Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No dobra, dobra, poczekaj, ino peta zgaszę i gumiaki wytrę, bo żem z pola przyszła. Nałazi się człowiek przy tych krowach, a one nic ino mleko dają, żeby tak jajka chciały znosić, już Wam mówię, to jest tak:

imię się nie podoba, dobra się zmieni, Riga też być nie może, bo to się kojarzy z puszczaniem pawiana, Figa już była, na Romkę za duża i nie czarna, jak ma być Mama, to lepiej Nana, też taka opiekunka, znacie??? Ewentualnie Finka. Tak więc, Nana albo Finka, jedno z dwóch, dyskusji nie ma.

Ciachnięta będzie na bank, chyba, że wcześniej przyjdzie chłop, sąsiad mój jaki i powie, że ją bierze. Dostanie od ręki, bo przepełnienie w schronisku jest i nikt się nikogo o nic nie pyta, tylko psa daje.

O co tam jeszcze pytałyśta?

Posted

czyli niech będzie Finka - Nana już jedna jest :P

czyli zadanie dla Ciebie mamonabank :D załatwić jak najszybszą sterylkę ... a jeśli nie to czeka zadanie ale to już musi się kilka osób wziąć i zebrać .. - trzeba ją wyciągać ... bo jeśli to byłby niekastrowany samiec to jeszcze bym jakoś przeżyła .. ale to suka jest ... suka która może produkować małe piękne puchate kuleczki ...

Posted

Przybyła w tym tygodniu, zatem jeszcze około tygodnia zostało. Gadałam już z Romką, że sterylizacją nie powinno być problemów. Finka jest młoda, w dodatku oberwała samochodem, dlatego taka nieśmiała.

Posted

Nie ma co jej wyciągać do hotelu. Dobry Łowicz nie jest zły. Tylko cholera spasiona będzie i suchego chleba nie będzie lubiła (namoczony wodą jest wręcz idealny przecie do karmienia psów) dlatego szybciutko trzeba ją do domku wysłać! ale już!

Zdjęcia poprosimy.

mamanabank, coś ino wali w komnacie. Źle te gumiaki ześ wytarła!!!!

Posted

Wali, wali, bo obora mi sie zbuntowała na powodzi i teraz z bydłem w chałupie mieszkam, dobry gospodarz gumiaki zostawia w sieni, myślisz, że ja na własne podłogie w butach bym weszła, hę???

No, Łowicz nie jest zły, tylko, żeby nam jej jakiś burak nie adoptował, bezpośrednio ze schroniska. Pomożecie ogłaszać?

Posted

mamanabank napisał(a):
Wali, wali, bo obora mi sie zbuntowała na powodzi i teraz z bydłem w chałupie mieszkam, dobry gospodarz gumiaki zostawia w sieni, myślisz, że ja na własne podłogie w butach bym weszła, hę???

No, Łowicz nie jest zły, tylko, żeby nam jej jakiś burak nie adoptował, bezpośrednio ze schroniska. Pomożecie ogłaszać?

Ty, no ja te Twoje gumiaki to aż na Warszawie czuję!

ogłoszenia bardzo chętnie zrobię, tylko co z tego, jak ich w necie nie zobaczysz.

Chciałam ostatnio szczeniorkowi z Głowna "dobrze zrobić" więc ogłoszenie zrobiłam na gumtree. Przyszło potwierdzenie ma na maila, zaaktywowałam i ? ogłoszenia na gumtree nie ma!

Dajcie jakiś tkliwy tekst o psinie. Brakuje Nam aktualności na stronie, malwi wrzuci ją tez w psiaka dnia....

Posted

Dobrze, nie pozostało nic innego, jak czekać na zdjęcia, kto ma?I wątek, wątek! Ckliwych tekstów, choroba nagła, nie umiem pisać!

Ty, no ja te Twoje gumiaki to aż na Warszawie czuję!

Nie ma to jak siła oddziaływania :p

Posted

Mata jeszcze jedno fotografie:

A sąsiad Mamanabank to juz był i powiedział,ze miał bernardyna na łańcuchu ale to nic nie wart pies bo łasi się do wszystkich i kury zagryzał.I zdechł i on to widział,bo połozył sie na tej zgryzionej kurze i larwy mu się zalęgły i nic juz nie dało się zrobic.A do lekarza nie poszedł bo 100zł musiałby wydać.Ale on nawet chciał go oddać ale jak ludzie przyszli to już zdychał..TAKICH BĘDZIE CODZIENNIE PO DWÓCH!JAK JĄ PRZED NIMI OBRONIĆ!?

Posted

Bernardynka miała mieć na imię BELKA,tak wymyslił p.Marek.Suczka jest bardzo przestraszona i chyba jest młoda.Pan Damian wszedł do niej do boksu,stanął przed nią i głaskał a ona leżała tak jak na zdjęciu.Schronisko ją przeraża.Ja wolałabym,zeby znalazła się w jakims przyzwoitym domu tymczasowym.Nie obronimy jej przed łańcuchem.

Posted

zgnoić chamstwo psią kupą!

Jak to robimy? Zbieramy kupę psią/ludzką/jakąkolwiek do papierowej torebki.

Idziemy pod drzwi chama, podpalamy torebkę, dzwonimy dzwonkiem i uciekamy.

Drzwi się otwierają i pierwsze co cham robi to nogą próbuje ugasić pożar :eviltong:

Niestety, nie jest to mój autorki pomysł. Widziałam to kiedyś na jakimś hamerykańskim filmie :)

Słodka ta sunia...wyjdziecie z nią na spacer i poznacie trochę bliżej?

ps. już mcie w schronie 2 benki :( Cynek i Finka :(

Posted

Oprócz łańcucha grozi jej jeszcze benkowa deprecha, jak się nią nie zajmiemy. Jak się upasie to pół biedy, gorzej jak ze stresu jeść nie będzie chciała. Dobra, dwa zdjęcia są, zakładam wątek, bo mamy dużo do pogadania o Fince.