Donata Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 MOJA PROŚBA DO WSZYSTKICH WOLONTARIUSZY, PRZELICZYŁAM WYJŚCIA WSZYSTKICH PSIAKÓW W M-CU GRUDNIU I OKAZUJE SIĘ ŻE NAJBARDZIEJ POSZKODOWANYMI PSIAKAMI W TYM WZGLĘDZIE POZOSTAŁY: Alf, Easy, Linka, Lolek, Luckie, Lampo, Tramp, Rupert, Leon, Figaro, Jantar, Paula - 12 psiaków. Może ktoś z nas mógłby być w tygodniu i uwzględnić te psiaki do wyjścia na spacerek. Quote
Romka Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 [quote name='Donata']II-gi dzień Świąt , dla nas świętowanie a dla psiaków dzień jak każdy inny. Ale dzisiaj nasze psiaki zostały mile zaskoczone; Pani Jola przywiozła ugotowany ryż z warzywami i do tego wspaniałe świąteczne mięsiwo. Psiaki wsuwały jedzonko z apetytem, tylko dla niektórych zabrakło ( na Nowy Rok dostaną i one), była to dla nich prawdziwa uczta świąteczna. A prócz ucztowania zdążyłyśmy pod koniec urzędowania schroniska zapewnić kilkoro z nich wyjście na spacer. Były to: Karol, Samba, Milusia, Brenda, Edzia, Miki, Smyk - 7 psiaków. Na dziedzińcu wyszalały się: Figuś, Franek, Ares, Lolek, Linka, Helka, Lampo, Tramp, Rupert, Luckie- 10 psiaków. Bardzo się cieszę,byłam z Olivin w Wigilię.Nie wyprowadzałyśmy psiaków tylko,przyjechałyśmy do Leonka podać mu leki.W ten piękny świąteczny dzień trafił do schroniska ten oto nieszczęśnik,stracił dom bo zmarła jego pani.Mały był przerażony: ...wieczorem złożę małemu wątek.:-( Quote
Romka Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 W schronisku mamy też nowego psiaka,przywiezionego z Zielkowic,dałam mu na imię DINO: Quote
Romka Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Pan z okolic Łowicza chce oddać 3-letniego psa rasy labrador z rodowodem.Dom poszukiwany od zaraz,jeśli ktoś zna osobę,która chciałaby zaadoptować takiego psiaka proszę o kontakt ze mną na PW.PILNE! Quote
Ziutka Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='Romka']Pan z okolic Łowicza chce oddać 3-letniego psa rasy labrador z rodowodem.Dom poszukiwany od zaraz,jeśli ktoś zna osobę,która chciałaby zaadoptować takiego psiaka proszę o kontakt ze mną na PW.PILNE! Romciu, trzeba do ciotek od labków napisać, zabij mnie nie pamietam zadnego nicka :shake: Quote
Romka Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 [quote name='Ziutka']Romciu, trzeba do ciotek od labków napisać, zabij mnie nie pamietam zadnego nicka :shake: Już działam...tymczasem zapraszam do Miśka,to jego imię "domowe" http://www.dogomania.pl/threads/220090-Miks-pudla-oddany-w-Wigili%C4%99-do-schroniska-bo-zmar%C5%82a-jego-opiekunka.POMOCY!?p=18279629#post18279629 Quote
Romka Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 [quote name='Romka']Pan z okolic Łowicza chce oddać 3-letniego psa rasy labrador z rodowodem.Dom poszukiwany od zaraz,jeśli ktoś zna osobę,która chciałaby zaadoptować takiego psiaka proszę o kontakt ze mną na PW.PILNE! Pies już ma dom... Quote
Romka Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Teri,mały szczeniaczek znalazł dziś dom...powodzenia malutki.Odwiedzimy cię na pewno.:lol: http://www.dogomania.pl/threads/219409-Thttp://www.dogomania.pl/threads/207944-Kiko-pies-kt%C3%B3ry-straci%C5%82-dom-bo-w%C5%82a%C5%9Bciciele-przestali-go-kocha%C4%87eri-smutny-szczeniak-JUZ-W-SWOIM-DOMU Quote
santino Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 20 grudnia w Kolonii Lisowice, pow. pajęczański, woj. łódzkie zaginęła 7-letnia sunia husky. Wabi się Nuka. Najprawdopodobniej została skradziona. Bardzo proszę miejcie oczy i uszy otwarte: http://www.dogomania.pl/threads/220121-Skradziono-sukę-husky-(Nuka)-Kolonia-Lisowice-pow.-Pajęczański-woj.-ŁÓDZKIE?p=18285775&posted=1#post18285775 Quote
Romka Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Dino zaprasza: http://www.dogomania.pl/threads/220190-Dino-szukam-domu?p=18291010#post18291010 Quote
Romka Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Wszystkie psiaki ogłaszane na bazarku ogłoszeniowym Pai: http://www.dogomania.pl/threads/217121-NIE-PRZYJMUJE-NOWYCH-ZAM%C3%93WlE%C5%83-og%C5%82oszniowy-celem-wsparcia-Beziola-do-15listopada2011r./page7 ...mają już ogłoszenia. Quote
kajkoowa Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Dziś na spacerze były: Alf z kolegą z boksu, Lucky, Tramp, Lampo, Rupert, Figuś, Ares, Franek, Smyk, Misiek i Mini. Quote
Donata Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Kaja10014 napisał(a):Dziś na spacerze były: Alf z kolegą z boksu, Lucky, Tramp, Lampo, Rupert, Figuś, Ares, Franek, Smyk, Misiek i Mini. To cudownie, ALf z kolegą to chyba z Antonem ( owczarkiem) chyba że zaszły jakies zmiany w boksach. A więc było 12 psiaków. Quote
Donata Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Ziutka napisał(a):Donatko, zerknij na wątek Zosi ;) Już zerknęłam i wpisałam swoje odczucia co do Zosi. Quote
Donata Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Dla Samby zrobiłam allegro; będzie od 2.01.2011 przez 14 dni. Tymczasowy link: http://allegro.pl/show_item.php?future_item_id=2029313465 Quote
Ziutka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Donata napisał(a):Już zerknęłam i wpisałam swoje odczucia co do Zosi. Dzięki Donatko :) Quote
Donata Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Dzisiejsze wyjścia psiaków poza schronisko; wyszło ich 21 a 4 biegały na wybiegach. Spacerowały: Antosia, Riko, Leon, Figaro, Jantar, Paula, Karol, Samba, Milusia, Semir, Easy, Kama, Igor, Kaska, Rambo, Hera, Bary, Szorti, Buczo, Bartuś, Grei - 21 psiaków. Biegały obok boksów: Ronald, Harry, Antosia, Riko. Quote
sylwiaso Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Od całego "lasku brzozowego"dla wszystkich ludzi Wielkiego Serca,którzy pomagają Kochanym psiakom Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 2012!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
edzia.71 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Biegały dzisiaj również Nuka, Szarak,Edzia, Miki, Brenda :multi: Quote
Donata Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [quote name='edzia.71']Biegały dzisiaj również Nuka, Szarak,Edzia, Miki, Brenda :multi: Dzięki, dopisuję 5-tkę psiaków biegających. Quote
Donata Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Dla wszystkich osób pomagających skrzywdzonym przez człowieka i los ... zwierząt składam Wszystkiego Najlepszego i Wszelkiej Pomyślności w Nowym 2012 roku. Quote
Donata Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Nowy Rok powitał nas piękną słoneczną pogodą i oszronioną łaką wokół schroniska. Byliśmy dzisiaj w w schronisku w dwójkę z Zenem; na spacerze było 14 psiaków plus 1 biegał na dziedzińcu . Spacerowały: Liszka, Rudi, Zośka, Wituś, Brenda, Edzia, Miki, Lolek, Linka, Semir, Smyk, Leon, Misiek, Mini- 14 psiaków. Biegała: Helka. Na wybiegu były: Nuka, Szarak, Harry, Ronald. Harry bardzo chciał wyjśc na spacer razem z Semirem ale nie daliśmy rady go zabrać. Natomiast Zosia zachowała się dzisiaj rewelacyjnie; bez większych oporów pozwoliła sobie zapiąć smycz i pięknie spacerowała ze swoim kolegą Witusiem. Poza tym do schroniska została przyprowadzona dzisiaj mała beżowa sunia znaleziona w lesie przez spacerujących ludzi; czyżby ofiara Sylwestrowej Nocy? Mam ją na zdjęciu w komórce, wieczorem postaram się ją pokazać na forum, może należy ją gdzieś pokazać a nuż znajdzie się jej właściciel. Nie wygląda na psa zagłodzonego. Quote
Romka Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 W schronisku mamy 6 maleńkich szczeniąt są to mieszańce amstafa: Quote
Romka Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Pauza już w domu...powodzenia malutka... Quote
Recommended Posts