Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale w sumie chyba najgorszy nie jest bo nie chce mieć profesjonalnego tunelu bo na taki będę zbierała z koleżanką na wiosne tylko taki do wąwozu na kilka ćwiczeń żebny się oswoiła

Posted

To chyba najłatwiej takim domowym sposobem kupic troche materiału, hula-hop ( maja akurat srednice 60cm) Materiał zszyc na to nałozyc hulahopy, doczepic czymś do materiału ;)

Posted

Kółka hula-hop się sprawdzają i to w 100%. Ja też zbudowałem tunel z tych kółek tylko nie jakiś tam lipny materiał tylko z takiego materiału co robi się plandeki do tirów i wyszedł super, zawstydził by nawet taki orginalny :diabloti:.

Posted

[quote name='cawir']Kółka hula-hop się sprawdzają i to w 100%. Ja też zbudowałem tunel z tych kółek tylko nie jakiś tam lipny materiał tylko z takiego materiału co robi się plandeki do tirów i wyszedł super, zawstydził by nawet taki orginalny :diabloti:.[/QUOTE]

Nie zawstydziłby ;)

Jezeli ktoś chce naprawde tanim kosztem zrobic i domowym sposobem to nie ma co wchodzic w koszty plandeki a potem szukac kogoś kto zgrzeje lub zszyje materiał.
Bo aby włozyc do tego materiału hulahopy to trzeba je odczepic i wsunac a potem znowu połaczyc. No i tutaj po jakimś czasie puszczaja złącza. A dodatkowo kazdy tunel na obręczy bez wsgledu czy to hulahop czy to metalowa obręcz nie beda sie dobrze kształtowac. Szczególnie w upały trzeba by w wielu miejscach mocowac tunel z plandeki bo sie dobrze nie trzyma i zaczyna skręcac. Dlatego najlpesze tunele będa zawsze na spiralnym drucie.
Obręcze to namiastka spirali. Wiec nie ma co inwestowac zbyt duzo w takie tunele.

Posted

[quote name='cawir']Jak by nie patrzył nasz działa i to jest najważniejsze :multi:[/QUOTE]

Pewnie, nasze tez nam parę lat słuzyły, szczególnie po wymianie hulahopów, które przy duzej ilosci psów, poprostu łamały sie.
Ale teraz majac na spiralnym drucie juz bym do nich nie wróciła.

• 2 months later...
Posted

Są fajne tuneliki w ikei na dziale dla dzieci. Dla małych psów w sam raz, dla dużych to nie mam pojęcia :P Niestety link już nie działa i nie wiem czy to nie ten sam. Planuję kupić ten z ikei albo hula-hop. A jak zrobić ten drut spiralny, jak ma on wyglądać i oczywiście jakiej długości?

Posted

Są fajne tuneliki w ikei na dziale dla dzieci. Dla małych psów w sam raz, dla dużych to nie mam pojęcia :P Niestety link już nie działa i nie wiem czy to nie ten sam. Planuję kupić ten z ikei albo hula-hop. A jak zrobić ten drut spiralny, jak ma on wyglądać i oczywiście jakiej długości?

Posted

• 1 month later...
Posted

No właśnie każdy pisze, że dla małych psów.

Alusia pisałaś, ze Twój pies mieści się w tym tunelu, mój pies jest tej samej wielkości, 54 cm w kłębie i nie mogę znaleźć tunelu. Każdy pisze, że z Ikei, ale to tylko dla małych psów. To skąd mam wziąc tunel dla większego psa? Zrobić z hula hopów nie zrobię, bo znając życie zaraz by mi się popsuł.

Posted

Kaja widziałam kilka dni temu stelaż na allegro pod tunel właśnie.
Miałaś to z przodu bardzo fajne i do tego zakładasz jakiś materiał i jest, tyle, że miękkie tunel

Posted

[quote name='Kaja10014']No właśnie każdy pisze, że dla małych psów.

Alusia pisałaś, ze Twój pies mieści się w tym tunelu, mój pies jest tej samej wielkości, 54 cm w kłębie i nie mogę znaleźć tunelu. Każdy pisze, że z Ikei, ale to tylko dla małych psów. To skąd mam wziąc tunel dla większego psa? Zrobić z hula hopów nie zrobię, bo znając życie zaraz by mi się popsuł.[/QUOTE]

Noo mieści się mogę filmik podesłać na PW :D

Posted

My mamy z hula hop zrobiony i działa prawie rok użytkowania i żyję A trenują na nim 2 czarne teriery border maliniak pudel duży i weścik i zero ubytków :D