Romka Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Donata napisał(a):Lista wyjśc w niedzielę: Barry, Zośka, Kiko, Borys, Misiek, Grei, Hera, Kaśka, Refleks, Rupert, Lampo, Lucky, Tamp, Laska, Smyk, Reks, Franek, Figuś, Ares, Telma, Karol, Samba - 22 psiaków. A co z Toską, Antoska, Edzią, Brenda, Miki? Pytam bo jutro bedziemy w schronisku , zeby wyszedl jeszcze Lolek, Easy, Uzi to może sie da radę jeszcze wyprowadzić te 5 -ke psiaków. PO PODSUMOEWANIU WYNIKA,ZE NAJBARDZIEJ CZEKAJĄ NA SPACER NASTEPUJĄCE PSIAKI: ALF, DIESEL, TAJGA, PIANKA, NODI, RONALD, LOLEK, UZI, PAULA, EASY, RIKO, TYMEK, BRENDA, MIKI, EDZIA,TOSKA, ANTOŚKA, NUKA, FELIKS II - 19 PSIAKÓW. j JAK SIE NAZYWA TERAZ CZARNUSZEK PODOBNY DO FELIKSA? JESTEM PRZEKONANA, ZE TA LISTA PSIAKOW OCZEKUJACYCH NA SPACERY JEST ZAWYŻONA I DLATEGO PROSZE DZIEWCZYNY , KTORE WYPROWADZAJA WLASNIE TE PSIAKI O WERYFIKACJE. Tośka i Antośka,Brenda,Miki,Edzia były dziś na spacerze z Edzią i Kajką.Zośka chyba byłą z Kajką.Paula była wczoraj z p.Mariuszem i Paulą. Quote
Romka Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 A ten owczarek ma "domowe"imię Barry.Oba psiaki są z jednego domu. Quote
Jolusia Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Bardzo przykre wyniki wizyt u Lali i Ziomki, i co wy na to dogomaniacy? Czy jest jakaś szansa na odebranie tych piesków "właścicielom? Quote
Donata Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Dziekuje za uzupełnienie ; robie korekte do dzisiejszych wyjśc. Quote
Romka Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Jolusia napisał(a):Bardzo przykre wyniki wizyt u Lali i Ziomki, i co wy na to dogomaniacy? Czy jest jakaś szansa na odebranie tych piesków "właścicielom? Jolusia,nie zostawimy tego bez echa...ale nie jest to też takie proste...przy okazji dziękuję,że masz w swoim podpisie banerek Laseczki,zapraszam na jej wątek...już niedługo Laseczka będzie w hoteliku.;) Quote
Romka Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Donata napisał(a):Dziekuje za uzupełnienie ; robie korekte do dzisiejszych wyjśc. Można dopisać jeszcze Lolusia,którego dziś zabrałam na spacerek... Quote
Donata Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Romka napisał(a):Można dopisać jeszcze Lolusia,którego dziś zabrałam na spacerek... To super, juz uzupełniam listę wyjśc. Quote
majuska Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Mam do oddania ok. 8 kg karmy leczniczej Royal Canin Renal - dla psów z chorymi nerkami, prosze o kontakt na PW gdyby ktoś potrzebował Quote
Romka Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 majuska napisał(a):Mam do oddania ok. 8 kg karmy leczniczej Royal Canin Renal - dla psów z chorymi nerkami, prosze o kontakt na PW gdyby ktoś potrzebował W hotelikach nie mamy takich psiaków ale nasz stary Misiek zaczyna mieć problem z nerkami. ...bardzo chętnie skorzystamy,wysyłam mój adres na PW. Majusko, a to jest link do wątku: http://www.dogomania.pl/threads/202067-Misiek-szuka-domu?p=17391317#post17391317 Quote
nika28 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Czy jest ktoś z Łowicza, kto mógłby przeprowadzić wizytę przed adopcyjną dla naszej Spanielki z Głowna ? http://www.dogomania.pl/threads/209664-Spanielka-w-ci%C4%85%C5%BCy-i-z-nu%C5%BCyc%C4%85-znaleziona-przy-drodze-G%C5%81OWNO-B%C5%81AGAMY-O-DT-i Domek trzeba porządnie przepytać :) Quote
Romka Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 nika28 napisał(a):Czy jest ktoś z Łowicza, kto mógłby przeprowadzić wizytę przed adopcyjną dla naszej Spanielki z Głowna ? http://www.dogomania.pl/threads/209664-Spanielka-w-ci%C4%85%C5%BCy-i-z-nu%C5%BCyc%C4%85-znaleziona-przy-drodze-G%C5%81OWNO-B%C5%81AGAMY-O-DT-i Domek trzeba porządnie przepytać :) Mogę przepytać...daj adres na PW... Quote
Romka Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 A teraz kto stoi,niech usiądzie:JEDNA Z TOSIEK,TA JAŚNIEJSZA,POSZŁA DZIŚ DO DOMU!:lol:Domek w Łowiczu...Tosia wyszła śmiało z boksu jak ludzie przyjechali i tak znalazła sobie domek.Trzeba koniecznie sprawdzić domek poadopcyjnie.Póki co wszystkie dobrego malutka... Quote
edzia.71 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Romka napisał(a):A teraz kto stoi,niech usiądzie:JEDNA Z TOSIEK,TA JAŚNIEJSZA,POSZŁA DZIŚ DO DOMU!:lol:Domek w Łowiczu...Tosia wyszła śmiało z boksu jak ludzie przyjechali i tak znalazła sobie domek.Trzeba koniecznie sprawdzić domek poadopcyjnie.Póki co wszystkie dobrego malutka... Tosia była przerażona, gdy pan wsadzał ja do samochodu. Już wszystko Tosi wytłumaczyłam.:iloveyou: Teraz już tylko będzie lepiej. Quote
Romka Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 edzia.71 napisał(a):Tosia była przerażona, gdy pan wsadzał ja do samochodu. Już wszystko Tosi wytłumaczyłam.:iloveyou: Teraz już tylko będzie lepiej. Byłaś już tam,napisz coś więcej na wątku Tosi,ja też nie mogę się doczekać...my wszyscy. Quote
Romka Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Byliśmy wczoraj u Wezyra: http://www.dogomania.pl/threads/204652-Wezyr-mam-dom-%29-%29-%29?p=17501111#post17501111 Quote
Romka Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 U Largo też byliśmy: http://www.dogomania.pl/threads/200426-LARGO-zagubiony-nikomu-niepotrzebny-husky-ZNALAZ%C5%81-DOM?p=17501207#post17501207 Quote
Romka Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Byliśmy także w domu jednego z maluszków,domek zaraz obok domu Wezyra: Piesek,jeden z gromadki czarnych szczeniąt przywiezionych z Czajek ma na podwórku jeszcze małego kolegę Misia.Państwo podkreślali ,że Bleki jest wciąż bardzo wylękniony,boi się gwałtownych ruchów i nie potrafi jeszcze zaufać.Rodzina świadoma,wypatrzyli psiaka w internecie,psiaki są zaszczepione od nosówki i pozostałych chorób.Podobnie jak pozostałe psiaki schroniskowe także Bleki nie chce jeść suchej karmy. Quote
Paula03 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Bardzo dobre wieści! ;) Romka napisał(a):Podobnie jak pozostałe psiaki schroniskowe także Bleki nie chce jeść suchej karmy. Skąd ja to znam :diabloti: Quote
Romka Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Odwiedziłyśmy też psiaki,które nie miały wątku: psiak przywieziony do lecznicy dr Mai przez osobę,która zobaczyła go leżącego przy drodze ze złamaną łapą....psiak został u pani. Super łagodny psiak,pozwolił wejść nam na podwórko i merdał ogonem.Miał szczęście,że znalazł taki super dom.Piękne podwórko,solidna buda,pies biega po podwórku(kojec nie jest zamykany),mięsna kolacja,którą zjadł przy nas.Cieszymy się,że są ludzie ,którzy nie przechodzą obojętnie obok cierpienia psa. Quote
Romka Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 I jeszcze suczka Pysia: Pysia ma też dobry dom.Kojec czysty,woda i karma w misce.W ciągu dnia raczej przebywa w kojcu z uwagi na klientów pana domu.Po zamknięciu zakładu biega,zakochana w gospodarzu.Zwróciłyśmy uwagę na jak najczęstszy kontakt Państwa z Pysią,która jest super łagodnym psem i widać,że potrzebuje obecności człowieka.CAMISIOWA POWIADOM GRAŻYNKĘ O TEJ WIZYCIE,zawsze chciała wiedzieć jak wiedzie się Pysi. Quote
Romka Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 [quote name='nika28']Czy jest ktoś z Łowicza, kto mógłby przeprowadzić wizytę przed adopcyjną dla naszej Spanielki z Głowna ? http://www.dogomania.pl/threads/209664-Spanielka-w-ci%C4%85%C5%BCy-i-z-nu%C5%BCyc%C4%85-znaleziona-przy-drodze-G%C5%81OWNO-B%C5%81AGAMY-O-DT-i Domek trzeba porządnie przepytać :) Jestem umówiona z Państwem na jutro na godz.17 00. Quote
nika28 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Romka napisał(a):Jestem umówiona z Państwem na jutro na godz.17 00. Ok, czekam na wieści :) Quote
Donata Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Ale się dziewczyny rozjezdziłyście; robicie kawał dobrej roboty. Po pierwsze uswiadomiliście ludziom, ze zgodnie z treścia umowy adopcyjnej są sprawdzane warunku bytowania psiaka i to musi być norma. Powolutku ale jest już iskiereczka mówiąca o właściwym podejściu ludzi do zwierzecia, po wtóre opiekunowie muszą miec świadomość tego że są jeszcze wolontariusze którzy czuwają nad losem psiaków ze schroniska. I tak być musi; zatem ludzie którzy psa traktują jak przedmiot muszą byc eliminowani z adopcji psów bezwzglednie. Tacy niech się wezmą najpierw za edukację wiedzy o potrzebach i zachowaniach zwierząt. Jeszcze raz brawo dziewczyny. Quote
Romka Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 [quote name='mamanabank']Zajrzyjcie, naprawdę warto - serce rośnie! http://www.dogomania.pl/threads/212137-Marsz-poparcia-dla-nowelizacji-ustawy-o-ochronie-zwierz%C4%85t/page26 Zajrzałam,naprawdę warto,szczególnie od postu 455...-serce rośnie!;) Quote
Recommended Posts