Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To wlasnie p.Lila napisala,że jeszcze nie wie ,którego psa wybierze. Musi pojechać do schronu ,poznać psa i zobaczyć ,jaka będzie pierwsza reakcja suni na jej osobę.:shake: Obawiam się ,że tak przerażona sunia jak Mania -nie rzuci się zaraz w objęcia zupelnie obcej osoby -jeśli do wolontariuszek też od razu nie podchodziła.:shake: i częściowe pokonanie strachu przed każdym człowiekiem i stworzeniem oraz samym schronem-zajęło suni sporo czasu.:shake:

Może jednak Mania doczeka człowieka ,który pokocha ją już z fot. na wątku-gdy ją zobaczy -a nie będzie testował ciężko przerażonego i tęskniącego ,porzuconego psa i kierował się wynikami tej próby ?

Mania czeka na czlowieka o ogromnym sercu -który pokocha ją już z fot. i zapewni jej szczęsliwy,bezpieczny dom oraz odwzajemni jej psią miłość.:loveu::loveu:

Posted

[quote name='olga7']To wlasnie p.Lila napisala,że jeszcze nie wie ,którego psa wybierze. Musi pojechać do schronu ,poznać psa i zobaczyć ,jaka będzie pierwsza reakcja suni na jej osobę.:shake: Obawiam się ,że tak przerażona sunia jak Mania -nie rzuci się zaraz w objęcia zupelnie obcej osoby -jeśli do wolontariuszek też od razu nie podchodziła.:shake: i częściowe pokonanie strachu przed każdym człowiekiem i stworzeniem oraz samym schronem-zajęło suni sporo czasu.:shake:

Aaaa to źle coś zrozumiałam. Rozumiem że chce psa zobaczyć i poznać ale że od reakcji uzależnia decyzję (choćby częściowo) to już nie rozumiem :shake: Przecież taki zagubiony psiak nie będzie skakał ze szczęścia na potencjalnego "wybawcę" bo nie wie że ma się "przypodobać" :roll:
Mania szukamy kogoś kto cię weźmie taką jaką jesteś i pokaże ci jaki piękny i dobry może być :loveu:

Posted

[quote name='Poker']mam z bazarków 140 zł,może z tego dac na DT dla niej?[/QUOTE]

Byłoby super, nadal potrzebujemy też deklaracji stałych bo nie wiadomo jak długo będzie szukać domku

Posted

[quote name='Poker']mam z bazarków 140 zł,może z tego dac na DT dla niej?[/QUOTE]

ja dorzucę 60 zł i już będzie na dwa miesiące i dwa miesiące czasu na zbieranie dalej :cool3: a ja myślę, że laleczka szybko znajdzie dom, tylko opuści schronisko

gdzie ten DT?

Posted

Damy rade.:lol: Prosze tylko dokladniej gdzie , u kogo no i w ogole. Nasza skarpeteczka jastrzebska troszke sie napelnia, a jak wspomozecie Manie to ze wszystkim damy rade. Dla niej DT jest wazne.
Szkoda, ze nie trafila jak Frodo. Pani z Warszawy co chwile dzwoni, zakochana i doczekac sie nie moze.

Posted

[quote name='monika55']Damy rade.:lol: Prosze tylko dokladniej gdzie , u kogo no i w ogole. Nasza skarpeteczka jastrzebska troszke sie napelnia, a jak wspomozecie Manie to ze wszystkim damy rade. Dla niej DT jest wazne.
Szkoda, ze nie trafila jak Frodo. Pani z Warszawy co chwile dzwoni, zakochana i doczekac sie nie moze.[/QUOTE]

Podam na pw kontakt. Kto zorganizuje transport? Mogłaby jechać w każdej chwili, tylko dt trzeba uprzedzić wcześniej

Posted

[quote name='leni356']Na pewno potrzeba trochę więcej, choćby na wizytę u weta i samo doszczepienie p/wirusówce - bo chyba w schronisku tylko w/wściekliźnie szczepią?[/QUOTE]
przepraszam kochana ale u nas szczepien cały komplet/wscieklizna i wirusówki/-to tak dla wiadomosci, a na co potem zaszczepcie, wasza sprawa:p

Posted

[quote name='wilczek007']przepraszam kochana ale u nas szczepien cały komplet/wscieklizna i wirusówki/-to tak dla wiadomosci, a na co potem zaszczepcie, wasza sprawa:p[/QUOTE]

jak ma komplet to już nie trzeba nic więcej, większość schronów szczepi tylko p/wściekliźnie. Wiewiórka miała już sunię z kaszlem kenelowym, więc szczepienia niezbędne, nie chcemy narażać rezydentki

Posted

dobrze toż ja nic nie mówię;) w schronach warunki niezbyt sprzyjają zdrowiu psiaków więc wszystko co dobre sie przyda.Ja zawsze polecam osobom które biorą psiaki wityte u weta bo to wtedy najlepsza pewnosc ze piesek zdrowy.Wrazliwe na warunki pogodowe psy które zawsze w domu mieszkały przeciez moga reagowac chorobami...

Posted

[quote name='wilczek007']dobrze toż ja nic nie mówię;) w schronach warunki niezbyt sprzyjają zdrowiu psiaków więc wszystko co dobre sie przyda.Ja zawsze polecam osobom które biorą psiaki wityte u weta bo to wtedy najlepsza pewnosc ze piesek zdrowy.Wrazliwe na warunki pogodowe psy które zawsze w domu mieszkały przeciez moga reagowac chorobami...[/QUOTE]

Tak, wizyta u weta na pewno będzie, dlatego proszę o więcej deklaracji. Na razie jest mało, a w "dozbieranie" nie za bardzo wierzę. Nie mogę zostawić Wiewiórce suni bez finansów