Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Donata napisał(a):
Lista wyjśc w niedzielę:

Barry, Zośka, Kiko, Borys, Misiek, Grei, Hera, Kaśka, Refleks, Rupert, Lampo, Lucky, Tamp, Laska, Smyk, Reks, Franek, Figuś, Ares, Telma, Karol, Samba - 22 psiaków.

A co z Toską, Antoska, Edzią, Brenda, Miki?

Pytam bo jutro bedziemy w schronisku , zeby wyszedl jeszcze Lolek, Easy, Uzi to może sie da radę jeszcze wyprowadzić te 5 -ke psiaków.

PO PODSUMOEWANIU WYNIKA,ZE NAJBARDZIEJ CZEKAJĄ NA SPACER NASTEPUJĄCE PSIAKI:

ALF, DIESEL, TAJGA, PIANKA, NODI, RONALD, LOLEK, UZI, PAULA, EASY, RIKO, TYMEK, BRENDA, MIKI, EDZIA,TOSKA, ANTOŚKA, NUKA, FELIKS II - 19 PSIAKÓW. j
JAK SIE NAZYWA TERAZ CZARNUSZEK PODOBNY DO FELIKSA?

JESTEM PRZEKONANA, ZE TA LISTA PSIAKOW OCZEKUJACYCH NA SPACERY JEST ZAWYŻONA I DLATEGO PROSZE DZIEWCZYNY , KTORE WYPROWADZAJA WLASNIE TE PSIAKI O WERYFIKACJE.

Tośka i Antośka,Brenda,Miki,Edzia były dziś na spacerze z Edzią i Kajką.Zośka chyba byłą z Kajką.Paula była wczoraj z p.Mariuszem i Paulą.

Posted

Jolusia napisał(a):
Bardzo przykre wyniki wizyt u Lali i Ziomki, i co wy na to dogomaniacy?

Czy jest jakaś szansa na odebranie tych piesków "właścicielom?

Jolusia,nie zostawimy tego bez echa...ale nie jest to też takie proste...przy okazji dziękuję,że masz w swoim podpisie banerek Laseczki,zapraszam na jej wątek...już niedługo Laseczka będzie w hoteliku.;)

Posted

Donata napisał(a):
Dziekuje za uzupełnienie ; robie korekte do dzisiejszych wyjśc.

Można dopisać jeszcze Lolusia,którego dziś zabrałam na spacerek...

Posted

majuska napisał(a):
Mam do oddania ok. 8 kg karmy leczniczej Royal Canin Renal - dla psów z chorymi nerkami, prosze o kontakt na PW gdyby ktoś potrzebował

W hotelikach nie mamy takich psiaków ale nasz stary Misiek zaczyna mieć problem z nerkami.

...bardzo chętnie skorzystamy,wysyłam mój adres na PW.
Majusko, a to jest link do wątku:
http://www.dogomania.pl/threads/202067-Misiek-szuka-domu?p=17391317#post17391317

Posted

A teraz kto stoi,niech usiądzie:JEDNA Z TOSIEK,TA JAŚNIEJSZA,POSZŁA DZIŚ DO DOMU!:lol:Domek w Łowiczu...Tosia wyszła śmiało z boksu jak ludzie przyjechali i tak znalazła sobie domek.Trzeba koniecznie sprawdzić domek poadopcyjnie.Póki co wszystkie dobrego malutka...

Posted

Romka napisał(a):
A teraz kto stoi,niech usiądzie:JEDNA Z TOSIEK,TA JAŚNIEJSZA,POSZŁA DZIŚ DO DOMU!:lol:Domek w Łowiczu...Tosia wyszła śmiało z boksu jak ludzie przyjechali i tak znalazła sobie domek.Trzeba koniecznie sprawdzić domek poadopcyjnie.Póki co wszystkie dobrego malutka...

Tosia była przerażona, gdy pan wsadzał ja do samochodu. Już wszystko Tosi wytłumaczyłam.:iloveyou:
Teraz już tylko będzie lepiej.

Posted

edzia.71 napisał(a):
Tosia była przerażona, gdy pan wsadzał ja do samochodu. Już wszystko Tosi wytłumaczyłam.:iloveyou:
Teraz już tylko będzie lepiej.

Byłaś już tam,napisz coś więcej na wątku Tosi,ja też nie mogę się doczekać...my wszyscy.

Posted

Byliśmy także w domu jednego z maluszków,domek zaraz obok domu Wezyra:

Piesek,jeden z gromadki czarnych szczeniąt przywiezionych z Czajek ma na podwórku jeszcze małego kolegę Misia.Państwo podkreślali ,że Bleki jest wciąż bardzo wylękniony,boi się gwałtownych ruchów i nie potrafi jeszcze zaufać.Rodzina świadoma,wypatrzyli psiaka w internecie,psiaki są zaszczepione od nosówki i pozostałych chorób.Podobnie jak pozostałe psiaki schroniskowe także Bleki nie chce jeść suchej karmy.

Posted

Odwiedziłyśmy też psiaki,które nie miały wątku: psiak przywieziony do lecznicy dr Mai przez osobę,która zobaczyła go leżącego przy drodze ze złamaną łapą....psiak został u pani.

Super łagodny psiak,pozwolił wejść nam na podwórko i merdał ogonem.Miał szczęście,że znalazł taki super dom.Piękne podwórko,solidna buda,pies biega po podwórku(kojec nie jest zamykany),mięsna kolacja,którą zjadł przy nas.Cieszymy się,że są ludzie ,którzy nie przechodzą obojętnie obok cierpienia psa.

Posted

I jeszcze suczka Pysia:

Pysia ma też dobry dom.Kojec czysty,woda i karma w misce.W ciągu dnia raczej przebywa w kojcu z uwagi na klientów pana domu.Po zamknięciu zakładu biega,zakochana w gospodarzu.Zwróciłyśmy uwagę na jak najczęstszy kontakt Państwa z Pysią,która jest super łagodnym psem i widać,że potrzebuje obecności człowieka.CAMISIOWA POWIADOM GRAŻYNKĘ O TEJ WIZYCIE,zawsze chciała wiedzieć jak wiedzie się Pysi.

Posted

Ale się dziewczyny rozjezdziłyście; robicie kawał dobrej roboty. Po pierwsze uswiadomiliście ludziom, ze zgodnie z treścia umowy adopcyjnej są sprawdzane warunku bytowania psiaka i to musi być norma. Powolutku ale jest już iskiereczka mówiąca o właściwym podejściu ludzi do zwierzecia, po wtóre opiekunowie muszą miec świadomość tego że są jeszcze wolontariusze którzy czuwają nad losem psiaków ze schroniska.

I tak być musi; zatem ludzie którzy psa traktują jak przedmiot muszą byc eliminowani z adopcji psów bezwzglednie.
Tacy niech się wezmą najpierw za edukację wiedzy o potrzebach i zachowaniach zwierząt.

Jeszcze raz brawo dziewczyny.