UBOCZE Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 [quote name='Donata'] A biegały i myszkowały oczywiście: Lolek, Helka. A jak sprawuje się Lolek? I jak wygląda jego sytuacja w boksie? Quote
Donata Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 UBOCZE napisał(a):A jak sprawuje się Lolek? I jak wygląda jego sytuacja w boksie? No cóz nie jest najgorzej ale lepiej mu sie egzystowało z Linką i Heką ; innymi słowy w damskim towarzystwie. Frodo jest liderem teraz w boksie, to silna osobowość i Lolek czuje się trochę tym nowym towarzyszem niedoli przytłoczony. Rozmawiałam z pracownikiem schroniska i to samo potwierdzł. Osobiście uważam że dla Lolka zalecana byłaby jednak zmiana na bardziej spokojne damskie współlokatorki, ewentualnie jakiś łagodniejszy charakter kolegi. Loluś swoim zwyczajem pomyszkował po dziedzińcu ale widać było , że był spięty i niespokojny; śpieszył się bardzo do powrotu do swojego boksu. Innymi razy bardziej mu się podobało i dłużej takie węszenie po dziedzińcu . Nastepnym razem jak będę w schronisku ( skoro już Frodo - jego kumpel pozwoilił sobie wyjść na spacer) dołożę starań żeby i nasz Lolek dał się zaprosic na zimowy spacer poza schronem. Quote
UBOCZE Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Donata napisał(a):No cóz nie jest najgorzej ale lepiej mu sie egzystowało z Linką i Heką ; innymi słowy w damskim towarzystwie. Frodo jest liderem teraz w boksie, to silna osobowość i Lolek czuje się trochę tym nowym towarzyszem niedoli przytłoczony. Rozmawiałam z pracownikiem schroniska i to samo potwierdzł. Osobiście uważam że dla Lolka zalecana byłaby jednak zmiana na bardziej spokojne damskie współlokatorki, ewentualnie jakiś łagodniejszy charakter kolegi. Loluś swoim zwyczajem pomyszkował po dziedzińcu ale widać było , że był spięty i niespokojny; śpieszył się bardzo do powrotu do swojego boksu. Innymi razy bardziej mu się podobało i dłużej takie węszenie po dziedzińcu . Nastepnym razem jak będę w schronisku ( skoro już Frodo - jego kumpel pozwoilił sobie wyjść na spacer) dołożę starań żeby i nasz Lolek dał się zaprosic na zimowy spacer poza schronem. Bardzo Dziękuję! Czyli jednak potwierdza się, że w nowej konfiguracji jest zdominowany...:shake: Szkoda psiaka, ale będziemy też robili wszystko, żeby spróbować odmienić jego los. PS. Przykleję informację na wątku Lolka, bo na tamten wątek jest link z FB, a na pomoc osób z FB bardzo liczymy... Quote
Romka Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 Bardzo się cieszę,że Loluś biegał.:lol: Quote
kasia_owczarzak Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 [FONT=Tahoma]W kwestii informacji prasowych to zupełnie inna sprawa i jeśli chcesz to przybliż sama zainteresowanym treść tych publikacji – nie jestem pewna , czy odczytają je jako pomówienia.[/FONT]To może ja pomogę Quote
wielebny Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 "Jeżeli wiesz wszystko to znaczy że zostałeś źle poinformowany" chińskie przysłowie Quote
Romka Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 A ja chciałabym znać fakty i tylko fakty. Quote
Romka Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 (edited) Zamówiłam na bazarku ogłoszeniowym 10 pakietów dla naszych psiaków: http://www.dogomania.pl/threads/222479-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY!-Do-29.02.2012-r.-do-godz.-21-00 ...czekam jak zawsze na propozycje.;) Jako pierwsze proponuję nowe psiaki,które jeszcze nie mają ogłoszeń...potem pozostałe. Wrzuciłam: Klimka i Klementynkę,Kamę, Edited February 15, 2012 by Romka Quote
Romka Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Milusia wrzucona na wątek METAMORFOZY: http://www.dogomania.pl/threads/21924-Metamorfozy?p=18655511#post18655511 Quote
Romka Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Loluś jedzie jutro do hoteliku do Umilki.Loluś nareszcie...:loveu: Wszystkim,którzy pomogli w zmianie losu naszego psiaka,bardzo dziękuję!:lol: Quote
Romka Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 (edited) Romka napisał(a):Zamówiłam na bazarku ogłoszeniowym 10 pakietów dla naszych psiaków: http://www.dogomania.pl/threads/222479-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY!-Do-29.02.2012-r.-do-godz.-21-00 ...czekam jak zawsze na propozycje.;) Jako pierwsze proponuję nowe psiaki,które jeszcze nie mają ogłoszeń...potem pozostałe. Wrzuciłam: Klimka i Klementynkę,Kamę, ...dorzuciłam Karola,Borysa,Edzię,Greja,Jantara,Figaro,Antosię,Franek.To już cała dziesiątka!!!:lol: Edited February 17, 2012 by Romka Quote
edzia.71 Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Dzisiaj z wolontariuszami Koła Leona wyszły następujące psiaki : Donald, Buczo, Szarik, Grey, Mini, Misiek, Borys, Igor, Kaśka, Easy, Hera, Antosia, Jantar, Figaro, Rambo, Smyk, Frodo oraz mama Husky od szczeniąt. Riko biegał z tyłu po wybiegu. :multi: Dzisiaj kochający dom znalazła córeczka Tuni. Maleńka będziesz miała tam jak w raju.:multi::multi: Quote
UBOCZE Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Gdyby jutro wyszedł Rupert, bardzo prosiłbym o parę słów na jego temat obecnie... Quote
UBOCZE Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 edzia.71 napisał(a): Dzisiaj kochający dom znalazła córeczka Tuni. Maleńka będziesz miała tam jak w raju.:multi::multi: Piękna wiadomość!!!:lol::lol::lol: Quote
Romka Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 Loluś pojechał dziś do hoteliku do UMilki: ...więcej tu: http://www.dogomania.pl/threads/181660-Lolek-%C5%82agodny-psiak-prosi-o-dom/page24 Loluś powodzenia!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
Romka Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 UBOCZE napisał(a):Piękna wiadomość!!!:lol::lol::lol: Super!!!:loveu: Quote
Romka Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 UBOCZE napisał(a):Gdyby jutro wyszedł Rupert, bardzo prosiłbym o parę słów na jego temat obecnie... Postaramy się jutro...:lol: Quote
Romka Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 edzia.71 napisał(a):Dzisiaj z wolontariuszami Koła Leona wyszły następujące psiaki : Donald, Buczo, Szarik, Grey, Mini, Misiek, Borys, Igor, Kaśka, Easy, Hera, Antosia, Jantar, Figaro, Rambo, Smyk, Frodo oraz mama Husky od szczeniąt. Riko biegał z tyłu po wybiegu. :multi: Dzisiaj kochający dom znalazła córeczka Tuni. Maleńka będziesz miała tam jak w raju.:multi::multi: Były także Aura i Paula. Quote
Romka Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 Dla Pomorskiej Fundacji Rottka sprawdzalyśmy z Olivin, dom dla tego przystojniaka,Grafa. ...zdjęcia z wizyty poadopcyjnej. Domek super!!!:lol: Quote
Olivin Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Dziś spacerowały : Dino; Szorti; Tramp; Rupert; Lampo; Ares; Franek; Figuś; Smyk; Aura; Klimek; Klementynka; Bary, Samba; Karol; Edzia; Brenda; Miki; Frodo; Semir; Zosia i Rudi Po dziedzińcu biegała:Hela Quote
oddechmotyla Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 przepraszam za offa Zapraszam na bazarek; http://www.dogomania.pl/threads/223336-Gad%C5%BCety-HUSSE-na-karm%C4%99-smycze-i-obro%C5%BCe-dla-Olszty%C5%84ski-psiak%C3%B3w-10.03.12r.-godz.22?p=18670678#post18670678 Quote
Romka Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Raga ,suczka owczarka długowłosego,młody ,piękny psiak, Polo,psiak z interwencji,mały,słodki psiak,który bardzo długo błąkał się, a w czasie ostatnich mrozów spał w Polomarkecie(stąd imię), Reksio,psiak,którego pani jest w szpitalu(wylew),mam nadzieję,ze wróci do domu.Średniak w biało-czarne łatki, Suczka,która nie wychodziła z budy,siedzi obok Ragi,2 boks od wejścia do 2 części schroniska,jest średniej wielkości,nic o niej nie wiem.Imienia jej trzeba!!!, Benio,bernardyn z interwencji,dziś już jadł Olivin z ręki.Biedne,zaniedbane stworzenie, Piesek z ciemną kufą,bardzo łagodny i radosny.Siedzi w boksie na wprost dziedzińca.Imienia mu trzeba!!!, Quote
Olivin Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Romka napisał(a):Raga ,suczka owczarka długowłosego,młody ,piękny psiak, Polo,psiak z interwencji,mały,słodki psiak,który bardzo długo błąkał się, a w czasie ostatnich mrozów spał w Polomarkecie(stąd imię), Reksio,psiak,którego pani jest w szpitalu(wylew),mam nadzieję,ze wróci do domu.Średniak w biało-czarne łatki, Suczka,która nie wychodziła z budy,siedzi obok Ragi,2 boks od wejścia do 2 części schroniska,jest średniej wielkości,nic o niej nie wiem.Imienia jej trzeba!!!, Benio,bernardyn z interwencji,dziś już jadł Olivin z ręki.Biedne,zaniedbane stworzenie, Piesek z ciemną kufą,bardzo łagodny i radosny.Siedzi w boksie na wprost dziedzińca.Imienia mu trzeba!!!, Może "Koral" Quote
Romka Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 (edited) [quote name='Romka']Raga ,suczka owczarka długowłosego,młody ,piękny psiak, Polo,psiak z interwencji,mały,słodki psiak,który bardzo długo błąkał się, a w czasie ostatnich mrozów spał w Polomarkecie(stąd imię), Reksio,psiak,którego pani jest w szpitalu(wylew),mam nadzieję,ze wróci do domu.Średniak w biało-czarne łatki, Suczka,która nie wychodziła z budy,siedzi obok Ragi,2 boks od wejścia do 2 części schroniska,jest średniej wielkości,nic o niej nie wiem.Imienia jej trzeba!!!, Benio,bernardyn z interwencji,dziś już jadł Olivin z ręki.Biedne,zaniedbane stworzenie, Piesek z ciemną kufą,bardzo łagodny i radosny.Siedzi w boksie na wprost dziedzińca.Imienia mu trzeba!!!, No to będzie Koral,Koralik I są jeszcze dalsze psiaki: mały psiak w boksie obok boksu w którym są dzieci suczki mix-husky,radosny i kontaktowy, mały,czarny staruszek ,który zjmuje boks razem z Nuką,Kilmkiem i Klemnentynką OBYDWA PSIAKI NIE MAJĄ IMION!!! Suczka mix-husky ma na imię MODRA! I jeszcze trzeba imienia tej właśnie suczce: ...to jest mama szczeniąt ,których zdjęcia są wyżej na wątku.Siedzi w boksie razem z Barym. Dla Modrej i Polo zaraz złożę wątek,mam stare zdjęcia. Edited February 21, 2012 by Romka Quote
Recommended Posts