Romka Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 I kolejna cudowna wiadomość w tym tygodniu...BORYS MA DOM!!!:multi: Na wątku Boryska pisze o tym jego nowa opiekunka Nadia001: http://www.dogomania.pl/threads/175641-BORYS-mix-ON-ka?p=18751707#post18751707 Borysku,bądź szczęśliwy piesku...oby jak najdłużej...:lol: Quote
Madzialenos Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Borysek ściągnięty z owczarków w potrzebie na jego miejsce mogę dodać kolejną bidę do wyciągnięcia ze schronu może tą owczarkowatą nową sunie ? Quote
Romka Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 [quote name='Madzialenos']Borysek ściągnięty z owczarków w potrzebie na jego miejsce mogę dodać kolejną bidę do wyciągnięcia ze schronu może tą owczarkowatą nową sunie ?[/QUOTE] Wysłałam do Ciebie PW... Quote
Donata Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Romka']Tak wygląda plakat: Obydwa plakaty ładnie wyglądają na tych zdjęciach tyle że lepiej byłoby gdyby one juz wisiały w okolicznych miejscowościach a więc w gmninie Kocierzew a nie na forum. Ja też wydrukowałam kolorowe plakaty i razem z Sylwiaso rozwiesiłyśmy w miejscowości Łowicz ( Intermarche) w Kocierzewie a więc w Urzędzie Gminy, Weterynarii, ZOZ, Bibliotece, na przystankach PKS ( Jeziorko), Strazy Pożarnej ( Jeziorko), na placu budowy w miejscowości Wicie i były już pierwsze sygnały telefoniczne niezwłocznie po rozplakatowaniu. Poprosiłam również kolegę który jutro dostarczy plakat do szkoły gminnej , pani Dyrektor też zna już sprawę zaginionego psiaka a teraz należy tą informacją zainteresować uczniów. Dzieciaki są bardzo spostrzegawcze i może wypatrzą gdzieś malucha. Podaję szczegółowo gdzie zostały plakaty rozwieszone przez nas po to aby nie zostały zdublowane w tych samych miejscach. Proponuję zatem umieścić je w miejscowościach ościennych a więc obydwa Kocierzewy (przed kościołem, sklepami), Wicie, może byc też Rybno . iast zna Quote
Kalva Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Romka, bardzo Ci dziękuję!!! Wszyscy w Łowiczu bywają, może wypatrzą! Donata jesteście wspaniałe z Sylwiaso, dziękuję Wam, że dziś pół dnia jeździłyście rozwieszając i sprawdzając informację ze zgłoszenia, Tripodzio ma coraz większe szanse! Teraz tylko reszta miejscowości! Czyli co - teraz Kocierzewy, wicie i Rybno? Pojechała tam rodzina właścicieli sprawdzać tropy, mogą podzielić się rozwieszaniem, zeby nie dublować! Oby już się znalazł biedak:( Quote
Romka Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 (edited) Obydwa plakaty ładnie wyglądają na tych zdjęciach tyle że lepiej byłoby gdyby one juz wisiały w okolicznych miejscowościach a więc w gmninie Kocierzew a nie na forum.Donato,czy jako członek organizacji prozwierzęcej masz znów jakiś problem?:cool3::pWolontariuszki schroniska zareagowały szybciej niż działaczki organizacji prozwierzęcej?Czy to o to chodzi? Przekazałam Kalvie numery telefonów...wszystko można sprawdzić.;) Edited March 2, 2012 by Romka Quote
Kalva Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Ja nie wiem jaka jest kolejność, ale było tak - pierwsze kroki skierowałam do Romki - znałam ją z wątków psiaków, które już poszły do adopcji - w nerwach to było pierwsze co przyszło do głowy - Łowicz=Romka, tylko ją znałam z tamtych stron wirtualnie. Romka migiem wydrukowała plakaty, wysłała mi zdjęcie i sms, ze rozwiesza oraz nr osoby, której to zleciła, no i telefon do osoby w Gminie, którą powiadomiła. Zaraz potem - następnego dnia, bo na fb dużo się działo, na spokojnie pomyślałam, poprosiłam o pomoc Ubocze i on pomógł mi znaleźć Donatę i Sylwiaso, których niestety nie znałam bezpośrednio, więc napisałam prośbę do nich jakoś późno, koło północy. Dziewczyny zareagowały natychmiast - napisałam w nocy, a rano one już były w terenie z plakatami we wszystkich zakamarkach Kocierzewa! Także muszę wyprostować, że wszyscy zadziałali od razu, ale najpierw poprosiłam schronisko, potem na drugi dzień dopiero poprosiłam Donatę i Sylwię. Jestem Wam ogromnie wdzięczna za wielkie zaangażowanie i działanie całym sercem. (Donato nie gniewaj się za późny telefon z informacjami). To przecież nie wyścigi, nie ma co się denerwować, szczególnie, że Dziewczyny objechały te zakamarki, w które nikt nie mógł się zapuścić, a wolontariuszki sam Łowicz, gdzie z kolei innym daleko - czyli idealnie! Dzięki Wam Tripod ma prawdziwą szansę na ratunek! Przy okazji w okolicznych wioskach odezwały się 2 osoby, a trop jest sprawdzany właśnie teraz, bo widziano takiego psiaka w 2 miejscach. Doceniam w pełni Waszą ogromną pomoc, z obu stron jest ona ratująca życie! Donata i Sylwiaso wczoraj pół dnia spędziły nie tylko rozwieszając, ale też jeżdżąc za psiakiem, o którym im w trakcie powiedziałam po błotnistym polu, zrobiły wiele kilometrów. Proszę Was i Romko i Donato i Sylwiaso, pomóżcie znaleźć malucha, jego rodzina odwdzięczy się wszystkim, to obiecali. Nigdy nie wiemy które z ogłoszeń będzie właśnie tym właściwym! Quote
mmd Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 (edited) Dziewczyny, na kogo mogłabym liczyć w kwestii wizyty PA w Łowiczu? :razz: http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=255023844583390&id=368944559801613¬if_t=like a tu wątek na dogo, ale ja tam tylko przeklejam z FB: http://www.dogomania.pl/threads/223396-Laila-i-jej-dzieci-by%C5%82o-4-jedno-nie-%C5%BCyje...?p=18753743#post18753743 Edited March 2, 2012 by mmd Quote
Romka Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 [quote name='Kalva']Ja nie wiem jaka jest kolejność, ale było tak - pierwsze kroki skierowałam do Romki - znałam ją z wątków psiaków, które już poszły do adopcji - w nerwach to było pierwsze co przyszło do głowy - Łowicz=Romka, tylko ją znałam z tamtych stron wirtualnie. Romka migiem wydrukowała plakaty, wysłała mi zdjęcie i sms, ze rozwiesza oraz nr osoby, której to zleciła, no i telefon do osoby w Gminie, którą powiadomiła. Zaraz potem - następnego dnia, bo na fb dużo się działo, na spokojnie pomyślałam, poprosiłam o pomoc Ubocze i on pomógł mi znaleźć Donatę i Sylwiaso, których niestety nie znałam bezpośrednio, więc napisałam prośbę do nich jakoś późno, koło północy. Dziewczyny zareagowały natychmiast - napisałam w nocy, a rano one już były w terenie z plakatami we wszystkich zakamarkach Kocierzewa! Także muszę wyprostować, że wszyscy zadziałali od razu, ale najpierw poprosiłam schronisko, potem na drugi dzień dopiero poprosiłam Donatę i Sylwię. Jestem Wam ogromnie wdzięczna za wielkie zaangażowanie i działanie całym sercem. (Donato nie gniewaj się za późny telefon z informacjami). To przecież nie wyścigi, nie ma co się denerwować, szczególnie, że Dziewczyny objechały te zakamarki, w które nikt nie mógł się zapuścić, a wolontariuszki sam Łowicz, gdzie z kolei innym daleko - czyli idealnie! Dzięki Wam Tripod ma prawdziwą szansę na ratunek! Przy okazji w okolicznych wioskach odezwały się 2 osoby, a trop jest sprawdzany właśnie teraz, bo widziano takiego psiaka w 2 miejscach. Doceniam w pełni Waszą ogromną pomoc, z obu stron jest ona ratująca życie! Donata i Sylwiaso wczoraj pół dnia spędziły nie tylko rozwieszając, ale też jeżdżąc za psiakiem, o którym im w trakcie powiedziałam po błotnistym polu, zrobiły wiele kilometrów. Proszę Was i Romko i Donato i Sylwiaso, pomóżcie znaleźć malucha, jego rodzina odwdzięczy się wszystkim, to obiecali. Nigdy nie wiemy które z ogłoszeń będzie właśnie tym właściwym![/QUOTE] Kalva,dziękuję za wyjaśnienia...u nas jak zwykle nic się nie zmienia... Quote
Romka Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 [quote name='mmd']Dziewczyny, na kogo mogłabym liczyć w kwestii wizyty PA w Łowiczu? :razz: http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=255023844583390&id=368944559801613¬if_t=like a tu wątek na dogo, ale ja tam tylko przeklejam z FB: http://www.dogomania.pl/threads/223396-Laila-i-jej-dzieci-by%C5%82o-4-jedno-nie-%C5%BCyje...?p=18753743#post18753743 Wysłałam PW Quote
Donata Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 (edited) Relacja z dzisiejszych wyjśc psiaków na spacery: Spacerowały: Smyk, Karol, Samba, Szarik, Buczo, Frodo, Misiek, Mini, Grei - 9 Riko, Antosia, Bary, Zuza, Poldek, Aura, Sara- 7 Razem wyszło 16 psiaków Biegały : Hela, Lisek , Foksi - 3 psiaki Uzupełnijcie Romka listę wyjść. Edited March 3, 2012 by Donata Dodano: Zuza, Sara oraz Hela, lisek, Foksi- biegające. Quote
Olivin Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Dzisiejsze wyjścia psów ze schroniska na spacer: AURA; POLO; ANTOSIA, RIKO; GREJ; BARY; SARA; ZUZA; SMYK; SZARIK; BUCZO; FRODO; SAMBA; KAROL; MINI; MISIO [SIZE=2]po dziedzińcu schroniska biegały: HELA, LISEK I FOKSI(NOWA DZIEWCZYNKA) Quote
UBOCZE Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 A ja tradycyjnie uśmiecham się o newsy na temat Ruperta.:lol: Jeśli oczywiscie uda się go jutro zabrać na spacer. Fotki, jeśli się uda zrobić, też bardzo mile widziane. ;) Quote
Olivin Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='UBOCZE']A ja tradycyjnie uśmiecham się o newsy na temat Ruperta.:lol: Jeśli oczywiscie uda się go jutro zabrać na spacer. Fotki, jeśli się uda zrobić, też bardzo mile widziane. ;)[/QUOTE] Rupercik jutro pójdzie na spacer :lol: Pamiętamy o Ruperciku i dziękujemy, że Ty też o nim pamiętasz :lol: Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 (edited) Łowicz też protestował Edit: Przez przypadek usunąłem link do zdjęcia... Edited March 5, 2012 by uczeń czarnoksieżnika Quote
Donata Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 (edited) Relacja dziesiejszych wyjśc psiaków schrosniskowych na spacery. Wyszło ich ogółem 32 Spacerowały: Figaro, Paula, Jantar, Franek, Ares, Figuś, Rupert, Tramp, Lampo, Dino, Szorti, Brenda, Edzia, Miki, Semir, Harry, Easy, Kama, Igor, Kaska, Rambo, Hera, Buczo, Szarik, Zośka, Rudi, Tunia, Reksio, Riko, Modra, Klimek, Klementynka. Biegały po dziedzińcu: 3 szczeniaki Modrej. Proszę mnie uzupełnić jeśli któregoś pominełam, nie wiem czy była na spacerze Modra i które biegały po dziedzińcu. Edited March 6, 2012 by Donata Dopisano: Riko, Modra, Biegały po dziedzińcu: 3 szczeniaki Modrej. Quote
Donata Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='uczeń czarnoksieżnika']Łowicz też protestował No to super, że Łowicz też był aktywny, jesteśmy z Wami. Quote
Romka Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Milusia w nowym domku: więcej zdjęć tu: http://www.dogomania.pl/threads/215579-Milusia-TE%C5%BB-JU%C5%BB-W-DOMU!SUPER-DOMU!!!.Missisipi-JU%C5%BB-W-DOMU!?p=18776886#top Quote
Romka Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Zapraszam do Liska: http://www.dogomania.pl/threads/224171-Ma%C5%82y-Lisek-szuka-domu?p=18778074#post18778074 Quote
Romka Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Reksio zaprasza: http://www.dogomania.pl/threads/224172-Reksio-czy-wr%C3%B3c%C4%99-jeszcze-do-domu...?p=18778119#post18778119 Quote
Romka Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Sara zaprasza: http://www.dogomania.pl/threads/224174-M%C5%81odziutka-przera%C5%BCona-Sara?p=18778204#post18778204 Quote
Romka Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Zuza też zaprasza: http://www.dogomania.pl/threads/224175-Zuza-jeszcze-jestem-przera%C5%BCona-ale-bardzo-chc%C4%99-zaufa%C4%87...?p=18778247#post18778247 Quote
Romka Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 (edited) Sobotnio-niedzielny spacer Erniego z Ninka i Kuby z Laseczką. Edited March 6, 2012 by Romka Quote
Olivin Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 W niedzielę na spacerze była Modra, a jej trzy córeczki biegały po dziedzińcu schroniska. Quote
Recommended Posts