Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 587
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale z tej maniuni się psica zrobiła!
a co z tym domkiem, który kiedyś miał już być, gdy mała zachorowała i miała iść do nowej rodzinki po zakończeniu kuracji?

Posted

andzia69 napisał(a):
tu widać jak Manniunia się zrobiła Mańką!:)

hehe, tylko Maniunia po złej stronie siedzi:lol:

ale musiało być fajnie na Waszym spotkaniu.
a Maniunia to już na kolankach by się chyba nie zmieściła:cool3:

Posted

Przepraszam bardzo za off, ale mam ogromną prośbę:

znacie kogoś mieszkającego obok Ożarowa?
Znalazłam rodzinkę chętna na naszego Łatusia, ale nie mam jak przeprowadzić wizyty przedadopcyjnej...

Posted

[quote name='doddy']Do Ożarowa ma niedaleko Kasiaprodex.

Jak z domkami chętnymi na Maniunię? Czy Maniunia mogłaby trafić do domu z dziećmi?

I jako off - kolejna psia tragedia...

http://www.dogomania.pl/threads/177227-DRAMAT-ASTA-NERO-jak-miesiAE-czny-pobyt-w-schronisku-zmienia-psa?p=13848047#post13848047

Kasia ...z domkami dla Maniuni jest tak, ze jestem wstępnie po rozmowie z 2 domkami - jeden w Kielcach, jeden w Krakowie...do domku w Kielcach miałam isć z Agnieszką i małą w niedzielę...ale obawiam się, ze mogę nie dotrzeć znad morza przy tych warunkach pogodowych i chyba tylko Aga poszłaby na tą wizytę...zobaczymy no w każdym bądź razie - jeśli domek w Kielcach okaze się ok - mała zostanie w Kielcach (z resztą niedaleko ode mnie) - jak coś nie wypali - wtedy spawdzamy domek u pani konserwator zabytków. Do domu z dziecmi - moze iść o ile dorośli wiedzą, ze szczeniak może czasem użyc zębów w zabawie;);)

Posted

Maniunia mogła by iść do domu z dziećmi, bo po prostu je uwielbia - tak jak wszystkich ludzi. :loveu:
Może również mieszkać z kotami, bo bardzo je lubi. Jednak dobrze by było, gdyby nie były to maleńkie dzieci, bo Niunia jest strasznie energiczna, żywiołowa i skoczna, może niechcący przewrócić dziecko, albo zadrapać. Jest w trakcie wymiany zębów, więc bardzo wszystko gryzie. Oduczyłam ją szarpania za nogawki, ale w trakcie zabawy może czasem złapać za rękę, albo dziabnąć w nos, tak ja mnie :evil_lol: Mała nie należy do cichych psów, kiedy chce się bawić, albo dostać jakiś smaczek głośno się tego dopomina. Powoli zaczyna sygnalizować, że chce wyjść na dwór, ale jeszcze dość często zdarza jej się zapomnieć i biegnie na swoją szmatkę do przedpokoju ;)

Posted

Nie tylko można, ale nawet trzeba ci zazdrościć :evil_lol: To taki kochany szkrabek :loveu:
Jutro mała będzie pierwszy raz jechała autobusem, mam nadzieję, że jej się spodoba i nie będzie rozrabiać :) W samochodzie zachowuje się jak anioł.

Posted

ewelinka_m napisał(a):
przyszłam się pochwalić, że jutro chyba się osobiście z Maniunią zapoznamy :loveu:

już można mi zazdrościć :diabloti::eviltong:

Jak ja Ci zazdroszczę!!!!!! Wymiziaj chociaż Maniunię od Ciotki z Poznania!

Posted

I jesteśmy po wizycie.
Rodzinka okazała się super fajną i odpowiedzialną :) Mają zrobić naradę rodzinną i dać nam w ciągu kilku dni odpowiedź, czy decydują się na adopcję małej. Podoba mi się to podejście. Jeżeli mała trafi do nich, to będzie mieć tam wspaniały dom!

Niunia spisała się na medal!! Pokazała się z najlepszej strony - wesoła, radosna, ciekawska i bardzo kontaktowa:loveu: Zwiedziła wszystkie kąty, przywitała się ze wszystkimi. Najbardziej spodobała jej się pani - cały czas siedziała koło niej i się miziała. Buziaki rozdawała wszystkim naokoło. Nawet wesoło poszczekiwała zachęcając do zabawy, a potem położyła się na kanapie, przytuliła się do pani Teresy i zasnęła na chwilkę. :) Kiedy wychodziłyśmy, niunia się zaparła i za nic nie chciała iść. :evil_lol: Musiałam ją wziąść na ręce.
Chyba bardzo spodobał się jej ten domek i rodzina :p Mnie zresztą też.

Posted

ania z poznania napisał(a):
Jak ja Ci zazdroszczę!!!!!! Wymiziaj chociaż Maniunię od Ciotki z Poznania!

wymiziana, wyściskana i wycałowana! ;)

a Maniunia to genialna bestyjka jest :loveu: wie jak się dobrze sprzedać i zaprezentować!
tak jak już Aga pisała trafiłyśmy na bardzo odpowiedzialną rodzinę, która miała przez baardzo długi okres czasu już piesa.
Czekam na ich decyzję z niecierpliwością :lol:

Posted

Jutro wieczorem, najpóźniej w czwartek mają do mnie oddzwonić. Czekam z niecierpliwością. Bardzo chciałabym żeby moja mała została w Kielcach. Mogłabym chodzić do niej w odwiedzinki na wizyty poadopcyjne :cool3:
Wczoraj Niunia dostała ostatnią dawkę Advocata (40 zł). Teraz może już być zaszczepiona. Czekam na decyzję jaką podejmie rodzina. Bo od tego zależy kiedy mała dostanie szczepienie.