mamanabank Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Sunię po lewej nazywałam Bronką, bo bardzo broni swojego stada. Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Ok, fajnie. To jeszcze zostaje mam imie dla psiaka po prawej. To pies czy sunia? Ja myslalem nad: szczurek :D albo shasta... Quote
mamanabank Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Najmniejszy ze stada, taki starszy piesek, to Gumiś, jest jeszcze średnia czarna suczka, która miała sterylizację aborcyjną, chyba bez imienia. Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 No to jeszcze nie mamy kompletu: olsen, helga, ............ i bronka... Quote
kajkoowa Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 [quote name='mamanabank']Najmniejszy ze stada, taki starszy piesek, to Gumiś, jest jeszcze średnia czarna suczka, która miała sterylizację aborcyjną, chyba bez imienia. Ten? Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Aaaa ten, to ja go nazwałem Olsen... Quote
mamanabank Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 może być, starszy pan, Olsen bardziej pasuje, Gumiś zostawimy dla jakiegoś szczeniaka :-) Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Jest najbardziej agresywny. Z tego powodu cały boks chciałem nazwać: GANG OLSENA Quote
kajkoowa Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 uczeń czarnoksieżnika napisał(a):Jest najbardziej agresywny. Z tego powodu cały boks chciałem nazwać: GANG OLSENA Jest najbardziej zażarty. Gdy się do nich wchodzi to on pierwszy szczeka i atakuje, ale jak siedział sam to był bardzo sympatyczny i nie agresywny, bardzo przestraszony. Póki siedzą w stadzie nie ma ich jak resocjalizować, bo jeden napędza drugiego. Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Czyli cały czas brakuje nam imienia dla tego szarego psiaka... Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Kaja10014 napisał(a):Jest najbardziej zażarty. Gdy się do nich wchodzi to on pierwszy szczeka i atakuje, ale jak siedział sam to był bardzo sympatyczny i nie agresywny, bardzo przestraszony. Póki siedzą w stadzie nie ma ich jak resocjalizować, bo jeden napędza drugiego. Już mam plan jak poprowadzić ich socjalizację, zostawcie to na mojej głowie... Quote
mamanabank Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 uczeń czarnoksieżnika napisał(a):Czyli cały czas brakuje nam imienia dla tego szarego psiaka... Szarak? Płochliwy i szary jak zając. To co, będzie wątek dzikusków? Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 No to mamy komplet: olsen, helga, sharak, bronka. Tak oczywiście wątek bedzie nie dzikusków tylko: GANG OLSENA :D Quote
Donata Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Sobotnie wyjścia psiaków poza schronisko.. Dziś na spacerze były 23 psiaki plus 3 w piatek. Razem 26 plus 1 biegający po dziedzińcu. Grei, Barry, Easy, Misiek, Rebus, Laska, Smyk, Reks, Semir, Lucky, Deki, Ares, Franek, Figuś, Pianka, Rafik, Nodi, Fionka, Rebus, Alf, Mini, Tośka, Antośka - 23 psiaki. Biegał: Harry po dziedzińcu. Na jutro oczekują na spacer te psiaki: Edzia, Zoska, Kiko, Borys, Frida, Irys, Paula, Jantar, Figaro, Karmel, Karol, Lolek, Hera, Refleks, Kaska, Diesel, Samba, Tajga, Telma, Lampo, Rupert, Tramp, Miki, Nuka, Szymek, Tymek, Uzi, Ronald - 28 psiaków.. Quote
edzia.71 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 [quote name='Kaja10014']Taki maluszek, dziś przywieziony. Ten maluszek został porzucony. Przywieźli go dziś ludzie, zostawili mu zabawki w boksie i sobie pojechali. Mały siedzi i czeka, że zaraz wróci pan i znowu go przytuli. Niestety. Nie będę komentować zachowania tych ludzi bo będą to same niecenzuralne słowa. Mam tylko nadzieje, że ta liczność znajdzie szybko domek, który pokocha go bezwarunkowo - bez wzgledu na jakiekolwiek wyjazdy... Quote
Figafiga Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Gang Olsena pasuje jak ulał ;-) zażarta brygada, a może wątek wspólny należy im zrobić??co Wy na to?? Quote
Donata Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Odnosnie tego czarnuszka . jak go nazwiemy? Nie będe na tym forum komentowac co mysle o tych ludziach; zostawili to maleństwo, ktore całe drży ze strachu - będąc w takim otoczeniu, przerazający jazgot psów, ujadanie psów przechodzacych obok jego boksu . Jedno tylko chcę powiedziec i zaapelowac do ludzi , którzy nie czuja potrzeby posiadania psa, nie potrafia ich kochać - nie bierzcie nigdy żadnego psa i nie wyrządzajcie im krzywdy. Pies to nie przedmiot to istota zyjąca, czująca i cierpiaca; szkoda że ci p"państwo" nie widzieli jak ich pies sie czuł po zostawieniu go w schronisku. Dobrze ze nasze wolontariuszki od zaraz wziely go na spacer i porobiły fotki - tym samym może jakoś bezkolizyjnie przetrwa okres kwarantanny i szczęscie mu dopisze ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, że go ktoś odpowiedni zaadoptuje tym samym uchroni go od przeżyć schroniskowych. Quote
Donata Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Niedzielne wyjścia psiaków na spacer: - łacznie 24 psiaki wyszły poza schron plus 5 biegających na dziedzińcu. I tak: Spacerowały: Lobo, Tajga, Jantar, Figaro, Brenda, Miki, Edzia, Karmel, Szymek, Hera, Refleks, Kaska, Tramp, Rupert, Lampo, Paula, Irys, Tośka, Antoska, Riko, Borys, Kiko, Zoska, Diesel - 24 psiaki Biegały po dziedzińcu: Karol, Telma, Lolek, Uzi, Samba - 5 psiakow. No coz, uważam że to bardzo dobry rezultat w tym miesiacu biorąc pod uwagę liczbę wyjśc przez poszczegolne psiaki. Najbardziej poszkodowane są jeszcze psiaki: Nuka, Harry, Ronald, Tymek- musimy też zacząc je wyciagac poza schronisko. Okazuje się że Zośka, Edzia wyszły poza teren i świetnie się odnajdują na zewnątrz. Poza tym poza wyjściami wolontariusze odwalili kawał innej roboty, odchwaścili wybiegi oraz poczyscili niektóre kojce. Na PW lub maile moge przeslac wykaz psiakow i ich spacery w ostatnim okresie; świetna lektura. Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 zapraszam do GANGU OLSENA http://www.dogomania.pl/threads/212114-Gang-olsena?p=17356114#post17356114 Quote
sylwiaso Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 P.Donatko Dziekujemy za tak skrupulatne relacje,aż miło czytać! Quote
Romka Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 [quote name='Romka']Na tym bazarku ogłoszeniowym: http://www.dogomania.pl/threads/209565-42-og%C5%82oszenia-za-5-z%C5%82-CEL-uchronienie-do-schroniska-Blackyego-do-25-06-g.-20-%29 zgłosiłam: Fionkę,Laskę,Fridę,Alfa,Paulę. CZY SĄ PSIAKI,KTÓRE POTRZEBUJĄ OGŁOSZEŃ?KANDYDATURY DAJCIE!!! Zamówiłam ogłoszenia tu: http://www.dogomania.pl/threads/212140-V-Edycja-og%C5%82oszeniowy-20szt-40szt-60sz-Dla-Fugi-i-Beza-do-15sierpnia-2011r-godz.20.00 Proponuję zgłosić:Zośkę,Figusia,Nodiego jakiego psiaka jeszcze ze schroniska?Może małego czarnego maluszka? Quote
edzia.71 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Zajrzyjcie tu proszę http://www.dogomania.pl/threads/212119-Poszukujemy-m%C5%82odego-kud%C5%82acza-do-domu-z-ogrodem Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 [quote name='edzia.71']Zajrzyjcie tu proszę http://www.dogomania.pl/threads/212119-Poszukujemy-m%C5%82odego-kud%C5%82acza-do-domu-z-ogrodem kogo proponujesz? Quote
mamanabank Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 [quote name='edzia.71']Zajrzyjcie tu proszę http://www.dogomania.pl/threads/212119-Poszukujemy-m%C5%82odego-kud%C5%82acza-do-domu-z-ogrodem nieaktualne, pies został już wybrany Quote
Recommended Posts