Bakteria Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 SUZI To kolejna ofiara ludzkiej głupoty... Została kilka tygodni temu znaleziona za Białymstokiem. Prawdopodobnie ktoś ją wyrzucił :angryy: Powody nie są znane... Bo Suzi to pies idealny :diabloti: Jest bezproblemowa, w domu jej "nie ma", zostaje sama, kocha dzieci, jest niezwykle łagodna, można z nią zrobić dosłownie wszystko, od grzebania w misce po przytulanie włącznie :multi: A do tego jest niezwykle mądra, pojętna i uczy się jak błyskawica. Gdyby ktoś był zainteresowany pracą z psem, dobrze trafił :cool3: Suzka jest odrobaczona, w przyszłym tygodniu będzie sterylizowana. Proszę o pomoc w ogłoszeniach :lol:: "Szukam dobrego domu i odpowiedzialnych opiekunów dla 2 letniej, wysterylizowanej suczki. Jest zdrowa i zadbana. Waży 13 kg. Nauczona zasad życia w mieszkaniu. Praktycznie bezproblemowa. Łagodna, wesoła, kochająca dzieci. Niezwykle pojętna, bardzo chętnie dla osób zainteresowanych dalszą pracą z psem. Więcej informacji Asia: 606 965 443 lub Emila: 664 663 797" Quote
Joy106 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 ona jest przepiękna :-o pozwoliłam sobie zrobić bannerek dla niej ;) Quote
Feigned Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 ona jest prześliczna :loveu: oby szybko znalazła dom! Quote
zachary Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Joy106, banerek super! Dzięki za inicjatywę:loveu:.Suzi jest rewelacyjnym psem, ale pewnie poprzedni właściciel nie był rewelacyjny:shake:.Suzi teraz wygląda pięknie i szczęśliwie, ale... jak spała zwinięta w kłębuszek na przystanku autobusowym, zmoknięta od pierwszego śniegu i przeraźliwie smutna, obok tłumu obojętnych ludzi... Quote
Bakteria Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Dziękuję za banerek :multi: Jak się tak podoba, to więcej zdjęć: ;) Quote
plinka Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Emi, a czy ona przypadkiem nie zostaje u Ciebie? :cool3: Quote
Bakteria Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 plinka napisał(a):Emi, a czy ona przypadkiem nie zostaje u Ciebie? :cool3: Tak planowałam :evil_lol: i ciągle bym chciała, ale niestety na razie żadne znaki na niebie i ziemi na to nie wskazują :P Quote
asika5 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Dzięki za piekny banerek:loveu: Właśnie dostałam odpowiedz na ogłoszenie b-stok online w sprawie Suzi. Odpisałam dla pani zobaczymy co z tego będzie. Quote
Joy106 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 nie ma sprawy :p ona jest na prawdę fenomenalna, już chyba dzisiaj 10 raz tu zaglądam z samej potrzeby zobaczenia jej zdjęcia :diabloti: Quote
plinka Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Bakteria napisał(a):Tak planowałam :evil_lol: i ciągle bym chciała, ale niestety na razie żadne znaki na niebie i ziemi na to nie wskazują :P Trzymam kciuki jakby co. W każdym razie pamiętaj, że cuda czasem jednak się zdarzają :) Quote
asika5 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 A więc Suzi miała dziś dwie wizyty swoich potencjalnych nowych właścicieli. Bakteria osobiście rozmawiała z rodzina Nr 1 i z rodziną Nr 2. Intuicja Bakterii podpowiada, że dom jakiego szukamy dla Suzi to rodzina Nr 2:loveu: W pełni się z nią zgadzam, bo sama rozmawiałam telefonicznie z rodzinami i odniosłam takie samo wrażenie o rodzinie Nr 2 jak Bakteria. I co najważniejsze rodzina mieszka w Białymstoku więc będziemy mogły Suzi odwiedzać:) Ludzie świadomi adopcji, odpowiedzialni a decyzja podjęta po dłuższym zastanowieniu wspólnie ze wszystkimi członkami rodziny (korespondencja z nimi trwała tydzień) Jak dobrze pójdzie jutro Suzi będzie w nowym domku:multi: Quote
asika5 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 NO I SUZI POJECHAŁA ZE SWOJA RODZINĄ DO NOWEGO DOMKU FAJNĄ BĘDZIE MIAŁA RODZINĘ:loveu: Jutro Suzi jedzie na przegląd do weterynarza ( bo chyba brzuch rośnie:evil_lol:) i umówić się na sterylizację nawet w tym tygodniu. Będzie dobrze:thumbs: Mówię wam ależ ona jest piękna:loveu: Bakteria nie martw się znajde Ci kolejnego :evil_lol: zmień tytuł typu ,,Wyjątkowa Suzi - ma wyjątkowa rodzinę'' Quote
Bakteria Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 :placz::placz::placz::placz: :multi: Pojechała..... :placz: Suzka moja :-( Ale jestem pewna w 100%, że będzie jej tam dobrze... Oby wszystkim pieskom się udało znaleźć TAKIE domki... W chwilach przerwy między rozmyślaniami co teraz robi, czy tęskni, czy nowi właściciele z niej zadowoleni ;) czekam na najświeższe niusy. :cool1: Quote
Trusia Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 A będziecie miały czesty kontakt z nowymi właścicielami żeby wiedzieć co u suni? Ona jest śliczna :* Quote
asika5 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Trusia będziemy będziemy. Suzi mieszka nadal w Białymstoku. Już nawet jesteśmy zaproszone na wizytę już po sterylizacji. Na razie nie dzwonili więc pewnie wszystko ok:loveu: Joy106 nawet nie wiesz jak my się cieszymy. Jak tylko będe wiedziała coś więcej to napisze Quote
asika5 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Właśnie nadeszły najświeższe newsy, na które czeka Bakteria Oto treść: [FONT=Arial]Suzi jest niesamowita[/FONT] [FONT=Arial]już po kilku godzinach czuje się jak u siebie, znajomi krórzy nas odwiedzają twierdzą że[/FONT] [FONT=Arial]wygląda jakby była u nas bardzo długo.[/FONT] [FONT=Arial]Wszyscy się zachwycają jej urodą i tym jaka jest mądra.[/FONT] [FONT=Arial]Na spacerki wychodzi bardzo chętnie.[/FONT] [FONT=Arial]Co zauważyłam, do ludzi jest ufna i chętnie poznaje nowe osoby[/FONT] [FONT=Arial]do piesków niestety nie, widać że się boi, jest czujna, rozgląda się i nasłuchuje.[/FONT] [FONT=Arial]Poznała już swoją sąsiadkę piętro niżej, ....hmm chyba się polubią.[/FONT] [FONT=Arial]W nocy nawet nie odczówamy że piesek jest w domu a nad ranem jak tylko dzwoni budzik Suzi[/FONT] [FONT=Arial]już jest gotowa do wyjścia,[/FONT] [FONT=Arial]Co dziwne, wszyscy zaczęli wcześniej wstawać, nie ma już proszenia "mamo jeszcze 5 minut" - bardzo mnie to cieszy[/FONT] [FONT=Arial]Suzi "wyprowadza mnie" przynajmniej 4 razy dziennie na spacer - co bardzo też mnie cieszy, bo odrywam się z chęcią od pracy.[/FONT] [FONT=Arial]W poniedziałek Suzi była na zakupach :))[/FONT] [FONT=Arial]Jak to kobieta wyszła z pełną torbą różnych drobiazgów, smakołyków i innych potrzebnych rzeczy[/FONT] [FONT=Arial]oj te kobiety :))[/FONT] [FONT=Arial]Ma nowe zabawki, bo tą piłeczkę którą dostała niestety zniszczyła już po jednym dniu :)) w czasie zabawy[/FONT] [FONT=Arial]Myślę że niczego jej nie brakuje[/FONT] [FONT=Arial]Dziś po wieczornym spacerku bierzemy kąpiel ;))[/FONT] [FONT=Arial]Jestem tym troszkę przerażona ale jakoś będzie[/FONT] [FONT=Arial]Przypomina mi się pierwsza kąpiel mojego syna, wtedy też tak się bałam ;)))[/FONT] [FONT=Arial]Jutro na 13 jesteśmy umówieni na sterylizację....oj sama się boję jak będzie[/FONT] [FONT=Arial]Mam nadzieję że Suzi szybko dojdzie do siebie.[/FONT] [FONT=Arial]To była słuszna decyzja, a mąż nie zamieniłby jej na żadnego innego pieska, tak ją polubił :))))[/FONT] [FONT=Arial]Na razie tyle[/FONT] [FONT=Arial]Jutro napiszę jak Suzi się czuje po zabiegu i co powiedziała pani weterynarz[/FONT] Quote
Bakteria Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 A to menda jedna :diabloti: Nie tęskni za mną :evil_lol: Ale to dobrze i w sumie bardzo mnie to cieszy ;) Jest tak, jak powinno być :p :loveu: Quote
asika5 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Bakteria tęskni na pewno tylko nie okazuje;) Suzi po zabiegu pomału dochodzi do siebie (było 6 suziniątek, 5 tydzień ciąży) Pani dr powiedziała, że nie miałaby szansy urodzić ich sama. Biedulka życzymy Suzi szybkiego powrotu do formy. Quote
Bakteria Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 asika5 napisał(a): Już nawet jesteśmy zaproszone na wizytę już po sterylizacji. Chodzą może jakieś słuchy o tej wizycie :cool3: ? Bardzo chętnie bym zobaczyła jak się miewa Suzanka ;) Quote
asika5 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Bakteria chodzą chodzą nie martw sie powiadomię ciebie i pojedziemy razem . Tez za nia tęsknię:loveu: Quote
asika5 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 czego nauczyła się Suzi http://youtube.com/watch?v=d-8pQdCqyJE Quote
Recommended Posts