Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 826
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, wielka szkoda. U mnie w ogrodzie nie ma krzaków ani wysokiej trawy ale co będzie, kiedy będe chciała gdzieś wyjechać z moimi psami?
Łania w swym życiu zaznała wiele złego i te półtora roku, kiedy była kochana, to stanowczo za krótko. Oby wreszcie Misio był szczęsliwy.

Posted

Przykro mi z powodu Łani.

Gdzieś uciekł mój tekst wpisany kilka dni temu, więc napiszę jeszcze raz...

Byliśmy po kolegę dla Miśka, ale nie chciał z nami wejść do samochodu. Wyczuł najwidoczniej, że coś jest nie tak. Od samego początku nas zaakceptował i przytulał się jak dzieciak, więc myśleliśmy, że nie będzie problemu...
Pies cudowny-totalnie nieokrzesany, duży szczeniak:)
Jest wieeelki(w typie berneńczyka zmiksowanego z nowofunlandem) i dziwię się, że nikt nie podjął próby wychowania go, tym bardziej, że bardzo szybko się uczy i po godzinie reagował na kilka komend. Nie wiem co z nim zrobić, bo Pani zapowiedziała, że będzie musiała go uśpić jeśli nikt go nie weźmie, a z samochodem jest problem, bo to pies łańcuchowy...

Posted

Rudzielca przywiezie nam jego obecna właścicielka pod koniec czerwca(próbowaliśmy z lekiem uspokajającym, ale psiak strasznie się męczył, więc odpuściliśmy mu dalszy stres-weterynarza nie było akurat).
Do Misia próbuję się z kimś zabrać, ale nie bardzo jest na to szansa, więc pozostanie mi pociąg i pewnie jakiś busik(muszę się dokładnie dowiedzieć od Pani Magdy czym dojadę i postaram się do niego wybrać jak najszybciej).

Posted

Misio musi uzbroić się w cierpliwość...Ze względu na skomplikowaną sytuację u nas(końcówka budowy domku, oraz to, że ja pracuję do końca czerwca w Łodzi i robię tu dyplom), ustaliłyśmy z Panią Małgosią, że tak będzie dla niego lepiej. Miałby przez ten okres stały kontakt tylko z jednym z nas, a zależy nam, żeby przywiązał się do nas obojga. Myślę, że wytrzyma jeszcze troszkę, a my zdążymy się troszkę "ogarnąć" przed jego wprowadzką:)

Posted

A, wszystko dobrze:) Nie zauważyłam, że brak relacji ze spotkania. Wiem, że się odbyło, mam nadzieję, że obie strony zadowolone, ale wolałabym to usłyszeć bezpośrednio:)

Posted

Przepraszam, że dopiero teraz, ale nie miałam neta. Misio jest fantastyczny...myślę, że mnie zaakceptował. Czasem mnie nie widział, ale jak już usłyszał, to podbiegał;)
Wielki pies, a smakołyki wyjada tak delikatnie, że nawet się tego nie czuje(robi przy tym śmieszne minki). Buda już gotowa-ocieplona i pomalowana. Teraz powstaje ogrodzenie.
Ja dalej w Łodzi, więc jeszcze troszkę to wszystko potrwa, bo teraz nie ma nawet jak zorganizować spotkania przed adopcyjnego.

• 3 weeks later...
Posted

Mam bardzo kiepską wiadomość:( Secesyja i jej TZ zrezygnowali z adopcji Misia, gdyż niespodziewane okoliczności życiowe uniemożliwiają im zapewnienie mu opieki.
Secesyja zaoferowała, że włączy się do działań mających na celu znalezienie dla Misia DS.