Figafiga Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Dziewczyny tak się zakręciłam, że szok..Obudziliśmy się z TZ i patrzę 10.45 o to jadę szybciutko na 11., a ja myślałam, ze jest 9.45. Podjechałam do schronu, a tu Grażynka, Kaja i Paula wychodzą ze schronu i pan schron zamyka!!!normalnie szok...zapakowałam Negrę z tyłu smycz 10 metrową i obrożę dla Kusego z myślą na spacerze, a wczoraj ładowałam akumulator do nikona. Pokręciło mnie zupełnie!!! W następną sobotę zbieram się o 8 rano!!! Quote
perdusia Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Postaram się zadzwonić w sprawie tego psa, ale ja go widuję wieczorami tak ok. 19.00. A co do odwiedzin w schronie to mogę w środę bo w soboty pracuje Quote
kajkoowa Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 FiFafiGa ale my z Paulą też się spóźniłyśmy bo o 10 mialysmy być w schronie a ja o 10 wstałam:roll: Więc wyskoczyłyśmy tylko z Kropką:-( Quote
Figafiga Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 to wszystko przez ten Sylwester ! w sobotę za tydzień damy czadu od 9. Zdjęcia szczeniaków to po pierwsze!potem mój drogi szlachcic Kusy i w zamian za Zołzunię zabiorę.......Rikunię!!!to będzie kolejny mój faworyt...tylko trzeba ją na smyczy nauczyć chodzić, ale to już załatwię powolutku.W ciągu 2 godzin da się radę wszystko ogarnąć. Quote
kajkoowa Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Tak, Rika jest bardzo ufna, jestem pewna, ze da się przekonać do smyczy :) Zabrałam się za oglaszanie Herki, co myślicie o takiej formie tekstu? Postanowiłam sobię zaszaleć, moja nakrapiana muza własnie połozyła mi głowę na kolanach i proszę! Mam tekst:lol: I znów wróciła. Od wkaacji 2008 r Hera wciąz wraca do schroniska. Dlaczego nikt jej nie chce? Podchodzę do jej boksu. Od razu siada i nadstawia ucho do pogłaskania. Chwilę później wstaje i podaje mi łapkę. Swoją dużą, czarną łapkę, która cały czas stąpa po betonowym boksie. Zabieram ją na spacer. Hera to wyjątkowy pies. Ma 2-3 lata a jest taka radosna, pelna życia jakby była szczeniaczkiem. Ta krótka smyczka jest dla niej ograniczeniam. Ograniczeniam wolności, ograniczeniem do spaceru z osobami, ktore pomagają schronisku. Ale ona nie zadowala się do końca takimi krótkimi wyjściami. A jaki pies by nie chciał wyjść na spacer z kochającym opeikunem, w ciepłe dni poaportowac piłeczkę a w zimę poleżeć przy kanapie, być podrapanym za uszkiem... HEra jest wspaniałym psem. Dużym, ale pełnym uczucia i delikatności, takim, który da bezgraniczną miłość. Może to na Ciebie drogi czytelniku czeka taka wspaniała psina? Kontakt m.gorzynska@wp.pl tel. 604 101 165 organmaster@gazeta.pl tel. 608 404 770 Quote
kajkoowa Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Aha, czyli zaczynam robić ogloszenia:diabloti: Quote
Figafiga Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Kaja żeby nie zaśmiecać wątku NORY wklejam tu [FONT=Arial]wierzęta towarzyszące (psy koty i fretki) przemieszczane w celach niekomercyjnych z Polski na terytorium Holandii, zgodnie z art. 5 rozporządzenia (WE) Nr 998/2003 Parlamentu[/FONT] [FONT=Arial]Europejskiego i Rady z dnia 26 maja 2003 r. w sprawie wymogów dotyczących zdrowia zwierząt, stosowanych do przemieszczania zwierząt domowych o charakterze niehandlowym i zmieniającego Dyrektywę Rady 92/65/EWG, muszą spełniać następujące wymagania:[/FONT] [FONT=Arial]1. Muszą być zidentyfikowane za pomocą:[/FONT] [FONT=Symbol]- [/FONT][FONT=Arial]czytelnego tatuażu, lub[/FONT] [FONT=Symbol]- [/FONT][FONT=Arial]mikroczipu, zgodnego z wymaganiami normy ISO 1784 lub Aneksu A do normy ISO[/FONT] [FONT=Arial]11785 (w przypadku, gdy mikroczip nie spełnia wymagań żadnej z ww. norm, właściciel zwierzęcia lub osoba za nie odpowiedzialna w imieniu właściciela, musi zapewnić możliwość odczytania numeru mikroczipu podczas jakiejkolwiek kontroli, tzn. musi dysponować odpowiednim czytnikiem);[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]2. Muszą zostać zaszczepione przeciwko wściekliźnie. Szczepienie uzyskuje ważność po upływie 21 dni od jego dokonania w przypadku pierwszego szczepienia wykonanego u zwierzęcia w wieku powyżej 3 m-ca życia (Decyzja Komisji Nr 2005/91/WE z dnia 2 lutego 2005r. ustanawiająca okres, po którym szczepienie przeciwko wściekliźnie uważa się za ważne). W przypadku kolejnych szczepień przeprowadzanych regularnie w odstępach rocznych (dawki przypominające), szczepienie uzyskuje ważność w dniu podania dawki przypominającej szczepionki. Jeśli właściciel lub osoba odpowiedzialna za zwierzę nie posiada zaświadczenia o zaszczepieniu zwierzęcia w roku poprzednim, kolejne szczepienie jest odpowiednio traktowane, jako pierwsze szczepienie i nabywa ważności po upływie 21 dni od daty jego dokonania.[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]3. Muszą być zaopatrzone w paszport, wystawiony przez upoważnionego lekarza weterynarii,[/FONT] [FONT=Arial]poświadczający ważność szczepienia przeciwko wściekliźnie. Rejestry lekarzy upoważnionych do wystawiania paszportów dla psów, kotów i fretek prowadzą właściwe okręgowe rady lekarsko-weterynaryjne. Listy lekarzy upoważnionych do wystawania paszportów dla zwierząt domowych[/FONT] [FONT=Arial]w poszczególnych województwach są dostępne na stronie internetowej Krajowej Izby[/FONT] [FONT=Arial]Lekarsko-Weterynaryjnej pod adresem [/FONT][FONT=Arial]www.vetpol.org.pl[/FONT] Quote
kajkoowa Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 No, czyli wszystko to, co wiedziałam:loveu: Fajnie, wreszczie czytanie takich rzeczy na cos się zdaje:diabloti: Pani powiedziała, że jeżeli piesek będzie musiał zostać po szczepieniu jakiś czas w Polsce, to mąż po niego przyjedzie a ja trzymam ją za słowo, bo Rudy zasługuje na taki dom!:loveu: Quote
Romka Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 perdusia napisał(a):Postaram się zadzwonić w sprawie tego psa, ale ja go widuję wieczorami tak ok. 19.00. A co do odwiedzin w schronie to mogę w środę bo w soboty pracuje Tego psiaka widziano tez ok 19 00 (pisze o nim na watku Perełki)pewnie dopiero o tej porze nie boi sie wyjśc spokojnie! Quote
Figafiga Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 za chwilkę wychodzę z mężem na spacer z Negrą to popatrzymy na starzyńskiego Quote
Romka Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 perdusia napisał(a):Postaram się zadzwonić w sprawie tego psa, ale ja go widuję wieczorami tak ok. 19.00. A co do odwiedzin w schronie to mogę w środę bo w soboty pracujeJesli spotkasz go wieczorem to mozna zadzwonic do lecznicy pani doktor Popławskiej i dokladnie przedstawic sytuacje ona w takich podbramkowych sytuacjach tez pomoze!Jsli chcesz być w schronisku w srode to moge zadzwonic do p.Marka ale najpierw Ty musisz zadzwonc do mnie!:lol: Quote
Romka Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Kaja10014 napisał(a):No, czyli wszystko to, co wiedziałam:loveu: Fajnie, wreszczie czytanie takich rzeczy na cos się zdaje:diabloti: Pani powiedziała, że jeżeli piesek będzie musiał zostać po szczepieniu jakiś czas w Polsce, to mąż po niego przyjedzie a ja trzymam ją za słowo, bo Rudy zasługuje na taki dom!:loveu:Kaju czy nóżka tego psiaka już jest zdrowa? Quote
Romka Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Figafiga napisał(a):za chwilkę wychodzę z mężem na spacer z Negrą to popatrzymy na starzyńskiego A jak wracałam od Bryśka to spotkałam Fige z Negra ,więc panienki-byłam z Romcia"pogadały"sobie az uszy bolały!:evil_lol: Quote
Romka Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 [quote name='Figafiga']Kaja żeby nie zaśmiecać wątku NORY wklejam tu [FONT=Arial]wierzęta towarzyszące (psy koty i fretki) przemieszczane w celach niekomercyjnych z Polski na terytorium Holandii, zgodnie z art. 5 rozporządzenia (WE) Nr 998/2003 Parlamentu[/FONT] [FONT=Arial]Europejskiego i Rady z dnia 26 maja 2003 r. w sprawie wymogów dotyczących zdrowia zwierząt, stosowanych do przemieszczania zwierząt domowych o charakterze niehandlowym i zmieniającego Dyrektywę Rady 92/65/EWG, muszą spełniać następujące wymagania:[/FONT] [FONT=Arial]1. Muszą być zidentyfikowane za pomocą:[/FONT] [FONT=Symbol]- [/FONT][FONT=Arial]czytelnego tatuażu, lub[/FONT] [FONT=Symbol]- [/FONT][FONT=Arial]mikroczipu, zgodnego z wymaganiami normy ISO 1784 lub Aneksu A do normy ISO[/FONT] [FONT=Arial]11785 (w przypadku, gdy mikroczip nie spełnia wymagań żadnej z ww. norm, właściciel zwierzęcia lub osoba za nie odpowiedzialna w imieniu właściciela, musi zapewnić możliwość odczytania numeru mikroczipu podczas jakiejkolwiek kontroli, tzn. musi dysponować odpowiednim czytnikiem);[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]2. Muszą zostać zaszczepione przeciwko wściekliźnie. Szczepienie uzyskuje ważność po upływie 21 dni od jego dokonania w przypadku pierwszego szczepienia wykonanego u zwierzęcia w wieku powyżej 3 m-ca życia (Decyzja Komisji Nr 2005/91/WE z dnia 2 lutego 2005r. ustanawiająca okres, po którym szczepienie przeciwko wściekliźnie uważa się za ważne). W przypadku kolejnych szczepień przeprowadzanych regularnie w odstępach rocznych (dawki przypominające), szczepienie uzyskuje ważność w dniu podania dawki przypominającej szczepionki. Jeśli właściciel lub osoba odpowiedzialna za zwierzę nie posiada zaświadczenia o zaszczepieniu zwierzęcia w roku poprzednim, kolejne szczepienie jest odpowiednio traktowane, jako pierwsze szczepienie i nabywa ważności po upływie 21 dni od daty jego dokonania.[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]3. Muszą być zaopatrzone w paszport, wystawiony przez upoważnionego lekarza weterynarii,[/FONT] [FONT=Arial]poświadczający ważność szczepienia przeciwko wściekliźnie. Rejestry lekarzy upoważnionych do wystawiania paszportów dla psów, kotów i fretek prowadzą właściwe okręgowe rady lekarsko-weterynaryjne. Listy lekarzy upoważnionych do wystawania paszportów dla zwierząt domowych[/FONT] [FONT=Arial]w poszczególnych województwach są dostępne na stronie internetowej Krajowej Izby[/FONT] [FONT=Arial]Lekarsko-Weterynaryjnej pod adresem [/FONT][FONT=Arial]www.vetpol.org.pl[/FONT] Wszystko to mozna załatwić u dr Popławskiej! Quote
dżerka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 nikusiu zrobilam ci ogloszonko,a teraz zobacze,czy moge juz wkleic ci zdjecie..http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0773d24887e24909.html Quote
leni356 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 I jeszcze Niemcy i Holendrzy wymagają żeby szczepienie p/wściekliźnie było przeprowadzone minimum miesiąc przed przekroczeniem granicy A paszport trzeba wyrobić przy szczepieniu p/wściekliźnie, bo wpisują to gdzieś w dokumenty. Mnie chcieli psa szczepić drugi raz, bo musi to być w tym samym czasie :roll: Quote
mamanabank Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Brawo Dżerka, jeszcze takiej pojętnej uczennicy nie miałam! Quote
Romka Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 mamanabank napisał(a):Brawo Dżerka, jeszcze takiej pojętnej uczennicy nie miałam! Następna zołza po zołzie Figuli!:razz: Quote
Recommended Posts