Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SUZI

To kolejna ofiara ludzkiej głupoty...

Została kilka tygodni temu znaleziona za Białymstokiem. Prawdopodobnie ktoś ją wyrzucił :angryy: Powody nie są znane...

Bo Suzi to pies idealny :diabloti: Jest bezproblemowa, w domu jej "nie ma", zostaje sama, kocha dzieci, jest niezwykle łagodna, można z nią zrobić dosłownie wszystko, od grzebania w misce po przytulanie włącznie :multi:

A do tego jest niezwykle mądra, pojętna i uczy się jak błyskawica. Gdyby ktoś był zainteresowany pracą z psem, dobrze trafił :cool3:

Suzka jest odrobaczona, w przyszłym tygodniu będzie sterylizowana.

Proszę o pomoc w ogłoszeniach :lol::

"Szukam dobrego domu i odpowiedzialnych opiekunów dla 2 letniej, wysterylizowanej suczki. Jest zdrowa i zadbana. Waży 13 kg.
Nauczona zasad życia w mieszkaniu. Praktycznie bezproblemowa. Łagodna, wesoła, kochająca dzieci. Niezwykle pojętna, bardzo chętnie dla osób zainteresowanych dalszą pracą z psem.
Więcej informacji Asia: 606 965 443 lub Emila: 664 663 797"

Posted

Joy106, banerek super! Dzięki za inicjatywę:loveu:.Suzi jest rewelacyjnym psem, ale pewnie poprzedni właściciel nie był rewelacyjny:shake:.Suzi teraz wygląda pięknie i szczęśliwie, ale... jak spała zwinięta w kłębuszek na przystanku autobusowym, zmoknięta od pierwszego śniegu i przeraźliwie smutna, obok tłumu obojętnych ludzi...

Posted

plinka napisał(a):
Emi, a czy ona przypadkiem nie zostaje u Ciebie? :cool3:

Tak planowałam :evil_lol: i ciągle bym chciała, ale niestety na razie żadne znaki na niebie i ziemi na to nie wskazują :P

Posted

Bakteria napisał(a):
Tak planowałam :evil_lol: i ciągle bym chciała, ale niestety na razie żadne znaki na niebie i ziemi na to nie wskazują :P

Trzymam kciuki jakby co.
W każdym razie pamiętaj, że cuda czasem jednak się zdarzają :)

Posted

A więc Suzi miała dziś dwie wizyty swoich potencjalnych nowych właścicieli.
Bakteria osobiście rozmawiała z rodzina Nr 1 i z rodziną Nr 2. Intuicja Bakterii podpowiada, że dom jakiego szukamy dla Suzi to rodzina Nr 2:loveu: W pełni się z nią zgadzam, bo sama rozmawiałam telefonicznie z rodzinami i odniosłam takie samo wrażenie o rodzinie Nr 2 jak Bakteria. I co najważniejsze rodzina mieszka w Białymstoku więc będziemy mogły Suzi odwiedzać:)
Ludzie świadomi adopcji, odpowiedzialni a decyzja podjęta po dłuższym zastanowieniu wspólnie ze wszystkimi członkami rodziny (korespondencja z nimi trwała tydzień)
Jak dobrze pójdzie jutro Suzi będzie w nowym domku:multi:

Posted

NO I SUZI POJECHAŁA ZE SWOJA RODZINĄ DO NOWEGO DOMKU
FAJNĄ BĘDZIE MIAŁA RODZINĘ:loveu:
Jutro Suzi jedzie na przegląd do weterynarza ( bo chyba brzuch rośnie:evil_lol:) i umówić się na sterylizację nawet w tym tygodniu.
Będzie dobrze:thumbs:

Mówię wam ależ ona jest piękna:loveu:
Bakteria nie martw się znajde Ci kolejnego :evil_lol:
zmień tytuł typu ,,Wyjątkowa Suzi - ma wyjątkowa rodzinę''

Posted

:placz::placz::placz::placz: :multi:

Pojechała..... :placz: Suzka moja :-( Ale jestem pewna w 100%, że będzie jej tam dobrze... Oby wszystkim pieskom się udało znaleźć TAKIE domki...

W chwilach przerwy między rozmyślaniami co teraz robi, czy tęskni, czy nowi właściciele z niej zadowoleni ;) czekam na najświeższe niusy. :cool1:

Posted

Trusia będziemy będziemy. Suzi mieszka nadal w Białymstoku. Już nawet jesteśmy zaproszone na wizytę już po sterylizacji. Na razie nie dzwonili więc pewnie wszystko ok:loveu:
Joy106 nawet nie wiesz jak my się cieszymy.
Jak tylko będe wiedziała coś więcej to napisze

Posted

Właśnie nadeszły najświeższe newsy, na które czeka Bakteria
Oto treść:

[FONT=Arial]Suzi jest niesamowita[/FONT]
[FONT=Arial]już po kilku godzinach czuje się jak u siebie, znajomi krórzy nas odwiedzają twierdzą że[/FONT]
[FONT=Arial]wygląda jakby była u nas bardzo długo.[/FONT]
[FONT=Arial]Wszyscy się zachwycają jej urodą i tym jaka jest mądra.[/FONT]
[FONT=Arial]Na spacerki wychodzi bardzo chętnie.[/FONT]
[FONT=Arial]Co zauważyłam, do ludzi jest ufna i chętnie poznaje nowe osoby[/FONT]
[FONT=Arial]do piesków niestety nie, widać że się boi, jest czujna, rozgląda się i nasłuchuje.[/FONT]
[FONT=Arial]Poznała już swoją sąsiadkę piętro niżej, ....hmm chyba się polubią.[/FONT]
[FONT=Arial]W nocy nawet nie odczówamy że piesek jest w domu a nad ranem jak tylko dzwoni budzik Suzi[/FONT]
[FONT=Arial]już jest gotowa do wyjścia,[/FONT]
[FONT=Arial]Co dziwne, wszyscy zaczęli wcześniej wstawać, nie ma już proszenia "mamo jeszcze 5 minut" - bardzo mnie to cieszy[/FONT]
[FONT=Arial]Suzi "wyprowadza mnie" przynajmniej 4 razy dziennie na spacer - co bardzo też mnie cieszy, bo odrywam się z chęcią od pracy.[/FONT]

[FONT=Arial]W poniedziałek Suzi była na zakupach :))[/FONT]
[FONT=Arial]Jak to kobieta wyszła z pełną torbą różnych drobiazgów, smakołyków i innych potrzebnych rzeczy[/FONT]
[FONT=Arial]oj te kobiety :))[/FONT]
[FONT=Arial]Ma nowe zabawki, bo tą piłeczkę którą dostała niestety zniszczyła już po jednym dniu :)) w czasie zabawy[/FONT]
[FONT=Arial]Myślę że niczego jej nie brakuje[/FONT]

[FONT=Arial]Dziś po wieczornym spacerku bierzemy kąpiel ;))[/FONT]
[FONT=Arial]Jestem tym troszkę przerażona ale jakoś będzie[/FONT]
[FONT=Arial]Przypomina mi się pierwsza kąpiel mojego syna, wtedy też tak się bałam ;)))[/FONT]

[FONT=Arial]Jutro na 13 jesteśmy umówieni na sterylizację....oj sama się boję jak będzie[/FONT]
[FONT=Arial]Mam nadzieję że Suzi szybko dojdzie do siebie.[/FONT]

[FONT=Arial]To była słuszna decyzja, a mąż nie zamieniłby jej na żadnego innego pieska, tak ją polubił :))))[/FONT]

[FONT=Arial]Na razie tyle[/FONT]
[FONT=Arial]Jutro napiszę jak Suzi się czuje po zabiegu i co powiedziała pani weterynarz[/FONT]

Posted

Bakteria tęskni na pewno tylko nie okazuje;)
Suzi po zabiegu pomału dochodzi do siebie (było 6 suziniątek, 5 tydzień ciąży)
Pani dr powiedziała, że nie miałaby szansy urodzić ich sama.
Biedulka życzymy Suzi szybkiego powrotu do formy.

• 2 weeks later...
Posted

asika5 napisał(a):
Już nawet jesteśmy zaproszone na wizytę już po sterylizacji.

Chodzą może jakieś słuchy o tej wizycie :cool3: ?

Bardzo chętnie bym zobaczyła jak się miewa Suzanka ;)

• 5 months later...