Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mosii napisał(a):
Asuniap i co? nadal nic?:(

Mosii :no-no-no:
Wprawdzie o 12 w nocy dostalam smsa od jakiegos pana z okolic Gliwic, ale pan glownie byl zainteresowany czy mieszkam sama i czy mam meza...

Posted

gdgt napisał(a):
no i w niedziele trzeba by pojechać rano do wotu!!!! Asiu, możesz tam pojechać?
maile rozesłane! atakujemy!

Aguś, z WOTem to ja straciłam nadzieję. Na kilkanaście psów, które prezentowałam tam, tylko 1 (jeden!) znalazl dom przez WOT. Żeby Wiktorek w Wawie mieszkał to bym pojechała i tak. Ale on w Wyszogrodzie 60 km w jedna stronę. Musiałabym zrobić 240 km, czy jest sens? Musiałabym obracać 4 razy, wpierw pojechać po niego, potem zawieżź do wotu, potem znów odwieźć do doddy i wrócić :placz:

Posted

asiuniap napisał(a):
pan glownie byl zainteresowany czy mieszkam sama i czy mam meza...
:cool3:

w przyszłym tygodniu dajemy ogłoszenia do gazet warszawskich.
czy rozesłałyście maile? to czasami najlepsza droga! tak czy siak trzeba czekać od poniedziałku, bo wtedy zazwyczaj ludzie odbierają pocztę

Posted

życie warszawy i super ekspress, ale to jest płatne i tak sobie myślę, że nierasowiec i nie-szczeniak ma małe szanse.
rozejrzę się w gazetach lokalnych, typu ursynów i okolice, pasmo. to czytają ludzie, którzy szukają zwykłego psa do domu z ogrodem...

Posted

Na reszcie trafiłam na wątek Wiktora, pewna znajoma pani czytająca dogo już jakiś czas temu zwróciła mi uwagę że jest taki psiak i teraz dowiedziałam się o ciężkiej sytuacji, tyle czasu w hoteliku...:shake:
Pobierznie przejrzałam wątek, już wszystko mniej-więcej wiem, powiedzcie tylko ile Wiktor ma lat tak mniej-więcej? Wygląda na starszawego już psiaka. I czy brudzi jescze w domu? Ale znając doddy nie ma o ty mowy.;) :p
Kurcze, tak go już reklamujecie, ogłoszenia są chyba wszędzie! I nic.:-( Może do Mojego Psa na kwiecień? Jeśli jeszcze nie za późno... Czy mogę zrobić na Wiktorka zbiórkę na allegro? Będą jakieś fudusze na hotelik i ogłoszenia. Ile jeszcze za hotelik brakuje? No i co dalej, doddy czy z końcem marca definitywnie zamykacie, czy też te psiaki bez domów które teraz są u Was będą jeszcze mogły zostać póki domy się nie znajdą?

Posted

Wiktor w ksiażeczce ma 7 lat.
W domu nie brudzi, ładnie zostaje pod nieobecność właściciela.
Na razie Wiktor śpi ze mną pod kołdrą i nie zamierzam go oddawać do hotelu z klatkami ;) Już i tak się chłopak tułał, przebył pół Polski a teraz by chyba nie ścierpiał nie spać pod kołdrą (dosłownie).

Zaraz policzę konto Wiktora i dam znać ile brakuje.

Posted

Całkowite rozliczenie Wiktora:

Kociabanda 100zł

Aganiok 50zł
AleksandraB 30zł
Dorota Płoskonka 200 zł
Beata Milewska 30 zł
Krystyna Siejka 140 zł
Asiuniap 200 zł
Gdgt 60zł
asiuniap 300zł

RAZEM: 1110zł

Wiktor jest u nas od 28.12.05.
Pieniążków wystarcza więc na pobyt do 25 lutego (bez 10zł)

Posted

Ja zaraz prześlę Pani która chce pomóc Wiktorkowi (m.in.szuka mu domku) informację o kasie - obiecala trochę przekazać forsy na hotelik. Klatka i schron w jego przypadku, tak jak pisze doddy - to katastrofa.
Może w końcu i do niego usmiechnie się szczęście.

Posted

Asia, a mogłabyś załatwić MOjego Psa na kwiecień?
Zadzwonię do Czterech Łap, ale oni pomagają tylko paluchowi :angryy:
kto daje wiktorka do żółtych stron (trzeba przed środą)? jak by co, to ja mogę to zrobić.

Posted

gdgt napisał(a):
Asia, a mogłabyś załatwić MOjego Psa na kwiecień?
Zadzwonię do Czterech Łap, ale oni pomagają tylko paluchowi :angryy:
kto daje wiktorka do żółtych stron (trzeba przed środą)? jak by co, to ja mogę to zrobić.

Obawiam sie, ze na kwiecień juz za późno. Jeśli załatwię to dopiero na maj :shake: mam jedne namiar na dzioennikarkę, zapomniałam z jakiej gazety, muszę z nią pogadać. To która z nas wstawia na żółte?

Posted

ja na żółte mogę wstawić.
Zastanawiam się, jak ułożyć treść. Atutem Wiktorka jest to, że jest dorosłym, statecznym i niezbyt dużym psem.
Może tak:
"Spokojny, dorosły, średniej wielkości pies, szuka dobrego domu po śmierci właścicielki. Przyjazny, będzie dobrym towarzyszem."
co wy na to? bo czasami psów szukają starsze osoby.

Posted

Aga, dla mnie ok! Opis taki niby standardowy, ale właśnie takich "standardowych" psinek czasami ludzie szukają. Więcej nawet - biorąc ze schroniska dorosłego psa często chcieliby móc taki opis usłyszeć. Powinno zadziałać.
No i co z tym "Moim psem"? Jeśli nie do gazety to chociaż na stronę internetową. Mam to załatwić czy zajmiesz się tym asiuniap?

Posted

gdgt napisał(a):

Może tak:
"Spokojny, dorosły, średniej wielkości pies, szuka dobrego domu po śmierci właścicielki. Przyjazny, będzie dobrym towarzyszem."

Moze dodac " niekonfliktowy, szczepiony, nauczony czystrości". Tylko nie wiem, czy to się zmieści, bo chyba do 150 znaków może być.