agnieszka24 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Witajcie cioteczki ! Troszkę mnie nie było... Maniunia dostała w środę 23. drugą dawkę Biocan M. Możliwe, że trzecia nie będzie konieczna, bo zmiany pięknie zarastają :) Nasza królewna waży już 14 kg i strasznie urosła :cool3: Wymieniła już 7 zębów na stałe i za nic na świecie nie chce dać sobie obciąć pazurków :razz: Na szczęście drepta z Hieną po chodniczkach i troszkę je sobie ściera. Hienie czasami brakuje już nerwów do małej, bo Niunia ciągle szarpie ją za smycz, albo za obrożę :evil_lol: Mi wysiadło już kolano od ich szaleńczych gonitw na smyczach i niespodziewanych szarpnięć. Ale dajemy radę. Zabieram małą na dłuższe spacery, po których śpi jak zabita. Puszczam ją na łące na 4 metrowej smyczy i uczę komendy do mnie - w domu nic z tego nie wychodzi - Hiena zaraz do mnie leci i niunia nie może podejść. Kiedy biega luzem bardzo pilnuje się Hieny, gania za nią cały czas, a dzisiaj bardzo ładnie do mnie przybiegała:multi: Mam bardzo dużo fotek maleństwa, tylko muszę większość obrobić, bo są niedoświetlone, albo prześwietlone :roll: Quote
andzia69 Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 no to czekamy na fotaski:) a sunie grzeczne były przez swieta? Quote
ania z poznania Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Cieszymy się, że już jesteście i czekamy na baaaaardzo duuuuuuużo fotek :loveu:! Quote
agnieszka24 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Były bardzo grzeczne, bo zostały ze mną w domu. Nie jechałam do rodziców bo strasznie bym się z nimi umordowała, a psy moich rodziców zostałyby wyeksmitowane na działkę. Hiena w Wigilię miała Dzień Dobroci dla Maniuni, ale same zobaczycie. Quote
doddy Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Pewnie się bała, że Maniunia jej nagada :) Quote
agnieszka24 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Zaczynam od najwcześniejszych fot: Mniam, mniam żwaczowa kosteczka Quote
andzia69 Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 najładniejsza jest....jak śpi:):) Quote
ania z poznania Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 http://i50.tinypic.com/200bma9.jpg Widzę, że minimalna wymagana odległość się zmniejszyła :evil_lol:! Cudna jest Niunia! Quote
agnieszka24 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Aniu, w końcu to Wigilia :p Takie chwile, warte są uwiecznienia :) Quote
ania z poznania Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 [url]http://i49.tinypic.com/rrhved.jpg[/url] "...... I co ja robię tuuuuuu, co Ty tutaj robisz....." Quote
agnieszka24 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Powolutku niunia robi postępy. Często wytrzymuje całą noc i załatwia się rano na spacerze. Zabieram ją przed blok po każdym przebudzeniu i posiłku i jest ok. Ale jeszcze nie potrafi sygnalizować, że chce wyjść. W trakcie zabawy leci do przedpokoju albo do kuchni się wysikać. Nagradzam ją tylko na spacerze. Kilka razy zawołała mnie na spacer, ale i tak dużo posikuje w domu. Plusem jest to że po powrocie ze spaceru nie biegnie od razu do kuchni, żeby się wysikać :cool3: Quote
agnieszka24 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Maniunia odkąd wychodzi na wieczorne spacery z Hieną jest wybiegana i nie rozrabia wieczorem, tylko słodko sobie śpi :cool3: Kupiłam jej 10m linkę i teraz może sobie poszaleć. Dziś pół godziny ganiały za śnieżnymi kuleczkami :loveu: Mała o dziwo, każdą z nich potrafiła odnaleść i rozłożyć na części pierwsze! Bardzo jej się podobało rozkopywanie śnieżek. Ponieważ nie ma dużych mrozów wychodzę z nią co dwie godziny na spacer i dziś tylko 3 razy nasiusiała w domu :multi: Nasza kruszynka poznała wczoraj młodą ONkę, której początkowo bardzo się bała i obszczekiwała ją, a po kilku minutach machała już do niej ogonkiem :) Niunia reaguje w ten sposób na każdego obcego, dużego psa, którego spotka. Trzeba dać jej kilka chwil na oswojenie się z jego obecnością, by przekonała się, że nie każdy duży piesek jest groźny. Do małych psiaków biegnie radośnie się przywitać, bez cienia lęku. Niunia miała też przyjemność poznać śliczną bernardynkę Amirę! Po pierwszej nieufności, zaczepiała ją do zabawy. Żałuję, że nie miałam ze sobą aparatu, bo ślicznie to wyglądało: Maniunia na kolanach u Agnieszki, jednocześnie wąchała się noskami z Amirą :loveu: Niunia wydawała się taka maleńka przy Amirze. Aga bardzo kocha zwierzęta i też pomaga bezdomnym (kiedyś na dogo szukały domu dla Rózi), ale nie wiem jaki ma nick. Agnieszka dała mi 70 zł dla Maniuni :loveu: Zaraz wstawię aktualne rozliczenie. Quote
agnieszka24 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Saldo na dzień 17 grudnia: 284 zł - 140 zł = 144 zł Wydatki: 35 zł (Biocan M; II dawka) 9 zł (9 tabl. Immunodol) = 44 zł 144 zł - 44 zł = 100zł 100zł + 70 zł = 170 zł (Saldo na dzień 30 grudnia) :loveu: Quote
ania z poznania Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 http://i49.tinypic.com/28jh509.jpg Dziewczynki cudne!!!! Jak pięknie razem wyglądają :loveu:! Quote
Sylwia K Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Maniunia już wcale nie jest taka maniunia:cool3: Szczęśliwego Nowego Roku życzę Tobie Agnieszko, Hience, Maniuni oraz wszystkim ludziom zaglądając tu na wątek:BIG: Quote
agnieszka24 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Dziękuję :) Ja również chciałabym Wam wszystkim, którzy jesteście z nami,złożyć noworoczne życzenia: 12 miesięcy zdrowia, 53 tygodni szczęścia, 8760 godzin wytrwałości, 525600 minut pogody ducha i 31536000 sekund miłości. Oby nadchodzący rok był dla Was lepszym i szczęśliwszym. By najgorszy dzień w Nowym Roku był taki, jak najlepszy dzień w starym roku!! :BIG: Quote
andzia69 Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 I ja dołączam sie do życzen wszystkiego najlepszego w Nowym Roku:) a Maniuni życzę super domku w Nowym Roku!:):) Quote
andzia69 Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Kolejny bazarek na kieleckie psiaki...moze tym razem będzie lepiej;) http://www.dogomania.pl/threads/176671-WIzytowniki-z-plexi-GRATIS-kalendarz-z-naszymi-uratowanymi-psiakami-i-kotami-Do-30?p=13796666#post13796666 Quote
agnieszka24 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Dzwonił dzisiaj do mnie chłopak zainteresowany adopcją Maniuni - Cinek z niebieskiego forum :) Umówiliśmy się jutro na spotkanko zapoznawcze. Przyjedzie z Bodzentyna, żeby poznać małą. :multi:Trzymajcie kciuki! Quote
Recommended Posts