Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny Kochane, Miś ma termin w środę 9.12. na godz. 17.30 u dra Garncarza, a na 19.00 u dra Modrzewskiego na kastrację. Nie zdążyłam tego z Wami skonsultować - musiałam decyzję, co do terminu wizyty, podjąć w trakcie rozmowy z lecznicą.
Powiedzcie, że to możliwe, plissssss ???

• Replies 826
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety Misio musiał wylądować w kojcu. Do Andrzeja zawiozłam dziś potwornie skatowaną pitbulkę która wymaga teraz wyjątkowej opieki, jej stan nie pozwala na ulokowanie jej w kojcu więc musiała zająć posłanko Misia.

Posted

auraa napisał(a):
biedna sunieczka. Czy misiowi wygoiła się rana?

W zaszłym tygodniu był dwa razy dr Modrzewski, zbadał wszystkie psy, zaszczepił, zostawił Andrzejowi zlecenia. Rana Misia goi się doskonale. Pies jest żywotny, wesoły, skory do zabawy. Nie ma przeciwskazań do zabiegu ani do adopcji :eviltong:

Posted

Zdjęcia są z pierwszego dnia po założeniu koszuli, rana mocno jeszcze wtedy sączyła.

Pitbullkę przywiozłam od jednych Państwa bo się do budy ich psa schowała i nie chciała wyjść.
Sunia ma dużo ciągłych ran jakby była biczem bita, najwięcej na brzuchu. Po dzisiejszych oględzinach przez dr Modrzewskiego nie ma wątpliwości, że był to człowiek.

Posted

A to milusio:) A powiedz, czy sunieczka się wykaraska? Są szanse?
Tak, proste, symetryczne, cięte rany.. Skąd ja to znam? Takie rany maja często psy, które służą za "worki treningowe" dla psów do walk z dzikich hodowli. To te, które nie chcą walczyć. Miałam takiego amstaffa, wygladało, że był wiązany drutem...

Posted

malibo57 napisał(a):
A to milusio:) A powiedz, czy sunieczka się wykaraska? Są szanse?

Rany na pewno szybko bo sunia nie ma więcej jak roczek, gorzej z psychiką ... strasznie wystraszona, ale Andrzej przed chwilą dzwonił i mówi, że mu się do łóżka wczołgała i na nogi uwaliła ;) będzie dobrze :lol:

Posted

Sunia nie jest agresywna do innych psów. W domu z Andrzejem i Wieśkiem są jeszcze trzy sunie i pittbullka na nie, nie reaguje ... zobaczymy jak wydobrzeje ... na razie chwieje się na tylnych kończynach.

Posted

malibo57 napisał(a):
:) To się cieszę! I trzymam kciuki za bidulkę.

Dzięki Malibo, mam wyrzuty sumienia, że Misiek w kojcu ale sunia jest potwornie osłabiona i musi przebywać w cieple.

Posted

malibo57 napisał(a):
No, Misio ma dziś kiepski dzień - wyobrażam sobie. Ale musi ustąpić, nie ma wyjścia. Tyle tylko, że on tego nie rozumie. A może?

Niestety nie mamy możliwości trzymania wszystkich psiaków w domu :-(

Posted

Oczywiście mi pasuje termin wizyt.

Ja od wczoraj nie moge dojść do siebie, bo przeczytałam, że ludzie, którzy powinni opiekować się psami, bo dostawali za to kasę bardzo źle traktowali psy. Psy były głodzone, a nawet kopane. Nie wiem, jakim małym człowieczkiem trzeba by, żeby kopnąć psa.
Misio na pewno woli być z Panem Andrzejem, ale ta skatowana sunia ma pierwszeństwo. Trzymam kciuki za jej wyzdrowienie i zastanawiam się, kiedy się skończy to wszystko i nie będzie juz takich skrzywdzonych psiaków.

Posted

Cieszę się bardzo:) Mam nadzieję, że zdrówko aurzee dopisze, czego życzę!
Wiem, o czym mówisz Elmirko - już wcześniej docierały do mnie informacje na ten temat. Podobno juz nie wolno nam na ten temat rozmawiać? Grozi ban?

Posted

malibo57 napisał(a):
Cieszę się bardzo:) Mam nadzieję, że zdrówko aurzee dopisze, czego życzę!
Wiem, o czym mówisz Elmirko - już wcześniej docierały do mnie informacje na ten temat. Podobno juz nie wolno nam na ten temat rozmawiać? Grozi ban?

A o co chodzi? Dlaczego nie wolno rozmawiać? Mam psa w płatnym hotelu (płacę za niego co miesiąc) o jakim hotelu mówicie?

Posted

malibo57 napisał(a):
Pisze Ci PW.

Dzięki Malibo na szczęście to nie ten gdzie jest mój pies.

Swoją drogą to jakaś paranoja (nie pierwsza zresztą na dogo i nie ostatnia), żeby moderator tuszował bestialstwo :mad: