Rudzia-Bianca Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Śliczna ta pannica w różowym kubraczku i jaka wilka z niej się psica zrobiła :) Trzymam kciuki za domek dla Maniuni . Quote
ania z poznania Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 http://i49.tinypic.com/2u9ubg9.jpg Poczekaaaaajcie!!!!!! Quote
agaga21 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 ale z tej maniuni się psica zrobiła! a co z tym domkiem, który kiedyś miał już być, gdy mała zachorowała i miała iść do nowej rodzinki po zakończeniu kuracji? Quote
agnieszka24 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Tamten domek nie wypalił... Dziewczyna nie wykastrowała psa, więc niunia została. Więcej na ten temat może powiedzieć andzia69 albo doddy, bo one pilotowały sprawę. Quote
agnieszka24 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Tak narodziła się przyjaźń :p Królewna moja malutka :loveu: Taka już jestem duża! Cudowne dziewczynki :loveu: Quote
andzia69 Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 tu widać jak Manniunia się zrobiła Mańką!:) to prawie takie zdjecie jak ja mam w avatarku - moja mańka i heniek w bagażniku patrzący przez tylne fotele samochodu;) Quote
Sylwia K Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 andzia69 napisał(a):tu widać jak Manniunia się zrobiła Mańką!:) hehe, tylko Maniunia po złej stronie siedzi:lol: ale musiało być fajnie na Waszym spotkaniu. a Maniunia to już na kolankach by się chyba nie zmieściła:cool3: Quote
Sylwia K Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Przepraszam bardzo za off, ale mam ogromną prośbę: znacie kogoś mieszkającego obok Ożarowa? Znalazłam rodzinkę chętna na naszego Łatusia, ale nie mam jak przeprowadzić wizyty przedadopcyjnej... Quote
doddy Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Do Ożarowa ma niedaleko Kasiaprodex. Jak z domkami chętnymi na Maniunię? Czy Maniunia mogłaby trafić do domu z dziećmi? I jako off - kolejna psia tragedia... http://www.dogomania.pl/threads/177227-DRAMAT-ASTA-NERO-jak-miesiAE-czny-pobyt-w-schronisku-zmienia-psa?p=13848047#post13848047 Quote
andzia69 Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 [quote name='doddy']Do Ożarowa ma niedaleko Kasiaprodex. Jak z domkami chętnymi na Maniunię? Czy Maniunia mogłaby trafić do domu z dziećmi? I jako off - kolejna psia tragedia... http://www.dogomania.pl/threads/177227-DRAMAT-ASTA-NERO-jak-miesiAE-czny-pobyt-w-schronisku-zmienia-psa?p=13848047#post13848047 Kasia ...z domkami dla Maniuni jest tak, ze jestem wstępnie po rozmowie z 2 domkami - jeden w Kielcach, jeden w Krakowie...do domku w Kielcach miałam isć z Agnieszką i małą w niedzielę...ale obawiam się, ze mogę nie dotrzeć znad morza przy tych warunkach pogodowych i chyba tylko Aga poszłaby na tą wizytę...zobaczymy no w każdym bądź razie - jeśli domek w Kielcach okaze się ok - mała zostanie w Kielcach (z resztą niedaleko ode mnie) - jak coś nie wypali - wtedy spawdzamy domek u pani konserwator zabytków. Do domu z dziecmi - moze iść o ile dorośli wiedzą, ze szczeniak może czasem użyc zębów w zabawie;);) Quote
doddy Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Napisał do mnie pan, ale ma dzieci. Nie wiem czy polecać mu Maniunię. Quote
agnieszka24 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Maniunia mogła by iść do domu z dziećmi, bo po prostu je uwielbia - tak jak wszystkich ludzi. :loveu: Może również mieszkać z kotami, bo bardzo je lubi. Jednak dobrze by było, gdyby nie były to maleńkie dzieci, bo Niunia jest strasznie energiczna, żywiołowa i skoczna, może niechcący przewrócić dziecko, albo zadrapać. Jest w trakcie wymiany zębów, więc bardzo wszystko gryzie. Oduczyłam ją szarpania za nogawki, ale w trakcie zabawy może czasem złapać za rękę, albo dziabnąć w nos, tak ja mnie :evil_lol: Mała nie należy do cichych psów, kiedy chce się bawić, albo dostać jakiś smaczek głośno się tego dopomina. Powoli zaczyna sygnalizować, że chce wyjść na dwór, ale jeszcze dość często zdarza jej się zapomnieć i biegnie na swoją szmatkę do przedpokoju ;) Quote
ewelinka_m Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 przyszłam się pochwalić, że jutro chyba się osobiście z Maniunią zapoznamy :loveu: już można mi zazdrościć :diabloti::eviltong: Quote
agnieszka24 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Nie tylko można, ale nawet trzeba ci zazdrościć :evil_lol: To taki kochany szkrabek :loveu: Jutro mała będzie pierwszy raz jechała autobusem, mam nadzieję, że jej się spodoba i nie będzie rozrabiać :) W samochodzie zachowuje się jak anioł. Quote
ania z poznania Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 ewelinka_m napisał(a):przyszłam się pochwalić, że jutro chyba się osobiście z Maniunią zapoznamy :loveu: już można mi zazdrościć :diabloti::eviltong: Jak ja Ci zazdroszczę!!!!!! Wymiziaj chociaż Maniunię od Ciotki z Poznania! Quote
agnieszka24 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jedziemy jutro z Ewelinką i Maniunią na wizytę do rodziny zainteresowanej adopcją małej :) Quote
doddy Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Oby rodzina okazała się super fajną i odpowiedzialną rodziną. Trzymam kciuki :) Quote
agnieszka24 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 I jesteśmy po wizycie. Rodzinka okazała się super fajną i odpowiedzialną :) Mają zrobić naradę rodzinną i dać nam w ciągu kilku dni odpowiedź, czy decydują się na adopcję małej. Podoba mi się to podejście. Jeżeli mała trafi do nich, to będzie mieć tam wspaniały dom! Niunia spisała się na medal!! Pokazała się z najlepszej strony - wesoła, radosna, ciekawska i bardzo kontaktowa:loveu: Zwiedziła wszystkie kąty, przywitała się ze wszystkimi. Najbardziej spodobała jej się pani - cały czas siedziała koło niej i się miziała. Buziaki rozdawała wszystkim naokoło. Nawet wesoło poszczekiwała zachęcając do zabawy, a potem położyła się na kanapie, przytuliła się do pani Teresy i zasnęła na chwilkę. :) Kiedy wychodziłyśmy, niunia się zaparła i za nic nie chciała iść. :evil_lol: Musiałam ją wziąść na ręce. Chyba bardzo spodobał się jej ten domek i rodzina :p Mnie zresztą też. Quote
andzia69 Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 no to czekamy na decyzję - w pełni przemyślaną:) jeśli nie - drążymy temat dalej;) Quote
doddy Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Bardzo się cieszę, że taka fajna rodzina. Czekamy na rozwój wydarzeń :) Quote
ewelinka_m Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 ania z poznania napisał(a):Jak ja Ci zazdroszczę!!!!!! Wymiziaj chociaż Maniunię od Ciotki z Poznania! wymiziana, wyściskana i wycałowana! ;) a Maniunia to genialna bestyjka jest :loveu: wie jak się dobrze sprzedać i zaprezentować! tak jak już Aga pisała trafiłyśmy na bardzo odpowiedzialną rodzinę, która miała przez baardzo długi okres czasu już piesa. Czekam na ich decyzję z niecierpliwością :lol: Quote
agnieszka24 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Jutro wieczorem, najpóźniej w czwartek mają do mnie oddzwonić. Czekam z niecierpliwością. Bardzo chciałabym żeby moja mała została w Kielcach. Mogłabym chodzić do niej w odwiedzinki na wizyty poadopcyjne :cool3: Wczoraj Niunia dostała ostatnią dawkę Advocata (40 zł). Teraz może już być zaszczepiona. Czekam na decyzję jaką podejmie rodzina. Bo od tego zależy kiedy mała dostanie szczepienie. Quote
andzia69 Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 W razie co pani Ania z Krakowa też czeka na wiadomość co z małą i zaprasza na wizytę;) Quote
Sylwia K Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 trzymam kciuki za Maniunie. Dobrze, ze wreszcie mała cieszy się zainteresowaniem. W końcu to taka wyjątkowa sunia:loveu: Quote
Recommended Posts