Romka Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 na czas potrzebny nam wszystkim do ustalenia/przypomnienia sobie celu, w jakim powstał ten wątek lub proszę o ustalenie osoby, który przejmie jego prowadzenie. Wolontariat jest dobrowolny,psiaki w schronisku potrzebują nas...wątek jest żródłem informacji...jestem od początku powstania wątku...chętnie przejmę prowadzenie wątku.Mamanabank,potrzebujemy jedynie zgody moderatora. Quote
Romka Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Erni, Elmo i Kuba utrzymywane są ze środków gminnych. Dziadek Gacek przebywa w bezpłatnym domu tymczasowym. Pozostałe sześć psów – Kora, Nina, Antek, Bojka, Florcia, Fara utrzymuje się z deklaracji zbieranych na wątkach oraz deklaracji skarpety łowickiej. Zasadne jest więc przeznaczenie funduszu w równych częściach (115,60 zł)na potrzeby wymienionych 6 psów do ich osobnych skarbonek. Elmo,Erni,Kuba mają swoich opiekunów,patrz wyżej...Gacuś także,w bezpłatnym domu tymczasowym u Mamanabank...Kora,Nina,Antek,Bojka,Florcia,Fara także: http://fundacja-emir.pl/aktualnosci/WOLONTARIAT/WOLONTARIATLOWICZ/lowicz2011.htm I niech tak zostanie... Mamy około 70 psów pod opieką w schronisku. oraz Laseczkę,Rafika i Rufusa w hotelikach. Quote
Romka Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Zasadne jest więc przeznaczenie funduszu w równych częściach (115,60 zł)na potrzeby wymienionych 6 psów do ich osobnych skarbonek. Jako darczyńca skarpety zgadzam się na zaproponowany podział środków. Quote
Romka Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Donato, ja także będę na spotkaniu wolontariatu w schronisku,termin odpowiada mi. Quote
Romka Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Zamówiłam dla naszych psiaków na tym wątku ogłoszenia,5 pakietów: http://www.dogomania.pl/threads/213828-40-og%C5%82osze%C5%84-za-6-z%C5%82otych-!-Na-schronisko-w-S-cu-!Do-10-IX-2011-Bez-limitu-pakiet%C3%B3w-!! Kogo proponujecie? Quote
Romka Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Byłyśmy z Ewą w domu u Plamki: http://www.dogomania.pl/threads/196527-Plamka-%C5%9B%C5%82iczna-be%C5%BCowo-bia%C5%82a-dziewczynka-MA-DOM?p=17603905#post17603905 A oto i ona sama,radosna: Quote
Donata Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Czekam na potwierdzenie obecności wolontariuszy na spotkaniu w zaproponowanym terminie. Potwierdzila mi dotychczas tylko 1 osoba, czekam na opowiedzi pozostalych. Wstrzymam sie do mojej opini na temat tego co sie stalo i dlaczego do tego doszlo do czasu spotkania, poniewaz uwazam że takie sprawy powinny byc omowione w waskim gronie. Moja intuicja po tym co sie dzieje na forum podpowiada, ze niektorym osobom nie zalezy na tym a wrecz tego unikaja , chciałabym aby to była tylko moja intuicja. No cóz po wyrażnej odmowie udzialu na wspolnym spotkaniu ta druga strona wstrzymujaca sie dotad od udzialu w tej dyskusji ...... . tez bedzie miała prawo sie wypowiedzieć na forum. Quote
Donata Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 ]Byłyśmy z Ewą w domu u Plamki: http://www.dogomania.pl/threads/196527-Plamka-%C5%9B%C5%82iczna-be%C5%BCowo-bia%C5%82a-dziewczynka-MA-DOM?p=17603905#post17603905 A oto i ona sama,radosna: I to najważniejsze ze radosna i szczesliwa to widac na tym zdjeciu. Okazuje sie że jak sie chce to wszystko mozna zorganizować i bude dla pieska , jedzenie a co najwazniejsze wybieg na podworku i kontakt z czlowiekiem. Super , sprawuj sie dobrze Plamko i bądz szczesliwa. Quote
Figafiga Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Romka napisał(a):Elmo,Erni,Kuba mają swoich opiekunów,patrz wyżej...Gacuś także,w bezpłatnym domu tymczasowym u Mamanabank...Kora,Nina,Antek,Bojka,Florcia,Fara także: http://fundacja-emir.pl/aktualnosci/WOLONTARIAT/WOLONTARIATLOWICZ/lowicz2011.htm I niech tak zostanie... Mamy około 70 psów pod opieką w schronisku. oraz Laseczkę,Rafika i Rufusa w hotelikach. Czyli rozumiem, że Erni, ELmo i Kuba będą dostawać karmę ze środków gminnych ok. Dziwi mnie, że nie chcesz zaopiekować się Antosiem... Opiekę nad 70 psami w schronisku sprawuje schronisko, a nie Wy. Quote
Figafiga Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Romka napisał(a):Jako darczyńca skarpety zgadzam się na zaproponowany podział środków. Dziękuję. Jak najszybciej zrobię przelewy na konta poszczególnych psów. Quote
mamanabank Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Romka napisał(a):Elmo,Erni,Kuba mają swoich opiekunów,patrz wyżej...Gacuś także,w bezpłatnym domu tymczasowym u Mamanabank...Kora,Nina,Antek,Bojka,Florcia,Fara także: http://fundacja-emir.pl/aktualnosci/WOLONTARIAT/WOLONTARIATLOWICZ/lowicz2011.htm I niech tak zostanie... Mamy około 70 psów pod opieką w schronisku. oraz Laseczkę,Rafika i Rufusa w hotelikach. W zasadzie zgadzam się, z jednym małym zastrzeżeniem, pomijasz własną rolę i odpowiedzialność za los psów - piszesz: Elmo,Erni,Kuba mają swoich opiekunów; fakt ten nie anuluje jednak podjętych zobowiązań w zakresie dostarczania karmy, finansowania niestandardowych świadczeń medycznych, czy zabiegów pielęgnacyjnych; i właśnie taką pracę u podstaw, z uwagi na Twą nie do przecenienia rolę w historii zwierzaków masz obowiązek, choć tylko moralny, deklarować w obecnej sytuacji. Stawiam ten problem jasno, bowiem nawet opieka Sylwii, Ewy, śś.Rocha i Franciszka nie umniejsza Twojej roli, i odpowiedzialności za los Elmo, Erniego, Kuby. Wystarczy zajrzeć do postów: Elmo post 271 post 280 Erni post 133-135 post 148 post 151 Kuba post 100 post 108 post 120 Co do Antka, wystarczy zajrzeć na wątek, choćby do tych trzech podanych postów, aby stwierdzić, że zmianę losu Antek zawdzięcza Tobie. Masz więc szansę kontynuować swoje zobowiązania wobec niego. Jeśli jednak rezygnujesz z opieki nad nim, proszę o wyraźną deklarację z Twojej strony. Antek post 450 post 624 post 1593 Quote
Romka Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Figafiga napisał(a):Dziękuję. Jak najszybciej zrobię przelewy na konta poszczególnych psów. Nie śpiesz się,są także inni darczyńcy,choćby Donata,musimy poczekać także na jej zdanie... Quote
Figafiga Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Romka napisał(a):Nie śpiesz się,są także inni darczyńcy,choćby Donata,musimy poczekać także na jej zdanie... OK, a Ty ustosunkuj się do wyżej napisanych informacji. Co z karmą dla 3 psiaków utrzymywanych przez gminę? Decyzja w przypadku Antosia należy jedynie do Ciebie. Quote
Romka Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 mamanabank napisał(a):W zasadzie zgadzam się, z jednym małym zastrzeżeniem, pomijasz własną rolę i odpowiedzialność za los psów - piszesz: Elmo,Erni,Kuba mają swoich opiekunów; fakt ten nie anuluje jednak podjętych zobowiązań w zakresie dostarczania karmy, finansowania niestandardowych świadczeń medycznych, czy zabiegów pielęgnacyjnych; i właśnie taką pracę u podstaw, z uwagi na Twą nie do przecenienia rolę w historii zwierzaków masz obowiązek, choć tylko moralny, deklarować w obecnej sytuacji. Stawiam ten problem jasno, bowiem nawet opieka Sylwii, Ewy, śś.Rocha i Franciszka nie umniejsza Twojej roli, i odpowiedzialności za los Elmo, Erniego, Kuby. Wystarczy zajrzeć do postów: Elmo post 271 post 280 Erni post 133-135 post 148 post 151 Kuba post 100 post 108 post 120 Co do Antka, wystarczy zajrzeć na wątek, choćby do tych trzech podanych postów, aby stwierdzić, że zmianę losu Antek zawdzięcza Tobie. Masz więc szansę kontynuować swoje zobowiązania wobec niego. Jeśli jednak rezygnujesz z opieki nad nim, proszę o wyraźną deklarację z Twojej strony. Antek post 450 post 624 post 1593 Mamanabank,laurka dla mnie Twoimi rękami to coś nie do przecenienia! Dodam jeszcze tylko,że i Ninka zawdzięcza mi zmianę losu post 229 http://www.dogomania.pl/threads/180680-Nina-kochana-starsza-pani-w-hoteliku!/page12 i Florcia jakoś tak dziwnym trafem; post 17 http://www.dogomania.pl/threads/191222-FLORCIA-samotna-suczka-kt%C3%B3ra-umar%C5%82-w%C5%82a%C5 %9Bciciel.Potrzebne-deklarcje-na-hotelik a Gacek... Mamanabank, co ma na celu podkreślanie mojej inicjatywy?Czy kiedy Elmo,Erni,Kuba,Florcia,Antek...opuszczały schronisko Ty tego nie akceptowałaś,nie chciałaś ,żeby opuszczały schronisko? Dlaczego dzielicie psiaki na fundacyjne i pozostałe?Dlaczego przeznaczacie wspólne pieniądze psiaków łowickich tylko na psiaki fundacyjne?Dlaczego nie możemy objąć wspólną opieką :Elmo,Erniego i Kuby?Czy one są gorsze od psiaków fundacyjnych? Opiekę nad 70 psami w schronisku sprawuje schronisko, a nie Wy. Czy psiaki te nie potrzebują; ogłoszeń,allegro,specjalistycznej karmy,specjalistycznych badań(krew,okulista),które nie są płatne z budżetu gminy?Czyż nie wydajemy na to własnych pieniędzy? Quote
Romka Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Co do Antka, wystarczy zajrzeć na wątek, choćby do tych trzech podanych postów, aby stwierdzić, że zmianę losu Antek zawdzięcza Tobie. Masz więc szansę kontynuować swoje zobowiązania wobec niego. Jeśli jednak rezygnujesz z opieki nad nim, proszę o wyraźną deklarację z Twojej strony. Mamanabank ,jako szef koła fundacji odpowiedz mi najpierw czy koło planuje zmianę miejsca pobytu Antosia do czasu znalezienia przez niego domu tj w czasie bliżej nieokreślonym?PROSZĘ O WYRAŻNĄ DEKLARACJĘ Z TWOJEJ STRONY! Quote
Donata Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Po każdej burzy , nawet dużej nastepuje uspokojenie pogody i albo jest niebo jeszcze przez jakiś czas zachmurzone albo wychodzi piękne promienne słońce... I własnie tak promiennie przywitała nasze łowickie schronisko dzisiejsza aura a to dobry zwiastun dla tych których ta burza nie wystraszyła i trwaja nadal na swoim stanowisku. Dzisiaj spacerowały nastepujące psiaki: Diesel, Alf, Tajga, Pianka, Nodi, Figaro, Jantar, Telma, Karol, Samba, Semir, Kiko, Borys, Grei, Igor, Kaska - 16 psiaków. Biegały po dziedzińcu: Harry i Ronald A nasza Lala została dopieszczona przez wolontariuszke Ewę, jest w dobrym, pogodnym nastroju, przytuliła ..sie. Jest w kwarantanniku. Nowa sunia która nazywamy Linką, bo taka chudzina, tez wyszła z budy, merdała ogonkiem i chciała sie przytulać, ale niestety obowiazuje ją jeszcze kwarantanna. Tyle na dzisiaj wiadomości ze schroniska, były 3 wolontariuszki, prawdopodobnie tak bedzie i jutro ponieważ Romki przez ten weekend nie ma. Ma sprawy zawodowe. Quote
Romka Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Dziewczyny,wejdżcie na wątek Rebusika jest pytanie jak Rebusik reaguje na koty: http://www.dogomania.pl/threads/179579-Rebusik-nikt-mnie-nie-zauwa%C5%BCa-nikt-po-mnie-%C5%82zy-nie-uroni...?p=17605226#post17605226 PILNE! Quote
Romka Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 W ubiegłą sobotę odwiedziłyśmy też z Ewą Laseczkę: tu z Korusią. Quote
mamanabank Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Koło Wolontariuszy Fundacji EMIR w Łowiczu opiekuje się i ponosi pełną odpowiedzialność za następujące psy: Kora Antek Bojka Florcia Nina Fara Gacek Osoby odpowiedzialne za psy - mamanabank, Figafiga Na tym kończę (zgodnie z zapowiedzią) mój udział w tym wątku. Quote
Figafiga Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Jeszcze pozostaje kwestia podziału finansowego skarpety łowickiej. Nasza propozycja na poprzedniej stronie. Jeśli nie uzyskamy odpowiedzi w najbliższym czasie, dzielimy tak jak postanowiłyśmy. Koniec udziału w tym wątku. Quote
Donata Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Figafiga napisał(a):Jeszcze pozostaje kwestia podziału finansowego skarpety łowickiej. Nasza propozycja na poprzedniej stronie. Jeśli nie uzyskamy odpowiedzi w najbliższym czasie, dzielimy tak jak postanowiłyśmy. Koniec udziału w tym wątku. Hoola, hola, troszke wolniej i nie tak ostro; proszę nie narzucac nam juz dawnych porzadków. Takie sprawy jak podzial, kto do kogo nalezy i i pod czyją piecze idzie nie bedą prosze koleżanek poruszane na tym forum. Zapraszam na spotkanie i czekam na odpowiedz o potwierdzeniu obecnosci na nim każdej z Was a szczególnie Mamynabank.. To spotkanie winno sie odbyc a to dla dobra sprawy. Dostosujemy sie do kazdego dnia, miejsca, pora dnia na pewno po 16 ( poniedziałek - piatek)bo wiekszość z nas pracuje. Im szybciej tym lepiej. Jak miejsca nie ma proponuję lokal mojego biura - tam można swobodnie porozmawiać. Odpowiedzi można wysłać na moje PW - cierpliwie czekam bo tak nakazuje szacunek do sprawy której będzie dotyczyć. Quote
Donata Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Romka napisał(a):W ubiegłą sobotę odwiedziłyśmy też z Ewą Laseczkę: tu z Korusią. No to widać że się sunie zaprzyjazniły a po pyszakach widać że są szczęśliwe. Pa, pa, psiurki... Quote
UMilki Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Jestem załamana tym co czytam. Nie umiem tego objąć ani słowami ani rozumem. Jest mi niewymownie przykro. Quote
Romka Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Romka napisał(a):Wolontariat jest dobrowolny,psiaki w schronisku potrzebują nas...wątek jest żródłem informacji...jestem od początku powstania wątku...chętnie przejmę prowadzenie wątku.Mamanabank,potrzebujemy jedynie zgody moderatora. Czy mogę prosić o wyrażenie zgody WPROST na przejęcie wątku,napiszę do moderatora! Quote
Olivin Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Romka napisał(a):Czy mogę prosić o wyrażenie zgody WPROST na przejęcie wątku,napiszę do moderatora! Możesz prosić zawsze...:eviltong: ja również proszę osobę odpowiedzialną o przekazanie wątku Romce :lol: Byłam dziś w schronisku. Widziałam pełne nadziei oczy bezdomnych psów. Tylko kilka psiaków wyszło na spacer... Mam nadzieję, że one nie wiedzą o tym, co się dzieje na ich forum... Quote
Recommended Posts