Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Romka napisał(a):
Kaju,wiesz coś o charakterze,podhalana i bernardyna i dlaczego chcą oddać bernardyna bo podhalana to wiem...jak mają na imię psiaki?Wiedzieli,ze jesteśmy ze schroniska i czy obiecali,ze dopóki nie znajdziemy im domu to one będą w domu.Jak się wobec Was zachowywały psiaki?

Bernardyn to Berni (?), szczerzy zęby na dzieciaki za płotem, Państwo boją się, że coś im zrobi. Oba bardzo na nas szczekały, nie miały kontaktu z małymi zwierzętami ( pytałam o stosunek do kotów), bernardyn nie miał kontaktu z innymi psami, no chyba że z tymi za płotem.

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Bernardyn to Berni (?), szczerzy zęby na dzieciaki za płotem, Państwo boją się, że coś im zrobi. Oba bardzo na nas szczekały, nie miały kontaktu z małymi zwierzętami ( pytałam o stosunek do kotów), bernardyn nie miał kontaktu z innymi psami, no chyba że z tymi za płotem.

A jaki ma być na łańcuchu i pewnie jeszcze mu czasami się psocą...oj,ludzie,ludzie...a podhalańczyk ,jak ma na imię?

Posted

Romka napisał(a):
Kaju,wiesz coś o charakterze,podhalana i bernardyna i dlaczego chcą oddać bernardyna bo podhalana to wiem...jak mają na imię psiaki?Wiedzieli,ze jesteśmy ze schroniska i czy obiecali,ze dopóki nie znajdziemy im domu to one będą w domu.Jak się wobec Was zachowywały psiaki?

podhalan na początku ok. powąchał mi rękę którą później chciał odgryźć, ale to moja wina wystraszyłem go gwałtownym ruchem. Później już było gorzej. Jeżeli chodzi o bernardyna chcą go oddać bo pokazywał zęby na ich dzieci gdy się bawili. On nie dał do siebie podejść...

Posted

CZARODZIEJ:) napisał(a):
podhalan na początku ok. powąchał mi rękę którą później chciał odgryźć, ale to moja wina wystraszyłem go gwałtownym ruchem. Później już było gorzej. Jeżeli chodzi o bernardyna chcą go oddać bo pokazywał zęby na ich dzieci gdy się bawili. On nie dał do siebie podejść...

Pierwszy raz Was tam byliście trudno się dziwić...lepiej jakby najpierw trafiły do schroniska,na socjalizację do wolontariuszy...

Posted

Romka napisał(a):
Pierwszy raz Was tam byliście trudno się dziwić...lepiej jakby najpierw trafiły do schroniska,na socjalizację do wolontariuszy...

Też tak myślę. A teraz spadam z psem, bo Pixi padła a jemu należy się długi spacer.

Posted

w schronisku nie ma miejsca...

Wiem,wiem...nawet o tym nie myślę poważnie...napisałam tylko,ze tak byłoby najlepiej...

Posted

wiem...z podhalanem będzie łatwiej, widać że dałby nam szanse....

A ja tak myślę o bernardynie... To jeszcze dzieciak, myślę, że nie miał zapewnionego wysiłku fizycznego i psychicznego, więc był sfrustrowany i przekładał to na dzieciaki.

Posted

Kaja10014 napisał(a):
A ja tak myślę o bernardynie... To jeszcze dzieciak, myślę, że nie miał zapewnionego wysiłku fizycznego i psychicznego, więc był sfrustrowany i przekładał to na dzieciaki.

Tak samo Kaju pomyślałam...adopcje stanęły...nie ma miejsca w schronisku...

Posted

Przepraszam że zmieniam temat ale kiedy idziemy z Laseczką do fryzjera? Wymyśliłem fajny fryz dla niej...

Fryzjerem w naszym gronie jest Mamanabank,to z nią trzeba konsultować fryzury naszych psiaków...:p

Posted

Ok i tak musze do niej zadwonić bo mam pieniążki za kwiecień

Dziękuję,że pamiętasz o naszych psiakach Czarodzieju...:lol:

Posted

O rety, a skąd są te dwa piękne psy? :-( Mają właściciela?

Nowy fryz dla Laseczki? :-) Proszę o szkic :-) (nawet nie wiedziałam, że mam takie kompetencje ;-) dobrze, dobrze, kto ma narzędzia, ten jest gość!)

Posted

mamanabank napisał(a):
O rety, a skąd są te dwa piękne psy? :-( Mają właściciela?

Nowy fryz dla Laseczki? :-) Proszę o szkic :-) (nawet nie wiedziałam, że mam takie kompetencje ;-) dobrze, dobrze, kto ma narzędzia, ten jest gość!)

Nie ma miejsc w schronisku,więc schronisko działa w terenie:cool3:...choć osobiście wolałabym,zeby psiaki przyjechały na socjalizację do wolontariuszy...mają wlaścicieli,którzy chcą się ich pozbyć:shake:...trzeba zrobić ogłoszenia...prośba p.Marka...

Posted

edzia.71 napisał(a):
Dziewczyny i chłopaku, jutro kole 10.00 możemy jechać do schroniska.

Ekstra!Ja będę po południu po Zorkę a potem jak zawsze w sobotę...

Posted

Romka napisał(a):
Ekstra!Ja będę po południu po Zorkę a potem jak zawsze w sobotę...

W sobotę nas nie będzie bo dziewczyny moje idą do szkoły. Odpracowują 2 - go maja.:angryy: