mamanabank Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 No dobra, dobra, poczekaj, ino peta zgaszę i gumiaki wytrę, bo żem z pola przyszła. Nałazi się człowiek przy tych krowach, a one nic ino mleko dają, żeby tak jajka chciały znosić, już Wam mówię, to jest tak: imię się nie podoba, dobra się zmieni, Riga też być nie może, bo to się kojarzy z puszczaniem pawiana, Figa już była, na Romkę za duża i nie czarna, jak ma być Mama, to lepiej Nana, też taka opiekunka, znacie??? Ewentualnie Finka. Tak więc, Nana albo Finka, jedno z dwóch, dyskusji nie ma. Ciachnięta będzie na bank, chyba, że wcześniej przyjdzie chłop, sąsiad mój jaki i powie, że ją bierze. Dostanie od ręki, bo przepełnienie w schronisku jest i nikt się nikogo o nic nie pyta, tylko psa daje. O co tam jeszcze pytałyśta? Quote
Malwi Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 czyli niech będzie Finka - Nana już jedna jest :P czyli zadanie dla Ciebie mamonabank :D załatwić jak najszybszą sterylkę ... a jeśli nie to czeka zadanie ale to już musi się kilka osób wziąć i zebrać .. - trzeba ją wyciągać ... bo jeśli to byłby niekastrowany samiec to jeszcze bym jakoś przeżyła .. ale to suka jest ... suka która może produkować małe piękne puchate kuleczki ... Quote
mamanabank Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 a dokąd wyciągnąć, że się tak nieśmiało zapytam??? sterylkę załatwimy, kwarantanna jeszcze jest, mus to mus, dwa tygodnie musi posiedzieć. Quote
Malwi Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 jeszcze nie do końca wiadomo dokąd .. w każdym razie kilka miejsc w hotelikach jest ... do kiedy jest kwarantanna ? Quote
mamanabank Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Przybyła w tym tygodniu, zatem jeszcze około tygodnia zostało. Gadałam już z Romką, że sterylizacją nie powinno być problemów. Finka jest młoda, w dodatku oberwała samochodem, dlatego taka nieśmiała. Quote
Malwi Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 wątek "małej" na bernardynim http://bernardyn.org/forum/showthread.php?tid=286 , to zdjęcie na poprzedniej stronie to jej jedyne ? Quote
mamanabank Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 no ten na bernardynim, skompilowany z wypowiedzi tutejszych :-D Quote
Malwi Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 hihi to dlatego że nie mam talentu na pisanie takich rzeczy :P Quote
mamanabank Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 a ja myślałam, że dlatego, że masz poczucie humoru :-D co też pewnie jest prawdą :-D Quote
Malwi Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 mamanabank napisał(a):a ja myślałam, że dlatego, że masz poczucie humoru :-D co też pewnie jest prawdą :-D a to swoją drogą :D Quote
Sankja Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Nie ma co jej wyciągać do hotelu. Dobry Łowicz nie jest zły. Tylko cholera spasiona będzie i suchego chleba nie będzie lubiła (namoczony wodą jest wręcz idealny przecie do karmienia psów) dlatego szybciutko trzeba ją do domku wysłać! ale już! Zdjęcia poprosimy. mamanabank, coś ino wali w komnacie. Źle te gumiaki ześ wytarła!!!! Quote
mamanabank Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Wali, wali, bo obora mi sie zbuntowała na powodzi i teraz z bydłem w chałupie mieszkam, dobry gospodarz gumiaki zostawia w sieni, myślisz, że ja na własne podłogie w butach bym weszła, hę??? No, Łowicz nie jest zły, tylko, żeby nam jej jakiś burak nie adoptował, bezpośrednio ze schroniska. Pomożecie ogłaszać? Quote
Sankja Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 mamanabank napisał(a):Wali, wali, bo obora mi sie zbuntowała na powodzi i teraz z bydłem w chałupie mieszkam, dobry gospodarz gumiaki zostawia w sieni, myślisz, że ja na własne podłogie w butach bym weszła, hę??? No, Łowicz nie jest zły, tylko, żeby nam jej jakiś burak nie adoptował, bezpośrednio ze schroniska. Pomożecie ogłaszać? Ty, no ja te Twoje gumiaki to aż na Warszawie czuję! ogłoszenia bardzo chętnie zrobię, tylko co z tego, jak ich w necie nie zobaczysz. Chciałam ostatnio szczeniorkowi z Głowna "dobrze zrobić" więc ogłoszenie zrobiłam na gumtree. Przyszło potwierdzenie ma na maila, zaaktywowałam i ? ogłoszenia na gumtree nie ma! Dajcie jakiś tkliwy tekst o psinie. Brakuje Nam aktualności na stronie, malwi wrzuci ją tez w psiaka dnia.... Quote
mamanabank Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Dobrze, nie pozostało nic innego, jak czekać na zdjęcia, kto ma?I wątek, wątek! Ckliwych tekstów, choroba nagła, nie umiem pisać! Ty, no ja te Twoje gumiaki to aż na Warszawie czuję! Nie ma to jak siła oddziaływania :p Quote
Romka Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 Mata jeszcze jedno fotografie: A sąsiad Mamanabank to juz był i powiedział,ze miał bernardyna na łańcuchu ale to nic nie wart pies bo łasi się do wszystkich i kury zagryzał.I zdechł i on to widział,bo połozył sie na tej zgryzionej kurze i larwy mu się zalęgły i nic juz nie dało się zrobic.A do lekarza nie poszedł bo 100zł musiałby wydać.Ale on nawet chciał go oddać ale jak ludzie przyszli to już zdychał..TAKICH BĘDZIE CODZIENNIE PO DWÓCH!JAK JĄ PRZED NIMI OBRONIĆ!? Quote
Romka Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 Bernardynka miała mieć na imię BELKA,tak wymyslił p.Marek.Suczka jest bardzo przestraszona i chyba jest młoda.Pan Damian wszedł do niej do boksu,stanął przed nią i głaskał a ona leżała tak jak na zdjęciu.Schronisko ją przeraża.Ja wolałabym,zeby znalazła się w jakims przyzwoitym domu tymczasowym.Nie obronimy jej przed łańcuchem. Quote
Sankja Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 zgnoić chamstwo psią kupą! Jak to robimy? Zbieramy kupę psią/ludzką/jakąkolwiek do papierowej torebki. Idziemy pod drzwi chama, podpalamy torebkę, dzwonimy dzwonkiem i uciekamy. Drzwi się otwierają i pierwsze co cham robi to nogą próbuje ugasić pożar :eviltong: Niestety, nie jest to mój autorki pomysł. Widziałam to kiedyś na jakimś hamerykańskim filmie :) Słodka ta sunia...wyjdziecie z nią na spacer i poznacie trochę bliżej? ps. już mcie w schronie 2 benki :( Cynek i Finka :( Quote
Malwi Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 o nie .. tylko nie BELKA ,.... jjuż jest BECZKA ... myślę że wystarczy takich imion .... FINKA jest ładnie :D Quote
Romka Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 Nie upieram się,mówię tylko skąd pomysł na imię.Mnie też podoba się Finka.a na spacer pójdziemy a jakże! Quote
mamanabank Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Oprócz łańcucha grozi jej jeszcze benkowa deprecha, jak się nią nie zajmiemy. Jak się upasie to pół biedy, gorzej jak ze stresu jeść nie będzie chciała. Dobra, dwa zdjęcia są, zakładam wątek, bo mamy dużo do pogadania o Fince. Quote
mamanabank Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Chodźta na inną grzędę Finka http://www.dogomania.pl/threads/190964-FINKA-m%C5%82oda-smutna-bernardynka-szuka-domu?p=15197256#post15197256 Quote
Sankja Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 macie linka do schroniska w koninie (dogo) może? Quote
Recommended Posts