UMilki Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 No, w przypadku dzieci to żaden kurs nie pomoże. One funkcjonują zupełnie inaczej niż my byśmy chcieli, a jeszcze nikt nie wymyślił na nich pilota. Ja również 24 godzinny etat, a właściwie dwa w porywach do trzech. Kosmos. Quote
Romka Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 [quote name='UMilki']No, w przypadku dzieci to żaden kurs nie pomoże. One funkcjonują zupełnie inaczej niż my byśmy chcieli, a jeszcze nikt nie wymyślił na nich pilota. Ja również 24 godzinny etat, a właściwie dwa w porywach do trzech. Kosmos.[/QUOTE] Jak tak mówicie przypomina mi się szwaczka co pracowała 25 lat w swoim zawodzie i jak ją zwolnili to nie wiedziała co ze sobą zrobić...tak naprawdę nic jej nie interesowało,ona nadal chciała być szwaczką...i tylko szwaczką.Na moje pytanie dlaczego nie spróbowała skończyć jakieś szkoły...odpowiedziała,że ona wychowywała dzieci...myślisz,ze to prawda? Quote
Donata Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='Kaja10014']Na spacerku były dziś: Lucky, Deki, Rupert, Tramp, Jantar, Figaro, Karol, Telma, Falko i Karmel. W SOBOTĘ NA SPACERZE BYŁY TE PSIAKI: BORYS, LEON, RUFUS, IZI, SEMIR, SŁODZIK, FRANEK, ARES, LASKA, SMYK, REKS, SURI - 12 PSIAKÓW BIEGAŁY: NODI, PIANKA, RAFIK W niedzielę wychodziły na spacer: Bary, Grei, Misiek, Kiko, Tośka, Antośka, Samba - 7 psiaków W tygodniu jeśli ktos będzie - proszą o spacer pozostałe psiaki a oto one: IGOR, REFLEKS, HERA, KAŚKA, FIONKA, REBUS, KLEKS, SERWUS, LOBO, TAJGA, BRENDA, FRIDA, RIKO, MIKI, IRYS, PAULA, LOLEK, FIGUŚ, PUSIA, EDZIA, ZOSKA, SZYMEK, TYMEK, NUKA, HARRY, RONALD- 26 PSY. Quote
UMilki Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='Romka']Jak tak mówicie przypomina mi się szwaczka co pracowała 25 lat w swoim zawodzie i jak ją zwolnili to nie wiedziała co ze sobą zrobić...tak naprawdę nic jej nie interesowało,ona nadal chciała być szwaczką...i tylko szwaczką.Na moje pytanie dlaczego nie spróbowała skończyć jakieś szkoły...odpowiedziała,że ona wychowywała dzieci...myślisz,ze to prawda?[/QUOTE] heheh... ja w związku z tym od września idę na technika weterynarii. Tak, żeby mieć jeszcze mniej czasu ;) Quote
Romka Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='UMilki']heheh... ja w związku z tym od września idę na technika weterynarii. Tak, żeby mieć jeszcze mniej czasu ;)[/QUOTE] I o to chodzi...tak właśnie...tak trzeba :lol:...wiem po jestem starsza...nie powiem bo ile bo to bardzo nieprzyzwoita liczba,bardzo...:p Quote
Romka Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 LAKI POJECHAŁ DO DOMU!!!:multi::multi::multi::multi::multi: I kolejna niespodzianka:PUSIA POJECHAŁA DO DOMU!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Romka Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='Donata'][quote name='Kaja10014']Na spacerku były dziś: Lucky, Deki, Rupert, Tramp, Jantar, Figaro, Karol, Telma, Falko i Karmel. w SOBOTĘ NA SPACERZE BYŁY TE PSIAKI: BORYS, LEON, RUFUS, IZI, SEMIR, SŁODZIK, FRANEK, ARES, LASKA, SMYK, REKS, SURI - 12 PSIAKÓW BIEGAŁY: NODI, PIANKA, RAFIK W NIEDZIELĘ PROSZĄ O SPACER POZOSTAŁE PSIAKI A OTO ONE: KIKO, GREI, BARY, MISIEK, iGOR, REFLEKS, HERA, KAŚKA, FIONKA, REBUS, KLEKS, SERWUS, LOBO, TAJGA, TOŚKA, ANTOSKA,BRENDA, FRIDA, RIKO, SAMBA,MIKI, IRYS,PAULA, LOLEK, FIGUŚ, PUSIA, EDZIA, ZOSKA, SZYMEK, TYMEK, NUKA, HARRY, RONALD- 33 PSY. Na spacerku byli dziś:Kiko,Bary,Semir,Tośki chyba Misiek...na dziedzińcu do zdjęć pozowały:Mila,nowa suczka oraz Deisel,nowy podobny do Kuby Cichacza...przesadziliśmy Szymka bo zaczął gryżć Tymka.Była adopcja Lakiego i Pusi...mała psiaków dziś wyszło bo zajęłyśmy się czym innym... Quote
kajkoowa Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Nowości, czyli Mila i Diesel ( nie wiem jak to napisać). Quote
Romka Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='Kaja10014']Nowości, czyli Mila i Diesel ( nie wiem jak to napisać). Piękne psinki...jeszcze owczarka proszę bo pan już dzwonił 3 razy... Quote
Romka Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Już wysłałam czekam na informację czy psiak się podoba...IMIENIA MU TRZEBA!!! Quote
edzia.71 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Romka']Już wysłałam czekam na informację czy psiak się podoba...IMIENIA MU TRZEBA!!! Kalif, Shagy,Atos, Amor ? Quote
Romka Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='edzia.71']Kalif, Shagy,Atos, Amor ?[/QUOTE] Atos,może być...KAJU,poszukaj mi kogoś do sprawdzenia domku w Ozorkowie...masz swoje sposoby... Quote
Romka Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Kaju,panu bardzo podoba się Atos,domek wydaje się także bardzo dobry...opiszę więcej wieczorem... Quote
Donata Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 W SOBOTĘ NA SPACERZE BYŁY TE PSIAKI: BORYS, LEON, RUFUS, IZI, SEMIR, SŁODZIK, FRANEK, ARES, LASKA, SMYK, REKS, SURI - 12 PSIAKÓW BIEGAŁY: NODI, PIANKA, RAFIK W niedzielę wychodziły na spacer: Bary, Grei, Misiek, Kiko, Tośka, Antośka, Samba - 7 psiaków W tygodniu jeśli ktos będzie - proszą o spacer pozostałe psiaki a oto one: IGOR, REFLEKS, HERA, KAŚKA, FIONKA, REBUS, KLEKS, SERWUS, LOBO, TAJGA, BRENDA, FRIDA, RIKO, MIKI, IRYS, PAULA, LOLEK, FIGUŚ, PUSIA, EDZIA, ZOSKA, SZYMEK, TYMEK, NUKA, HARRY, RONALD- 26 PSY. Ja skorygowałam nazwiska psiakow z niedzieli - wyszlo ich 7-miu ale chyba Semir nie wychodzil, byla Samba, chyba że coś przeoczyłam? Quote
Romka Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='Donata']W SOBOTĘ NA SPACERZE BYŁY TE PSIAKI: BORYS, LEON, RUFUS, IZI, SEMIR, SŁODZIK, FRANEK, ARES, LASKA, SMYK, REKS, SURI - 12 PSIAKÓW BIEGAŁY: NODI, PIANKA, RAFIK W niedzielę wychodziły na spacer: Bary, Grei, Misiek, Kiko, Tośka, Antośka, Samba - 7 psiaków W tygodniu jeśli ktos będzie - proszą o spacer pozostałe psiaki a oto one: IGOR, REFLEKS, HERA, KAŚKA, FIONKA, REBUS, KLEKS, SERWUS, LOBO, TAJGA, BRENDA, FRIDA, RIKO, MIKI, IRYS, PAULA, LOLEK, FIGUŚ, PUSIA, EDZIA, ZOSKA, SZYMEK, TYMEK, NUKA, HARRY, RONALD- 26 PSY. Ja skorygowałam nazwiska psiakow z niedzieli - wyszlo ich 7-miu ale chyba Semir nie wychodzil, byla Samba, chyba że coś przeoczyłam? Semir masz rację nie wychodził...za to został wyczesany przez Kaję... Quote
Romka Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Zapraszam do Atosa: http://www.dogomania.pl/threads/210551-Atos-wspania%C5%82y-d%C5%82ugow%C5%82osy-owczarek-w-schronisku?p=17185673#post17185673 Quote
Romka Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Zapraszam do Mili: http://www.dogomania.pl/threads/210602-Szorstkow%C5%82osa-cudna-Mila-szuka-domu?p=17192187#post17192187 Quote
Romka Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Deisel zaprasza: http://www.dogomania.pl/threads/210609-Deisel-po%C5%82o%C5%BCy%C5%82-si%C4%99-i-czeka%C5%82-na-pomoc...?p=17192649#post17192649 Quote
Romka Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Serwus,Atos i Falko już jedną łapą w domu...ale się cieszę... Quote
Romka Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Sonia z mojego sąsiedztwa zgłoszona na zabieg dziś właśnie jest w lecznicy: ZABIEG JEST W CZĘŚCI REFUNDOWANY http://www.dogomania.pl/threads/130324-Akcja-kastracja-Przyjaciele-Czterech-%C5%81ap?p=17204111#post17204111 Quote
Romka Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 A to suczka z Kalenic pod Łyszkowicami,bezdomna ,która urodziła szczenięta około 4 tygodni temu(ślepy miot uśpiono),zgłoszona przeze mnie na zabieg sterylizacji (na czwartek czyli jutro)została przewieziona do fundacji Emir(w sobotę w ubiegłym tygodniu)...przez Mamanabank ,gdzie jak sądzę będzie sterylizowana i zamieszka... Napisał Romka w dniu 26 czerwca 2011r Justyno,miesiąc temu byłyśmy na interwencji we wsi Kalenice gmina Łyszkowice z tej interwencji przywiozłyśmy jedną z 3 suczek koczujących przed szkołą podstawową w tej miejscowości,Fiolkę...pozostałe suczki gdzieś zniknęły i do tej pory ich nie ma.Przed szkołą został jeszcze bury pies i suczka,która jak powiedziała pani mieszkająca na przeciwko szkoły(ta co nas powiadomiła o psiakach) miesiąc temu urodziła w krzakach małe.Pani dokarmiała całą gromadkę i tak jest nadal...Ślepy miot suczki został uśpiony.Fiolka znalazła w środę dom...I teraz moja prośba czy możemy prosić o refundację sterylizacji tej właśnie suczki?Za chwilę znów będzie ciężarna.Rozmawiałam dziś z panią,zgodziła się opiekować suczką po zabiegu...a my spróbujemy znalezć jej dom...BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA ZA POMOC!Zdjęcia spróbuję za chwilę wrzucić... Tak wygląda suczka: Justyno,suczka którą zgłaszałam pojechała do Fundacji Emir,jak sądzę tam zamieszka i tam będzie sterylizowana,dowiedziałam się o tym wczoraj...rezygnuję z refundacji zabiegu...DZIĘKUJĘ BARDZO!To napisałam w dniu 2 lipca 2011r. Quote
Romka Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Szkoda,że dowiedziałam się ostatnia i tak póżno(drogą mailową i już po ustaleniu terminu zabiegu),że suczka trafiła do Fundacji Emir..może miejsce zajęte przez suczkę mogłaby wykorzystać inna potrzebująca suczka... Bezpośrednio po tej informacji via skrzynka pocztowa Mamanabank otrzymałam komunikat z Zarządu tej fundacji...kto jest zainteresowany udostępniam na PW. Quote
Donata Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='Romka']Szkoda,że dowiedziałam się ostatnia i tak póżno(drogą mailową i już po ustaleniu terminu zabiegu),że suczka trafiła do Fundacji Emir..może miejsce zajęte przez suczkę mogłaby wykorzystać inna potrzebująca suczka... Bezpośrednio po tej informacji via skrzynka pocztowa Mamanabank otrzymałam komunikat z Zarządu tej fundacji...kto jest zainteresowany udostępniam na PW. Przepraszam, ale zaczynam sie w tym wszystki gubić. suczka umówiona na sterylizacje w Łowiczu a zostaje wywieziona do Fundacji Emir w jakim celu/ może ktoś będzie uprzejmy wyjasnic nam to ... bo widzę że powstała dwuwładza i każdy decyduje po swojemu. Poza tym naczytałam się troche niepochlebnych opinii o Fundacji.... i dlatego z niepokojem patrzę na losy tej zabranej suczki. Ja poprosze o treść PW. Quote
AniaiJanek Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Donato jakie niebezpieczeństwo może czekać tę suczkę? Bo nie rozumiem? Quote
Recommended Posts