Figafiga Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='Donata']My mamy swoja propozycje tego podzialu, przeslemy ją droga mailowa na PW ktorejs z Pan. Myślalam, że zwrot koleżanka może byc stosowany na takim formum jak grupa wolontariuszy, ale widzę że koło wolontariuszy traktuje Pani raczej w sensie prywatnym , zresztą nie dziwi mnie to, to czuc w Pani słowach te wyczuwalna temperaturę emocji.... Jesli nie, przeslemy inną drogą narazie nie na forum, bo tak jak przeczuwałam na przyjście na spotkanie grupy żadnej z Was nie bedzie stać. To jest forum publiczne droga Pani i wszyscy co się dzieje ze skarpetą i propozycjami względem niej powinni naocznie widzieć! Regulamin regulamin regulamin proszę przeczytac. Nie życzę sobie żadnych wiadomości PW a ni emaili!!Proszę tu przedstawić propozycję, a nie uprawiać partyzantkę!!! Romka piszesz o wspólnym finansowaniu psów gminnych tak??a nie pomyślisz, że MY będziemy musiały szukać pieniędzy na opłate hotelików, a karma a zabiegi np. pielęgnacyjne??? Jak to piszesz, uprawiamy żebraninę (patrz podpis) o ta właśnie karmę, gdy Ty wyciągasz kolejne psy, kombinujesz karmę właśnie dla nich, zapominając o pozostałych potrzebujących psach!!!!Jak Ty się czujesz zawożąc karmę Lasce, gdy Kuba jej potrzebuje i o to się nie zapytasz. Zobacz odkąd "żebrzemy" o karmę!!!A Ty co robisz!!!Karma z Intermarche była dla WSZYSTKICH PSÓW, a Ty rozdzielasz dla Rufusa!!!Wstyd!!!! A my dalej będziemy "żebrać" dlaej dla 7 psów, bo dla 10 nie damy rady!!!! Prosze wskazać numer konta dla psów ERNI ELMO i KUBA Quote
Romka Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 [quote name='AniaiJanek']Jako , że i mi i np. mojemu teściowi zdarzyło się wspomagać skarpetę, my jak najbardziej wyrażamy zgodę na przedstawiony podział. Donato, co to za problem podzielić uczciwie te pieniądze pomiędzy psiaki? Jeśli chcecie kontynuować działalność to rozliczmy to i załóżcie ' nowa skarpetę' z nowym numerem konto. Po co na sile zmuszać kogoś do czegoś. Dziewczyny nie chcą współpracować w ten sposób, który jest im narzucany. Czemu kogokolwiek do czegoś zmuszacie? Jak na razie tylko Donata wyraża sprzeciw, wiec większość jest głosów za tym podziałem i proponuję go uskutecznić... Aniu,żyjemy nie w Warszawie ale w 30 tys,mieście gdzie wszyscy się znają i gdzie wszyscy nas znają...nas nie interesuje zatrzymanie wątku skarpety dla samej skarpety,chcemy,żeby wszyscy ofiarodawcy mieli wgląd we wszystkie wpisy na skarpecie,tak jak dotychczas...ci ofiarodawcy to nie tylko ludzie z dogomani...czy to tak trudno zrozumieć?Chodzi o naszą wiarygodność wobec wpłacających. Quote
Figafiga Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [FONT="]Po rozdzieleniu całej kwoty przypadającej na psy ze Skarpety Łowickiej,czyli 693,60/10 = 69,36 zł kwota [/FONT][FONT="]208,08 zł[/FONT][FONT="] przypadająca na Erniego, Elmo i Kubę pozostaje do dyspozycji ich opiekunki, Romki. Czekamy na podanie konta do przelewu.[/FONT] Quote
Romka Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 [quote name='Figafiga'] [FONT="]Po rozdzieleniu całej kwoty przypadającej na psy ze Skarpety Łowickiej,czyli 693,60/10 = 69,36 zł kwota [/FONT][FONT="]208,08 zł[/FONT][FONT="] przypadająca na Erniego, Elmo i Kubę pozostaje do dyspozycji ich opiekunki, Romki. Czekamy na podanie konta do przelewu.[/FONT] Wyrażam zgodę na wspólne objęcie opieką naszych psiaków Erniego,Elmo i Kuby! Objęcie opieką psiaków,nie wymaga współpracy bezpośredniej,koordynację w sprawie zaopatrywania psiaków w karmę prowadziłyby hoteliki...to nie jest trudne i myślę,że wyraziłyby zgodę.Raz mogę kupować ja a raz Mamanabank i Figa.Nie mogę przejąć na siebie całości zobowiązań,nie stoi za mną, niestety, potężna organizacja prozwierzęca.W schronisku też są psiaki ,które wymagają pomocy czytaj wydawania prywatnych pieniędzy.Nie mówiąc o ogłoszeniach czy allegro.Nikt nie chce z Wami współpracować,nie pochlebiajcie sobie,nie mogę tylko pozwolić na to by wykorzystując mnie do utrzymywania psiaków w hotelikach,Figa i Mamanabank pozbyły się kłopotu. Quote
kahoona Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Miałam u siebie Blankę - sunię z Łowicza - na tymczasie - do tej pory jestem pod wrażeniem wspólnej pracy wolontariatu łowickiego schroniska. Psy nie mogą cierpieć, bo ludzie się kłócą - dogadajcie się - żyjecie w niewielkiej społeczności, nieważne że jedna z Was należy do jakiejś tam organizacji, nie potężnej zresztą, a niewielkiej i rozkrzyczanej, ważne, żeby ludzie nie stracili do Was zaufania. Najgorsze co może się zdarzyć to ocenianie Was jako oszołomów zwierzęcych. Rozdzielcie te skarpetę, załóżcie nową, obojętne - myślcie o zwierzętach - robicie wielką robotę - wszystkie! I zawsze można się porozumieć. Jeśli potrzebny zawodowy mediator, to znam kogoś takiego. Zakończcie jatki na tym wątku, bo nie należy zapominać, że internet jest ogólnodostępny - mogą to czytać np wasi sponsorzy. Dziewczyny! Gałązki oliwne w dłoń i przeć do zgody! Quote
panterra Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Dziewczyny, jesteście dzielne. Wykorzystajcie swoją wiedzę i umiejętności nie do wzajemnych niesnasek, lecz do tego, co udaje się Wam najlepiej - do ratowania zwierząt. Możecie liczyć na nasze wsparcie. Quote
Czarodziejka Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Wszystkie personalne ataki zostały usunięte. Kolejne będą karane punktami. Proszę powyjaśniać wszystko prywatnie nie zaśmiecając tematu. Quote
Romka Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Romka napisał(a):Czy mogę prosić o wyrażenie zgody WPROST na przejęcie wątku,napiszę do moderatora! Ponownie proszę o wyrażenie zgody WPROST na przejęcie wątku,chcemy uzupełniać pierwsze posty wątku o zdjęcia nowych psiaków i aktualizować wątek... Quote
Donata Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Wyniki wizytacji z dnia 14.09.2011 u opiekunów Ziomki/ Soni. [FONT=Tahoma]http://www.dogomania.pl/threads/202692-Ziomka-malutka-odważna-dziewczynkaJUŻ-W-DOMU/page5[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] Quote
mamanabank Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Romka napisał(a):Ponownie proszę o wyrażenie zgody WPROST na przejęcie wątku,chcemy uzupełniać pierwsze posty wątku o zdjęcia nowych psiaków i aktualizować wątek... Wyrażam zgodę na przejęcie wątku. Quote
Donata Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Sobotnie spacery psiaków: ( bylo nas 6 wolontariuszek plus 4 osoby pomagały). Dziś na spacerze bylo 32 psiaków oraz 1 biegał po dziedzińcu: Igor, Kaska, Hera, Rambo, Rebus, Karmel, Szymek, Semir, Nodi, Pianka, Diesel, Tajga, Alf, Lampo, Rupert, Tramp, Franek, Ares, Figus, Smyk, Reks, Szorti, Lala, Grei, Misiek, Mini, Leon, Barry, Riko, Antosia, Buczo, Misisipi. Biegał: Boluś po dziedzińcu. Quote
UBOCZE Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 [quote name='Donata']Sobotnie spacery psiaków: ( bylo nas 6 wolontariuszek plus 4 osoby pomagały). Dziś na spacerze bylo 32 psiaków oraz 1 biegał po dziedzińcu: Igor, Kaska, Hera, Rambo, Rebus, Karmel, Szymek, Semir, Nodi, Pianka, Diesel, Tajga, Alf, Lampo, Rupert, Tramp, Franek, Ares, Figus, Smyk, Reks, Szorti, Lala, Grei, Misiek, Mini, Leon, Barry, Riko, Antosia, Buczo, Misisipi. Biegał: Boluś po dziedzińcu. ... czyli Rebusik był.:lol: Jak się sprawuje ten mój ulubieniec? Quote
Donata Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Ulubieniec Rebusik dzis nie był na spacerze, musiał ustapić swą kolejke innym bardziej potrzebujacym psiakom. Ale nadgonilismy juz zaległosci, tak, że faktycznie w weekend wszystkie psiaki znajdujace sie w schronisku miały okazje zaczerpnąc śiweżego powietrza i byc na spacerku. Rebusik jakos daje sobie rade chodzi bo boksie ale nowy kolega Rambo wyrażnie przejal swoje rządy. Najlepiej byloby żeby nasz Rebus juz nie doswiadczał kolejnych zmian w swoim boksie i był na własnym podwórku lub domku. Quote
Donata Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Niedzielne wyjścia schroniskowych psiaków: Byly 3 wolontariuszki plus 4 osoby wspomagajace nam. A więc spacerowało 24 psiaków plus 1 biegał na dziedzińcu: Paula, Irys, Easy, Miki, Brenda, Edzia, Figaro, Jantar, Reks, Smyk, Borys, Leon, Kiko, Zoska, Barry, Barry Owczarek, Konor, Semir, Linka, Liszka, Boluś, Lolek, Harry, Ronald - 24 psiaki. Biegał po dziedzińcu : Uzi. Najwiekszym sukcesem w dniu dzisiejszym było wyjście chyba od poczatku siedzenia w schronie Ronalda - był co prawda tylko za schroniskiem mial problemy z powrotem do boksu ale za to miał piekna sesje fotograficzną. Najbardziej w nastepny weekend potrzebuja wyjscia na spacer w pierwszej kolejnosci: Karol, Riko, Samba, Telma, Luckie, Nuka, Tymek, Uzi. Myśle że jak bedzie nas więcej w schronisku będziemy mogli się zając tymi właśnie psiakami. Quote
UBOCZE Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Donata napisał(a):Ulubieniec Rebusik dzis nie był na spacerze, musiał ustapić swą kolejke innym bardziej potrzebujacym psiakom. Ale nadgonilismy juz zaległosci, tak, że faktycznie w weekend wszystkie psiaki znajdujace sie w schronisku miały okazje zaczerpnąc śiweżego powietrza i byc na spacerku. Rebusik jakos daje sobie rade chodzi bo boksie ale nowy kolega Rambo wyrażnie przejal swoje rządy. Najlepiej byloby żeby nasz Rebus juz nie doswiadczał kolejnych zmian w swoim boksie i był na własnym podwórku lub domku. Dziękuję, już wklejam na FB!:lol: Quote
Donata Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 UBOCZE napisał(a):Dziękuję, już wklejam na FB!:lol: Super..., super. Quote
Romka Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 Wrzuciłam tu: http://www.dogomania.pl/threads/213828-ZAKO%C5%83CZONY!-Og%C5%82oszeniowy-na-Sosnowiec-40-za-6z%C5%82-Rozliczenie-i-zam%C3%B3wienia-%29?p=17655325&posted=1#post17655325 Lalę i Barego...mamy jeszcze 3 miejsca... Do Lali i Barrego dorzuciłam:Tinkę i Liszkę,mamy jeszcze jedno miejsce. Quote
Romka Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 Funkcjonuje już skarbonka psiaków łowickich; http://www.dogomania.pl/threads/214852-Skarbonka-psiak%C3%B3w-ze-Schroniska-w-%C5%81owiczu?p=17655635#post17655635 Quote
Donata Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 [quote name='Romka']Wrzuciłam tu: http://www.dogomania.pl/threads/213828-ZAKO%C5%83CZONY!-Og%C5%82oszeniowy-na-Sosnowiec-40-za-6z%C5%82-Rozliczenie-i-zam%C3%B3wienia-%29?p=17655325&posted=1#post17655325 Lalę i Barego...mamy jeszcze 3 miejsca... Odpowiem po poludniu bo zrobilam przeglad ogloszen psiakow i podam najbardziej potrzebujacych. Quote
Donata Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 To ten nowy psiak Buczo- imie nadane przez naszą sponsorkę. Czy coś wiemy o nim wiecej? Quote
Donata Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 [quote name='Romka']Wrzuciłam tu: http://www.dogomania.pl/threads/213828-ZAKO%C5%83CZONY!-Og%C5%82oszeniowy-na-Sosnowiec-40-za-6z%C5%82-Rozliczenie-i-zam%C3%B3wienia-%29?p=17655325&posted=1#post17655325 Lalę i Barego...mamy jeszcze 3 miejsca... Nie mają ogłoszeń nastepujące psiaki: Szorti, Konor, Liszka, Bolus, Szymek, Tymek, Edzia, Figaro, Kaska, Zoska, Franek, Ares, Luckie, Lolek, Karol,Brenda, Uzi, Antosia - 18 psiaków w tym 6 nowo przybyłych do schroniska. Ja sie biorę za allegro dla Lolka. Quote
Donata Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Romka napisał(a):Wrzuciłam tu: http://www.dogomania.pl/threads/213828-ZAKO%C5%83CZONY!-Og%C5%82oszeniowy-na-Sosnowiec-40-za-6z%C5%82-Rozliczenie-i-zam%C3%B3wienia-%29?p=17655325&posted=1#post17655325 Lalę i Barego...mamy jeszcze 3 miejsca... I kto poleci z tych oczekujacych psiaków? Może te najdłużej oczekujące i zaniedbane. Ja typuje Franka, Lolka, Edzię, Aresa. Quote
Romka Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Donata napisał(a):I kto poleci z tych oczekujacych psiaków? Może te najdłużej oczekujące i zaniedbane. Ja typuje Franka, Lolka, Edzię, Aresa. Dobrze,spróbuję je ogłosić... Quote
Romka Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 A teraz zapraszam do Linki: http://www.dogomania.pl/threads/214997-Linka-czy-naprawd%C4%99-nikt-mnie-nie-pokocha?p=17674592#post17674592 i zapraszam do Buczo: http://www.dogomania.pl/threads/214998-Prawie-sznaucerowaty-Buczo?p=17674677#post17674677 Bleki zaprasza: http://www.dogomania.pl/threads/214999-Bleki-szukam-domu?p=17674731#post17674731 Quote
Recommended Posts