Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mamanabank']Najmniejszy ze stada, taki starszy piesek, to Gumiś, jest jeszcze średnia czarna suczka, która miała sterylizację aborcyjną, chyba bez imienia.

Ten?

Posted

uczeń czarnoksieżnika napisał(a):
Jest najbardziej agresywny. Z tego powodu cały boks chciałem nazwać: GANG OLSENA

Jest najbardziej zażarty. Gdy się do nich wchodzi to on pierwszy szczeka i atakuje, ale jak siedział sam to był bardzo sympatyczny i nie agresywny, bardzo przestraszony. Póki siedzą w stadzie nie ma ich jak resocjalizować, bo jeden napędza drugiego.

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Jest najbardziej zażarty. Gdy się do nich wchodzi to on pierwszy szczeka i atakuje, ale jak siedział sam to był bardzo sympatyczny i nie agresywny, bardzo przestraszony. Póki siedzą w stadzie nie ma ich jak resocjalizować, bo jeden napędza drugiego.

Już mam plan jak poprowadzić ich socjalizację, zostawcie to na mojej głowie...

Posted

Sobotnie wyjścia psiaków poza schronisko..

Dziś na spacerze były 23 psiaki plus 3 w piatek. Razem 26 plus 1 biegający po dziedzińcu.

Grei, Barry, Easy, Misiek, Rebus, Laska, Smyk, Reks, Semir, Lucky, Deki, Ares, Franek, Figuś, Pianka, Rafik, Nodi, Fionka, Rebus, Alf, Mini, Tośka, Antośka - 23 psiaki.

Biegał: Harry po dziedzińcu.

Na jutro oczekują na spacer te psiaki:

Edzia, Zoska, Kiko, Borys, Frida, Irys, Paula, Jantar, Figaro, Karmel, Karol, Lolek, Hera, Refleks, Kaska,
Diesel, Samba, Tajga, Telma, Lampo, Rupert, Tramp, Miki, Nuka, Szymek, Tymek, Uzi, Ronald - 28 psiaków..

Posted

[quote name='Kaja10014']Taki maluszek, dziś przywieziony.

Ten maluszek został porzucony. Przywieźli go dziś ludzie, zostawili mu zabawki w boksie i sobie pojechali. Mały siedzi i czeka, że zaraz wróci pan i znowu go przytuli. Niestety. Nie będę komentować zachowania tych ludzi bo będą to same niecenzuralne słowa. Mam tylko nadzieje, że ta liczność znajdzie szybko domek, który pokocha go bezwarunkowo - bez wzgledu na jakiekolwiek wyjazdy...

Posted

Odnosnie tego czarnuszka . jak go nazwiemy?

Nie będe na tym forum komentowac co mysle o tych ludziach; zostawili to maleństwo, ktore całe drży ze strachu - będąc w takim otoczeniu, przerazający jazgot psów, ujadanie psów przechodzacych obok jego boksu .
Jedno tylko chcę powiedziec i zaapelowac do ludzi , którzy nie czuja potrzeby posiadania psa, nie potrafia ich kochać - nie bierzcie nigdy żadnego psa i nie wyrządzajcie im krzywdy. Pies to nie przedmiot to istota zyjąca, czująca i cierpiaca; szkoda że ci p"państwo" nie widzieli jak ich pies sie czuł po zostawieniu go w schronisku. Dobrze ze nasze wolontariuszki od zaraz wziely go na spacer i porobiły fotki - tym samym może jakoś bezkolizyjnie przetrwa okres kwarantanny i szczęscie mu dopisze ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, że go ktoś odpowiedni zaadoptuje tym samym uchroni go od przeżyć schroniskowych.

Posted

Niedzielne wyjścia psiaków na spacer: - łacznie 24 psiaki wyszły poza schron plus 5 biegających na dziedzińcu.
I tak:
Spacerowały: Lobo, Tajga, Jantar, Figaro, Brenda, Miki, Edzia, Karmel, Szymek, Hera, Refleks, Kaska, Tramp, Rupert, Lampo, Paula, Irys, Tośka, Antoska, Riko, Borys, Kiko, Zoska, Diesel - 24 psiaki

Biegały po dziedzińcu: Karol, Telma, Lolek, Uzi, Samba - 5 psiakow.

No coz, uważam że to bardzo dobry rezultat w tym miesiacu biorąc pod uwagę liczbę wyjśc przez poszczegolne psiaki.

Najbardziej poszkodowane są jeszcze psiaki: Nuka, Harry, Ronald, Tymek- musimy też zacząc je wyciagac poza schronisko.

Okazuje się że Zośka, Edzia wyszły poza teren i świetnie się odnajdują na zewnątrz.

Poza tym poza wyjściami wolontariusze odwalili kawał innej roboty, odchwaścili wybiegi oraz poczyscili niektóre kojce.

Na PW lub maile moge przeslac wykaz psiakow i ich spacery w ostatnim okresie; świetna lektura.

Posted

[quote name='Romka']Na tym bazarku ogłoszeniowym:
http://www.dogomania.pl/threads/209565-42-og%C5%82oszenia-za-5-z%C5%82-CEL-uchronienie-do-schroniska-Blackyego-do-25-06-g.-20-%29
zgłosiłam:
Fionkę,Laskę,Fridę,Alfa,Paulę.
CZY SĄ PSIAKI,KTÓRE POTRZEBUJĄ OGŁOSZEŃ?KANDYDATURY DAJCIE!!!
Zamówiłam ogłoszenia tu:
http://www.dogomania.pl/threads/212140-V-Edycja-og%C5%82oszeniowy-20szt-40szt-60sz-Dla-Fugi-i-Beza-do-15sierpnia-2011r-godz.20.00

Proponuję zgłosić:Zośkę,Figusia,Nodiego jakiego psiaka jeszcze ze schroniska?Może małego czarnego maluszka?