ludwa Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 może by się dało Miśka tak na oko chociaż wykastrować:) Quote
lamia2 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Ha, ha, ha ..... ;) ;) ;) przecież Garncarz na pierwszej wizycie nie położy go od razu na stół i nie zacznie operować. Moim zdaniem najlepiej wykorzystać jeden transport z Siestrzeni na wizytę u Garncarza a potem przewieźć go do kastrownika żeby nie jeździć w kółko bo to szmat drogi do Wawy. Malibo nie znam terminów u Garncarza. Myślę, że najlepiej by było aby termin umówiła osoba która zdecydowałaby się na pomoc w transporcie. ja mogę załatwić bezpłatną kastrację jeśli będzie mi znany termin wizyty u Garncarza z tygodniowym wyprzedzeniem. Kastracja (ta ode mnie) może się odbyć tylko o godz. 19.00 od pon. do czw. w piątki o 15.00. Quote
malibo57 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Elmirka? czy Twoja oferta jest aktualna? Proszę o info - będę szukała dogodnego dla Ciebie terminu dr Garncarza. Quote
auraa Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 No misiu Pokaz się. Opiekun Misia ze wsi, dziś wyszedł ze szpitala po udarze. Na szczęście nie rozległym. Jednak musi zostać w Warszawie pod opieką rodziny. Jak to dobrze, ze zdążyłyśmy Miśka zabrać. Quote
paros Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='malibo57']Elmirka? czy Twoja oferta jest aktualna? Proszę o info - będę szukała dogodnego dla Ciebie terminu dr Garncarza. Proponuję wykorzystać propozycję Lamii2 i za jedną wizytą załatwić konsultacje u Garncarza i kastrację, tylko trzeba zegrać godzinowo wizyty u obu lekarzy. Ponieważ obaj przyjmują na Mokotowie to nie będzie trzeba daleko się przemieszczać. Misiek nie jest zupełnie niewidomy ale coś widzi. Dlatego proponuję usunąć z ogłoszeń i tytułu wątku informację, że jest niewidomy. Można napisać, że chociaż niedowidzi to świetnie daje sobie radę albo nic nie pisać a dopiero osobie zainteresowanej przekazać informacje o jego niedowidzeniu. Jak jest dokładnie z jego wzrokiem okaże się po wizycie u Garncarza. I jeszcze jedna sprawa, Misiek jest psiakiem po ciężkich przejściach i dlatego istnieje niebezpieczeństwo, że za bardzo przywiąże sie do osoby, która mu okaże serce. Misiek ma szanse na dom, bo jest młody i mimo niedowidzenia świetnie sobie daje radę. Quote
malibo57 Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 gdzies nbam Elmirka zaginęła i drepczemy w miejscu z wizyta u okulisty. Ale piekarni nie ma. Bardzo chciałabym zobaczyć misia w koszulce:) Lamia, jest jakaś szansa na fotkę? Quote
paros Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 [SIZE="3"]Zbliża się okres świąteczno-noworoczny i dlatego nie ma co czekać :shake: Proponuję wykorzystać propozycję Lamii2 i za jedną wizytą załatwić konsultacje u Garncarza i kastrację, tylko trzeba zegrać godzinowo wizyty u obu lekarzy. Ponieważ obaj przyjmują na Mokotowie to nie będzie trzeba daleko się przemieszczać. Quote
malibo57 Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Bardzo słusznie. Ale nie wiem, jak z transportem. Bo Elmirki nie ma od jakiegoś czasu, a ja nie mam innego pomysłu, jak na razie. Auraa, a Ty? Quote
Ziutka Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Fundacja Nero poszukuje miejsc w płatnych i bezpłatnych Domach Tymczasowych, zarówno domowych, jak i kojcowych. Bardzo prosimy o kontakt każdego, kto może nam takie miejsce zaoferować. Najchętniej w pobliżu Warszawy, Sochaczewa, Błonia. www.nero.egonet.pl / fundacjanero@gmail.com Kontakt również na PW: Ziutka, Luka1, malibo57. [FONT=Arial][FONT=Arial][/FONT][/FONT] Quote
auraa Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Ja niestety nie jeżdżę samochodem. Spróbuję jutro skontaktowac się z elmirą. Quote
elmira Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Jestem;) i nie zaginęłam. Mówiłam Ci Małgosiu, że będę mniej się udzielać. Tak mi niestety poukładało się. Na chwilę obecną nie potrafię powiedziec, kiedy uda mi się zorganizować samochód na przewiezienie Misia. Staram się o wolne dni w przyszłym tygodniu i wtedy będzie to najbardziej prawdopodobne. Wygospodaruję wolny wieczór i możemy Misia wieźć. Jak tylko będę miała pewność, co do terminu, od razu się odezwę. Quote
malibo57 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 O, dzięki, Elmirko! No, mówiłas, że się wyłączasz, ale nie wiedziałam, na jak długo. Cieszę się, że jesteś:) To czekamy z umawianiem terminu na wieści od Ciebie. Quote
idusiek Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 a gdzie jest Misiek - w Krzyczkach? bo nei rozumiem juz z tego nic... Ślepy, nieślepy, szuka domu, a nikt z nim jechac do lekarza nie może... Z taką nieporadnością ciotki ,to można psu całezycie domu szukac- nie gniewajcie sie, ale to trochę niepoważne z Waszej strony... po kij brać psa, jak się teraz za niego nie odpowiada tylko pisze, ze u niego cisza? Quote
elmira Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Idusiek nie marudź ;) W jakich Krzyczkach na Boga??? Możemy jechac i pies był już raz u okulisty. A niestety nie jestesmy wyspecjalizowamne w orzekaniu stanu wzroku psa i dlatego slepy i nieślepy. Jeżeli potrafisz jednoznacznie ocenić-zapraszam;) Jak byś się wczytała, to byś zauważyła, że opinia lekarska swoje, a obserwacje opiekuna swoje. Quote
idusiek Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 a dlaczego na wątku Miska zbieracie karmę dla psów z Krzyczek? to gdzie on jest? W Krzyczkach chyba- mi to przychodzi na myśl. Quote
elmira Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Jest w miejscu, gdzie są również psiaki z Krzyczek. One zostały przez dużą ilość ludzi zapomniane, stąd pomysł, aby o nich przypomnieć-na wątku Miśka. Quote
malibo57 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Na wątku wyżej jest napisane o Siestrzeni i Sforze. Quote
elmira Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Czy Miśkowi też robić ogłoszenia? Czy na razie się wstrzymać? Quote
malibo57 Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Pewnie, że robić, tylko wyrzucić to "ślepy" i "niewidomy". Można to wyciąć z tekstów do ogłoszeń.:) Quote
idusiek Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Aura, czy mozesz zmienic tytul ? Prosze ja nie lubię jak ktoś na dogo kłamie, ze stary, że slepy a potem sie okazuje, że młody, zdrowy i widzi.... Quote
Recommended Posts