Romka Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Lampo jest już po zabiegu kastracji,dziś do lecznicy na kastrację pojechał Nodi,który prawdopodobnie już jutro pojedzie do swojego nowego domu. Quote
Romka Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 W sobotę odwiedził nas Florek,nic a nic nie bał się schroniska i pewnie siedział obok swojej opiekunki: Quote
Donata Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Romka napisał(a):Lampo jest już po zabiegu kastracji,dziś do lecznicy na kastrację pojechał Nodi,który prawdopodobnie już jutro pojedzie do swojego nowego domu. A gdzie Nodi pojedzie do domku? Sliczniutki i wesoly maluch. Quote
Donata Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Romka napisał(a):W sobotę odwiedził nas Florek,nic a nic nie bał się schroniska i pewnie siedział obok swojej opiekunki: Florek jest uroczy, w sobote napatryzł sie z boku na życie schroniskowe. Quote
Olivin Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Mam wielką nadzieję, że jutro przyjadą do schroniska Agnieszka z Tomkiem (weź aparat!), Wielebny, Ania, Monia, Zen, Panpit i inne chętne osoby do wyprowadzania piesków na spacer. Quote
Romka Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Donata napisał(a):A gdzie Nodi pojedzie do domku? Sliczniutki i wesoly maluch. Nodi pojedzie pod Bolimów...reszta na wątku Nodiego... Quote
Romka Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Olivin napisał(a):Mam wielką nadzieję, że jutro przyjadą do schroniska Agnieszka z Tomkiem (weź aparat!), Wielebny, Ania, Monia, Zen, Panpit i inne chętne osoby do wyprowadzania piesków na spacer. Olivin,Donato jutro nie będzie mnie w schronisku...jestem przeziębiona...jak mi przejdzie choć trochę to spróbuję być w niedzielę.W ubiegłym tygodniu tylko boks:Karola,Samby i Telmy nie był na spacerku,trzeba zacząć od tego boksu. W schronisku mamy nową suczkę. Quote
Romka Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 A to jedna z 2 małych suczek,tu już w ramionach nowej opiekunki.Ma na imię Kropka.Domek super,rodzina dogomaniaczki... A tak Kropeczka wyglądała nie tak dawno: Quote
Donata Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Lolek ma allegro od jutra. Na tym linku: http://allegro.pl/show_item.php?future_item_id=1838934459 Quote
Donata Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Sobotania relacja z wyjść psiaków: Wyszlo 25 psiaków plus 1 biegał na wybiegu. Spacerowały: Karo, Telma, Samba, Szorti, Boluś, Liszka, Igor, Kaśka, Rambo, Hera, Rebus, Semir, Figaro, Jantar, Kiko, Zośka, Bary owczarek, Grei, Misiek, Mini, Linka, Lala, Misisipi, Lenka, Antosia - łącznie 25 psiaków. Biegał : Riko. W schronisku bylo nas 4 wolontariuszy oraz Zen, Jola plus 2 młodziutkie kandydatki na wolontariuszki. Quote
Olivin Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Dzięki nim dużo psiaków udało się dziś wyprowadzić. Mam nadzieję, że jutro dołączy do nas więcej osób. Pogoda cudna, piękne słoneczko, przyjemne spacery w lesie i na polanie to też relax dla nas. Quote
Donata Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Niedzielne wyjścia psiaków prezentują sie imponująco, wyszło bowiem aż 39 psiaków. Osiągnęlismy taki wynik dzięki obecności 3 wolontariuszkom plus 7 osób wspomagających nas. A oto one: Bary, Konor, Bary Owczarek, Leon, Borys, Lala, Linka, Bleki, Tina, Szorti, Liszka, Boluś, Lolek, Riko, Karmel, Szymek, Semir, Paula, Easy, Irys, Miki, Brenda, Edzia, Smyk, Reks, Ares, Franek, Figus, Rebus, Igor, Pianka, Harry, Tajga, Alf, Diesel, Lampo, Rupert, Tramp, Luckie. Sesje zdjęciową miały nastepujące psiaki: Rebusik, Igor, Tinka. Ponadto na wybiegu były wczoraj i dzisiaj nasze szczeniaki schroniskowe.. Quote
Donata Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [FONT=Tahoma]Czas na podsumowania pracy w m-cu wrześniu b.r roku ( 4 weekendy). [/FONT][FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Otóż dzięki pracy 5 wolontariuszek i osobom wspierających nas mogło wyjśc z boksów na spacer ogółem 189 psiaków plus 16 mogło chociaz pobiegac sobie po dziedzińcu schroniska.[/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT][FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]I tak:[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Igor- 5 wyjśc, Hera- 4, Rambo - 4, Kaska- 4, Rebus - 6, Lolek - 3, Karmel -4, Szymek- 4, Jantar- 3, Figaro- 3, Reks- 5, Smyk -5, Alf- 3, Diesel- 3, Tajga- 3, Ares- 3, Franek- 3, Figus- 3, Brenda- 3, Miki- 3, Karol -2, Telma- 2, samba- 3, Antosia- 4, Edzia- 2, Lampo- 3, Rupert- 3, Tramp -3, Luckie- 2, Misiek- 4, Mini- 4, Pianka-3, Nodi -2, Riko- 2, Bary -4, Borys -4, Easy- 3, Irys- 3, Paula-3, Semier- 5, Grei- 5, Bary Owczarek - 4, Boluś- 5, Kiko- 4, Liszka- 5, Leon- 5, Konor- 4, Misisipi- 2, Lenka- 1, Zosia- 2, Linka- 3, Lala- 3, Harry- 2, Ronald- 1, Buczo- 2, Szorti- 5, Bleki -1. Razem 189 piesków.[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Biegały natomiast:[/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT][FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Brenda-1 ,Edzia- 1, Bary owczarek- 1, Nuka-1, Uzi- 1, Telma-1, Harry- 1, Ronald- 1, Karol- 1, Miki- 1, Nodi-2, Pianka- 2, Riko- 2. Razem 16 piesków.[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Nie wychodził tylko Tymek i psiaki z tzw. Gangu Olsena, Nuka i Uzi tylko biegały. Sa to psiaki najbardziej potrzebujące obecnie pomocy ze strony wolontariuszy po to aby mogły przemóc barierę opuszczenia kojca i wyjścia z czlowiekiem na spacer.[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT] Quote
Andzike Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 O kurcze.... Tina...:loveu: Donata napisał(a):Niedzielne wyjścia psiaków prezentują sie imponująco, wyszło bowiem aż 39 psiaków. Osiągnęlismy taki wynik dzięki obecności 3 wolontariuszkom plus 7 osób wspomagających nas. Ale widok Tiny wynagradza nawet błędy gramatyczne:p Zarzuty nt gramatyki wyedytowane ;) Quote
Olivin Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Tinka -sympatyczna, nieduża sunia. Lgnie do ludzi, mam nadzieję, że szybko znajdzie domek. Quote
oska1983 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 ale śliczna ta Tinka :) mam nadzieję że długo nie "posiedzi" Quote
Olivin Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Andzike napisał(a):O kurcze.... Tina...:loveu: Nie czepiam się, ale słowo "wolontariuszki" odmienia się nieco inaczej... Ale widok Tiny wynagradza nawet błędy gramatyczne:p odsyłam Cię do SŁOWNIKA JĘZYKA POLSKIEGO I proszę ... nie chce mi się tracić czasu na uświadamianie Ciebie. Quote
Andzike Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Olivin napisał(a):odsyłam Cię do SŁOWNIKA JĘZYKA POLSKIEGO I proszę ... nie chce mi się tracić czasu na uświadamianie Ciebie. żeby mieć zapędy uświadamiające trzeba mieć jakąś wiedzę proszę pani. [SIZE=2]EDIT: Masz racje - dyskusja bez sensu - Wasze forum i Wasze błędy. W końcu to forum pomocy psom a nie poprawnej polszczyzny. Pozdr. Quote
Olivin Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Andzike napisał(a):żeby mieć zapędy uświadamiające trzeba mieć jakąś wiedzę proszę pani. [SIZE=2]EDIT: Masz racje - dyskusja bez sensu - Wasze forum i Wasze błędy. W końcu to forum pomocy psom a nie poprawnej polszczyzny. [SIZE=1]Pozdr. Cieszę się , że się rozumiemy :lol: więc jak? pomagamy ;) Quote
aikowo Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Już chciałam pisać do Andzike w sprawie Tiny. Ale Andzike czujniejsza i szybsza :) [quote name='Andzike']O kurcze.... Tina...:loveu: Quote
Olivin Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Jutro również ma być piękna pogoda :cool1: Spacery w lesie, na łace... ze wspaniałymi psami ze schroniska to cudowny odpoczynek... :hand: Quote
Donata Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Dzisiejsza relacja z wyjść psiaków: (wyszło 18 psiaków). Figaro, Jantar, Szorti, Boluś, Liszka, Buczo, Lala, Misisipi, Linka, Tina, Borys, Misiek, Mini, Grei, Bary, Bary Owczarek, Antosia, Riko- 18 psiaków. Biegał po dziedzińcu: Lolek ( dość długo około 1 godziny) i Uzi. Quote
Donata Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Niedzielne spacery psiaków ze schroniska: Kiko, Zośka, Leon, Konor, Lolek, Hera, Rambo, Rebus, Karmel, Szymek, Miki, Brenda, Edzia, Karol, Samba, Telma, Smyk, Reks - 18 psiaków. Dziś były 3 adopcje: poszły do swoich domków 2 suczki (ze szczeniąt) oraz Reks - domy uprzednio sprawdzone. Quote
Recommended Posts