weszka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Czyli pani Lilianna jednak się nie zdecydowała :( Quote
Olga7 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 To wlasnie p.Lila napisala,że jeszcze nie wie ,którego psa wybierze. Musi pojechać do schronu ,poznać psa i zobaczyć ,jaka będzie pierwsza reakcja suni na jej osobę.:shake: Obawiam się ,że tak przerażona sunia jak Mania -nie rzuci się zaraz w objęcia zupelnie obcej osoby -jeśli do wolontariuszek też od razu nie podchodziła.:shake: i częściowe pokonanie strachu przed każdym człowiekiem i stworzeniem oraz samym schronem-zajęło suni sporo czasu.:shake: Może jednak Mania doczeka człowieka ,który pokocha ją już z fot. na wątku-gdy ją zobaczy -a nie będzie testował ciężko przerażonego i tęskniącego ,porzuconego psa i kierował się wynikami tej próby ? Mania czeka na czlowieka o ogromnym sercu -który pokocha ją już z fot. i zapewni jej szczęsliwy,bezpieczny dom oraz odwzajemni jej psią miłość.:loveu::loveu: Quote
weszka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='olga7']To wlasnie p.Lila napisala,że jeszcze nie wie ,którego psa wybierze. Musi pojechać do schronu ,poznać psa i zobaczyć ,jaka będzie pierwsza reakcja suni na jej osobę.:shake: Obawiam się ,że tak przerażona sunia jak Mania -nie rzuci się zaraz w objęcia zupelnie obcej osoby -jeśli do wolontariuszek też od razu nie podchodziła.:shake: i częściowe pokonanie strachu przed każdym człowiekiem i stworzeniem oraz samym schronem-zajęło suni sporo czasu.:shake: Aaaa to źle coś zrozumiałam. Rozumiem że chce psa zobaczyć i poznać ale że od reakcji uzależnia decyzję (choćby częściowo) to już nie rozumiem :shake: Przecież taki zagubiony psiak nie będzie skakał ze szczęścia na potencjalnego "wybawcę" bo nie wie że ma się "przypodobać" :roll: Mania szukamy kogoś kto cię weźmie taką jaką jesteś i pokaże ci jaki piękny i dobry może być :loveu: Quote
leni356 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Jest dt dla Manii. Trzeba zebrać 100 zł miesięcznych deklaracji plus fundusze na szczepienie i fryzjera. Kto chętny złożyć się na nowe życie dla Manii? Quote
Poker Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 mam z bazarków 140 zł,może z tego dac na DT dla niej? Quote
leni356 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Poker']mam z bazarków 140 zł,może z tego dac na DT dla niej?[/QUOTE] Byłoby super, nadal potrzebujemy też deklaracji stałych bo nie wiadomo jak długo będzie szukać domku Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Poker']mam z bazarków 140 zł,może z tego dac na DT dla niej?[/QUOTE] ja dorzucę 60 zł i już będzie na dwa miesiące i dwa miesiące czasu na zbieranie dalej :cool3: a ja myślę, że laleczka szybko znajdzie dom, tylko opuści schronisko gdzie ten DT? Quote
leni356 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Okolice Katowic, trzeba zorganizować transport Quote
leni356 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Na pewno potrzeba trochę więcej, choćby na wizytę u weta i samo doszczepienie p/wirusówce - bo chyba w schronisku tylko w/wściekliźnie szczepią? Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 no to z Jastrzębia do Katowic blisko - dziewczyny z Jastrzębia? dacie radę z transportem? Quote
monika55 Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Jestem i juz czytam. Nie uwierzycie ale ja nic tylko odbieram telefony o kundelka Filipka. Juz 9 bylo. I pewnie nie koniec.Poczytam i juz odpowiadam. Quote
monika55 Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Damy rade.:lol: Prosze tylko dokladniej gdzie , u kogo no i w ogole. Nasza skarpeteczka jastrzebska troszke sie napelnia, a jak wspomozecie Manie to ze wszystkim damy rade. Dla niej DT jest wazne. Szkoda, ze nie trafila jak Frodo. Pani z Warszawy co chwile dzwoni, zakochana i doczekac sie nie moze. Quote
leni356 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='monika55']Damy rade.:lol: Prosze tylko dokladniej gdzie , u kogo no i w ogole. Nasza skarpeteczka jastrzebska troszke sie napelnia, a jak wspomozecie Manie to ze wszystkim damy rade. Dla niej DT jest wazne. Szkoda, ze nie trafila jak Frodo. Pani z Warszawy co chwile dzwoni, zakochana i doczekac sie nie moze.[/QUOTE] Podam na pw kontakt. Kto zorganizuje transport? Mogłaby jechać w każdej chwili, tylko dt trzeba uprzedzić wcześniej Quote
leni356 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Dt dogomaniackie, już kilka suniek wyratowało, będą informacje i zdjęcia. Ogłoszenia i znalezienie ds na naszej głowie Quote
monika55 Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Jest kilka opcji. Nie ma strachu.:lol: Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 leni no zdradź kto się laleczką zajmie :lol: Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 no! bo już myslałam, ze to tajemnica :evil_lol: ;) Quote
leni356 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Trzeba dać znać Wiewiórce kiedy może się suni spodziewać Quote
wilczek007 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='leni356']Na pewno potrzeba trochę więcej, choćby na wizytę u weta i samo doszczepienie p/wirusówce - bo chyba w schronisku tylko w/wściekliźnie szczepią?[/QUOTE] przepraszam kochana ale u nas szczepien cały komplet/wscieklizna i wirusówki/-to tak dla wiadomosci, a na co potem zaszczepcie, wasza sprawa:p Quote
leni356 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='wilczek007']przepraszam kochana ale u nas szczepien cały komplet/wscieklizna i wirusówki/-to tak dla wiadomosci, a na co potem zaszczepcie, wasza sprawa:p[/QUOTE] jak ma komplet to już nie trzeba nic więcej, większość schronów szczepi tylko p/wściekliźnie. Wiewiórka miała już sunię z kaszlem kenelowym, więc szczepienia niezbędne, nie chcemy narażać rezydentki Quote
wilczek007 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 dobrze toż ja nic nie mówię;) w schronach warunki niezbyt sprzyjają zdrowiu psiaków więc wszystko co dobre sie przyda.Ja zawsze polecam osobom które biorą psiaki wityte u weta bo to wtedy najlepsza pewnosc ze piesek zdrowy.Wrazliwe na warunki pogodowe psy które zawsze w domu mieszkały przeciez moga reagowac chorobami... Quote
leni356 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='wilczek007']dobrze toż ja nic nie mówię;) w schronach warunki niezbyt sprzyjają zdrowiu psiaków więc wszystko co dobre sie przyda.Ja zawsze polecam osobom które biorą psiaki wityte u weta bo to wtedy najlepsza pewnosc ze piesek zdrowy.Wrazliwe na warunki pogodowe psy które zawsze w domu mieszkały przeciez moga reagowac chorobami...[/QUOTE] Tak, wizyta u weta na pewno będzie, dlatego proszę o więcej deklaracji. Na razie jest mało, a w "dozbieranie" nie za bardzo wierzę. Nie mogę zostawić Wiewiórce suni bez finansów Quote
Recommended Posts