Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Romka napisał(a):
CZY MOGĘ PROSIĆ O ALLEGRO DLA NODIEGO?Mamanabank,tylko Ty potrafisz!

Ponawiam prośbę!wczoraj po Nogiego dzwonił znów jakiś myśliwy...chcemy innego domku dla Nodiego...

Posted

[quote name='Kaja10014']Przedstawiam Wam Mambusia :)

A tutaj świeżutki, dzisiejszy Lakutek, którego postanowiłam jeszcze raz przetestować na koty, tak z ciekawości. Chociaż wiadomo, w schronisku psy zazwyczaj zachowują się inaczej niż w domu. Egzamin zdany na 5+
Więcej wkleję na jego wątek.

Wejdzcie na portal...czy to nie jest czasami rodzina Mambusia?Suczka bardzo podobna do tej którą jakaś para przyniosła 2 tygodnie temu do schroniska.O tu:
http://lowicz24.eu/index.php?page=mypage&op=openPage&id=9&title=adoptuj-zwierzaka

Posted

[quote name='Romka']Karmel,Refleks i Hera wrzucone na bazarek ogłoszeniowy:
http://www.dogomania.pl/threads/209150-Zako%C5%84czony-gt-OG%C5%81OSZENIA-45-za-5z%C5%82-oraz-AKTUALIZACJA-na-karm%C4%99?p=17261788#post17261788
POTRZEBUJĄ TERAZ ALLEGRO,KARMEL SZCZEGÓLNIE!P.Marek ze schroniska prosi o zajęcie się Karmelem,jest psiakiem,który musi siedzieć sam w boksie...prośba schroniska by jak najszybciej znależć mu dom!
Ponawiam prośbę o allegro dla Karmela!!!

Posted

Romka napisał(a):
Ponawiam prośbę!wczoraj po Nogiego dzwonił znów jakiś myśliwy...chcemy innego domku dla Nodiego...

Sprobuje zrobic to ja.. tylko musze przerobic i zaktualizować troszke tekst opisu dla niego. Jak zatwierdzicie to wysle jutro.

Odsylam do opisu Nodiego na jego wątku - post 65 a Karmela na poście 87 jego osobisty wątek .

Posted

Donata napisał(a):
Sprobuje zrobic to ja.. tylko musze przerobic i zaktualizować troszke tekst opisu dla niego. Jak zatwierdzicie to wysle jutro.

Odsylam do opisu Nodiego na jego wątku - post 65 a Karmela na poście 87 jego osobisty wątek .

Donato,bardzo dziękuję!

Posted

DZISIEJSZE SPACERY PSIAKÓW

W sobote bylo ich na spacerze 20 + 1 w tygodniu i 9 psiakow na wybiegu. A oto one:

Barry, Borys, Misiek, Igor, Grei, Kiko, Zośka, Franek, Frida, Karmel, Słodzik, Ares, Paula, Irys, Reks, Laska, Smyk, Tosia, Antosia, Lobo, l Edzia - w sumie 21 psiaków.

Biegały po dziedzińcu:

Pianka, Rafik, Nodi, Uzi, Lolek, Fikuś, Deki, Mini , Szymek - razem 9 psiaków.

Dziś były na spacerze psiaki które dotąd wogóle nie wychodziły a więc: Zosia, Edzia

Jutro w pierwszej kolejności należałoby wyciągnąc na spacer te psiaki:

Brenda, Miki, Lampo, Leon, Riko, Tramp, Tajga, Semir, Figaro
a także:
Hera, Kaśka, Hera, Fionka, Kleks, Rebus, Laki, Ruper, Rufus, Easy.

Też musimy wyciągnąć tego małego psiaka co siedzi z Karmelem : Tymek oraz Nuke, Harry, Ronald.

Tymek ma złe towarzystwo w kojcu , siedzi w budzie, nie wiadomo czy wogole je .. - chyba powinien być w spokojniejszym towarzystwie.

Posted

NIedzielne spacery psiaków:

Dzisiaj spacerowały nastepujące psiaki:
Borys, Leon, Misiek, Laki, Refleks, Hera, Kaśka, Rebus, Kleks, Fionka, Lobo, Tajga, Tramp, Rupert, Lampo, Figaro, Jantar, Semir, Riko, Toska, Antoska, Brenda, Miki, Telma, Karol, Samba, Edzia, Easy, Zosia - lącznie 29 psiaków.

To jest naprawdę dużo, wychodziły psiaki niektóre dla których to były pierwsze wyjścia poza boks a wiec Zośka, Edzia.

Po przeliczeniu wyjśc poszczegolnych psiakow w m-cu lipcu ( po 4 razy) w nastepny weekend powinny wyjść jeszcze:

Deki, Figus, Frida, Paula, Irys, Lolek, Miki, Brenda, Nodi, Pianka, Rafik, Riko, Tajga, Uzi, Zoska, Nuka, Harry, Ronald, Szymek, Tymek. - 21 psiaków.

Byłaby wtedy równa ilośc wyjśc poszczególnych psiaków. Czy uda sie nam to zrealizować?

Posted

[quote name='Donata']NIedzielne spacery psiaków:

Borys, Leon, Misiek, Laki, Refleks, Hera, Kaśka, Rebus, Kleks, Fionka, Lobo, Tajga, Tramp, Rupert, Lampo, Figaro, Jantar, Semir, Riko, Toska, Antoska, Brenda, Miki, Telma, Karol, Samba, Edzia - lącznie 27 psiaków.

To jest naprawdę dużo, wychodziły psiaki niektóre dla których to były pierwsze wyjścia poza boks a wiec Zośka, Edzia.

Po przeliczeniu wyjśc poszczegolnych psiakow w m-cu lipcu ( po 4 razy) w nastepny weekend powinny wyjść jeszcze:

Deki, Easy, Figus, Frida, Paula, Irys, Lolek, Miki, Brenda, Nodi, Pianka, Rafik, Riko, Tajga, Uzi, Zoska, Nuka, Harry, Ronald, Szymek, Tymek. - 21 psiaków.

Byłaby wtedy równa ilośc wyjśc poszczególnych psiaków. Czy uda sie nam to zrealizować?
Easy był dziś ze mną :)

Posted

Proszę, trzymajcie wszyscy kciuki za Rufusa,jest w lecznicy...rozlizał sobie ranę po zabiegu,stracił dużo krwi.Jak poinformowała mnie pani doktor ma problem z krzepliwością krwi...

Posted

[quote name='Donata']NIedzielne spacery psiaków:

Borys, Leon, Misiek, Laki, Refleks, Hera, Kaśka, Rebus, Kleks, Fionka, Lobo, Tajga, Tramp, Rupert, Lampo, Figaro, Jantar, Semir, Riko, Toska, Antoska, Brenda, Miki, Telma, Karol, Samba, Edzia, Easy - lącznie 28 psiaków.

Deki, Figus, Frida, Paula, Irys, Lolek, Miki, Brenda, Nodi, Pianka, Rafik, Riko, Tajga, Uzi, Zoska, Nuka, Harry, Ronald, Szymek, Tymek. - 21 psiaków.

ze mną była jeszcze zosia...

Posted

To Rufus ciągle siedzi?... Kiedy na niego patrzę kojarzy mi się Drops z Tczewskiego schronu, który od wielu lat przebywa w schronisku, bo... jest niewidomy! Z ogłoszeń odzywało się kilka domków, nawet ostatnio jeden, ale żaden nie pokochał Dropsa naprawdę. Drops to cudo, przekochane psisko, niekłopotkiwe, malutkie. W schronisku siedzi niezauważony, marnieje, szanse ma tylko u wolontariuszy, którzy na DT mają po kilka psów...
Rufus, trzymaj się. Wracaj do zdrowia! Po jakim zabiegu została rana?

Posted

plina napisał(a):
To Rufus ciągle siedzi?... Kiedy na niego patrzę kojarzy mi się Drops z Tczewskiego schronu, który od wielu lat przebywa w schronisku, bo... jest niewidomy! Z ogłoszeń odzywało się kilka domków, nawet ostatnio jeden, ale żaden nie pokochał Dropsa naprawdę. Drops to cudo, przekochane psisko, niekłopotkiwe, malutkie. W schronisku siedzi niezauważony, marnieje, szanse ma tylko u wolontariuszy, którzy na DT mają po kilka psów...
Rufus, trzymaj się. Wracaj do zdrowia! Po jakim zabiegu została rana?

Byłam dziś rano u Rufusa,leży spokojnie ale wygląda dobrze,poznał mnie i machał ogonem...kciuki trzymajcie nadal.

Posted

Romka napisał(a):
Byłam dziś rano u Rufusa,leży spokojnie ale wygląda dobrze,poznał mnie i machał ogonem...kciuki trzymajcie nadal.

Ja też dzis byłam u Rufusia biedula leży słaby,ale juz je sam.Dzieki Bogu,że juz wszystko pod kontrolą!Rufusiu po szpitaliku ciocia zabiera Cię prosto do "lasku brzozowego"

Posted

Szczeniaki, które znalazł dziś na końcu lasu porzucone w reklamówce (dokładnie leżały skulone na reklamówce)
jest ich 6 (2 białe w łatki i 4 czarne podpalane) mają ok. 6 tygodni. Obecnie przebywają w lecznicy ale jutro pewnie będą już w schronisku.
Strasznie garną się do człowieka i mimo, że ktoś porzucił je w tym lesie nie są przelęknione .

Posted

[quote name='DogAngel']

Szczeniaki, które znalazł dziś na końcu lasu porzucone w reklamówce (dokładnie leżały skulone na reklamówce)
jest ich 6 (2 białe w łatki i 4 czarne podpalane) mają ok. 6 tygodni. Obecnie przebywają w lecznicy ale jutro pewnie będą już w schronisku.
Strasznie garną się do człowieka i mimo, że ktoś porzucił je w tym lesie nie są przelęknione .

Ja pie..... Co ci ludzie maja zamiast mózgów. Czy do cholery nik nie zacznie ich w koncu karac !