Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Madzialenos']Borysek ściągnięty z owczarków w potrzebie na jego miejsce mogę dodać kolejną bidę do wyciągnięcia ze schronu może tą owczarkowatą nową sunie ?[/QUOTE]
Wysłałam do Ciebie PW...

Posted

[quote name='Romka']Tak wygląda plakat:

Obydwa plakaty ładnie wyglądają na tych zdjęciach tyle że lepiej byłoby gdyby one juz wisiały w okolicznych miejscowościach a więc w gmninie Kocierzew a nie na forum.

Ja też wydrukowałam kolorowe plakaty i razem z Sylwiaso rozwiesiłyśmy w miejscowości Łowicz ( Intermarche) w Kocierzewie a więc w Urzędzie Gminy, Weterynarii, ZOZ, Bibliotece, na przystankach PKS ( Jeziorko), Strazy Pożarnej ( Jeziorko), na placu budowy w miejscowości Wicie i były już pierwsze sygnały telefoniczne niezwłocznie po rozplakatowaniu.
Poprosiłam również kolegę który jutro dostarczy plakat do szkoły gminnej , pani Dyrektor też zna już sprawę zaginionego psiaka a teraz należy tą informacją zainteresować uczniów. Dzieciaki są bardzo spostrzegawcze i może wypatrzą gdzieś malucha.
Podaję szczegółowo gdzie zostały plakaty rozwieszone przez nas po to aby nie zostały zdublowane w tych samych miejscach. Proponuję zatem umieścić je w miejscowościach ościennych a więc obydwa Kocierzewy (przed kościołem, sklepami), Wicie, może byc też Rybno .

iast zna

Posted

Romka, bardzo Ci dziękuję!!! Wszyscy w Łowiczu bywają, może wypatrzą!
Donata jesteście wspaniałe z Sylwiaso, dziękuję Wam, że dziś pół dnia jeździłyście rozwieszając i sprawdzając informację ze zgłoszenia, Tripodzio ma coraz większe szanse! Teraz tylko reszta miejscowości! Czyli co - teraz Kocierzewy, wicie i Rybno? Pojechała tam rodzina właścicieli sprawdzać tropy, mogą podzielić się rozwieszaniem, zeby nie dublować! Oby już się znalazł biedak:(

Posted (edited)

Obydwa plakaty ładnie wyglądają na tych zdjęciach tyle że lepiej byłoby gdyby one juz wisiały w okolicznych miejscowościach a więc w gmninie Kocierzew a nie na forum.
Donato,czy jako członek organizacji prozwierzęcej masz znów jakiś problem?:cool3::pWolontariuszki schroniska zareagowały szybciej niż działaczki organizacji prozwierzęcej?Czy to o to chodzi?
Przekazałam Kalvie numery telefonów...wszystko można sprawdzić.;)

Edited by Romka
Posted

Ja nie wiem jaka jest kolejność, ale było tak - pierwsze kroki skierowałam do Romki - znałam ją z wątków psiaków, które już poszły do adopcji - w nerwach to było pierwsze co przyszło do głowy - Łowicz=Romka, tylko ją znałam z tamtych stron wirtualnie. Romka migiem wydrukowała plakaty, wysłała mi zdjęcie i sms, ze rozwiesza oraz nr osoby, której to zleciła, no i telefon do osoby w Gminie, którą powiadomiła.
Zaraz potem - następnego dnia, bo na fb dużo się działo, na spokojnie pomyślałam, poprosiłam o pomoc Ubocze i on pomógł mi znaleźć Donatę i Sylwiaso, których niestety nie znałam bezpośrednio, więc napisałam prośbę do nich jakoś późno, koło północy. Dziewczyny zareagowały natychmiast - napisałam w nocy, a rano one już były w terenie z plakatami we wszystkich zakamarkach Kocierzewa! Także muszę wyprostować, że wszyscy zadziałali od razu, ale najpierw poprosiłam schronisko, potem na drugi dzień dopiero poprosiłam Donatę i Sylwię. Jestem Wam ogromnie wdzięczna za wielkie zaangażowanie i działanie całym sercem. (Donato nie gniewaj się za późny telefon z informacjami).
To przecież nie wyścigi, nie ma co się denerwować, szczególnie, że Dziewczyny objechały te zakamarki, w które nikt nie mógł się zapuścić, a wolontariuszki sam Łowicz, gdzie z kolei innym daleko - czyli idealnie!
Dzięki Wam Tripod ma prawdziwą szansę na ratunek! Przy okazji w okolicznych wioskach odezwały się 2 osoby, a trop jest sprawdzany właśnie teraz, bo widziano takiego psiaka w 2 miejscach. Doceniam w pełni Waszą ogromną pomoc, z obu stron jest ona ratująca życie!
Donata i Sylwiaso wczoraj pół dnia spędziły nie tylko rozwieszając, ale też jeżdżąc za psiakiem, o którym im w trakcie powiedziałam po błotnistym polu, zrobiły wiele kilometrów.
Proszę Was i Romko i Donato i Sylwiaso, pomóżcie znaleźć malucha, jego rodzina odwdzięczy się wszystkim, to obiecali. Nigdy nie wiemy które z ogłoszeń będzie właśnie tym właściwym!

Posted

[quote name='Kalva']Ja nie wiem jaka jest kolejność, ale było tak - pierwsze kroki skierowałam do Romki - znałam ją z wątków psiaków, które już poszły do adopcji - w nerwach to było pierwsze co przyszło do głowy - Łowicz=Romka, tylko ją znałam z tamtych stron wirtualnie. Romka migiem wydrukowała plakaty, wysłała mi zdjęcie i sms, ze rozwiesza oraz nr osoby, której to zleciła, no i telefon do osoby w Gminie, którą powiadomiła.
Zaraz potem - następnego dnia, bo na fb dużo się działo, na spokojnie pomyślałam, poprosiłam o pomoc Ubocze i on pomógł mi znaleźć Donatę i Sylwiaso, których niestety nie znałam bezpośrednio, więc napisałam prośbę do nich jakoś późno, koło północy. Dziewczyny zareagowały natychmiast - napisałam w nocy, a rano one już były w terenie z plakatami we wszystkich zakamarkach Kocierzewa! Także muszę wyprostować, że wszyscy zadziałali od razu, ale najpierw poprosiłam schronisko, potem na drugi dzień dopiero poprosiłam Donatę i Sylwię. Jestem Wam ogromnie wdzięczna za wielkie zaangażowanie i działanie całym sercem. (Donato nie gniewaj się za późny telefon z informacjami).
To przecież nie wyścigi, nie ma co się denerwować, szczególnie, że Dziewczyny objechały te zakamarki, w które nikt nie mógł się zapuścić, a wolontariuszki sam Łowicz, gdzie z kolei innym daleko - czyli idealnie!
Dzięki Wam Tripod ma prawdziwą szansę na ratunek! Przy okazji w okolicznych wioskach odezwały się 2 osoby, a trop jest sprawdzany właśnie teraz, bo widziano takiego psiaka w 2 miejscach. Doceniam w pełni Waszą ogromną pomoc, z obu stron jest ona ratująca życie!
Donata i Sylwiaso wczoraj pół dnia spędziły nie tylko rozwieszając, ale też jeżdżąc za psiakiem, o którym im w trakcie powiedziałam po błotnistym polu, zrobiły wiele kilometrów.
Proszę Was i Romko i Donato i Sylwiaso, pomóżcie znaleźć malucha, jego rodzina odwdzięczy się wszystkim, to obiecali. Nigdy nie wiemy które z ogłoszeń będzie właśnie tym właściwym![/QUOTE]
Kalva,dziękuję za wyjaśnienia...u nas jak zwykle nic się nie zmienia...

Posted (edited)

Relacja z dzisiejszych wyjśc psiaków na spacery:

Spacerowały:

Smyk, Karol, Samba, Szarik, Buczo, Frodo, Misiek, Mini, Grei - 9
Riko, Antosia, Bary, Zuza, Poldek, Aura, Sara- 7

Razem wyszło 16 psiaków

Biegały :

Hela, Lisek , Foksi - 3 psiaki

Uzupełnijcie Romka listę wyjść.

Edited by Donata
Dodano: Zuza, Sara oraz Hela, lisek, Foksi- biegające.
Posted

Dzisiejsze wyjścia psów ze schroniska na spacer:

AURA; POLO; ANTOSIA, RIKO; GREJ; BARY; SARA; ZUZA; SMYK; SZARIK; BUCZO; FRODO; SAMBA; KAROL; MINI; MISIO

[SIZE=2]po dziedzińcu schroniska biegały:
HELA, LISEK I FOKSI(NOWA DZIEWCZYNKA)

Posted

A ja tradycyjnie uśmiecham się o newsy na temat Ruperta.:lol: Jeśli oczywiscie uda się go jutro zabrać na spacer. Fotki, jeśli się uda zrobić, też bardzo mile widziane. ;)

Posted

[quote name='UBOCZE']A ja tradycyjnie uśmiecham się o newsy na temat Ruperta.:lol: Jeśli oczywiscie uda się go jutro zabrać na spacer. Fotki, jeśli się uda zrobić, też bardzo mile widziane. ;)[/QUOTE]
Rupercik jutro pójdzie na spacer :lol: Pamiętamy o Ruperciku i dziękujemy, że Ty też o nim pamiętasz :lol:

Posted (edited)

Relacja dziesiejszych wyjśc psiaków schrosniskowych na spacery. Wyszło ich ogółem 32

Spacerowały:

Figaro, Paula, Jantar, Franek, Ares, Figuś, Rupert, Tramp, Lampo, Dino, Szorti, Brenda, Edzia, Miki, Semir, Harry, Easy, Kama, Igor, Kaska, Rambo, Hera, Buczo, Szarik, Zośka, Rudi, Tunia, Reksio, Riko, Modra, Klimek, Klementynka.

Biegały po dziedzińcu: 3 szczeniaki Modrej.

Proszę mnie uzupełnić jeśli któregoś pominełam, nie wiem czy była na spacerze Modra i które biegały po dziedzińcu.

Edited by Donata
Dopisano: Riko, Modra, Biegały po dziedzińcu: 3 szczeniaki Modrej.