Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Donata']SOBOTNIE WYJŚCIA PSIAKÓW: Bylo nas dzisiaj 7 wolontariuszek + 1 Pan.
Warunki pogodowe: bardzo gorąco , upał, duszno a więc dużo czasu przeznaczylysmy na socjalizacje psow, robienie zdjec do ogloszen plus rozmowa z rodziną starajacą się o adopcje.

Na spacerze były te psiaki:
Antosia, Samba, Telma, Karol, Igor, Kiko, Leon, Borys, Misiek, Mini, Easy, Barry, Kaśka, Hera- 14 psiaków.

Biegały po dziedzińcu: Lolek, Uzi - 2 psiaki

Razem wyszlo na spacer 14 psiaków + 2 biegały .

Jutro koniecznie proszą o wyjście: Alf, Diesel, Tajga - ostatni boks ( byly tylko 1 raz w tym m-cu)
Jutro zaczynamy od Alfa i całej reszty...

Posted

A teraz wiadomości z naszych niedzielnych spacerów: wyszło 23 psiaków + 1 biegał;
(1 pies byl dwa razy na spacerze).

I tak spacerowały te psiaki:

Tajga, Alf, Diesel, Nodi, Pianka, Edzia, Brenda, Miki, Semir, Rebus, Hera, Konor, Smyk, Reks, Laska, Irys, Paula, Konor, Karmel, Szymek, Jantar, Figaro, Grei 23 psiaki.

Biegal: kolega Rebusa ( Olsen) - 1 piesek.

No cóż i jeszcze jedne przykre zdarzenia: Nie dogaduje sie prawdopodobnie Tajga z malym psiakiem od Olsena ( Bronka) - miała pokrwawioną szyję ( tak mi szkoda małej) a także Irys z Konorem- była walka między nimi.

Uważam że to wszystko za przyczyną tych nieszczęsnych kości, które tak jak w zyciu są kością niezgody.

Posted

Romka napisał(a):
Donato,Rufus nie jest w ewidencji schroniska od 25 lipca...Pokaż mi ,który to mały, czarny znaleziony w lesie i oczywiście może być Edi.Który to jest psiak?

Ja wiem tylko mi chodzi o to , że jest na stronie schroniska a nie DT. A ten mały czarny psiak to ten podobny do Feliksa, przywieziony do schroniska przez małzeństwo jako piesek znaleziony w Borach Tucholskich.

Posted

Donata napisał(a):
Ja wiem tylko mi chodzi o to , że jest na stronie schroniska a nie DT. A ten mały czarny psiak to ten podobny do Feliksa, przywieziony do schroniska przez małzeństwo jako piesek znaleziony w lesie na Mazurach.

Ten psiak z Mazur ma chyba już dom,bo nie widziałam go w żadnym boksie....

Posted

To chodzi o tego czarnego pieska znalezionego przez Romuarda w Borach Tucholskich - przywieziony do schroniska 30.07.2011 roku. Czy jego juz niema ? Albo go z innym psiakiem myle? Ktos może mnie sprostować?
A to jego zdjecie.

Posted

Fred ,rodowodowy Dżek z Łyszkowickiej biegał po podwórku(w domu nie było nikogo) ,kiedy podeszłyśmy poznał nas natychmiast...
z radości szalał wzdłuż ogrodzenia i koniecznie chciał do nas wyjść...wzruszające bo był u nas w schronisku bardzo krótko.

Posted

Miło sie czyta takie wieści że psiakom jest dobrze w domach stalych, dotyczy to Dzeka, Amika. No może nie zupełnie widać to u Żabki - na wsi tkwia jeszcze takie niezrozumiałe przeswiadczenia, że pies nie może byc w domu. Ale skoro sie tak boi panicznie burzy czy tak trudno wpuścic sunie do domlu -czula by sie bezpieczniejsza. Nie wiem skąd sie to bierze że jeden pies boi sie burzy inny nie, ale nie można lekcewazyc tego leku- po prostu trzeba takiemu psiakowi dać schronienie blisko człowieka i juz.

Posted

"Wydaje się, że niektóre rasy czy typy psów mają podwyższoną wrażliwość na dźwięki, ale prawda jest taka, że każdy pies może zacząć bać się burzy. Burza to przecież nie tylko grzmoty. Zmienia się ciśnienie atmosferyczne, niebo przecinają błyskawice, zmienia się elektrostatyka, deszcz bębni o dach. Pojawia się też inny zapach - na tyle wyrazisty, że przecież nawet "upośledzeni węchowo" ludzie zauważają, iż pachnie deszczem."

Posted

Tłumaczymy wszystkim,jak mają coś na sumieniu lub do ukrycia to krzyczą a jak wychodzimy to śmieją się...ale na szczęście są ludzie z którymi chce się rozmawiać bo widać,że kochają swoje psy.

Posted

A teraz trochę liczb i podsumowanie ilości wyprowadzonych psiaków na spacery przez ostatnie 4 weekendy w m-cu sierpniu:

Ogółem było 159 wyjśc psiaków oraz 10 psów mogło pobiegac po dziedzińcu schroniska.
Zrobiły to wolontariuszki; Romka, Edzia , Kaja, Oliwka, Ewa, Donata, Paula, Dog Angel oraz Czarodziej.,

Były na spacerze:

Alf - 2 , Ares -2 , Borys - 4 , Barry - 4 , Brenda - 3 , Lampo- 2 , Deki - 3 ( adopcja ), Easy - 4,
Edzia- 4 , Frida - 1 ( adopcja), Figuś - 2 , Misiek - 4 , Nodi- 3 , Paula- 3 , Pianka - 2 , Riko- 2 ,
Reks- 3 , Konor -3 , Rupert- 2 , Semir - 4 , Szymek - 4 , Tajga - 2 , Tramp- 2 ,Telma - 3 , Toska- 3 ( adopcja), Antoska- 4 , Zoska- 3 ,
Mini- 4 , Harry- 3 , Reflex- 3 (adopcja), Rebus- 4 , Smyk- 3 , Samba- 3 , Rafik - 1 , ( DT), Kaska- 4 ,Franek - 2 , Figaro - 3 , Grei- 4 , Kiko - 4 , Karmel- 4 , Diesel- 2 , Karol - 4 , Hera -5 , Igor - 4 , Irys - 3 , Jantar - 5 , Laska -3, Luckie-3 , Lolek- 3 , Leon- 4, Miki- 3.

Biegaly po dziedzincu:

1/ Nuka - 1 raz,
2/ Nodi --1 raz,
3/ Pianka 1 raz,
4/ Riko- 1 raz,
5/ Ronald - 1 raz,
6/ Lolek - 1 raz,
7/ Uzi - 2 razy,
8/ Ronald- 1 raz,
9/ Olsen - 1 raz

Posted

Romka napisał(a):
Tłumaczymy wszystkim,jak mają coś na sumieniu lub do ukrycia to krzyczą a jak wychodzimy to śmieją się...ale na szczęście są ludzie z którymi chce się rozmawiać bo widać,że kochają swoje psy.

śmiech był w jednym domu- u Żabki, opiekun suni śmiał się z pytania dot. wpuszczania psa do domu w czasie burzy, że może ma jeszcze spać w jednym łóżku z psem...? bardzo śmieszne...:watpliwy:

Posted

Olivin napisał(a):
śmiech był w jednym domu- u Żabki, opiekun suni śmiał się z pytania dot. wpuszczania psa do domu w czasie burzy, że może ma jeszcze spać w jednym łóżku z psem...? bardzo śmieszne...:watpliwy:

W tej turze wizyt było naprawdę dużo dobrych domów...Olivin,dopiero zaczynasz,opowiem Ci przy okazji inne "fajne"sytuacje...ale już widać jak na wsiach zmienia się mentalność ludzi...i to jest sukces!Mam nadzieję,że nowe prawo zmieni wszystko jeszcze bardziej...

Posted

Romka napisał(a):
W tej turze wizyt było naprawdę dużo dobrych domów...Olivin,dopiero zaczynasz,opowiem Ci przy okazji inne "fajne"sytuacje...ale już widać jak na wsiach zmienia się mentalność ludzi...i to jest sukces!Mam nadzieję,że nowe prawo zmieni wszystko jeszcze bardziej...

Tak, tak, Romka - ma rację :) Romka, zrób listę dzisiejszych wizyt, a ja, juz zamieniam się w słuch :)

Posted

Olivin napisał(a):
Tak, tak, Romka - ma rację :) Romka, zrób listę dzisiejszych wizyt, a ja, juz zamieniam się w słuch :)

Tak jest,proszę pani,już robię!:lol: