andzia69 Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 jak bedę robiła nowe ogłoszenia to se wsadzę te:eviltong: a dostojniaka zostawiam w tych co są:diabloti: Quote
agnieszka24 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 [quote name='andzia69']jak bedę robiła nowe ogłoszenia to se wsadzę te:eviltong: a dostojniaka zostawiam w tych co są:diabloti: Możesz wstawiać zdjęcia, które ci się najbardziej podobają :) W końcu od tego są :cool3: Skoro dostojniak tak ci się podoba, to niech zostanie. Ja wybrałam inne fotki. Zrobiłam niuni ogłoszonko http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2705039_maniunia_3_5_mies_sunia_w_typie_amstaff.html Wieczorem zrobię jej jeszcze kilka innych. Quote
agnieszka24 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Dziś mała znowu dostała biegunki :-( Myślałam, że to od jogurciku naturalnego, ale chyba jednak nie. W koopalu były zdechłe wielkie glizdy!! Najwidoczniej dopiero teraz Advocat je ubił :cool3: Mała pokasłuje mi jeszcze rano, podejrzewam, że może to być od robali. Całe szczęście, że już z niej wyłażą. Mam nadzieję, że teraz laleczka nabierze ciałka, bo je połowę tego co Hiena, a dalej jest szczuplutka ;) Przyznam się wam, że w domu Maniunia została przechrzczona na Dzidzię :p Przez jakiś czas była Diva (bo straszna z niej śpiewaczka :cool3:) Jak mnie zezłości, bo np. strasznie mnie gryzie, to wołam na nią Dida- to taka mała złośliwość z mojej strony :evil_lol: (Dida - od Candidy, takiego patogennego grzyba, a raczej drożdżaka, chociaż wątpię by to akurat ten rodzaj grzyba się do niej przypałętał ;)) W skrócie wołam na małą Didi (DeeDee) :loveu: Bo jakoś do Maniuni nie mogę się przyzwyczaić :eviltong: Quote
andzia69 Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Aga - a wołaj na nią jak chcesz - dla mnie jest Niunia, Maniunia:) Quote
ania z poznania Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 http://i49.tinypic.com/16hmc81.jpg Ale one są w innej kategorii wagowej :diabloti:! Quote
ania z poznania Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 No a skoro już wmawiamy Maniuni,że jest dostojna :evil_lol:, to Diva....... Quote
agnieszka24 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Na konto Maniuni wpłynęło 100 zł od cioteczki Sylwii K. :loveu::loveu: Ogromnie Ci cioteczko dziękujemy!!! :Rose::Rose::Rose::Rose: Quote
agnieszka24 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Ano bogata :cool3: tylko zdrówka nie ma... Prawdę powiedziawszy wolałabym żeby była zdrowa i biedna... Ale mam nadzieję, że niedługo wydobrzeje i że znajdzie wspaniały dom! ROZLICZENIE : Wpłaty: 300 zł - p. Karolina 100 zł - Sylwia K. Razem: 400 zł :Rose: Wydatki: 43 zł - Terbisil 31 zł - Tobradex krople do oczu + Echinacea 14 zł - Immunodol (14 tabletek) 28 zł - Fungiderm Razem: 116 zł Saldo: + 284 zł :loveu: Andziu proszę wstaw rozliczenie do pierwszego posta :) Quote
agnieszka24 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Dziś Maniunia pozbyła się kolejnej porcji robali z brzuszka :razz: Od wczoraj wyłażą z niej całe kłęby, niektóre jeszcze żywe :shake: Przez to małą męczy biegunka. Smecta tylko chwilowo pomaga. Ale dobrze, że pozbywa się nieproszonych gości ;) Quote
andzia69 Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 kurde - ciekawa jestem czemu te robale dopiero dzisiaj z niej wyłażą:cool3: przecież teoretycznie po advokacie powinny...a to było jakiś czas temu.... Quote
agnieszka24 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Ja myślę, że dopiero teraz advocat zadziałał. Powoli ale skutecznie ;) Niestety biegunka się utrzymuje. Nifuroksazyd działa ok.10h, a jest to duża dawka. Mała dostaje go na wieczór. Koopa robiona w nocy jest ok, ale następne już galaretkowate i z robalami... Jeśli jutro będzie tak samo to pójdę z małą do weta. Rozmawiałam dziś na ten temat z panią doktor. Zasugerowała podanie zastrzyku na biegunkę i tabletek na robale (ponieważ nie wyzdychały do końca). Rano wezmę małą po śniadanku na dwór, bo zbieranie żywych glizdów z podłogi nie należy do przyjemnych zajęć :shake: Dziewczynki śpią w nocy same w drugim pokoju. Trzy noce zajęło im przyzwyczajenie się do tego. Są we dwie więc im raźniej. Teraz już nie przychodzą co chwila drapać w drzwi. Czasami tylko Hiena przychodzi nad ranem pod drzwi i skomli, że mała znowu narobiła i żali się, że ona z takim śmierdziuchem w jednym pokoju i na jednym łóżku spać nie będzie :evil_lol: Quote
andzia69 Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 biedne psiaki skazane na banicję z powodu jakiegoś paskudnego grzyba:angryy: Quote
doddy Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Agnieszko, Tobie należą się wyrazy uznania za taką opiekę nad Maniunią. I za to, że się nie zniechęciłaś pomimo zarażenia Twojego domowego zwierzyńca. Quote
andzia69 Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 Medal dla Agnieszki!:) mogę zrobić;) Quote
agnieszka24 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Oj, tam dziewczyny nie przesadzajcie :roll: Troszczę się o małą tak samo jak o Hienę.. (no może o małą dbam troszkę więcej ;) i sprawia mi to ogromną satysfakcję!! Obie są u mnie narównych warunkach i obie tak samo kocham :loveu: Psy są moją życiową pasją i największą miłością mojego życia :) Radość z ich posiadania jest dla mnie największą nagrodą!! Quote
agnieszka24 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Idę teraz z małą do weta, bo biegunka nie ustępuje. Do tego pojawiła się krew w galaretce z robalami :placz::placz: Jak wrócę napisze co i jak.. Quote
agnieszka24 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Powyższe objawy spowodowane są przez robaczycę. Glizdy podrażniają jelitka i dlatego pojawia się krew. Niunia dostała zastrzyk p/biegunkowy. Tabletkę na robale dostanie rano. Trzeba do końca wybić to paskudztwo :diabloti: Już wiem, dlaczego dopiero po dwóch tygodniach od podania Advocata zaczęły wyłazić glizdy :cool3: Mała musiała mieć w sobie jajeczka, z których wylęgły się dorosłe osobniki (okres wylęgu to 10 - 14 dni), a ponieważ leki na robale zabijają tylko dorosłe pasożyty, dlatego od razu jak się pojawiły Advocat je ubił. :) Hiena profilaktycznie też zostanie odrobaczona. Koszt dzisiejszej wizyty u weta to 20 zł. Quote
agnieszka24 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Właśnie się dopatrzyłam, że Maniunia jest szczerbata!! :evil_lol: Zaczęła już wymieniać ząbki :) Wypadły jej cztery z przodu - dwa na górze i dwa na dole. Jak mi się uda to postaram się ustrzelić fotkę naszemu szczerbulkowi :p Quote
ewelinka_m Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 oj ale Maniunia chorowita jest:shake: coś ją te choróbska opuścić nie chcą :mad: trzymam kciuki za zdrówko! Aga jak byś potrzebowała kont do ogłoszeń..to ja mam na tych wszystkich portalach, służę kontami! czasu mi niestety brakuje na ogłaszanie..:-( Quote
agnieszka24 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Teraz nowa porcja foteczek specjalnie dla cioteczek :) Nie ma to jak wygodnie rozciągnąć się na kanapie :cool3: I pospać kołami do góry ;) Takie mam śmieszne ucholki :evil_lol: Na kanapie leży leń, nic nie robi cały dzień... :loveu: Quote
Rudzia-Bianca Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 hehehe w życiu bym nie wpadła żeby na psisko wołać odgrzybowo :) Miziaki dla śliczności , ona jest coraz piękniejsza . Quote
Recommended Posts