Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Matko, coś mi sie dzieje z dogo od wczoraj, do niektórych osób nie mogę wysłać PW, do Beci próbowałam, do Orphy tez nie da rady...spróbuje jeszcze po południu...jak nie bedzie działać to poproszę Orphę o maila i tam wszystko prześlę...

A ten obserwator to mógłby sie odezwać, jeżeli to ktos inny bo mielibyśmy wtedy wybór jakiś ...;)

Posted

orajt :evil_lol:
Wg mnie domek jest jak najbardziej w porzadku , pani jest bardzo konkretna osoba , zdaje sobie sprawe ze na poczatku moze byc roznie nie nastawiona jest na to ,ze odrazu bedzie gladko i przyjemnie , mysle ze dogada sie z Kora gladko bo pani jest z jednej strony ciepla ale tez wzbudza respekt. Wiedze o zyciu z psem pod jednym dachem zdecydowanie posiada , zdaje sobie sprawe z obowiazkow jakie sie z tym wiaza. Spokojnie mozecie dziewczyne do pani wysylac , hehe pani nawet sie juz zapytala kiedy przyjde na wizyte poadopcyjna :diabloti:.
Co do sterylki to powiedzialam pani jak sie sprawa ma z waszej strony , generalnie wolaby dostac juz sunie po sterylce , ale jesli nie da rady to godzi sie na sterylke tu na miejscu. Ze swojej strony moge sie dopytac strazy dla zwierzat czy wsyterylizowaliby mi i ta sunie ,jesli da rade to kosztowaloby to 50 zl i te 50 zl to dla pani nie bylby problem , gorzej jesli chodziloby o wieksza sume , w sensie uskrobalaby ale z bolem ,zreszta jak sama powiedziala przeciez biorac psa liczy sie z tym , ze psiak moze sie rozchorowac i tez musi byc na to gotowa. Ach co to ja chcialam napisac ...acha inna opcja jest sterylka za 200 zl w zaznajomionej weterynarii , normalnie sterylka tam kosztuje ok.400-450 zl , dziewczyny dla psow ktore ja do nich przyprowadzam licza mi zabiegi polowe taniej

Posted

No!!! Dobre wieści!
W tej sytuacji należy się chyba zastanowić nad tą sterylką - dla dobra psicy.
Sterylka, tymczas na tydzień a potem przeprowadzka to kupa stresujących sytuacji naraz.
Może można suńce oszczędzić tych wrażeń, poczekać z tą sterylką aż się sucz zaaklimatyzuje w nowym domu, a pani zaproponować przynajmniej częściowe pokrycie kosztów sterylki - machnie się jakiś bazarek i będzie...

A, btw mam prośbę - czy ktoś wprawny w ogloszeniach mógłby mi podrzucić listę stron, gdzie można psa ogłaszać? Ja cienka w te klocki, a Parys ( ten z mojego podpisu) potrzebuje wsparcia. No bo żebyście wlazły na jego wątek i podziałały to nawet nie śmiem prosić
(powiedziała kokieteryjnie acz nie do końca szczerze)

Posted

Orpha , no to super wieści, bardzo dziękujemy!!:loveu:
W takim razie skoro wszystko gra to ja uważam, że Korę trzeba wieźć do domu i do ludzi którzy ją pokochają, a nie trzymać w zimnym boksie w oczekiwaniu na sterylkę i tymczas.
Odnośnie sterylki, był na psiaki z Boguchwały bazarek, który tyle co się zakończył i mamy z niego ponad 400zł, możemy dołożyć trochę do operacji ( dogadamy szczegółowo ile ) i Kora będzie już u siebie zdrowieć;)

Znaczy się....szukamy transportu:razz:????

Posted

[quote name='Florentynka']No!!! Dobre wieści!
Sterylka, tymczas na tydzień a potem przeprowadzka to kupa stresujących sytuacji naraz.
Może można suńce oszczędzić tych wrażeń, poczekać z tą sterylką aż się sucz zaaklimatyzuje w nowym domu, a pani zaproponować przynajmniej częściowe pokrycie kosztów sterylki - machnie się jakiś bazarek i będzie...

A, btw mam prośbę - czy ktoś wprawny w ogloszeniach mógłby mi podrzucić listę stron, gdzie można psa ogłaszać? Ja cienka w te klocki, a Parys ( ten z mojego podpisu) potrzebuje wsparcia. No bo żebyście wlazły na jego wątek i podziałały to nawet nie śmiem prosić

Asiu tu se kliknij:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/spis-stron-ogloszeniowych-post-1-2-a-122313/
jak porobię to co mam do porobienia to sie u Parysa zamelduję..:eviltong:;)

( a mam co robić - mam Peggi pudelkę miniaturkę, którą jutro do Nowego Sącza wieziemy, a dziś przestawia mi cały dom....i Poldziu ma sraczkę znowu.....:( )

Posted

[quote name='Florentynka']No!!! Dobre wieści!

Ja mogę pomóc!:lol:

Posted

orajt to ja mysle ze faktycznie niech sunia juz jedzie do Wawy , sterylke mozna chwilowo odlozyc dopoki sunia nie poczuje sie pewnie i swobodnie, pani jest zdecydowanie odpowiedzialana i nie dopusci do sytuacji zeby mogly sie pojawic male. Tylko zadzwoncie do pani i sie z nia dogadajcie , tak jej powiedialam , ze ja ja zaopiniuje do was pozytywnie i ze bedziecie sie dalej juz wy z nia kontaktowaly:). Ufff ciesze sie moglam pomoc :)

Posted

Jutro z rańca będę dzwonić i się z Panią umawiać, dziękujemy Ci bardzo Orpha, ...i nadal nieśmiało prosimy o pomoc w zorganizowaniu w miarę taniej sterylki, oczywiście w terminie dogodnym dla Pani i Kory czyli po zaaklimatyzowaniu;) Ja tez rozmawiałam z Pania o tym , że Kora będzie pilnowana i nie musimy się bać o szczeniaki, ale myśle też o tym, że to kilkuletnia sunia i warto zapobiec ewentualnie jakimś choróbskom...

Posted

[quote name='orpha']. Ufff ciesze sie moglam pomoc :)

orpha jesteśmy wdzięczne za pomoc :Rose:.....dziekuję też bardzo mru która orphę do nas przekierowała.....:calus:

Posted

przyszłam sprawdzić, czy orpha odrobiła pracę domową :cool3:

i jestem pod wrażeniem - dzieki orpha! :D (orpha się w 3 minuty zgodziła! :loveu:)

ja niestety nie mam zniżek nigdzie w Wawie. :roll: "moi" weci nie są fajni, co prawda dali mi zniżkę ale tylko taką na psy schroniskowe, tam chyba 10% :eviltong:

Posted

Uffff! Wróciłyśmy......
Korcia idealnie podróżowała, ponad 4 godziny w aucie z małym postojem przejechała rewelacyjnie, Mysia z kolei na Beciowych kolankach jechała, dziewczyny dojechały, sa juz w swoich domkach..
Kora jest trochę zestresowana na razie , ale ponoć całkiem ładnie się odnajduje w nowym otoczeniu, jedynie co to jest trochę zdziwiona i ostrożnie stąpa po płytkach-terakocie, towarzyszy swoim paniom w kolacji w tej chwili, czyt. sępi....śmieją się z niej , że tak fajnie chrumka jak prosiaczek, też to zauważyłyśmy:lol: Na razie mało zjadła , dużo pije i ogólnie bardzo jej smakuje kiełbaska ( to tak na poczatek , trochę łasuchowania, żeby się psisko lepiej poczuło;) )
Była na spacerze, ale na razie jest na etapie poznawania nowego otoczenia i nie bardzo się załatwia....
Mamy obiecane relacje na bieżąco i fotki....

Dużo szczęścia Korciu:happy1: