej" suni coliowatej - była przed 1 cieczką. Cięcie malutkie - na 4 szwy. I polecam tych wetów - robią ostatnio naszym bezdomniakom i sterylki i kastracje. To weci na Skalistej - wejście od Kochanowskiego:)

Posted

Właśnie obawiam się czy zdążą zaszczepić, bo pierwsze szczepienie będzie dopiero 20 lutego, następne za 20 marca (?). Niunia urodziła się na początku sierpnia, więc w marcu będzie miała 7 miesięcy. Ile czasu trzeba odczekać po drugim szczepieniu?

Posted

Generalnie 3 tyg. od szczepienia trzeba odczekać:)

Ael w tym wieku to nie wiem czy nei zaszczepią ją od razu calościowo - pewna nie jestem...ale to takie maluszki szczepi sie 2 razy, a z niej już kawał baby jest - poza tym przeciez jak była mała to dostała surowicę...więc myślę, ze będzie jedno szczepienie - ale niech dopytaja weta

• 1 month later...
Posted

Pamiętacie tą sierotkę??

Teraz wygląda tak:

Byłam w odwiedzinach u Maniuni. Już dawno przestała być maniunia ;) Nie poznała mnie wogóle:bigcry: Oszczekała na powitanie i chowała się za fotelami. Na szczęście nadal jest łakomczuchem, więc przekupiłam ją ciasteczkami :cool3: I już była moja! Przytulała się, rozdawała buziaki i zaczepiała do zabawy. Moja kochana laleczka :loveu: Strasznie wyrosła. Jest zadbana, błyszcząca i radosna. Kiedy przyszłam pani sprzątała, bo niunia, tuż przed moim przyjściem urządziła sobie orzeszkową ucztę :cool3: W domu nie niszczy, jedynie czasem nabałagani. Przed panem domu czuje respekt, pani nie słucha wogóle, a Kubę uwielbia. Kiedy wszedł była szalona radość i buziaki rozdawane z wyskoku :p Sterylkę mała będzie miała robioną tuż przed świętami, lub zaraz po. Jakiś wet im naopowiadał , żeby czekali aż Cola skończy 9 miesięcy, bo to rasa duża :roll:
Ogólnie mała to żywioł, pełen energii. Nadal jest nieufna do obcych i ma zły zwyczaj skakania do ludzi na ulicy, oczywiście w celach bardzo przyjacielskich, ale swoją posturą wzbudza strach przechodniów. Dalej jest z niej taka gaduła jak kiedyś :evil_lol: Widać, że dobrze jej w nowym domku

• 3 weeks later...
Posted

Byłam wczoraj w odwiedzinach u sunieczki. Obszczekała mnie, ale po chwili przybiegła się poprzytulać. Nieżałowała też buziaków :) Strasznie wypiękniała! Jest bardzo radosna i lubi przytulanki. To prawdziwy wulkan energii, ciągle chciał by się bawić. Zostawiona sama w domu broi i bałagani. Na szczęście nie niszczy mebli. Nadal jest okropnym łakomczuchem i ciągle wsadzała nochala do torebki, bo wiedziała, że przyniosłam jej dużo smakołyków :cool3:

Jutro Cola ma umówiona sterylkę. Prosze o trzymanie kciuków!

Kilka fotek, niezbyt udanych, bo mała ciągle gdzieś biega ;)

oddawaj to ucho

uśmiechnięty pysio

troche jej głowę ucięłam ;)

Posted

ania z poznania napisał(a):
Śliczna dziewczynka!!!
Agnieszko, a czy Ty masz jakiegoś czasowicza teraz?

Aga ma niestety aż 2 tymczasowiczów:( Aronka - ostatniego z 5 szczylków z Celestynowa...i 3 mies. ale sporego kundelasa :(

Maniunia coraz ładniejsza:loveu: trzymam kciuki za udany zabieg!:p