Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 587
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U maleńkiej wszystko w jak najlepszym porządku :)
Jestem w stałym kontakcie telefonicznym z właścicielami :cool3: Królewna czuje się już jak u siebie w domu, zaczyna troszkę łobuzować i głośno domagać się uwagi i zabawy. Na spacerach jest niewyżyta :evil_lol: Po powrocie do domu nadal chce się bawić. Najlepszą metodą wyciszenia małej jest pozwolenie jej na wejście na łóżko, wtedy się przytula i zasypia, w przeciwnym wypadku szczeka na całe gardło :diabloti: Mała spryciula wiedziała jak przekonać rodzinkę, że miejsce asta jest na łóżeczku :loveu: W nocy grzecznie śpi na swoim posłanku, wstaje tylko po to żeby zrobić obchód i sprawdzić czy rodzina jest w komplecie. Jeśli wszyscy śpią w swoich łóżkach, to uspokojona wraca do siebie i zasypia - kochane maleństwo :loveu: Bardzo przywiązała się do swojego pańcia, kiedy wychodzi bez niej, to piszczy za nim. Zawsze po spacerku wskakuje na jego łóżko - to jej ulubione miejsce.

Co do posikiwania w domu, to jednak mała przeziębiła pęcherz. Dostaje leki i od razu widać poprawę. Ma ograniczone spacery i tak na ten mróz nie za bardzo chce wychodzić :diabloti: Szczepienie przesunięte zostało na luty. Najpierw musi się maluszek wykurować.

Każda rozmowa z właścicielami małej, utwierdza mnie w przekonaniu, że niunia nie mogła trafić lepiej :)

• 2 weeks later...
Posted

U naszego maleństwa wszystko w porządku :) Mała ma się dobrze, pęcherzyk wyleczony, teraz będzie miała szczepienia. Nasza ulubienica waży już 20 kg :crazyeye: Pod koniec lutego wybiorę się do małej w odwiedzinki :cool3:

Kuba nie możemy się doczekać na relację i fotki czarnulki! Proszę nam szybciutko jakieś pokazać :diabloti: i napisać jak mała się sprawuje.

Posted

Dostałam od pańcia malutkiej takiego maila:

"Witam:)
Przesłałem kilka zdjęć małej. Cola ma się dobrze, łobuziak się trochę
zrobił, bo jak jest niegrzeczna i mówi się do niej cisza abo spokój to
jeszcze bardziej "pyskuje" :) Skacze z jednego lozka na drugie i non stop
chce się bawić, a świńskie uszy konsumuje w ciągu 30 minut.Na szczepienie
idziemy około 20 lutego. Pozdrawiam
Kuba"