Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie wróciłem ze schroniska i mam same złe wieści :roll:
Ten nowy onko podobny który mógł się okazać kolegą Astona to na pewno nie on. Ten nowy ONek jest pięknym, zadbanym, z niczym nie mieszanym ONkiem :-o Naprawdę jest piękny:crazyeye:

Druga zła wiadomość - jutro do schroniska przyjeżdza 6 psów:crazyeye::shake: w schronie wielkie zamieszanie, Panowie próbują psiaki ze sobą dogadać bo potrzeba 6 pustych boksów dla nowych. Wszystkie 6 psów od jednego właściciela który albo idzie do szpitala albo zmarł - nie pamiętam już...

Aston ma nowych kolegów w innym boksie, Pepe z nikim się nie dogadał, jest sam gdzieś z tyłu. Arcitc...ja nie mogę na tego szczyla patrzeć jak on tak siedzi i skomle za tymi kratami :placz: Chciałem wziąć Arctica i Astona na spacer ale nie mogłem bo kwarantanna, Serwus nie mógł przez chorą łapkę za to poszła ze mną Hera i Czesiek.

Posted

O matko...jak te psiaki zostaną upchane w tym schronisku...o rany to jest naprawdę zła wiadomość...już wszystkie jako tako były ze sobą zaprzyjażnione...niedobrze...

Posted

Romka napisał(a):
O matko...jak te psiaki zostaną upchane w tym schronisku...o rany to jest naprawdę zła wiadomość...już wszystkie jako tako były ze sobą zaprzyjażnione...niedobrze...

Fatalnie...

Posted

Romka napisał(a):
Gdzie siedzi Aston,opisz boks będę wiedzieć?Czy łapka Serwusa bardzo chora?Juz w sobotę była awantura...
Co do Hery to super ,była szczęsliwa a Lobo (Czesiek)pewnie też...

Posted

Pomyliłem, poszła ze mną Hera i Lobo - nie wiem skąd mi się wzięło z tym Cześkiem:oops:
Aston jest teraz prawie na samym końcu schroniska w boksie z dwoma innymi psiakami, też takimi sporymi i ma w boksie moją budę :loveu:
Łapka Serwusa nadal boli bo trzymał ją w górze jak go głaskałem, ale byli weterynarze akurat jak byłem więc pewnie coś działają.

Posted

desktop19 napisał(a):
Pomyliłem, poszła ze mną Hera i Lobo - nie wiem skąd mi się wzięło z tym Cześkiem:oops:
Aston jest teraz prawie na samym końcu schroniska w boksie z dwoma innymi psiakami, też takimi sporymi i ma w boksie moją budę :loveu:
Łapka Serwusa nadal boli bo trzymał ją w górze jak go głaskałem, ale byli weterynarze akurat jak byłem więc pewnie coś działają.

Czesiek,tak mówią na Lobo w schronisku...Aston siedzi z Cynkiem,Aresem i Ernim...Erni może mieć przechlapane...juz i tak nie dopuszczają go do miski...

Posted

cholercia no widzę że sytuacja się zagęściła mocno, a po mieście nowe sfory psów za jakąś suką w rui, o ile dobrze kojarzę to kolega Astona lata właśnie za panienką razem z mixem Romki Romki i Antosia...dzisiaj na Nowym Rynku towarzystwo sie miłowało...ech

Posted

Kaja,Paula czy możemy Was prosić o ogłaszanie małych adopcyjnych psiaków,np:Poldka,ja zaraz zrobię wątek Arktikowi...w sobotę trzeba mu zrobić lepsze zdjęcia...i tez ogłaszać...zobaczcie jakie jeszcze są adopcyjne do ogłoszenia...boję się,ze będzie bardzo żle w schronisku...
Kaju,Paula może i Lobo mógłby byc ogłaszany?

Posted

argusiowa napisał(a):
cholercia no widzę że sytuacja się zagęściła mocno, a po mieście nowe sfory psów za jakąś suką w rui, o ile dobrze kojarzę to kolega Astona lata właśnie za panienką razem z mixem Romki Romki i Antosia...dzisiaj na Nowym Rynku towarzystwo sie miłowało...ech

W schronisku może być od jutra nie ciekawie...
A ludzie z psami do oddania przychodzą ciągle, dziś jak byłem był jakiś dziadzio się spytać czy może psa oddać...

A towarzystwo z miasta trzeba by połapać bo jak tak dalej pójdzie to sie zaraz jakieś szczeniaki narodzą...

Posted

Romka napisał(a):
Kaja,Paula czy możemy Was prosić o ogłaszanie małych adopcyjnych psiaków,np:Poldka,ja zaraz zrobię wątek Arktikowi...w sobotę trzeba mu zrobić lepsze zdjęcia...i tez ogłaszać...zobaczcie jakie jeszcze są adopcyjne do ogłoszenia...boję się,ze będzie bardzo żle w schronisku...
Kaju,Paula może i Lobo mógłby byc ogłaszany?

Romciu, to szybciutko, ja jestem chora i mogę codziennie kogoś poogłaszać! Potrzebne mi tylko opisy!

Posted

Skleciłam tekst dla Poldka, może niech on pójdzie na pierwszy ogień. Dzięki Kaju, wielkie dzięki!

I kolejne, które szybko powinny domy znaleźć z ogłoszeń:

Manga
Lobo
Czaczi
Tobi
Aston
Arctic

Moim zdaniem najpierw trzeba ogłaszać te psiaki, niekoniecznie w tej kolejności, może jeszcze bahlsa zgodzi się przyjąć, któregoś z nich pod swoje skrzydełka? Tak nieśmiało pytam :oops:

Posted

[quote name='mamanabank']Skleciłam tekst dla Poldka, może niech on pójdzie na pierwszy ogień. Dzięki Kaju, wielkie dzięki!

I kolejne, które szybko powinny domy znaleźć z ogłoszeń:

Manga
Lobo
Czaczi
Tobi
Aston
Arctic

Moim zdaniem najpierw trzeba ogłaszać te psiaki, niekoniecznie w tej kolejności, może jeszcze bahlsa zgodzi się przyjąć, któregoś z nich pod swoje skrzydełka? Tak nieśmiało pytam :oops:
Jak chcecie, ja mogę do końca tygodnia, codziennie jakiegoś psiaka ogłosić. A teraz idę ogłaszać Poldka.

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Jak chcecie, ja mogę do końca tygodnia, codziennie jakiegoś psiaka ogłosić. A teraz idę ogłaszać Poldka.

Kaju,super bardzo dziękujemy,musimy kilku znależć domy i to szybko...

Posted

mamanabank napisał(a):
Bardzo, bardzo, bardzo chcemy! I psiaki bardzo chcą, chociaż jeszcze nie wiedzą :multi:

Romka napisał(a):
Kaju,super bardzo dziękujemy,musimy kilku znależć domy i to szybko...

To mniej gadania, więcej tekstów :evil_lol:
Nie ma za co, nie wyobrażam sobie, żeby tak dużo psów siedziało w schronisku.

Posted

Kaja10014 napisał(a):
A ja jeszcze tylko napiszę, że Beza jest w domu a na pierwszej stronie można ją jeszcze adoptować ;)

Obiecuję, że zdejmę ja jak tylko znajdzie się w domu ;-) a może będzie dobrym haczykiem dla innego psiaka :-)

Romka, napiszę, napiszę, tylko później troszkę i nie wiem co mi z tego wyjdzie. Nie wykręcam się, chociaż pomyślałam, że może desktop19 mógłby coś napisać o nim, dobrze się znają. Ale jeśli nie to ja coś wymyślę na bank :-)