Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Romka napisał(a):
Lampo jest już po zabiegu kastracji,dziś do lecznicy na kastrację pojechał Nodi,który prawdopodobnie już jutro pojedzie do swojego nowego domu.

A gdzie Nodi pojedzie do domku? Sliczniutki i wesoly maluch.

Posted

Romka napisał(a):
W sobotę odwiedził nas Florek,nic a nic nie bał się schroniska i pewnie siedział obok swojej opiekunki:

Florek jest uroczy, w sobote napatryzł sie z boku na życie schroniskowe.

Posted

Mam wielką nadzieję, że jutro przyjadą do schroniska Agnieszka z Tomkiem (weź aparat!), Wielebny, Ania, Monia, Zen, Panpit i inne chętne osoby do wyprowadzania piesków na spacer.

Posted

Olivin napisał(a):
Mam wielką nadzieję, że jutro przyjadą do schroniska Agnieszka z Tomkiem (weź aparat!), Wielebny, Ania, Monia, Zen, Panpit i inne chętne osoby do wyprowadzania piesków na spacer.

Olivin,Donato jutro nie będzie mnie w schronisku...jestem przeziębiona...jak mi przejdzie choć trochę to spróbuję być w niedzielę.W ubiegłym tygodniu tylko boks:Karola,Samby i Telmy nie był na spacerku,trzeba zacząć od tego boksu.
W schronisku mamy nową suczkę.

Posted

A to jedna z 2 małych suczek,tu już w ramionach nowej opiekunki.Ma na imię Kropka.Domek super,rodzina dogomaniaczki...

A tak Kropeczka wyglądała nie tak dawno:

Posted

Sobotania relacja z wyjść psiaków: Wyszlo 25 psiaków plus 1 biegał na wybiegu.

Spacerowały:
Karo, Telma, Samba, Szorti, Boluś, Liszka, Igor, Kaśka, Rambo, Hera, Rebus, Semir, Figaro, Jantar, Kiko, Zośka, Bary owczarek, Grei, Misiek, Mini, Linka, Lala, Misisipi, Lenka, Antosia - łącznie 25 psiaków.

Biegał : Riko.

W schronisku bylo nas 4 wolontariuszy oraz Zen, Jola plus 2 młodziutkie kandydatki na wolontariuszki.

Posted

Dzięki nim dużo psiaków udało się dziś wyprowadzić. Mam nadzieję, że jutro dołączy do nas więcej osób. Pogoda cudna, piękne słoneczko, przyjemne spacery w lesie i na polanie to też relax dla nas.

Posted

Niedzielne wyjścia psiaków prezentują sie imponująco, wyszło bowiem aż 39 psiaków.

Osiągnęlismy taki wynik dzięki obecności 3 wolontariuszkom plus 7 osób wspomagających nas.

A oto one:

Bary, Konor, Bary Owczarek, Leon, Borys, Lala, Linka, Bleki, Tina,
Szorti, Liszka, Boluś, Lolek, Riko, Karmel, Szymek, Semir, Paula, Easy, Irys, Miki, Brenda, Edzia, Smyk, Reks, Ares, Franek, Figus, Rebus, Igor, Pianka, Harry, Tajga, Alf, Diesel, Lampo, Rupert, Tramp, Luckie.

Sesje zdjęciową miały nastepujące psiaki:

Rebusik, Igor, Tinka.

Ponadto na wybiegu były wczoraj i dzisiaj nasze szczeniaki schroniskowe..

Posted

[FONT=Tahoma]Czas na podsumowania pracy w m-cu wrześniu b.r roku ( 4 weekendy). [/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]Otóż dzięki pracy 5 wolontariuszek i osobom wspierających nas mogło wyjśc z boksów na spacer ogółem 189 psiaków plus 16 mogło chociaz pobiegac sobie po dziedzińcu schroniska.[/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]I tak:[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]Igor- 5 wyjśc, Hera- 4, Rambo - 4, Kaska- 4, Rebus - 6, Lolek - 3, Karmel -4, Szymek- 4, Jantar- 3, Figaro- 3, Reks- 5, Smyk -5, Alf- 3, Diesel- 3, Tajga- 3, Ares- 3, Franek- 3, Figus- 3, Brenda- 3, Miki- 3, Karol -2, Telma- 2, samba- 3, Antosia- 4, Edzia- 2, Lampo- 3, Rupert- 3, Tramp -3, Luckie- 2, Misiek- 4, Mini- 4, Pianka-3, Nodi -2, Riko- 2, Bary -4, Borys -4, Easy- 3, Irys- 3, Paula-3, Semier- 5, Grei- 5, Bary Owczarek - 4, Boluś- 5, Kiko- 4, Liszka- 5, Leon- 5, Konor- 4, Misisipi- 2, Lenka- 1, Zosia- 2, Linka- 3, Lala- 3, Harry- 2, Ronald- 1, Buczo- 2, Szorti- 5, Bleki -1. Razem 189 piesków.[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Biegały natomiast:[/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Brenda-1 ,Edzia- 1, Bary owczarek- 1, Nuka-1, Uzi- 1, Telma-1, Harry- 1, Ronald- 1, Karol- 1, Miki- 1, Nodi-2, Pianka- 2, Riko- 2. Razem 16 piesków.[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]Nie wychodził tylko Tymek i psiaki z tzw. Gangu Olsena, Nuka i Uzi tylko biegały. Sa to psiaki najbardziej potrzebujące obecnie pomocy ze strony wolontariuszy po to aby mogły przemóc barierę opuszczenia kojca i wyjścia z czlowiekiem na spacer.[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]

Posted

O kurcze.... Tina...:loveu:

Donata napisał(a):
Niedzielne wyjścia psiaków prezentują sie imponująco, wyszło bowiem aż 39 psiaków.

Osiągnęlismy taki wynik dzięki obecności 3 wolontariuszkom plus 7 osób wspomagających nas.

Ale widok Tiny wynagradza nawet błędy gramatyczne:p

Zarzuty nt gramatyki wyedytowane ;)

Posted

Andzike napisał(a):
O kurcze.... Tina...:loveu:

Nie czepiam się, ale słowo "wolontariuszki" odmienia się nieco inaczej...

Ale widok Tiny wynagradza nawet błędy gramatyczne:p

odsyłam Cię do SŁOWNIKA JĘZYKA POLSKIEGO I proszę ... nie chce mi się tracić czasu na uświadamianie Ciebie.

Posted

Olivin napisał(a):
odsyłam Cię do SŁOWNIKA JĘZYKA POLSKIEGO I proszę ... nie chce mi się tracić czasu na uświadamianie Ciebie.

żeby mieć zapędy uświadamiające trzeba mieć jakąś wiedzę proszę pani.

[SIZE=2]EDIT: Masz racje - dyskusja bez sensu - Wasze forum i Wasze błędy. W końcu to forum pomocy psom a nie poprawnej polszczyzny.
Pozdr.

Posted

Andzike napisał(a):
żeby mieć zapędy uświadamiające trzeba mieć jakąś wiedzę proszę pani.

[SIZE=2]EDIT: Masz racje - dyskusja bez sensu - Wasze forum i Wasze błędy. W końcu to forum pomocy psom a nie poprawnej polszczyzny.
[SIZE=1]Pozdr.

Cieszę się , że się rozumiemy :lol: więc jak? pomagamy ;)

Posted

Dzisiejsza relacja z wyjść psiaków: (wyszło 18 psiaków).

Figaro, Jantar, Szorti, Boluś, Liszka, Buczo, Lala, Misisipi, Linka, Tina, Borys, Misiek, Mini, Grei, Bary, Bary Owczarek, Antosia, Riko- 18 psiaków.

Biegał po dziedzińcu: Lolek ( dość długo około 1 godziny) i Uzi.

Posted

Niedzielne spacery psiaków ze schroniska:

Kiko, Zośka, Leon, Konor, Lolek, Hera, Rambo, Rebus, Karmel, Szymek, Miki, Brenda, Edzia, Karol, Samba, Telma,
Smyk, Reks - 18 psiaków.

Dziś były 3 adopcje: poszły do swoich domków 2 suczki (ze szczeniąt) oraz Reks - domy uprzednio sprawdzone.