andzia69 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 być może po tych szaleństwach na śniegu przeziębiła pęcherz:( Quote
agnieszka24 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 U maleńkiej wszystko w jak najlepszym porządku :) Jestem w stałym kontakcie telefonicznym z właścicielami :cool3: Królewna czuje się już jak u siebie w domu, zaczyna troszkę łobuzować i głośno domagać się uwagi i zabawy. Na spacerach jest niewyżyta :evil_lol: Po powrocie do domu nadal chce się bawić. Najlepszą metodą wyciszenia małej jest pozwolenie jej na wejście na łóżko, wtedy się przytula i zasypia, w przeciwnym wypadku szczeka na całe gardło :diabloti: Mała spryciula wiedziała jak przekonać rodzinkę, że miejsce asta jest na łóżeczku :loveu: W nocy grzecznie śpi na swoim posłanku, wstaje tylko po to żeby zrobić obchód i sprawdzić czy rodzina jest w komplecie. Jeśli wszyscy śpią w swoich łóżkach, to uspokojona wraca do siebie i zasypia - kochane maleństwo :loveu: Bardzo przywiązała się do swojego pańcia, kiedy wychodzi bez niej, to piszczy za nim. Zawsze po spacerku wskakuje na jego łóżko - to jej ulubione miejsce. Co do posikiwania w domu, to jednak mała przeziębiła pęcherz. Dostaje leki i od razu widać poprawę. Ma ograniczone spacery i tak na ten mróz nie za bardzo chce wychodzić :diabloti: Szczepienie przesunięte zostało na luty. Najpierw musi się maluszek wykurować. Każda rozmowa z właścicielami małej, utwierdza mnie w przekonaniu, że niunia nie mogła trafić lepiej :) Quote
Alicja Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Grube majtochy musi zakładać na spacer ;) Quote
andzia69 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Alicja napisał(a):Grube majtochy musi zakładać na spacer ;) tzw. reformy:) czyli chyba mogę już zmienić tytuł;) Quote
ania z poznania Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Reformy też możesz Maniuni kupić, he he! Quote
agnieszka24 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 U naszego maleństwa wszystko w porządku :) Mała ma się dobrze, pęcherzyk wyleczony, teraz będzie miała szczepienia. Nasza ulubienica waży już 20 kg :crazyeye: Pod koniec lutego wybiorę się do małej w odwiedzinki :cool3: Kuba nie możemy się doczekać na relację i fotki czarnulki! Proszę nam szybciutko jakieś pokazać :diabloti: i napisać jak mała się sprawuje. Quote
ania z poznania Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='agnieszka24'] Nasza ulubienica waży już 20 kg :crazyeye: [/QUOTE] To kawał baby z Maniuni! Quote
doddy Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Już 20kg?? A dopiero co była małą kruszynką... Quote
agnieszka24 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Maniunia vel Cola na swoim łóżeczku :) uczymy się razem... i razem leżymy na łóżeczku :) Jestem już dużą, śliczną dziewczynką :) Quote
andzia69 Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 [quote name='doddy']Anita, tytuł już być mogła zmienić :)[/QUOTE] łojeju - zapomniałam:oops::oops::oops: już lecę;) Quote
agnieszka24 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Dostałam od pańcia malutkiej takiego maila: "Witam:) Przesłałem kilka zdjęć małej. Cola ma się dobrze, łobuziak się trochę zrobił, bo jak jest niegrzeczna i mówi się do niej cisza abo spokój to jeszcze bardziej "pyskuje" :) Skacze z jednego lozka na drugie i non stop chce się bawić, a świńskie uszy konsumuje w ciągu 30 minut.Na szczepienie idziemy około 20 lutego. Pozdrawiam Kuba" Quote
agnieszka24 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Jaka niunieczka jest zadowolona :D Moja piękna :loveu: Quote
agnieszka24 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Jeszcze mam kilka zdjęć :) Taka już jestem duża :loveu: Quote
agnieszka32 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Super niunia wygląda ,:loveu: a jaka duża :crazyeye: Quote
ania z poznania Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 http://i49.tinypic.com/dpibnp.jpg Jaka wielka się zrobiła!!! Quote
doddy Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Z ogromną nadzieję, że pomożecie zakładam wątek suni, która wymaga pilnej opieki przede wszystkim weterynaryjnej. Sunia ma uraz łapy, w schronisku nie ma szans na dobrą diagnozę. http://www.dogomania.pl/threads/1797...5#post14090105 Quote
agnieszka24 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 A ja dostałam nowe fotki Maniuni :cool3: Quote
andzia69 Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Doddy - pamietasz Lolę??? normalnie Maniunia mi ja strasznie przypomina:) Lola wyglądała tak: Quote
Recommended Posts