Mameczka Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Witam! Mam w planach kupno pudelka lub adopcje pundelka.Troche sie orientowalam jak pielegnowac pieska i pewnie skonczy sie na kupnie jakiejs ksiazki ale troche was najpierw podpytam bo nie ma jak rady od posiadaczy tych cudeniek. Chodzi o kapiele, gdzies czytalam ,ze bardzo dobrze sprawdzaja sie nawet jakies ludzkie szampony:roll: czy to prawda? czy lepiej kupic specjalne? Co ile kapiecie psa? Dotad mialam owczarki i te zwykle kapie sie jak sie mocno wybrudza a tak to raczej sie szczotkuje wiec jestem zielona w tym temacie. Czy zawsze pudle sie suszy suszarka? Czesze sie podobno codziennie czy tak? Prosze o rady dla laika:oops: Quote
filodendron Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Poczytaj sobie ten wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=83966 Jest długi, ale warto - to lepsze niż te nędznie ubogie poradniki na polskim rynku. I wbrew tytułowi niekoniecznie dotyczy wyłącznie wystaw. Coś będziesz musiała wybrać, bo wariantów postępowania jest sporo :) ale to na tym polega, żeby próbować i szukać czegoś najbardziej pasującego do danego psa. Quote
cawir Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Ja kąpie swojego grzbieta :diabloti: jak jest potrzeba tz i nie stosuje żadnych tam specjalistycznych szamponów dla pudli tylko ludzkie szampony. Co do czesania to jest taka opcja że im dłuższe futerko ma pompon to trzeba częściej i więcej czasu poświęcić dla psa i też nie codziennie bo lekka była by przesada :cool3:. Ale każdy ma swoje zdanie na ten temat niech może więksi fachowcy się wypowiedzą na ten temat. Quote
Mameczka Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 Dziekuje i ide na watek o wystawach;) Quote
sachma Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Kiedy można pierwszy raz wykąpać szczenie? Hodowla z której chcę szczeniaka ma koty.. a moja matka jest uczulona na koty i psy.. przy kotach ma nawet kłopoty z oddychaniem, objawy występują też kiedy wejdzie do pomieszczenia w którym był kot.. nie wiem czy jedna kąpiel zaraz po przyjeździe od hodowcy coś da?.. w czym kąpać żeby się najlepiej pozbyć kociej sierści i śliny z futra pudelka? Quote
Bura Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Ja pierwszy raz musiałam wykąpać Igora zaraz po przyjeździe, kąpałam w szamponie all system super cleaning bo śmierdział kosssmicznie. I suszyłam suszarką. Ważne, żeby się nie zaziębił. Quote
lilix4 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 najlepsze sa szampony głębokooczyszczające i jakąś odzywkę żeby włos nie był przesuszony jeśli piesek jest b.brudny lub tak jak w twojej sytuacji sachma Quote
sachma Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 głęboko oczyszczające? czyli jakie? możecie wspomóc mnie jakimiś linkami? niestety do tej pory miałam psy które kąpałam tylko w hiltonie - ony kaukazy czy wyżły nie potrzebowały super szamponów :D Quote
lilix4 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 o np. taki szampon http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,356316,0.html http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,425742,0.html myślę że te będą dobre Quote
Recommended Posts